בית פורומים עצור כאן חושבים

לאיזה ביכ"נ דשא יותר ירוק? בין המצרים של אנוס תבונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2010 23:33 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
מכיוון שהחילוניים הם חלק מרכזי בכלל ישראל (הרבה יותר מהמחזירים בתשובה ושומעי לקחם), ומכיון שלעם ישראל יש "התנהלות עמוקה ונעלמת וכדאי לא להתחכם איתו", כלשונך, הייתי מציע להכיר במצב של 90% מחללי שבת בתור ביטוי כחו הכמוס של כלל ישראל, ולהזהיר את המחזירים בתשובה לבל ינסו לשנות מצב זה, שהרי זה ודאי בכלל "התחכמות" כפי שאתה רואה את זה.

אם החילוניים הם יותר ממחזירי התשובה ושומעי לקחם משמע ששומעי לקחם אינם חילוניים, וא"כ המחזירים אינם עובדים עם חילוניים ואין שום בעיה...

לגופו של עניין, יש מצוות תוכחה שאנחנו מחוייבים בה והיא כוללת הסברה בדרכי נועם למי שאינו מקיים מצוות מה ייעודו, כך שההשתדלות שלנו מחייבת נסיון לנסות ולשנות את המצב. מאידך גיסא אין שום מצווה לבוז ולהשפיל את הסתומים שבישראל אשר אור הפילוסופיה לא נגה על ראשם, ואפשר להניח להם באשר הם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2010 23:44 לינק ישיר 

או בקצרה:

תופעה פסולה  אך נפוצה שמוצאת חן בעיני (או שאני מתנגד למאבק בה): ביטוי למהותו העמוקה של כלל ישרואל ששומר נפשו לא יעז להתעסק אתה.

תופעה פסולה  אך נפוצה שאינה מוצאת חן בעיני (או שאיני מתנגד למאבק בה): חפצא של מצוות הוכח תוכיח את עמיתך שיש לקיים בהידור היותר עצום. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 07:58 לינק ישיר 

קוצו_של_י כתב:
כבר כמה פעמים הציגו כאילו בחברה הדת"לית קל יותר להיות 'אנוס תבונה', האם זה באמת כך?

[קוצו,

אמנם איני נמנית על החברה הדת"לית, אבל איני חושבת שיש שם בכלל "אנוסי תבונה". בודאי לא באופן אליו כיוונו יוצרי המושג הזה (מייסדי עצכח?). איני חושבת שלאנשים בעלי עמדות יוצאות דופן, גישות ביקורתיות על קהילתם וכו' בתוך העולם הדת"לי יש צורך, למשל, לפתוח לעצמם פורום אינטרנטי, אשר רק בו - בחסות מסכות ניקים ותוך חשש עמוק מ"הוצאה מהארון" - הם מעזים לומר את אשר על ליבם ומוחם. הם, למשל, יכולים לפרסם מאמרים בכמה וכמה כתבי עת המיועדים לציבור בו הם חיים ושעל התנהלותו יש להם השגות; הם יכולים לפרסם את דעותיהם בYNET או בNRG או ב"הארץ" וכו', ואפילו לא בעילום שם(!). איני חושבת שמי מהם באמת חושש שיפסיקו להעלות אותו לתורה או שיעיפו את ילדיו מבי"ס.

אגב, בגלל שהעולם בו אני חיה שונה מהותית מן הדברים שמתוארים כאן בפורום, במשך שנים ארוכות נטיתי לחשוד שהמושג "אנוסי התבונה" נוצר במוחם של פאראנואידים הנוטים להגזמה היסטרית. כ"כ זר ומוזר היה לי לקבל שבאמת תיתכן חברה בה האופציה היחידה להביע את דעותיך היא באמצעות ניק אנונימי באינטרנט. מפגשים רבים בפורום הזה לימדו אותי שראייתי היתה מוגבלת במידה רבה...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 10:27 לינק ישיר 

קוצו_של_י כתב:
...
כבר כמה פעמים הציגו כאילו בחברה הדת"לית קל יותר להיות 'אנוס תבונה', האם זה באמת כך?

...

לעניות דעתי, אי אפשר להיות אנוס תבונה בחברה הסרוגה. כדי להיות "אנוס תבונה", אתה צריך להיות במקום בו יש לך מה לחשוש.
מה חושש הסרוג שיביע דעות כאלו?

לשידוך של בנותיו - לא. ממילא כנראה לא בשידוך מהסוג הזה הן מתחתנות.

לאי קבלה למוסדות חינוך - לחלקם יש לו לחשוש, אבל בדרך כלל החשש האמיתי הוא רק אם אשתו מגלה את שערה.  בכל מקרה, יהיו מספיק מוסדות חינוך טובים אחרים.

מכך שלא יקבל עליה לתורה - צריך אדם להיות מחלל שבת בפרהסיה, או פעיל מוצהר באגודת להט"ב כדי לחשוש מכך.

אם אין פחד, אין אנוסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 10:37 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
או בקצרה:

תופעה פסולה  אך נפוצה שמוצאת חן בעיני (או שאני מתנגד למאבק בה): ביטוי למהותו העמוקה של כלל ישרואל ששומר נפשו לא יעז להתעסק אתה.

תופעה פסולה  אך נפוצה שאינה מוצאת חן בעיני (או שאיני מתנגד למאבק בה): חפצא של מצוות הוכח תוכיח את עמיתך שיש לקיים בהידור היותר עצום. 

נדב,

אולי תסביר בלשון פשוטה מה סתירה או קשר אתה מוצא בין שתי התופעות הנ"ל (ששתיהן מוצאות חן בעיניי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 10:41 לינק ישיר 

בהמשך לדברי מואדיב- אם בחברה הסרוגה יביע אדם את דעתו כנגד אחד  מרבני המגזר ואפילו רב חשוב וראשון ביותר. הוא ימשיך להיות חבר מן המנין בקהילתו ובבית הכנסת שבה הוא מתפלל, וכבודו ומעמדו לא יפגעו כהוא זה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 11:05 לינק ישיר 

רגע רגע יתנו עליה לסוטה ? יתנו עליה למוכר סמים בשכונה ?

לא חידשתם כלום, לכל קהילה בעולם יש חוקי חברה, ולא צריך לזרוק הם הולכים לבד, ואלה שלא ? מרגישים כאילו אנוסים, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 11:09 לינק ישיר 

maxmen כתב:

לא חידשתם כלום, לכל קהילה בעולם יש חוקי חברה, ולא צריך לזרוק הם הולכים לבד, ואלה שלא ? מרגישים כאילו אנוסים, 

שבקת "אנוסי התבונה" ואתית אל "אנוסי הסטיה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 11:42 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בהמשך לדברי מואדיב- אם בחברה הסרוגה יביע אדם את דעתו כנגד אחד  מרבני המגזר ואפילו רב חשוב וראשון ביותר. הוא ימשיך להיות חבר מן המנין בקהילתו ובבית הכנסת שבה הוא מתפלל, וכבודו ומעמדו לא יפגעו כהוא זה.

השאלה היא אם אתה מגדיר את זה כחוסר כבוד להגיב כלפי גדול ממנו.
אני בטוח שאפילו הסרוגים ימחו בתוקף כנגד מי שיצא שלא כדין נגד אחד מרבותיהם.
השאלה כאמור מה זה שלא כדין. ופה הכל פתוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 12:37 לינק ישיר 

אם הרב מדבר או כותב שטויות או טועה חייבים להעמיד אותו על מקומו. וכל מי שלא עושה זאת הוא אסיר ועבד נרצע.
לעומת אנוסי התבונה והסטיה- יש סתם אנוסים

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 13:05 לינק ישיר 

רפואתם של אנוסי התבונה 

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=167724

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 15:46 לינק ישיר 

maxmen כתב:

[מקסמן,

אני חושבת שהתבלבלתי, כי לרגע היה לי נדמה שאתה מקביל את מי שקהילתו (ונעזוב לרגע את חוקי המדינה) אוסרת עליו לסחור בסמים או לאנוס ילדים (לדוגמא), והוא "חייב" לעשות מעשים אלה בהסתר, למי שלומד פילוסופיה בהסתר...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 16:16 לינק ישיר 

אמשלום:

מואדיב שאל כבר, וחשבתי שזה מובן ההגזמה שלי בכדי להבין את כוונתי,

למעשה אף אחד לא צריך ללמוד פילוסופיה בסתר, זה נמצא בארון בבית כנסת\מדרש ובבית,
זה פשוט מאוד,
רק מה ?! לעשות מזה קהילה והשקפה וכדומה ?! זה כבר נכנס בהגדרה של להתגרות בקהילה שאתה נמצא בא,
ועל זה בא ההגזמה שלי,

גם האבן עזרא ידע מתי לשתוק ומתי לדבר, והנה, הסיפור הידוע 

כבוא הראב"ע לעיר אחת מערי אדום, לא קבלוהו אנשי המקום בכבוד,
אך איש אחד ספרדי ושמו אליקים הטה אליו חסד, 
ובעיר הזאת ישב אז על במתי הצלחה איש זד ובן בליעל שבא מארץ יון ושמו שמעי
ואמר על עצמו לפני המון העם שהוא מלא דעים בים התלמוד,
וחרף את חכמי ספרד ויקרא אותם מינים,
והתחפש באיש קדוש, ובסתר חלל כל קדש:
אבל רבים מן המון העם נהו אחריו בכל נפשם,
גם נתן להם תמרוקים וסמי רפואות, ויהי בעיניהם כאיש מופת, 

והראב"ע היה ירא לצאת נגדו,
כי אנשי המקום היו עם עמקי שפה וחסרי דעת,
וחכמת המסכן היתה בזויה בעיניהם:
ויהי היום נתן בעל המופת הזה, שמעי,
תמרוקים וסמי רפואות לעלם אחד בנימין שמו  צעיר לימים, כבן שמונה או עשר שנים,
שכמעט הגיע למקרא ופרקים,
והעלם הזה מת פתאום,
אז לבש הראב"ע קנאות, ויצא בשירו (זה http://benyehuda.org/ibnezra_a/276.html  )  לגלות את חרפת שמעי בקהל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 16:53 לינק ישיר 

נו, אז צריך לזרוק את הקהילה! הבנת בכלל על מה האשכול?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 17:05 לינק ישיר 

מקוול: האם דיברת אלי ??

ואם כן
ראה את תגובתי בעמוד 1 באשכול, אני טוען שחייבים לשנות מבפנים, אבל ביחד עם זה לא ללכת ראש בקיר,

לזרוק קהילה לא בא בחשבון אצל שום מהפכן, זה פשוט סתירה של המוצג מהפכה, ראה בעמוד 1 מה אמרתי, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לאיזה ביכ"נ דשא יותר ירוק? בין המצרים של אנוס תבונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.