|
|
| נשלח ב-30/12/2010 15:27 |
|
| |
| פסנתר_כנף כתב: |  | אנחנו סוטים מנושא האשכול, אבל אני לא יכול שלא להגיב על משהו שקשור לישיבה בויס....
יש שירים באלבום האחרון שלא קשורים דווקא לחנוכה כמו Daddy come home, שהחיינו, על הנסים (יש את זה גם בפורים) ומזמור שיר.
נכון שרוב השירים הם שירי חנוכה,
אבל בהחלט אפשר לשמוע אותם גם במשך השנה.
דוגמא: לשוואקי יש שיר על המילים 'כי ארכה לנו הישועה ואין קץ לימי הרעה' מתוך מעוז צור.
אתה חושב שאנשים שומעים את זה רק בחנוכה? לא |
|
זה בדיוק ההבדל בין שיר אחד באלבום שיר שהוא גם לא ממש חנוכתי כמו על הניסים או יוונים,
לבין להוציא דיסק שכמעט כולו שירי חנוכה, לא חבל? הרי גם אף אחד לא יקנה דיסק בשביל שמונה ימים וגם הפירסום שישמיעו אותו ברדיו יהיה רק שמונה ימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 15:29 |
|
| |
| עטT כתב: |  | 5.יש צד שאם לא היית קונה אז בעצם לא הפסדת אותו,זאת סוגיה ממש סבוכה בדין 'זה נהנה וזה לא חסר' (בגמרא כתוב שפטור,אבל לא שמותר,אבל יש גם צד שמותר) ויש שמתירים לגמרי,גם אם היית קונה,משום שאין בעלות על יצירה מכיון שזה דבר רוחני.
6.פשוט שיש הבדל,אתה מפסיד אותו יותר,וגם הלכתית נכנסתלדין 'דינא דמלכותא' שכן זה אסור על פי חוק
7.סתם הערה:יש דיסקים שנמכרים גם ב25-35 ש"ח.(ודוקא של היותר מפורסמים.)
לגבי 7-מדבור או בדיסקים ישנים או של זמרים שעבדו עליהם שהם זמרים.
ממש לא!!!
מרדכי בן דוד,ליפא,פריד,שוואקי,וכל הזמרים הטובים מכרו את הדיסקים שלהם ממש בזול,חלקם אפילו בלי התניית קנייה!!
ודוקא דיסקים ישנים שלהם,עדיין אחרי עשר שנים ויותר עולים 60 ש"ח..........
|
|
למה משום מה לא זכור לי שהיו דיסקים בזול של גדולי הזמרים?
אדרבה תוכיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 15:57 |
|
| |
המפורסמות אינם צריכים ראיה...........
ליפא מעומקא דליפא עלה ברשת יש 25 ש"ח מרדכי בן דוד כולם אהובים-35 ש"ח שוואקי עד בלי די-35 ש"ח בשפע שוק שלומי גרטנר עשה-35 בברכל אברהם פריד יענקל יענקל 35 בברכל וכן עוד....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 21:28 |
|
| |
נערך
תוקן על ידי אריאל222 ב- 30/12/2010 22:03:13
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 21:48 |
|
| |
אריאל, אם אתה מגיב ישירות בתוך הציטוט כדאי מאוד שמה שאתה מוסיף יהיה מודגש או בצבע אחר, כי במצב הנוכחי ממש קשה להבין מה כתב עט ומה התגובה שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 22:04 |
|
| |
| עטT כתב: |  | המפורסמות אינם צריכים ראיה...........
ליפא מעומקא דליפא עלה ברשת יש 25 ש"ח
מרדכי בן דוד כולם אהובים-35 ש"ח
שוואקי עד בלי די-35 ש"ח בשפע שוק
שלומי גרטנר עשה-35 בברכל
אברהם פריד יענקל יענקל 35 בברכל
וכן עוד.... |
|
הדיסק לא הוזל אלא סובסד ע"י רשתות המזון, וזה היה מעט מידי ומאוחר מידי.
|
| נשלח ב-30/12/2010 22:06 |
|
| |
הדבר נכון לגבי שפע שוק או ברכל,אבל ב'יש' מכרו בזול ללא התניית קנייה כלל,והם היו המפיצים היחידיים של הדיסקים (גם אם קנית בגל פז,היה כתוב 'יש' על העטיפה....) ואצלהם זה היה לפני החנויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:59 |
|
| |
מי אני שאתערב, כמה שאני לא ממש מעורבת בעולם המוזיקה אלא רק חובבת, אבל עדיין יש לי 2 דברים חשובים לומר: 1. גם אם היו רבנים שהיו מתירים את אותם אתרים שודדים (וממש לא נראה לי שיש רבנים כאלה באמת...) יש בעיה: הזמרים אומרים לא! אם חבר שלך היה אוסר לך לקחת לו משהו היית הולך לרב לשאול אותו אם מותר לך לקחת לו? חוץ מעוון הגזל יש כאן בעיה שאתה לא מקשיב למה שחבר שלך אומר לך, לא משנה מה רמתו הרוחנית. 2. אולי זה פחות מעניין, אבל עדיין נכון-יש חוק במדינתנו שאוסר על גניבה של קניין רוחני והפרת זכויות יוצרים וידוע ש"דינא דמלכותא דינא" (וק"ו אם הוא גם דין תורה!!).
רק עם 2 ההוכחות הקטנות שלי אני לא מבינה איך אנשים מתירים לעצמם להוריד שירים, וק"ו להקים אתרים ועוד באיצטלא של "דתיים".
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 09:26 |
|
| |
| עטT כתב: |  | | הדבר נכון לגבי שפע שוק או ברכל,אבל ב'יש' מכרו בזול ללא התניית קנייה כלל,והם היו המפיצים היחידיים של הדיסקים (גם אם קנית בגל פז,היה כתוב 'יש' על העטיפה....) ואצלהם זה היה לפני החנויות. |
|
או קיי אז היו כמה מקרים בודדים,
ר' מונה רוזנבלום אם אני זוכר טוב קידם את את זה ומכר את מונה 4 באלף/יש
אבל זה עדיין לא התחיל לפתור את הבעיה,
לדעתי אם אולי יהיו אתרי הורדות בתשלום סימלי של 10 ש"ח להורדה בנט,
לדעתי הזמרים רק ירוייחו מזה יחסית למצב של היום שיש הורדות חינימיות לדיסקים הכי חדשים במוזיקה החסידית.
תוקן על ידי אריאל222 ב- 02/01/2011 09:28:46
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 09:30 |
|
| |
| תמנייה כתב: |  | מי אני שאתערב, כמה שאני לא ממש מעורבת בעולם המוזיקה אלא רק חובבת, אבל עדיין יש לי 2 דברים חשובים לומר:
1. גם אם היו רבנים שהיו מתירים את אותם אתרים שודדים (וממש לא נראה לי שיש רבנים כאלה באמת...) יש בעיה: הזמרים אומרים לא! אם חבר שלך היה אוסר לך לקחת לו משהו היית הולך לרב לשאול אותו אם מותר לך לקחת לו? חוץ מעוון הגזל יש כאן בעיה שאתה לא מקשיב למה שחבר שלך אומר לך, לא משנה מה רמתו הרוחנית.
2. אולי זה פחות מעניין, אבל עדיין נכון-יש חוק במדינתנו שאוסר על גניבה של קניין רוחני והפרת זכויות יוצרים וידוע ש"דינא דמלכותא דינא" (וק"ו אם הוא גם דין תורה!!).
רק עם 2 ההוכחות הקטנות שלי אני לא מבינה איך אנשים מתירים לעצמם להוריד שירים, וק"ו להקים אתרים ועוד באיצטלא של "דתיים". |
|
1-זה ההבדל שאצל חבר שלי "כל" הרבנים אמרו שזה גזל ופה יש רבנים שאמרו שבתנאים מסויימים זה "לא גזל".
2-רוב הזמרים החסידיים לא רשומים באקו"ם ששומר על זכויותהים ולכן אין פה אף דינא שמלכותא דינא, שע"פ רוב השיטות לא נאמרה בשלטון יהודי-חילוני.
|
| נשלח ב-27/2/2011 21:29 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 14:12 |
|
| |
לבינתיים לא רק שדוסינט לא נסגר, הוא אף החל לגבות כסף, ותרשו לי להעריך שאגורה שחוקה מזה לא מגיעה לזמרים שמורידים את תקליטיהם בדוסינט.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 14:27 |
|
| |
היום כבר הגענו למצב שהאלבומים החדשים שיוצאים כבר אפשר להתעדכן באתר ההורדות הידוע ומעדכנים שם הרבה לפני האתרי מוזיקה והחנויות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 15:01 |
|
| |
סטריאו בהחלט מסכים, אבל מי מעביר להם את הדיסק אם הוא לא הגיע לחנויות?
|
|
|
|
|