מה אתם אומרים על ישיבה תיכונית כגון הישוב \ מערבה וכו' ז"א- לבנות- אם מציעים לכם בחור שלמד בישיבה תיכונית זה מעלה בשבילכן- אם תרצו שבעתיד בע"ה הוא יוכל לצאת לעבוד במקצוע מכובד (עם התעודת בגרות שיש לו) או לא- תרצו אחד שכל החיים רק למד וילמד תורה וזהו. וזה גם מראה על רמת פתיחות כלשהי, כמובן.
לבנים- זה חסרון שבחור למד בישיבה קטנה מקצועות של חול? זה אמור להוריד ברמת הלימוד שלו? זה יתן לו חשק בעתיד לצאת לעבוד ולא להישאר בכולל יותר מבחור מישיבה רגילה?
אני סתם שואלת, בתור אחת שמכירה כמה כאלה מקרוב ומעניין אותי מה חושבים עליהם, אם חושבים בכלל...........
ות'אמת , למה נזכרתי? יש פה ניק אחד שכותב על עצמו: 'ישובניק בנשמה'....
תוקן על ידי אסיק_good ב- 28/12/2010 03:03:01
נשלח ב-28/12/2010 01:28
שיריש1 כתב:
מה אתם אומרים על ישיבה תיכונית כגון הישוב \ מערבה וכו'
ז"א-
לבנות- אם מציעים לכם בחור שלמד בישיבה תיכונית זה מעלה בשבילכן- אם תרצו שבעתיד בע"ה הוא יוכל לצאת לעבוד במקצוע מכובד (עם התעודת בגרות שיש לו) או לא- תרצו אחד שכל החיים רק למד וילמד תורה וזהו.
וזה גם מראה על רמת פתיחות כלשהי, כמובן.
אני חושבת שהיה פעם אשכול דומה..
אענה במילה, מבלי לפרט או/ו להסביר:
בעד
תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 28/12/2010 01:34:41
נשלח ב-28/12/2010 08:04
מצטרפת לכמעט,לא אפרט או אסביר רק מוסיף מילה:
ממש בעד!
נשלח ב-28/12/2010 08:59
אני אישית מאוד מחזיקה מהישיבות האלה כי אני מכירה מקרוב!! יש לי שכן שלמד במערבה וטוענים שהוא יהיה גדול הדור הבא מרב שהוא למדן כך שזה לא מחייב..
נשלח ב-28/12/2010 10:12
בעד, אבל לא בגלל מקצוע בעתיד אלא שילוב של פתיחות ורצינות א"א להסביר... (לא שאני מחפשת דוקא כזה..)
נשלח ב-28/12/2010 10:33
SEVEN הגדרת את זה ממש יפה-פתיחות ורצינות. אחיי לומדים שם וזה ממש מדהים לראות את הרצינות שלהם הן בלימודים והן ביראת שמים לצד הפתיחות הבריאה. בקיצור-סגנון מדהים!
נשלח ב-28/12/2010 12:57
בעד בחור שלמד בישיבה תיכונית, אבל שזה שיש לו תעודות ביד לא יגרום לו לרצות לנטוש את הכולל.
נשלח ב-28/12/2010 14:55
ימחל מי שיפגע
ישיבות השעטנז =תיכוניות
פסולות וגרועות
מפני שכאשר מעצבים את נפש האדם בשנות צעירותו
זה רק ע"י נטו תורה ומוסר
כל תוספת הורסת הכל!!!!!!!!!!!!
המקומות האלה הם בכלל לא ישיבות אלא בתי ספר שלומדים הרבה תלמוד.
זו האמת ואין בלתה (בלי לדבר אישית על הנמצאים שם הדיבור הוא על השיטה)
וכידוע דעת בעלי בתים (וכ"ש בעלות בתים) הפך דעת תורה.
לגופו שלך ענין בחורים פתוחים יש בכל מקום וסגורים יש גם שם(אישית אני מכיר משם וסגורים ברמות).
לימוד בגרות אפשר להשלים בכל שלב מי שרוצה ולא חסר מי שעשה את זה.
אחד ממשפחתי שלמד בהישוב ביכה לפני על השנים שהלכו לאיבוד שם וזה על אף שהוא היה מהטובים שם.
לסיכום תורה כמו שצריך אין שם.
ומה שיש שם אפשר להשיג מתי שרוצים .
אמנם איני יכול להשיב לסקר כי נוגע בדבר הנני,אך ארצה להשיב לאוהביהודי:
אמת שניתן להשלים לימודי בגרות גם לא בישיבות אלו,ושבחורים פתוחים יש בכל מקום וסגורים יש גם שם,אך אין זה נכון לומר שאלו בתי ספר שלומדים בהם הרבה תלמוד וזהו.
זוהי ישיבה עם תיכון.
לימודי הקודש שבה אינם יורדים ברמתם מרמה של כל ישיבה קטנה אחרת,ולדעתי אף עולים עליהם (המבחנים והלחץ הם המסיעים בכך) גם בלימוד עצמו וגם במוסר (הנלמד שם ברצינות שאינה קיימת כמעט בישיבות אחרות).
באשר לישיבות התיכוניות בכללותן.לדעתי אין דבר טוב ממקומות אלו להקניית תורה,ערכים, ודרך ארץ.ההקפדה שיש שם על כל פרט הן בלבוש הן בהנהגות,ובכל דבר גורם לכך שיוצאים משם אנשים בוגרים ולא רק בעלי בגרויות.
האמירה "דעת בעלי בתים הפך דעת תורה" מקורו ברבנו ירוחם, ושם הטעם הוא משום שהיו בתי דין של הדיוטות שרווחו בקהילות, והיושבים בהם לא היו בקיאים ופסקו לפעמים נגד דעת תורה במובן הפשוט של דיני תורה
אך אין זה נכון להוציא לעז על חלק גדול מעם ישראל ולומר שדעתם הפך דעת התורה.
אדם שעובד וקובע עיתים לתורה אינו הופך את דעתו נגד דעת התורה.
באשר לשכנך שאמר מה שאמר על אותן שנים 'אבודות'- נאמר 'בור ששתית ממנו מים אל תזרוק בו אבן' מי שרוצה ללמוד יכול ללמוד בכל מקום.ובעיקר בישיבות אלו שנותנים דגש על הלימוד יותר משאר הדברים (לימודי החול הם כ3 שעות בלבד משאר היום).
בעולם הישיבות אתה יכול למצוא רבים מבוגרי הישיבות התיכוניות כדוגמת ר' יגאל רוזן (ר"י אור ישראל) ור' ברוך ויסבקר (ר"י בית מתתיהו) הרב רובין והרב גלבר(מחברי 'אורחות שבת') ועוד כהנה רבות(המעוניין יפנה באופן אישי ויקבל רשימה ארוכה).
בסיכום הדברים,חולק אני על דברי אוהב היהודים באופן גורף ובעיקר על המשפט "תורה כמו שצריך אין שם" כי לדעתי יש שם.ועוד איך יש שם
תוקן על ידי פי100 ב- 29/12/2010 00:25:15
נשלח ב-29/12/2010 01:07
אוהב, דברת בסיסמאות, ובכל מה שאמרת אני לא מוצא טענה אחת ראויה.
לעניין עיצוב נפש האדם בצעירותו: דווקא בישיבות תיכוניות תמצא דגש על מוסר והשקפה שלא תמצא בהרבה ישיבות קטנות. הרמה הלימודית גבוהה, ולמיטב ידיעתי, בוגרי הישיבות התיכוניות משתלבים בהצלחה רבה בישיבות הגבוהות כך שהקביעה שלך ש-"כל תוספת הורסת הכל" לא עומדת במבחן המציאות.
בנוסף, יודעים יפה מאד להעמיד את לימוד התורה במרכז, ולכל התלמידים ברור מה העיקר, כך שהדיבורים על "בית ספר לתלמוד" אין להם מקום.
לעניין השיטה, אני חושב שיש בחורים שמתאים להם ללמוד בישיבות תיכוניות ויש שמתאים להם ישיבות קטנות, וחבל שיש כאלה שמגיעים למקום הלא נכון (כמו בן משפחתך). בסופו של דבר, לא כל אחד מסוגל לחיות חיי אברך כולל, ומי שלא, אם הלך לישיבה קטנה, עלול לצאת קרח מכאן ומכאן.
לא כל כך פשוט להשלים בגרויות אחר כך. נכון, יש מי שעשה את זה, אבל עבור רבים זהו מחסום בלתי עביר שנועל אותם בצורת חיים שלא מתאימה להם.
נשלח ב-29/12/2010 12:39
[quote]אמנם איני יכול להשיב לסקר כי נוגע בדבר הנני,אך ארצה להשיב לאוהביהודי:
אמת שניתן להשלים לימודי בגרות גם לא בישיבות אלו,ושבחורים פתוחים יש בכל מקום וסגורים יש גם שם,אך אין זה נכון לומר שאלו בתי ספר שלומדים בהם הרבה תלמוד וזהו.
זוהי ישיבה עם תיכון.
לימודי הקודש שבה אינם יורדים ברמתם מרמה של כל ישיבה קטנה אחרת,ולדעתי אף עולים עליהם (המבחנים והלחץ הם המסיעים בכך) גם בלימוד עצמו וגם במוסר (הנלמד שם ברצינות שאינה קיימת כמעט בישיבות אחרות).
באשר לישיבות התיכוניות בכללותן.לדעתי אין דבר טוב ממקומות אלו להקניית תורה,ערכים, ודרך ארץ.ההקפדה שיש שם על כל פרט הן בלבוש הן בהנהגות,ובכל דבר גורם לכך שיוצאים משם אנשים בוגרים ולא רק בעלי בגרויות.
באשר לשכנך שאמר מה שאמר על אותן שנים 'אבודות'- נאמר 'בור ששתית ממנו מים אל תזרוק בו אבן' מי שרוצה ללמוד יכול ללמוד בכל מקום.ובעיקר בישיבות אלו שנותנים דגש על הלימוד יותר משאר הדברים (לימודי החול הם כ3 שעות בלבד משאר היום).
בעולם הישיבות אתה יכול למצוא רבים מבוגרי הישיבות התיכוניות כדוגמת ר' יגאל רוזן (ר"י אור ישראל) ור' ברוך ויסבקר (ר"י בית מתתיהו) הרב רובין והרב גלבר(מחברי 'אורחות שבת') ועוד כהנה רבות(המעוניין יפנה באופן אישי ויקבל רשימה ארוכה).
בסיכום הדברים,חולק אני על דברי אוהב היהודים באופן גורף ובעיקר על המשפט "תורה כמו שצריך אין שם" כי לדעתי יש שם.ועוד איך יש שם
תוקן על ידי פי100 ב- 29/12/2010 00:25:15
[/quote
את דברי לא אני המצאתי.
אך אני רואה מטענותיך שלא הבהרתי את הנקודה.
אין כאן טענה שהרמה שם נמוכה או שלומדים פחות שעות תורה או שאין חינוך כראוי
הטענה היא אחת זה לא ישיבה!
ובשביל להבין למה זה לא ישיבה צריך להגדיר מה זה ישיבה
וההגדרה שנמסרה לנו מרבותינו היא מקום שיש בו נטו תורה!
כל תוספת מפקיעה ממנו שם ישיבה.
ואם תאמר מה לי שאין זה ישיבה העיקר לומדים טוב
ע"ז הבהרתי דעת רבותינו שבשנים הראשונות של צמיחת האדם צריך שימלא בראשו רק תורה ומוסר
וע"י כך יתעצב נכון וישר לתכליתו בעולמו וכל תוספת גורעת ומקלקלת שלימותו.
דברים אלו ברורים לכל צורב ומיוסדים על אדני פז (עי' אגרות ומאמרים מכל רבותינו).
ועצם הדבר שזה לא ברור לך מורה על כשלון מסוים בהבנה מה זה תורה ומה תפקידה .
ואם יאמר האדם מה יהיה עם בגרות ןמקצוע על זה התשובה הבדוקה
שכל אחד יכול להשלים בגרויות וכדו' ואדרבה ביתר קלות.
קרובי שביכה אינו בגדר בור ששתית כיון שהוא בא לתועלת למנוע מאחרים ליפול שם.
מה שכתבת שרבים מהרבנים הם בוגרי ישיבות תיכוניות
זה ראיה מתמיהה שהרי זה נעשה בגלל הוריהם ואם תשאל אותם יאמרו לך שלא ללכת לשם
ואת בניהם לא שלחו לשם ורבי יגאל משמש כראש ישיבה שאינה תיכונית
רק זאת ראיה יש כאן (ואולי זה כוונתך)
שמי שלמד שם אין זה אומר שהוא אבוד
אלא ודאי על אף שלמד שם אם ירצה יצליח
אבל לכתחילה ח"ו לשלוח לשם.
מה שכתבתי דעת בעלי בתים אין בדעתי להתווכח בזה
רק זאת אומר
שאם יש אדם שאומר לעצמו
אינני מבין למה צריך "נטו תורה" ומה רע בתוספת
דע יקירי שלא הכל אנחנו מבינים ועל בינתך אל תשען
רק לך בעקבי רבותינו שומרי הגחלת שעיניהם צופות ללא נגיעה
ורק הם יודעים בעיניהם הבדולח לראות האמת
והם נלחמו כאריות נגד כל ערוב זר
ושננו באזנינו חזור ושנן
"רק תורה בטהרתה יכולה לבנות יהודי בנין אמיתי לכל חייו".
(וכבר ידוע המעשים אין ספור בענין)
נשלח ב-29/12/2010 12:51
תרי_זוזי כתב:
אוהב, דברת בסיסמאות, ובכל מה שאמרת אני לא מוצא טענה אחת ראויה.
לעניין עיצוב נפש האדם בצעירותו: דווקא בישיבות תיכוניות תמצא דגש על מוסר והשקפה שלא תמצא בהרבה ישיבות קטנות. הרמה הלימודית גבוהה, ולמיטב ידיעתי, בוגרי הישיבות התיכוניות משתלבים בהצלחה רבה בישיבות הגבוהות כך שהקביעה שלך ש-"כל תוספת הורסת הכל" לא עומדת במבחן המציאות.
בנוסף, יודעים יפה מאד להעמיד את לימוד התורה במרכז, ולכל התלמידים ברור מה העיקר, כך שהדיבורים על "בית ספר לתלמוד" אין להם מקום.
לעניין השיטה, אני חושב שיש בחורים שמתאים להם ללמוד בישיבות תיכוניות ויש שמתאים להם ישיבות קטנות, וחבל שיש כאלה שמגיעים למקום הלא נכון (כמו בן משפחתך). בסופו של דבר, לא כל אחד מסוגל לחיות חיי אברך כולל, ומי שלא, אם הלך לישיבה קטנה, עלול לצאת קרח מכאן ומכאן.
לא כל כך פשוט להשלים בגרויות אחר כך. נכון, יש מי שעשה את זה, אבל עבור רבים זהו מחסום בלתי עביר שנועל אותם בצורת חיים שלא מתאימה להם.
כבר כתבתי לעיל ליוסי(100)
לא מספיק שמעמידים את התורה במרכז צריך שלא יהיה משהו אחר
כהסיפור :פעם אמרו להגר"ח מבריסק שהתורה זה החמצן של החיים אמר להם לא! זה החיים בעצמם.
מה שכתבת שמי שהולך לישיבה קדושה ולא מסוגל להשאר אברך נשאר קרח מכאן ומכאן
זה פשוט לא נכון במציאות אלפי! בוגרי ישיבות ,
למדו מקצוע מהר (הראש משופשף טוב מהגמרא בדוק!)
והשתלבו במעגל העבודה.
נכון שבגרויות ספציפית (על אף שיש שכן עשו) זה יותר קשה (אנגלית בעיקר)
אבל בשביל להרויח טוב אין שום הכרח לבגרויות
הרבה המון ואני מכיר אישית על ימין ועל שמאל עשו כן
למדו את מיטב שנותיהם בישיבה קדושה ניצלו את התחלת החיים לתורה הקדושה קיבלו בסיס של יהודי כמו שצריך
ויצאו ללימוד מקצוע ולעבודה תוך קביעת עיתים לתורה.
נשלח ב-30/12/2010 00:38
אין לי הרבה מה להוסיף על דבריו הטובים והישרים של אוהב יהודי.