בית פורומים שידוכי חרדים

ישיבה תיכונית בשידוכים - מעלה או חיסרון?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/12/2010 16:38 לינק ישיר 

אמנם הדיון סוטה במקצת מייעודו המקורי אך ארצה בכ"ז להשיב למגיבים לפני.

אשתדל כמובן לענות על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון.אך קודם אעיר לאדםשתאנוש.
חושבני  שיודעי קרוא וכתוב אנחנו, ואין צורך בהגדלת הגופן פעמים יותר ופעמים פחות. הדבר אף מזכיר לי את אותם המתווכחים המרימים קולם יותר מהשני-דבר המצביע על חוסר בטחון בדבריהם.

לגבי תוכן הדברים, ניכר שאינך מכיר כלל וכלל בחורים בוגרי ישיבות תיכוניות, שכן אם היית מכיר לא היית מעלה על הכתב דברים חסרי כל שחר שכאלו . אמת, שבחורי הישיבות התיכוניות ברובם הם אנשים מסודרים ביותר. הן בלבוש הן בשמירת הזמנים והן בהתנהגות בכלל. אך חושבני שכל בר דעת יראה שאין זה חסרון כי אם יתרון. לומר שהם בחורים 'סגורים' באופן גורף, וששכלם 'סגור חתום ומרובע' רק מורה על מיעוט השכלתך וצמצום ידיעותיך. אילו היית בודק היית מוצא שממש לא כך הם פני הדברים. למדתי בישיבה שכזאת, וכיום אני לומד באחת הישיבות המפורסמת ביותר, אינני מוצא כל שוני בין בוגרי ישיבות אלו לאלו, מלבד כמובן הבגרות(תרתי משמע) שיש לתיכוניסטים.

באשר לדבריך שמותר לאדם ללמוד רק כשיזדקק לדבר ואסור להתחיל בגיל 14.שמח אני על כך שברשותך תעודת הסמכה לרבנות ובידך לפסוק הלכות  שלא שמענום עד עתה.

וכעת לדבריי. ידוע היחס החיובי שיש בתורה כלפי לימודי החול. שהרי כל העולם נברא בחכמה ומי שלומד את המדעים השונים,לומד בעצם את החכמה האלוקית שגנוזה בעולם, ולכן תקנו את ברכת "שנתן מחכמתו לבשר ודם" ולכן גם אמר הגר"א שצריך אדם ללמוד שבע חכמת(חיצוניות) שע"י כך ילמד טוב יותר. כי תורה וחכמה הולכים ביחד.

אלא, שוודאי שאם בעקבות הלימודים האלו, התלמיד יעזוב את תורת משה- עליו ללמוד רק את התורה ולעזוב את כל החכמות. לכן בכל הדורות התנגדו ללימודים האלו(הן בתקופת הראשונים והן בתקופת ההשכלה) אך כשאין סכנה שכזאת ודאי שצריך ללמוד לימודי חול (מי שכמובן כישרוני לזה)

מסקנת דברי: קטונתי מלחלוק על כל אותם הרבנים וגאוני הדורות שכתבו נגד מקומות אלו,אך צריך לזכור שיש גם דעות החולקות וכל אדם יבדוק ויעשה כפי ראות עינו וכפי שרבותיו מורים לו. אך מי שמצא שניתן ללמוד שם- אל יחשוש שהמקום נופל משאר המקומות כי המקום שווה להם ולדעתי אף עולה עליהם.

נ.ב. כמה אירוני שהמקור שהביא אדםשתאנוש חתום ע"י ספרית חב"ד, שכידוע הרבי עצמו למד בצעירותו גם לימודי חול....

תוקן על ידי פי100 ב- 30/12/2010 17:09:10

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/12/2010 21:09 לינק ישיר 

ישיבה תיכונית זה טוב למי שזה מתאים.

מצחיק אותי שעושים פה בפורום הרבה דיוני - מה שוה יותר ממה - כאילו שידוך זה איזה מסע קניית ספה באיקאה.

הרי זה לא שיש איזה 10% מהאוכ' מוצלחים שמגיעים לקו הסיום ומצליחים להתארס, סוף-כל-סוף,

99% מאיתנו ימצאו את עצמם נשואים, בתקווה שבמוקדם ולא במאוחר.

שושורים כאלה רק מסיטים אתכם מה"מתאים לי" לכיון ה"נחשב".

אבל בכיף שיהיה.

ולגוף השאלה - בחורים בישיבות תיכוניות - במיוחד ביישוב, מחנה אימונים רצחני - הם רציניים מאוד, מנצלי זמן.
וכמו תמיד יש להפריד - האם הוא חתך לכך בצורה לא מקובלת בסביבתו - ואז זה מראה שהוא רוצה מקצוע -
או האם כך מקובל באותו זרם, ואז רוב הסיכויים שהוא יגיע לישיבה גדולה, ילמד טוב, יתאברך לו להנאתו עם מישהי מרקע דומה ויהיה אברך משי בוגר ואיכותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 14:25 לינק ישיר 

הבהרה כנגד הליצנות מונעת התועלת:
אין שום קשר בין ספר "דרכה של תורה" לחב"ד.
הקישור שהובא לעיל, הוא לאתר של ספרים סרוקים, שחלקם הגדול נסרקו מספרית חב"ד.

בספר דרכה של תורה ישנם מאמרים מרבותינו:
ר' חיים מבריסק
ר' חיים עוזר גרודוינסקי
מהבית הלוי
מר' יוסף חיים זוננפלד
מהערוך השולחן
מר' איצלה בלאזר
מהקיצור שולחן ערוך.

רשימה חלקית, מהמפורסמים שבהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 14:50 לינק ישיר 

מכיר אני את הספר ולא חלקתי על תוכנו,קרא שוב את דברי ויתכן ותבין את כונתי.
לגבי ההערה שבסוף,היא לא נאמרה בליצנות כי אם באירוניה.ידוע לי שאין זה ספר של חב"ד,אלא לקוח מספריתם. הבאתי את מקום לימודי הרבי בעקבות הזכרת החסידות ע"ג הספר,בלי שום קשר לתוכנו.
מה עוד שגם אם היתה זו ליצנות,איני רואה איזה תועלת הייתה בדבריך שהליצנות יכלה למנוע.
אבל שמח אני שלפחות את ענין הגופן השכלת ליישם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/12/2010 15:13 לינק ישיר 

פי100 כתב:

מסקנת דברי: קטונתי מלחלוק על כל אותם הרבנים וגאוני הדורות שכתבו נגד מקומות אלו,אך צריך לזכור שיש גם דעות החולקות וכל אדם יבדוק ויעשה כפי ראות עינו וכפי שרבותיו מורים לו. אך מי שמצא שניתן ללמוד שם- אל יחשוש שהמקום נופל משאר המקומות כי המקום שווה להם ולדעתי אף עולה עליהם.

ראשית
כל הכבוד שאתה מגיב בצורה מכובדת.

אבל דבריך טעונים תגובה
א.לא ידוע על מי מרבותינו שהורו בזמננו ללמוד מקצוע בשנות הבחרות אז דבריך טעונים ביסוס.
ב.כתבת שאינך חולק על רבותינו ואיך אח"כ כתבת שלדעתך הישיבות הללו עולות על ישיבות קדושות.
ג.עצם טענתך שצריך ללמוד לימודי חול עומדות בסתירה למאמר חז"ל "איני מלמד לבני אלא תורה".
ד.מה שכתבת מהרמב"ם והגר"א וכן מהאדמו"ר מחב"ד זיע"א אינו ענין לכאן 
הם דיברו על עצם הענין וכאן המדובר שלא ללמוד את זה בגיל צעיר גיל הבנין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2010 15:39 לינק ישיר 

היה אשכול בנושא: http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2817889&forum_id=17053

תשובה אחת ודאי ברורה, חוץ מאלו שנהיו ממש ישיבישירים (והם בודדים) ודאי שהם יצאו לעבוד יותר מהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 19:47 לינק ישיר 

מעלה ברור.
לא  שאני אוריד בחור על זה שהוא לא מישיבה תיכונית. אבל אני מעדיפה בחור שלמד בישיבות מהסוג הזה.
הם הרבה יותר פתוחים. ידע עולם. לא שבחור  שלא למד בישיבה תיכונית הוא לא...
אב אולי אני נגועה בדבר כי אצלנו במשפחה כולם למדו בישיבות תיכוניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 23:40 לינק ישיר 

שיריש1 כתב:
בחור שלמד בישיבה תיכוניתזה מעלה בשבילכן- אם תרצו שבעתיד בע"ה הוא יוכל לצאת לעבוד במקצוע מכובד (עם התעודת בגרות שיש לו)

עד כה נמנעתי מלהגיב באשכול הזה מבחינת בור....אבל אני חייב בגלל הכיון שהוא תפס.

רוב המגיבים כאן נגועים בסטריאוטיפים דעות קדומות והכללות, יש בחורי ישיבה שתחשבו שהם למדו בישיבה תיכונית, ויש תיכוניסטים שתהיו בטוחים שהם בחורי ישיבה מבטן ולידה, כל בחור ולגופו ובעיקר סיגנון המשפחה המשפחה שהוא גדל,

הכי הצחיק אותי המשפט המצוטט...כאילו יש לו תעודת בגרות...דהההה..ואז? זה שום דבר! הוא צריך ללמוד מקצוע וכו' גם בחורי ישיבות שרוצים לצאת לעבוד לומדים שנה ועושים בגרות מה הביג דיל לא הבנתי,

שבחורה רוצה בחור שיפרנס היא צריכה בחור שלא מתעצל, אם צריך לצאת לעבוד הוא יוצא! אין קשר אם הוא למד בישיבה תיכונית או רגילה.

נ.ב

יוס, תסביר לכולם מדוע כל הראשי ישיבות שהזכרת למעלה (התיכוניסים לשעבר) לא שלוחים את ילדהם לישיבות כאלה, הרי הם מכירים את מעלת הישיבות הללו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/1/2011 00:19 לינק ישיר 

פי100 יקירי,

אין מה לעשות תיכוניסטיות זה לא דבר שאפשר להסתיר...

הייתי קולט אותך גם בלי שהזדהית.

איך אמר פעם מישהו:"אתה יכול לצאת מזה,אבל זה אף פעם לא יצא ממך..."

וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/1/2011 01:46 לינק ישיר 

אוקי..
למען האמת לא קראתי את מה שכתבו מעלי..
נשאלה שאלה אם זה מעלה או חסרון.. אז התשובה האמיתית תלוי למי..
מי שדוגל בשיטת הכולל לכל החיים, אז ודאי שזה חסרון . ולהיפך
הבעיה היא.. שבישיבות מסוג כזה יש פתיחות בריאה
וזה משום מה הולך יחד עם הפתיחות בתחומים אחרים.
לא יודעת איפה יש מקום שיש בו פתיחות בריאה יחד עם לימוד אמיתי
ולא בצורה שזה קיים היום בישיבות..
שרואים הרבה פעמים לימוד ולימוד. אבל חסר בן אדם לחברו וחסר הרבה דברים שהם חלק מהתורה ולא קיימים בבני תורה, לפי ההגדרות. וכמובן שיש את המיוחדים שיש בהם הכל. ואולי בגלל זה הם מיוחדים. כי לא קל להיות טובים בהכל.
כך שזה דיון די חסר.
באופן אישי אני אהבתי בחורים בוגרי הישוב. כי מצאתי בהם בגרות ופתיחות בריאה.
וגם לפרנס בבוא היום זה לא דבר שהוא שלילי. לפי היהדות. גם החרדית. אלא שאוסף סטיגמות ודעות גרמו להם להיות לא בלקסיקון. זה קצת לא פוליטיקלי קורקט ואני עומדת להיות מותקפת. אבל כך לפחות כתוב.
ואצטט - הלכות תורה לרמב"ם. שם כתוב כמה חשוב לימוד התורה. וכמה צריך להיות ערך עליון. ומצד שני, עוד דברים חשובים. שימו לב - מהלכה א עד ח' ומט' והלאה.
כך שלדעתי המצב של הלימוד כיום הוא לא בדיוק משקף את הדעה הנכונה כפי שצריך להיות וכל אחד יעשה את החושבים לעצמו
-----------------
ציטוט מלא - פרק ג'

http://www.mechon-mamre.org/i/1303.htm

א  בשלושה כתרים נכתרו ישראל--כתר תורה, וכתר כהונה, וכתר מלכות:  כתר כהונה--זכה בו אהרון, שנאמר "והייתה לו ולזרעו אחריו, ברית כהונת עולם" (במדבר כה,יג).  כתר מלכות--זכה בו דויד, שנאמר "זרעו, לעולם יהיה; וכיסאו כשמש, נגדי" (תהילים פט,לז).  כתר תורה--הרי הוא מונח ועומד ומוכן לכול, שנאמר "מורשה, קהילת יעקוב" (דברים לג,ד):  כל מי שירצה, יבוא וייטול.

ב  שמא תאמר שאותן הכתרים גדולים מכתר תורה, הרי הוא אומר "בי, מלכים ימלוכו; ורוזנים, יחוקקו צדק.  בי, שרים ישורו" (משלי ח,טו-טז).  הא למדת, שכתר התורה גדול מכתר כהונה וכתר מלכות.  [ב] אמרו חכמים, ממזר תלמיד חכמים קודם לכוהן גדול עם הארץ:  שנאמר "יקרה היא, מפנינים" (משלי ג,טו)--יקרה היא מכוהן גדול, שנכנס לפניי לפנים.

ג  אין לך מצוה בכל המצוות כולן שהיא שקולה כנגד תלמוד תורה, אלא תלמוד תורה כנגד כל המצוות כולן--שהתלמוד מביא לידי מעשה.  לפיכך התלמוד קודם למעשה, בכל מקום:  [ד] היה לפניו עשיית מצוה ותלמוד תורה--אם אפשר למצוה להיעשות על ידי אחרים, לא יפסיק תלמודו; ואם לאו, יעשה המצוה ויחזור לתורתו.

ד  [ה] תחילת דינו של אדם, אינו נידון אלא על התלמוד, ואחר כך, על שאר מעשיו; לפיכך אמרו חכמים, לעולם יעסוק אדם בתורה, אפילו שלא לשמה--שמתוך שלא לשמה, בא לשמה.

ה  [ו] מי שנשאו ליבו לקיים מצוה זו כראוי לה, ולהיות מוכתר בכתרה של תורה--לא יסיח דעתו לדברים אחרים, ולא ישים על ליבו שיקנה תורה עם העושר והכבוד כאחד.  כך הוא דרכה של תורה:  פת במלח תאכל, ועל הארץ תישן, וחיי צער תחיה, ובתורה אתה עמל.  ולא עליך כל המלאכה לגמור, ולא אתה בן חורין ליבטל; אבל אם הרבית תורה, הרבית שכר, והשכר, לפי הצער.

ו  [ז] שמא תאמר עד שאקבץ ממון ואחזור ואקרא, עד שאקנה מה שאני צריך ואפנה מעסקיי ואחזור ואקרא--אם תעלה מחשבה זו על ליבך, אין אתה זוכה לכתרה של תורה לעולם; אלא עשה תורתך קבע, ומלאכתך עראי, ואל תאמר לכשאפנה אשנה, שמא לא תפנה.

ז  [ח] כתוב בתורה "לא בשמיים, היא . . . ולא מעבר לים, היא" (דברים ל,יב-יג):  "לא בשמיים, היא", לא בגסי הרוח היא מצויה; "ולא מעבר לים, היא", לא במהלכי מעבר לים היא.  לפיכך אמרו חכמים, לא כל המרבה סחורה מחכים; וציוו ואמרו, הווי מעט עסק, ועסוק בתורה.

ח  [ט] דברי תורה נמשלו במים, שנאמר "הוי כל צמא לכו למים" (ישעיהו נה,א)--לומר לך:  מה המים אין מתכנסין במקום מדרון, אלא נזחלין מעליו ומתקבצין במקום אשבורן--כך דברי תורה, אינן נמצאין בגסי הרוח ולא בלב כל גבה לב; אלא בדכא ושפל רוח שמתאבק בעפר רגלי החכמים, ומסיר התאוות ותענוגי הזמן מליבו, ועושה מלאכה בכל יום מעט כדי חייו, אם לא היה לו מה יאכל, ושאר יומו ולילו, עוסק בתורה.

ט  [י] כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא:  לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה.

י  אמרו חכמים, כל הנהנה מדברי תורה, נטל חייו מן העולם.  ועוד ציוו ואמרו, לא תעשם עטרה להתגדל בהם, ולא קורדום לחפור בהם.  ועוד ציוו ואמרו, אהוב את המלאכה, ושנוא את הרבנות.  וכל תורה שאין עימה מלאכה, סופה בטילה; וסוף אדם זה, שיהא מלסטס את הברייות.

יא  מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס ממעשה ידיו, ומידת חסידים הראשונים היא; ובזה זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה, ולעולם הבא:  שנאמר "יגיע כפיך, כי תאכל; אשריך, וטוב לך" (תהילים קכח,ב)--"אשריך" בעולם הזה, "וטוב לך" לעולם הבא שכולו טוב.

יב  אין דברי תורה מתקיימין במי שמרפה עצמו עליהן, ולא באלו שלומדין מתוך עידון ומתוך אכילה ושתייה--אלא במי שממית עצמו עליהן, ומצער גופו תמיד, ולא ייתן שנת לעיניו, לעפעפיו תנומה.

יג  אמרו חכמים דרך רמז, "זאת, התורה, אדם, כי ימות באוהל" (במדבר יט,יד)--אין התורה מתקיימת, אלא במי שממית עצמו באוהלי החכמה.  וכך אמר שלמה בחכמתו, "התרפית, ביום צרה--צר כוחך" (משלי כד,י); ועוד אמר, "אף חכמתי, עמדה לי" (קוהלת ב,ט)--חכמה שלמדתי באף, עמדה לי.

יד  אמרו חכמים, ברית כרותה שכל היגע בתלמודו בבית הכנסת, לא במהרה הוא משכח; וכל היגע בתלמודו בצנעה מחכים, שנאמר "ואת צנועים, חכמה" (משלי יא,ב).  וכל המשמיע קולו בשעת תלמודו, תלמודו מתקיים בידו; אבל הקורא בלחש, במהרה הוא שוכח.

טו  [יג] אף על פי שמצוה ללמוד ביום ובלילה, אין אדם למד רוב חכמתו אלא בלילה; לפיכך מי שרצה לזכות בכתר התורה, ייזהר בכל לילותיו, ולא יאבד אפילו אחת מהן בשינה ואכילה ושתייה ושיחה וכיוצא בהן, אלא בתלמוד תורה ודברי חכמה.  אמרו חכמים, אין גורנה של תורה אלא לילה, שנאמר "קומי רוני בלילה" (איכה ב,יט).  וכל העוסק בתורה בלילה, חוט של חסד נמשך עליו ביום, שנאמר "יומם, יצווה ה' חסדו, ובלילה, שירו עימי--תפילה, לאל חיי" (תהילים מב,ט).  וכל בית שאין דברי תורה נשמעין בו בלילה, אש אוכלתו.

טז  "כי דבר ה' בזה" (במדבר טו,לא)--זה שלא השגיח על דברי תורה, כל עיקר.  וכן כל שאפשר לו לעסוק בתורה, ואינו עוסק, או שקרא ושנה, ופירש להבלי עולם והניח תלמודו וזנחו--הרי זה בכלל בוזה דבר ה'.

יז  אמרו חכמים, כל המבטל את התורה מעושר, סופו לבטלה מעוני; וכל המקיים את התורה מעוני, סופו לקיימה מעושר.  ועניין זה מפורש הוא בתורה:  הרי הוא אומר "תחת, אשר לא עבדת את ה' אלוהיך, בשמחה, ובטוב לבב--מרוב, כול.  ועבדת את אויבך" (דברים כח,מז-מח); ואומר "למען ענותך, ולמען נסותך--להיטיבך, באחריתך" (דברים ח,טז).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 23:36 לינק ישיר 

תרי_זוזי כתב:

אוהב, דברת בסיסמאות, ובכל מה שאמרת אני לא מוצא טענה אחת ראויה.

לעניין עיצוב נפש האדם בצעירותו: דווקא בישיבות תיכוניות תמצא דגש על מוסר והשקפה שלא תמצא בהרבה ישיבות קטנות. הרמה הלימודית גבוהה, ולמיטב ידיעתי, בוגרי הישיבות התיכוניות משתלבים בהצלחה רבה בישיבות הגבוהות כך שהקביעה שלך ש-"כל תוספת הורסת הכל" לא עומדת במבחן המציאות.

בנוסף, יודעים יפה מאד להעמיד את לימוד התורה במרכז, ולכל התלמידים ברור מה העיקר, כך שהדיבורים על "בית ספר לתלמוד" אין להם מקום.

לעניין השיטה, אני חושב שיש בחורים שמתאים להם ללמוד בישיבות תיכוניות ויש שמתאים להם ישיבות קטנות, וחבל שיש כאלה שמגיעים למקום הלא נכון (כמו בן משפחתך). בסופו של דבר, לא כל אחד מסוגל לחיות חיי אברך כולל, ומי שלא, אם הלך לישיבה קטנה, עלול לצאת קרח מכאן ומכאן.

לא כל כך פשוט להשלים בגרויות אחר כך. נכון, יש מי שעשה את זה, אבל עבור רבים זהו מחסום בלתי עביר שנועל אותם בצורת חיים שלא מתאימה להם.

כל מילה בסלע..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 11:58 לינק ישיר 

אני מקווה שמזדקן לא נעשה סנילי.
עניתי  כבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 22:38 לינק ישיר 

אוהביהודי כתב:
אני מקווה שמזדקן לא נעשה סנילי.
עניתי  כבר.

לא הבנתי באיזה חלק אתה רואה את זה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 23:34 לינק ישיר 

בזה שלא ראית את תגובתי לדבריו
אם היית רואה אין מצב שהיית מסכים איתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 23:42 לינק ישיר 

הסתכלתי בתגובתך
ונרגעתי למצוא שאני ממש רחוק מלהיות סנילי.
אתה לא באמת מתיחס לטענות  בתגובה שלך..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > ישיבה תיכונית בשידוכים - מעלה או חיסרון?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.