אגב בדיסק החדש של החזן חיים אדלר ניתן לשמוע ביצוע מעניין ליצירה זו על פי דרכו של חיים אדלר.
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 29/12/2010 21:11:11
בכבוד רב יוסי
נשלח ב-29/12/2010 23:11
איזו אכזבה בידיים רועדות מהתרגשות מיהרתי לפתוח את הלינק, כבר חשבתי שמעלים יצירה חדשה של מלך החזנים, ולצערי ממחזרים קטע שהועלה לא מזמן ע"י העין בקטעי יוטיוב שהועלו מספר פעמים. מיותר לציין שהקטע בביצועו של המלך מרטיט ומרגש מאין כמוהו. אני מחכה להסרטות או ביצועים פחות מוכרים של החזן שטרן.
נשלח ב-30/12/2010 06:00
Cantor_yos כתב:
אגב בדיסק החדש של החזן חיים אדלר ניתן לשמוע ביצוע מעניין ליצירה זו על פי דרכו של חיים אדלר.
בס"ד
וכששומעים ורואים את החזן ר' חיים אדלר מבצע יצירה זו בהוצאת ס"ת בתפילת השבת זה משהו אחר לגמרי.
החזן נעמד ע"י ארון הקודש עם הפנים לקהל. את ספר-התורה אוחז המתפלל שהתכבד בפתיחת ההיכל. והחזן ממריא "אאאאב הרחמים ..... ויחון אותנו אותנו אותנו ...." וכשמגיע ל"וימלא משאלותינו" לוקח החזן את ספר-התורה ותוך כדי המשך היצירה הוא עושה את דרכו בין ציבור המתפללים, המתקרבים לנשק את ספר-התורה, לעבר הבימה.
והשבת בביהכנ"ס רמה בת"א הסתיימה היצירה (בלווי המקהלה בניצוחו של ד"ר מרדכי סובול) ב"ויעזור ויגן ויושיע ... ונאמר אמן". איזה יופי, איזו עוצמה ...
ניסיתי לתאר במילים, אך אין כמו מראה עיניים.
האם החזן ר' חיים אדלר יבצע יצירה זו השבת בביהכנ"ס הגדול בירושלים?
נשלח ב-30/12/2010 07:38
זוכמירוביץ כתב:
איזו אכזבה בידיים רועדות מהתרגשות מיהרתי לפתוח את הלינק, כבר חשבתי שמעלים יצירה חדשה של מלך החזנים, ולצערי ממחזרים קטע שהועלה לא מזמן ע"י העין בקטעי יוטיוב שהועלו מספר פעמים. מיותר לציין שהקטע בביצועו של המלך מרטיט ומרגש מאין כמוהו. אני מחכה להסרטות או ביצועים פחות מוכרים של החזן שטרן.
זיכרמוביץ ידידי בשבועות האחרונים העלתי מספר הקלטות לא מפורסמות של שטרן ולצערי הם נעלמו מהפורום,
ואף לפני שנעלמו לא קיבלו התייחסות מיוחדת, ועל כן ובהקשר לזאת התחלתי להעלות מיוטיוב ומאז נראה שנוצר ענין ואנשים מגיבים ומתדיינים על ההסרטות,
ועכשיו תענה לי אתה, מה אני צריך להעלות ?
ובהקשר לביצוע של אדלר לאב הרחמים בבתי הכנסת עם ההצגה המרשימה, ליבי אומר לי שאין מתאימה תאטרליות זו לבית הכנסת
ובעיני זה נראה קצת מגוחך, אל אף שאני מודה שזה מרשים מאוד וזה ״פוזה״.
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 30/12/2010 07:41:11
בכבוד רב יוסי
נשלח ב-30/12/2010 09:28
לזכרם של חברי המקהלה שהלכו לעולמם
יצירה מוכרת ומרגשת בביצוע של גדול החזנים משה שטרן ומקהלת "יובל" בנצוחו של ד"ר מרדכי סובול ביצוע בלתי נשכח.
לזכרם של:ניסן תורן,משה מנחם ,יצחק פליישמן,דוד סגל חברי מקהלת "בן ברוך" שהלכו לעולמם.
יהי זכרם ברוך!
נשלח ב-30/12/2010 10:13
Cantor_yos כתב:
ובהקשר לביצוע של אדלר לאב הרחמים בבתי הכנסת עם ההצגה המרשימה, ליבי אומר לי שאין מתאימה תאטרליות זו לבית הכנסת
ובעיני זה נראה קצת מגוחך, אל אף שאני מודה שזה מרשים מאוד וזה ״פוזה״.
בכבוד רב יוסי
אתה לא יודע מה אתה מדבר תבוא תראה תתרשם ותבין במה עסקינן
נשלח ב-30/12/2010 23:41
קנטור יוסי לצערי לא תמיד אני פנוי לעיין בפורום ולכן כנראה שפספסתי את ההקלטות של החזן שטרן. ודאי שהסרטות יותר מעניינים מאשר הקלטות ואינה דומה ראיה לשמיעה. ולענין עצמו: בכל פעם שאני שומע הקלטה של החזן שטרן זו חגיגה אמיתית. החזן שטרן הוא לא עוד חזן. וכמי שהשתתף בעשרות תפילות של החזן שטרן יכול אני להעיד שמעולם לא היה משעמם, ותמיד היה גיוון וחדשנות בכל תפילה. כשאני משווה תפילות של חזנים כיום קשה לי לחוות את אותה התרגשות שאחזה בי בתפילותיו של החזן שטרן. וגם הרגש של הרבה חזנים כיום נראה לי קצת מזויף שלא כמו אצל החזן שטרן שהתפלל מעומקא דליבא. נשמח אם תוכל לשחזר את ההקלטות שהעלית.