|
|
| נשלח ב-4/1/2011 16:55 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ההבדל היחיד בין המכולת בראדין לבין הבוטיק בבני ברק בראדין אי אפשר היה להרויח הרבה בבני ברק אפשר להרויח, החפץ חיים כשהלך הביתה מהמכולת- התקשה מאד לעיין בספרים ליד עשישית הנפט, וגם ספרים רבים לא היו לו. בבני ברק כשבעל הבוטיק הולך הביתה הוא יכול ללמוד עד מאוחר באור יקרות ועם הרבה ספרים, שבראדין לא חלמו עליהם. אכן יש הבדל.
אהבתי את זה אם כי בתור הלצה היא יפה מאד אך המציאות שונה ידידי הצדיק הרי מי כמוכך יודע כמה בלתי אפשרי לצמוח מעין חפץ חיים עם בוטיק או אפילו מכירת פחיות באהל עלוב וזניח עלי אדמות
תוקן על ידי אש2618 ב- 04/01/2011 16:57:14
א"ש דת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 17:07 |
|
| |
אש כך כתבת
< אני שוב חוזר ואמר בפה גלוי ומביע את דעתי הנחרצת שבזמן חז"ל היו הרבה שנהגו משום מדת חסידות לא להינות מאחרים והתפרנסו בעצמם והם עשרות רבים >
אם אתה מסכים כי חז"ל נהנו מיגיע כפם, וגם דברי הרמב"ם הם ע"פ חז"ל, וכל דבריך הם רק שיקול פרקטי מעשי, אי אפשר לדעת הרבה תורה מבלי ללמוד תורה כל היום, א"כ לשם מה לך לערוך ספר עב כרס המוכיח כי צריך ללמוד תורה כל היום, וחייבים רק ללמוד ולא לעבוד.
והרי אתה בעצמך מודה כי מידת חסידות היא לעבוד!!!
מי שעובד הוא חסיד!!!
כעת הנח למקורות, תחבר ספר פרקטי מעשי על לימוד תורה ללא שום עיסוק, ויבוא מישהו ויחבר ספר על אם אין קמח אין תורה, ועל קריסה כלכלית מוחלטת בציבורים שלא עובדים.
אין בדבריך שום פולמוס לימודי, רק שיקול פרקטי, ויבואו אחרים ויוכיחו לך כי אם אין קמח אין תורה, וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון, אין שלוות נפש ללמוד, ואין לחם לאכול ולא בגד ללבוש ולא בית לגור, רק חיי אומללות ודלות, וכעת יתפתח פולמוס כיצד ראוי לחיות, וכיצד צריך לשלב את לימוד התורה עם החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 17:27 |
|
| |
| אש2618 כתב: |  | | אני שוב חוזר ואמר בפה גלוי ומביע את דעתי הנחרצת שבזמן חז"ל היו הרבה שנהגו משום מדת חסידות לא להינות מאחרים והתפרנסו בעצמם |
|
איך אתה יכול לסלף את דבריהם ???? הרי הם אמרו סופה בטילה וגוררת עוון ומלסטם את הבריות,
פשוט לקראו ולא להאמין !!!!
|
| נשלח ב-4/1/2011 17:29 |
|
| |
נו ברור . כל מי שלא מלסטם את הבריות הוא חסיד כי בהכרח שמי שמלסטם הוא מיסנגד
|
| נשלח ב-4/1/2011 18:31 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
איך אתה יכול לסלף את דבריהם ???? הרי הם אמרו סופה בטילה וגוררת עוון ומלסטם את הבריות,
פשוט לקראו ולא להאמין !!!!
על חכמי יבנה ישיבתו של ר"ג היה שגור על לשונם: "אני בריה וחברי בריה, אני מלאכתי בעיר והוא מלאכתו בשדה, אני משכים למלאכתי והוא משכים למלאכתו וכו'. פרש"י: "אני - העוסק בתורה בריה אני, וכן חברי עם הארץ בריה הוא: אני מלאכתי בעיר - כלומר נוחה מלאכתי ממלאכתו". רש"י מפרש אם כן שיש כאן הפרדה ברורה וגמורה בין החכמים הלומדים תורה לבין העובד בשדה. רבי יונתן אומר: "כל המקיים את התורה מעוני, סופו לקיימה מעושר. וכל המבטל את התורה מעושר, סופו לבטלה מעוני". פירש ר' עובדיה מברטנורא: "המקיים את התורה מעוני - שהוא דחוק למזונות ומתבטל ממלאכתו כדי לעסוק בתורה". ועוד עשרות רבות של מאמרים מנגד מה שהבאת לעיל
תוקן על ידי אש2618 ב- 04/01/2011 18:31:52
א"ש דת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 18:36 |
|
| |
| דרום_חוקר כתב: |  | בקטע המושמט ... כתוב שהרבה בני אדם הניחו מלאכתם והתפרנסו מהפונדק של הרמב"ם ולמדו תורה כל היום.
|
|
אשמח באם מר יביר לנו את מקור ההשמטה
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 18:54 |
|
| |
| אש2618 כתב: |  | על חכמי יבנה ישיבתו של ר"ג היה שגור על לשונם: "אני בריה וחברי בריה, אני מלאכתי בעיר והוא מלאכתו בשדה, אני משכים למלאכתי והוא משכים למלאכתו וכו'. פרש"י: "אני - העוסק בתורה בריה אני, וכן חברי עם הארץ בריה הוא: אני מלאכתי בעיר - כלומר נוחה מלאכתי ממלאכתו". רש"י מפרש אם כן שיש כאן הפרדה ברורה וגמורה בין החכמים הלומדים תורה לבין העובד בשדה.
רבי יונתן אומר: "כל המקיים את התורה מעוני, סופו לקיימה מעושר. וכל המבטל את התורה מעושר, סופו לבטלה מעוני". פירש ר' עובדיה מברטנורא: "המקיים את התורה מעוני - שהוא דחוק למזונות ומתבטל ממלאכתו כדי לעסוק בתורה". ועוד עשרות רבות של מאמרים מנגד מה שהבאת לעיל
|
|
ידידי אתה מערבב בין הדברים,
כל המוסר הזה היא כלפי העובדים, ומכאן ראיה שעבדו, רק מה ? לא לעשות מזה עיקר כי העיקר זה הלימוד,
אבל שוב בכדי לקיים, אין שום עניין במילמול מילים, כמה צריך להסביר ?
ועוד: זה לא סתם חז"ל ?! זה חז"ל שמובא לההלכה, וזה ההבדל הגדול,
ותשמע לי צדיק: את הוויכוחים של לצטט ולצטט עשינו כבר בישיבה קטנה, וזה לא מרגש אותנו כל הציטטות, ידוע שיש נובל ברשות התורה
אנו כבר ילדים גדולים, ומדברים בהיגיון,
וההיגיון אומר שזה גזל ממש, ובלתי אחראי לבנות משפחה מרובת ילדים בלי לדעת מנין הכסף ולסמוך בכוונה על טוב ליבם של התורמים, וגם לנצל את האסונות של האנשים (חולים בבית וכדומה) בכדי להתרים אותם, וכביכול להבטיח להם הצלחה משמים,
זה גזל ונוכלות וגם הונאה,
המושג שבט לוי ברורה ביותר לכל ילד,
ולכן כל זמן שהאברכים באמת יהיו בתפקיד של שבט לוי ?!
אנו בשמחה ניתן להם מעשר ואפי' חומש,
אבל לעשות מזה קהילה נפרדת ודת נפרדת והשקפה נפרדת ????
מילא תעשו מה שאתם רוצים !!
אבל אל תבקשו מאיתנו כסף, ואל תדברו בשם התורה והאלוקים,
תוקן על ידי maxmen ב- 04/01/2011 18:57:50
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 18:58 |
|
| |
לגבי שותפות הרמב"ם עם אחיו ר דוד הנ"ל לכאורה יש להבין האם הרמב"ם הבין את התר "יששכר וזבולון" דוקא באופן של מטיל מלאי, כלומר: כאשר גם הת"ח משקיע כספו בסחורה, או שגם בחינם ממש מותר, כי דרך אחים לפעמים לפרנס זה את זה גם בלי קשר ללימוד תורה. ועוד האם לדעת הרמב"ם מותר מעיקר הדין לקבל משכורת מאחר לשם לימוד גרידא , כשהדבר בא מיוזמה גמורה של הנותן, הרוצה להרבות לימור תורה באמצעות ממונו.
תוקן על ידי אש2618 ב- 04/01/2011 18:57:33
א"ש דת
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 19:09 |
|
| |
אש
היו מחכמי ישראל גדולים שצמחו מעוני להיות כאלה, ויש הרבה מאד חכמי ישראל שצמחו להיות כאלה מתוך עשירות מופלגת, אבל משום מה לא עולה בראשי הרבה חכמים שצמחו להיות כאלה. מתוך שהיו סמוכים על שולחנם של אחרים, ומלסטמים את הבריאות, עניותו של הלל ור' יהושוע לא הפריע להם להיות מגדולי ישראל, כפי שעושרו המופרז של רבי ורבי טרפון ורבי עקיבא.
כפי שהמצב בדורנו לא היה מעולם בעם ישראל,היחידים שהיו סמוכין על שולחן הציבור היו רק הרבנים, תלמידי הישיבה פחות מ3% מכלל ישראל אכלו ימים אצל בע"בתים. אבל לזמן קצוב של שנה שנתיים. רדוקה בימנו אלה שקל מאד ללמוד, מכל בחינה שהיא, מקדישים כביכול 15% מכלל ישראל ללימודים ע"ח הציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 19:15 |
|
| |
למה 3%? כמה תלמידים היו הישיבות אירופה בשיא גדולתן, בתקופה שעליה מתרפקים בנוסטלגיה החרדים? אלפים בודדים, מתוך מיליוני יהודי אירופה ערב השואה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 19:59 |
|
| |
מטפחת הצדק איתך היו פחות מ1% . טעות מקלדת שלא רציתי לתקן, בפולין חיו מעל 3 מיליון יהודים, בלובלין היתה הישיבה הגדולה הכי גדולה בכל מזרח אירופה, היו בה 105 מיטות, היו עוד כמה ישיבות בלי מנזה ולינה שבסך הכל מנו 160 תלמידים, זה בפולין הרב כהנאמן רבה ומיסדה של ישיבת פונוביץ', נאם בחנוכת אחד מבניני המוסדות, בשנות החמישים- והוא אמר- היום לומדים בישיבת פונוביץ' יותר תלמידים מאשר למדו לפני המלחמה בליטא- - במקומות אתרים לא היו ישיבות,- למען התזכורת באותו זמן למדו בישיבה כ150 תלמידים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 20:47 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | כפי שהמצב בדורנו לא היה מעולם בעם ישראל,היחידים שהיו סמוכין על שולחן הציבור היו רק הרבנים, תלמידי הישיבה פחות מ3% מכלל ישראל אכלו ימים אצל בע"בתים. אבל לזמן קצוב של שנה שנתיים.
רדוקה בימנו אלה שקל מאד ללמוד, מכל בחינה שהיא, מקדישים כביכול 15% מכלל ישראל ללימודים ע"ח הציבור. |
|
לא מבין את כל ההשוואות ההיסטוריות לכאן ולכאן. יש אבולוציה והעניינים מתפתחים לפי עקרונותיה בלבד. המין שחזק שורד והמין החלש נעלם. מה יש להתווכח עם חוקי הטבע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 20:59 |
|
| |
אש
איך למען השם הגעת לזה שדברי ר' עובדיה מברטנורא המפרש את דברי ר' יונתן שהמקיים את התורה מעוני - שהוא דחוק למזונות ומתבטל ממלאכתו כדי לעסוק בתורה - מנוגדים למאמרים המחייבים מלאכה לצד לימוד התורה ?
בדף מס' 5 מיום ה1/1 כתבת: " פעם אדם אדם מתפרנס די צורכו שעה אחת ביום, אבל היום גם משרה מלאה אינה מספיקה לו" - בא ר' עובדיה מברטנורא ואומר לך - אם בזמן שהקצבת לעצמך להתפרנס ממלאכתך הצלחת להשיג 'פת במלח' - דייך, אל תתפתה לעסוק במלאכה יותר משהקצבת לעצמך אף על פי שאתה 'דחוק למזונות' והסתפק במה שהמציא לך זמנך !
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 21:10 |
|
| |
שותף אתה נושא את שם האבולוציה לשווא, אבולציה היא תהליך של מיליוני שנים . מה שקורה בעם ישראל, בענין החיים על חשבון הציבור. היא סטיה ומחלה סוציאלית. הגוף בדרך כלל מרפא את עצמו, יש לו נוגדנים טבעים, כך גם סטיות ומחלות של חלק מהעם. הדבר יתרפא מעצמו, סימני ההתאששות מהמחלה כבר מבצבצים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 22:09 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | | המין שחזק שורד והמין החלש נעלם. מה יש להתווכח עם חוקי הטבע ? |
|
זה נכון לכן הפסדנו 90% מכלל ישראל כי הינו חלשים במקום להיות חזקים,
ברוב הדברים אנו החרדים חזקים באמת, הילודה וכדומה,
רק צריך לתקן את הדבר הקטן והפשוט וההלכתי הזה ?! ואז נהיה החזקים ביותר,
לא צריך הרבה,
צריך לחנך את צאצאינו מילדות עוד שיהודי הלכתי ואמיתי ויראי השם, צריך מיד (שעה שעתיים) אחרי העבודה ללכת לבית מדרש ללמוד,
כך בכל השכונות בכל הבתי מדרשו תתמלו בכל ערב בלומדי תורה,
ואז נראה פלאים !!
הנה החרדים עובדים וגם לומדים בערבים ובלילות, ונשארים יהודים יראי השם,
תפקידם של שבט לוי יהיה לשבת שם, בכדי שהעובדים יהיו את מי לשאול פשט בתוס'
ואז נהיה לעם אחד
ביחד עם הציבור הכללי שילמד אותנו מעשה בראשית שהם המדע וחוקי האלוקים בטבע,
באידיש אומרים "אל תעשה את השד יותר גדול מה שהוא באמת"
כלומר הרחוב לא יכול לקלקל אותנו אם אנו כולנו נצא לעבוד ובערב נלמד תורה וחכמה,
להפך: הציבור הכללי גם ישתתף בעניין, הם יתרמו לנו את הלימוד בנושא מעשה בראשית = חוקי האלוקים = הטבע,
ואנו יתרמו להם הלכות ריבית ושמרת הלשון וכדומה,
ומעשה מרכבה נלמד ביחד,
ואז תתקיים דבריו של האבן עזרא "ויש הוגה בתלמוד להתפאר על כן כל עסקיו בסדר נזיקין גם הוא מקבל שכר להורות הפתאים וליישר המעוותים רק אם היו כל ישראל צדיקים לא היו צריכים לסדר נזיקין"
כמה מתוק דבריו "אם נהיה צדיקים לא נצטרך ללמוד בכלל סדר נזיקין"
תוקן על ידי maxmen ב- 04/01/2011 22:12:53
|
|
|
|
|