בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הרמב"ם מורה לת"ח לפרוש מלימודו לצורך פרנסתו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/1/2011 13:08 לינק ישיר 

ירוחם כתבת "בהכירי את הזמן את המצב ואת הרמב"ם"

ידענו שאתה זקן אבל עד כדי כך לא ידענו. [זאת אומרת שיש מצב שאחיה השילוני חי מיציאת מצרים? עד הבעל שם טוב]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 13:14 לינק ישיר 

דרום_חוקר כתב:

ובכלל אם משה רבינו בכבודו ובעצמו אמר לרמב"ם יישר כוח, א"כ אסור לחלוק על הרמב"ם בשום דבר, כי משה רבינו מסכים עמו בכל.

א. נעלם לפי שעה ממר שגם תורה שבע"פ נמסרה על ידי משה רבינו ורבו בה המחלוקות יותר מן התירוצים.
ב. מה עם הכלל יחיד ורבים הלכה כרבים ??? והרי כל גדולי עולם חלקו על הרמב"ם מי בשפה יפה ומי בשפה קשה!! החלום בא לגלות את הערכה העצומה למפעל אדירים שעשה. אך משנתו כפי שמפורש בבפרקי אבות הרי שיצא חוצץ נגד ישיבות הגאונים וכו' ומה גם שהרמב"ם עצמו אמר אני יודע שלא יסכימו איתי. הרי שהביע את דעתו האישית . היעלה על הדעת לומר על כל גאוני עולם שחיללו את השם במעשיהם.......

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 13:22 לינק ישיר 

דרום_חוקר כתב:

אבל אין בהודעה שם, מהיכן העתקת את המילים, מהתנ"ך, מהמשנה, מהתלמוד, מהאנציקלופדיה, אין שם, אין מחבר ספר, אין מוציא לאור, אתה כותב ציטוט עלום מאי שם, זה לא מקור ברור, זאת הפניה ללא ידוע.

תכתוב דבר ברור, יהיה דיון. לא תכתוב דבר ברור, יהיה המקור היותר ממשי בעל צדה לדרך, ר' מנחם בר' זרח מטוליטולה מקור, והוא היה 140 שנה אחרי פטירת הרמב"ם.

הפניה ללא שם אינה מקור.

ספר אהבת הקדמונים לרבי יקותיאל אריה קאמלהאר עמ' י'.  וכ"ה בתולדות הרמב"ם ע"י הרב יהודה פישמן עמ' קטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 13:25 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מצוצות מהאצבע? הוא לפחות מביא מקורות שאותם אי אפשר לפברק, המקורות שלך במחילה אין להם לא ידיים ולא רגליים.
כדברי דרום- במקרה הטוב הם אגדות המסופרות בתמימות,  לדעתי בהכירי את הזמן את המצב ואת הרמב"ם,הדברים נכתבו באיטרסים של שקרים קדושים. הפטנט לא הומצא היום.

מודה ועוזב

בשונה ממקורותיו הערביים אני ב"ה מקורותיי מחכמינו ורבותינו כפי שתראה לעיל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 13:25 לינק ישיר 

פי
מספרים על אחד מהרבנים שפרנסי קהילה מסוימת שכנעו אותו לשמש אצלם ברבנות, ואמרו לו כבוד הרב, בעירנו קבור ר' עקיבא אייגר הפני יהושוע השאגת אריה ועוד הרבה צדיקים,
כשהגיע לעיר ראה שהכל שקר- אמר לפרנסים- למה שיקרתם אותי?  אפילו אחד מגדולי ישראל לא קבור אצלכם!
השיב הפרנס- כבוד הרב דווקה כן, אצלנו בעיר אף אחד לא מדבר ולומד את הגדולים- ולכן הם קבורים אצלנו..

אבל אדם שלומד וחוקר את הרמב"ם ואחרים  הרמב"ם מוכר לו. וכן האחרים. הם לא מתו אצלו. הוא מדבר איתם כל יום, כמו אל מכרים ותיקים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 13:29 לינק ישיר 

אני מכיר את הסגנון . מה שמפריע לי בזה שאינך מקבל אף פעם תגובה מהרמב"ם כך שהוא אינו מכיר אותך .

היכרות זה ששני הצדדים מכירים. כשאתה נחשף לרמב"ם [אני מתכוין כשנחשף בפניך ספרו של הרמב"ם] אתה לא מכיר אותו אתה שומע ממנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 15:20 לינק ישיר 

פי
אני מכיר את אלוקים- למרות שבדו- שיח ,ביננו רק אני מדבר אליו, אני מכיר את הרמב"ם כי אני קראתי עליו יותר מאשר הוא ידע על עצמו. קראתי מה שכתב- ונכסתי אתו הרבה פעמים לדו שיח, נכנסתי או ניסיתי להכנס למוחו בכדי להבין מה שהוא אמר ולמה הוא אמר כך. וכו'
הכרות אישית פנים אל פנים- חסרה את כל האינפורמציה הזו. הרמב"ם כן מכיר אותי- כי בשביל אנשים כמוני הוא כתב את ספריו. אתה כותב-מה שמפריע לי בזה שאינך מקבל אף פעם תגובה מהרמב"ם- תתפלא אדם הלומד באמת, מקבל תגובה,ממי שהוא לומד. את התגובה שהוא נותן לי הוא לא נותן לאף אחד אחר בעולם.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 19:26 לינק ישיר 

לאור העובדה שאכן הרמב"ם הסתגר כעשר שנים כפי שהוכחנו לעיל לא מן הנמנע לומר שהרמב"ם כן קיבל טובת הנאה מאחיו כדרך שמקובל בין אחים . או שהייתה ביניהם שותפות לכל דבר כדרך 'יששכר וזבולון'. שהרי השנים היו רצופות "יומם ולילה" בעוד אחיו דואג לפרנסת הבית הרמב"ם ישב ולמד מבלי שהתעסק לפרנסתו, כי הרפואה הייתה רק לאחר פטירת אחיו.

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 19:49 לינק ישיר 

לאש דת

לא הבנתי כלל מה הקשר בין הסכם מרצון בין שני אחים לבין אזרחי מדינת ישראל שנאלצים לתמוך  בעל כרחם באברכים זרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 20:07 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
לאש דת

לא הבנתי כלל מה הקשר בין הסכם מרצון בין שני אחים לבין אזרחי מדינת ישראל שנאלצים לתמוך  בעל כרחם באברכים זרים?

אכן כשהדבר ברצון כותב בעל ערוך השולחן יו"ד (סימן רמו סעיף מ): "גם הרמב"ם אינו חולק על זה דכשהציבור מקבלים עליהם להחזיקו ולנהוג בו כבוד פשיטא דזהו כבוד התורה ולא אסר אלא כשהחכם מטיל עליהם".

כאן אתה שואל על אזרחי מדינת ישראל אותי נמשל אף אחד לא שואל האם אנ מוכן לממן מחקר שנעשה באונברסיטה על ז'וקים או מחקרים מלבד חוקרים עצמם אף אחד לא יודע מה תולתם. אם כן מה גרע חלקם של אלו מאלו שהמדינה מממנת???????

תוקן על ידי אש2618 ב- 05/01/2011 20:10:30

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 20:14 לינק ישיר 

אש דת
תראה עד כמה שאתה  נוקט בשיטות דמגוגיות- אתה הרי לא קראת את מחקרו של פר' בן שושן, אתה מתיחס למקורות ערבים, כש אין לזה יד ורגל -ספר מרשם התושבים הוא מקור ערבי בעייניך? ממצאים כתובים- הם מקורות ערבים,  מישהו שתל אותם בספרד ובמרוקו? זייף מסמכים וטמן אותם בגנזכים? לך יש מקורות רבניים? למה יש לך מקורות? שסותרות את מחקרו של בן שושן?
אני לא מאשר או סותר את המחקר, אין לי את הכלים לכך. אפילו אם הרמב"ם התאסלם כאנוס -אז מה? מה קרה? כבודו וגדולתו לא ירדה או חסרה בגלל פעולה שולית זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 20:14 לינק ישיר 

אבל אותם חוקרים מתחילים לעבוד לאחר מספר שנות לימודים ורובם אז משלמים מסים גבוהים והולכים למילואים ולא תלויים על כתפי הציבור כמו האברכים בכולל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 20:51 לינק ישיר 

אש
אכן כשהדבר ברצון כותב בעל ערוך השולחן יו"ד (סימן רמו סעיף מ): "גם הרמב"ם אינו חולק על זה דכשהציבור מקבלים עליהם להחזיקו ולנהוג בו כבוד פשיטא דזהו כבוד התורה ולא אסר אלא כשהחכם מטיל עליהם".

על מה ועל מי מדבר הערוך השולחן? על אברכים בחורי ישיבה? הוא מדבר על המרא דאתרא- על רב העיר והקהילה, על אדם אחד, ואולי בעיר גדולה גם הדיינים. אבל מי דיבר על בויילל? מי התיר את גזל הרבים  הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 22:19 לינק ישיר 

חבר'ה

כבר יש אשכול על הכסף הגזול או נתרם מאזרחי המדינה באונס או ברצון נא להשאיר אשכול זה ככותרו בדיון הפנימי של האברך האם מחוייב לעבוד האם מותר לו להיטפל ולא של המוסר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 23:04 לינק ישיר 

על החוששים לקבל תמיכה כפי שראינו לעיל שהרמב"ם בעצמו נהנה מתמיכת אחיו וכו'.

יש להביא את לשון רבינו בעל הקהלות יעקב זצ"ל במכתבו: אין בכחי להשיב על מכתבים ומכל מקום אמרתי להשיב הפעם וכו', מה שכתב שאין רצונו ליהנות ממתנת ב"ו, ע"פ רוב אין זה כלל מחמת מדת הבטחון אלא מחמת הגאוה והגאון והכבוד המדומה. ואם אינו מוצא דרך להתפרנס כפי ההכרח ואינו נוטל צדקה הרי הוא כשופך דמים כמבואר בגמרא וביו"ד סי' רנ"ה סעיף ב' ע"ש.

והוא הדין מי שאי אפשר לו להשיג פרנסתו אלא אם כן יתבטל ח"ו מתורה, דודאי צריך ליטול מתנת ב"ו ולא להתבטל מתורה. ועי' קונטרס שאילתות להגר"ח מוולוז'ין זצ"ל אות נ' ע"ש דברים ברורים ומאירים בזה....

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הרמב"ם מורה לת"ח לפרוש מלימודו לצורך פרנסתו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.