בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הרמב"ם מורה לת"ח לפרוש מלימודו לצורך פרנסתו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2011 06:57 לינק ישיר 

כמו שנהג הרמב"ם שנתמך על ידי אחיו שזאת עובדה היסטורית פשוטה שאין לנו להתעלם ממנה כשבאים לדון במשנתו. הן מבחינת השותפות של יששכר וזבולון, והן כלפי דעתו - כשיצא נגד אותם המתפרנסים מן הצדקה.

הנהגה זו נמצאה אכן גם אצל הספורנו כעדות עצמו לכך בהקדמתו לפירושו על התורה , כותב:
 "אני הצעיר עובדיה יצ"ו בכמא"ר יעקב ספורנו זלה"ה. לקול דברי כמה"ר חננאל אחי יצ"ו אשר בקנאו את קנאת עלבונה של תורה ...".

הוא אחיו הגדול של הספורנו 'אני הצעיר' איש העסקים אשר תמך ברבינו תמיכה כספית קבועה, ועודד אותו להוציא לאור חיבורים תורניים לזכות הרבים.

תוקן על ידי אש2618 ב- 06/01/2011 06:57:42

תוקן על ידי אש2618 ב- 06/01/2011 07:10:10

תוקן על ידי אש2618 ב- 06/01/2011 07:54:18

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 08:27 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
אש אתה יודע למה ר' משה יצא ר' משה?

אף אחד לא מימן אותו והוא צמח בדור שעוד לא ציטטו סטייפאלער...

ב"אגרת התשובה" לרבינו יונה כתב : "והרוצה להינצל מן העונש המר והעון הגדול הזה, [של ביטול תורה] יתעסק בצרכי התלמידים והרבנים הלומדים לשם שמים, ויעזור בשכירות הרבנים כדי שיעמדו בעירו ויהיו עוסקים בתורה על ידו.
וכמובן עוד רבים אחרים בהרבה זמן לפני הגר"מ פינשטיין זצ"ל

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 08:58 לינק ישיר 

כהמשך להנ"ל הרי שבן הרמב"ם בספרו המספיק לעובדי השם, כותב ברורו בזה"ל:

"ונחוץ בהנהגת קהלות ישראל שיבחרו מהם אנשים מצוינים, צדיקים ופרושים מהעולם הזה, השואפים לעולם הבא, שיהיו תמיד פרושים בבית הכנסת ללמוד התורה ולהיות פנויים לעבודת ה', עסוקים בענין הדתי החשוב הזה במקום להיות עסוקים בעולם הזה. ויקבלו (הציבור) על עצמם צרכיהם, כמו שציוה ה' יתעלה לגבי הכהנים והלוים...".

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 10:46 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
"מי יתן והיו נמצאים אנשים מתנדבים."

בתקופתינו כשאחוז הלומדים עולה ללא כל פרופורציה על מספר המתנדבים התורמים -כל דברי הרב פיינשטיין לא רלוונטיים.

זה כנגד זה גם רבו האנשים העשירים אשר חפצים בכל מאודם ליטול חלק עם זכויות לומדי התורה.

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 11:40 לינק ישיר 

כזה  ,,,, עוד לא ראיתי מעודי, האדם מצטט ולא יודע מה הוא בכלל מצטט,
אין שום ויכוח בלקחת מהציבור בכדי לשרת את הציבור, להפך היו צדיקים שלא רצו לקחת משום מידת חסידות,
ולכן אין כאן כזה שאלה וכולם מודים בזה ומוכנים לתת,

אבל למכור לנו נבואות חדשות שמילמול בכולל בלי לתת דין וחשבון, ללמוד באמת בכדי להגיע לתפקיד ציבורי תוך חמש שנים,
(שמתחילה צריך להיות בחינם, ובכל זאת ויתרו להם ומשלמים היום שכר למלמדים ולמגש"ים ולרבנים ודיינים וכדומה)

אחרת נפסק בהלכה שהם מחללי השם שאין עוון יותר גדול מזה בכל התורה, וגם מבזים את לומדיה,

תוקן על ידי maxmen ב- 06/01/2011 11:42:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:18 לינק ישיר 

maxmen כתב:

למכור לנו נבואות חדשות שמילמול בכולל בלי לתת דין וחשבון, ללמוד באמת בכדי להגיע לתפקיד ציבורי תוך חמש שנים

לתת דין וחשבון למי ? הרי בתורתו יהגה! כיום אנשים כה עסוקים רוצים ומתחננים להיכנס בשותפות עם ת"ח שהרי על ידי תמיכת העשיר יכול החכם ללמוד ונמצא שהתורה שלמד החכם היא מכח התומך והוא הגורם לכך ובדין שיזכה בשכרה כי המעשה נעשה על ידו ובלעדיו לא יכול החכם ללמוד.
אם כן ברונו של עולם למי זה  מפריע שב"ה יש אלפים ורבבות בכל העולם העוסקים בתורת השם !!!!!!!!!!!!!!!!

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:35 לינק ישיר 

אש2618 כתב:
לתת דין וחשבון למי ? הרי בתורתו יהגה! כיום אנשים כה עסוקים רוצים ומתחננים להיכנס בשותפות עם ת"ח שהרי על ידי תמיכת העשיר יכול החכם ללמוד ונמצא שהתורה שלמד החכם היא מכח התומך והוא הגורם לכך ובדין שיזכה בשכרה כי המעשה נעשה על ידו ובלעדיו לא יכול החכם ללמוד.
אם כן ברונו של עולם למי זה  מפריע שב"ה יש אלפים ורבבות בכל העולם העוסקים בתורת השם !!!!!!!!!!!!!!!!

דין וחשבון לציבור לאלוקים, אין שום משמעות ליהגה בלי ללמד ולשמור ולעשות ולשרת את הציבור כמו שבט לוי,
וזה לא מעשירים, זה מעמך ישראל שמוצצים מהם כסף בהונאה כביכול אלוקים ישלם להם ויבריא להם את בנם החולה וכל מיני הבטחות בשם אלוקים,
אין לך שפלות ונוכלות יותר גדול מזה,

אין מצווה למלמל מילים, וק"ו אסור לגנוב כסף מעמך ישראל כביכול שזה מצווה,

אפי' לעשירים אסור לבלף ולגנוב, במילא אסור לספר להם סיפורי סבתא כביכול יש מצווה למלמל מילים ובזה קיים העולם,

העולם קיים מזה שעושים מצוות ולומדים כדי לקיים, אין שום משמעות על מילמול,
יותר מזה ? בהלכה מוזכר למה מלמד מותר לו לקחת שכר הרי אסור לקבל שכר מתורה?! התשובה כי הוא מלמד שפה (אלף בית) , ושפה היא לא ממש תורה,

ק"ו בן בנו של ק"ו מילמול מילים בכולל הם לא תורה ולא כלום חוץ מלבטל את הזמן על פילפולי סרק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 14:02 לינק ישיר 

בספרו "מאור ישראל" כותב הג"ע יוסף על פי  מאמרם ז"ל : "גדול הנהנה מיגיעו יותר מיר"ש", בין היתר הביא את פירוש הרי"ף שעל העין יעקב שפירש: "הנהנה מיגיעו, שפרנסתו מיגיע כפיו, וגם עוסק בתורה, עדיף מיר"ש שמתפרנס מאחרים וכל היום עוסק בתורה ואינו מתבטל אפילו שעה אחת, מ"מ טוב ממנו אותו שעוסק במלאכתו ואינו ניזון מאחרים וכו.ע"ש.

אולם אף שזהוי שיטת הרמב"ם [הנ"ל], מכל מקום בזה הזמן עדיף יותר יותר שילמוד כל היום, ויתפרנס על ידי החזקה בדרך כבוד כיששכר וזבולון. וכמ"ש המפרשים, עי' להרשב"ץ ובכ"מ שם. ומה שכתב הרי"ף שם שהמתפרנס מאחרים צריך לתת בעוה"ב חלק משכרו לאותו שזן אותו מנכסיו ונהנה ממנו, שנא' בצל החכמה בצל הכסף וכו'. כבר כתב האור החיים (ר"פ כי תשא) שהשי"ת משלם לו שכרו משלם ולא יקופח משכרו כלום. ע"כ.

תוקן על ידי אש2618 ב- 06/01/2011 14:04:59

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 14:51 לינק ישיר 

אש2618 כתב:
בספרו "מאור ישראל" כותב הג"ע יוסף על פי  מאמרם ז"ל : "גדול הנהנה מיגיעו יותר מיר"ש", בין היתר הביא את פירוש הרי"ף שעל העין יעקב שפירש: "הנהנה מיגיעו, שפרנסתו מיגיע כפיו, וגם עוסק בתורה, עדיף מיר"ש שמתפרנס מאחרים וכל היום עוסק בתורה ואינו מתבטל אפילו שעה אחת, מ"מ טוב ממנו אותו שעוסק במלאכתו ואינו ניזון מאחרים וכו.ע"ש.

אולם אף שזהוי שיטת הרמב"ם [הנ"ל], מכל מקום בזה הזמן עדיף יותר יותר שילמוד כל היום, ויתפרנס על ידי החזקה בדרך כבוד כיששכר וזבולון. וכמ"ש המפרשים, עי' להרשב"ץ ובכ"מ שם. ומה שכתב הרי"ף שם שהמתפרנס מאחרים צריך לתת בעוה"ב חלק משכרו לאותו שזן אותו מנכסיו ונהנה ממנו, שנא' בצל החכמה בצל הכסף וכו'. כבר כתב האור החיים (ר"פ כי תשא) שהשי"ת משלם לו שכרו משלם ולא יקופח משכרו כלום. ע"כ.

כל זה על דרך מוסר,
בבית דין לדיני ממון אתה לא יכול להוציא כך כסף (כי העולם קיים מלימוד\מילמול ????)
במילא רק כמו שבט לוי, מותר ונכון לכל העמך לעזור להם,

לא יעזור לך כלום כל הציטטות הם מחללים את השם ומבזים את התורה,
במיוחד שהם עשו מזה קהילה והשקפה והוציאו את העובדים מכלל ישראל ואסור להם לבוא בקהל השם,

(מצידי תמלא עמודים שלמים באשכול של צטטות  ואני ימשיך להגיב לך, אגב: לא רק כאן אני עושה כך גם בכל הקהילות בחו"ל אני לא מפסיק לדבר עם עשירים בעניין, בעזרת השם נצליח להפסיק לגמרי את הניבול הזה, שעם ישראל היית אומה אחידה אז היה מקובל לתמוך בתורה, אבל ברגע שעושים קהילות נפרדות וועדות איכלוס וועדות קבלה לבתי ספר וחידרים וישיבות, אז אנו גם נעשה קהילות נפרדות ולא תראו יותר שקל, בעזרת השם אמן ואמן, ואני פונה באמת למי שגולש כאן ומכיר תורמים אנא ספרו להם מה הולך בארץ ישראל ואיך מתנהגים אלה שמלמלים כל היום ולא מבינים מחייהם, רק מנצלים את תמימותינו לבנות להם השקפה ודת חדשה וקהילות נפרדות מאיתנו, ומיצידם שאנו אחרי שנתנו להם את הכסף שנשרף בגהינום כי אנו עובדים וילדינו לא כשרים ללמוד עם ילדיהם, כי ח"ו יתקלקלו וגם הם ח"ו יעבדו לפרנסתם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 15:06 לינק ישיר 

maxmen כתב:

בעזרת השם נצליח להפסיק לגמרי את הניבול הזה, שעם ישראל היית אומה אחידה אז היה מקובל לתמוך בתורה, אבל ברגע שעושים קהילות נפרדות וועדות איכלוס וועדות קבלה לבתי ספר וחידרים וישיבות, אז אנו גם נעשה קהילות נפרדות ולא תראו יותר שקל, בעזרת השם אמן ואמן

חייב לציין שכבודו מאד מסקרן אותי באשר עם ליבו ונפשו , אם כי אני נוטה לנחש במה דברים אמורים אך לא נראה לי כלל וכלל שאפשר על ידי זה להכליל קהילות שלמות על סמך אנשים שלא בשם התורה מדברים וד"ל.

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 15:41 לינק ישיר 

אש2618 כתב:
חייב לציין שכבודו מאד מסקרן אותי באשר עם ליבו ונפשו , אם כי אני נוטה לנחש במה דברים אמורים אך לא נראה לי כלל וכלל שאפשר על ידי זה להכליל קהילות שלמות על סמך אנשים שלא בשם התורה מדברים וד"ל.

אין כאן שום סוד כולם מכירים והם גם קיבלו מפלה גדולה בביתר עלית בבחירות בגלל זה,
כל מי שהוא חרדי יודע על מה אני מדבר,

בשנים אחרונות זה גם הגיע לחו"ל, אבל ב"ה אנשים מתחילים להתעורר על העניין, 
אפי' הזמרים ליפא ושניצלער כתבו על זה שירים (באידיש), ולכן המלחמה הגדולה נגדם (הזמרים) בחו"ל,

נכון שאתה מדבר לחוד עם אברך הוא יגיד מה פתאום וח"ו, אבל בביתר בבית שמש בקרית ספר המציאות מדברת בעד עצמה, 
בקרית ספר לא קיבלו בן של מלמד באותו חידר שהוא מלמד שם כי הוא לא אברך, 
אתה מבין ??? מלמד תינוקות מלמד את הדור החדש של הגדוילים ?! הוא לא אברך ??? ובניו אסורים לבוא בקהל השם ???

ועדת איכלוס בביתר לא נתנו אישור לאברך לגור בביתר כי הוא עובד כנהג בעוף טנא, 
ולכן קנה דירה בקרית יובל והוא וילדיו התקלקלו לגמרי שם,

וכן לא קיבלו ילדה בת שנתים לבית יעקב הכללי (ולא בחסידי ? רק בכללי) בביתר כי לא רואים את האב במנחה מעריב בשטטיבלך,
אתה מבין את האבסורד ???? הבת שנתיים תקלקל בנות בת שנתיים ויספר להם שאבא לא בא במנחה מעריב להתפלל,

מחר גם יבדקו מה עושים בחדר שינה ורק אחרי זה נקבל את ביתך לגן,

אתה יודע מנין מגיע כל השטויות האלה ??? רק מאנשים בטלנים שלא עושים כלום כל היום ושותים תה כל היום ודווקא ע"ח העובדים והעמך,
האם יש לך חילול השם יותר מזה ???

(אגב: שום דבר לא נוגע אלי אישי אני חוצניק ב"ה, מה כן אני עסקן שעושה הרבה לציבור)    

תוקן על ידי maxmen ב- 06/01/2011 15:44:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 16:09 לינק ישיר 

maxmen כתב:

לא קיבלו ילדה בת שנתים לבית יעקב הכללי (ולא בחסידי ? רק בכללי) בביתר כי לא רואים את האב במנחה מעריב בשטטיבלך,
אתה מבין את האבסורד ???? הבת שנתיים תקלקל בנות בת שנתיים ויספר להם שאבא לא בא במנחה מעריב להתפלל,

מחר גם יבדקו מה עושים בחדר שינה ורק אחרי זה נקבל את ביתך לגן,

אתה יודע מנין מגיע כל השטויות האלה ??? רק מאנשים בטלנים שלא עושים כלום כל היום ושותים תה כל היום ודווקא ע"ח העובדים והעמך,
האם יש לך חילול השם יותר מזה ???

אכן דברי כבוד מר זועקים עד השמים ולהוי ידוע לכבודו שלא בכגון זה אנכנו מדברים חלילה לרגע לחשוב כן.
אלא בעם ישראל ישנם שני מסלולים מאז ומתמיד . מסלול ראשון יששכר היושב ולומד תורה . מסלול שני הוא זבולון - שחז"ל כה משבחים במעלתו.

וכך מצינו גם אצל רשב"י שני מסלולים:

מסלול ראשון  - המדבר לבני אדם היכולים להתעלות בתורה, הנמצאים למעשה בכל דור ודור – תורה בלבד.

מסלול שני -  המדבר להמון העם.

1. גם הרמב"ם מדבר על שני מסלולים . מסלול ראשון - תורה ומלאכה מועטת, בה' ת"ת.

2. מסלול שני תורה בלבד כשבט לוי, בה' שמיטה ויובל.

וכל עם ישראל הולך יד ביד מאז ומעולם. וחלילה וחס שאחד יזלזל בשני שהרי זה קשור בזה אילו לא היהזבולון יששכר לא יכל ללמוד תורה. ומאידך זכות תורתו של יששכ גורמת להצלחתו של זבולון. ועל זה הדרך.

לצערי הרב מה שכבודו דיבר זה כלל וכלל לא נילמד בבית סיפרנו רחוק מזר ממערב.

תוקן על ידי אש2618 ב- 06/01/2011 16:09:38

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 16:19 לינק ישיר 

אש2618 כתב:
לצערי הרב מה שכבודו דיבר זה כלל וכלל לא נילמד בבית סיפרנו רחוק מזר ממערב.

תגיד שם של בית סיפריכם, אדרבה בוא נשמע,  

לא היה שום שני מסלולים זה שטויות במיץ,  היה רשב"י ולא קיבלו להלכה ולמעשה כך בית שמאי גם כן,
אפי' הרבה עשו כרשב"י ואף אחד אפי' לא הצליח, כך אומרת הגמ' שם,

עצם החוצפה לקרוא להם (לעבדים לפרנסתם וגם לומדים וגם תלמידי חכמים ויראי השם וגם מלמדי תינוקות) "ההמון" ?! 
באיזה מסלול דימיוני בראשם של הבטלנים ?????
ע"ז לבד לא צריך לתמוך בהם,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 16:32 לינק ישיר 

אף אחד לא הצליח?

הגמרא אומרת שהרבה עשו כרשבי ולא עלתה בידן לעומת הרבה שעשו כר' ישמעאל ועלתה בידן. להגיד שאף אחד לא הצליח זה שקר.

הייתי אומר בצחוק שאלו שעשו כרשבי ולא הצליחו זה אותם כוללים שקרסו בפשיטות של משרד הדתות וכי"וב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 16:45 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
אף אחד לא הצליח?
הגמרא אומרת שהרבה עשו כרשבי ולא עלתה בידן לעומת הרבה שעשו כר' ישמעאל ועלתה בידן. להגיד שאף אחד לא הצליח זה שקר.

ידידי עיין שוב בגמ'
הלשון "הרבה" משמעותו שאפי' הרבה ניסוי ולא הצליחו, (כלומר שהיה כביכול סקר של הרבה משתתפים, שמראה על נכונותו של המציאות) 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הרמב"ם מורה לת"ח לפרוש מלימודו לצורך פרנסתו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext