|
|
| נשלח ב-7/1/2011 10:36 |
|
| |
| אש2618 כתב: |  | אש,
אכן צדיק יש להבדיל בשני דברים ראשית היות ואנו כאן בארצנו העובדה ידוע לכל. השניה היא שאכן רבים הם הלומדים הן מכורח המציאות של מניעה גשמית - למצוא מקור פרנסה. והן כבחו"ל מהצורך הפשוט ביותר לעזוב את הכל ולשבת וללמוד, כפי שאנו רואים בעיננו על תופעת אלפי אלפים שלומדים כדוגמת המקומות הנ"ל שבמו עיני הייתי וראיתי זאת ב"ה.
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 10:43 |
|
| |
| אש2618 כתב: |  | | תיקון קטן - אכן צדקת!!! |
| מעניין מה יהיה הגילוי שכינה הבא
|
| נשלח ב-7/1/2011 14:33 |
|
| |
בהמשך ב"ה נרחיב יותר בתגלית שהרמב"ם אכן היה תומך בעצמו מכספו לתמיכה בלומדי התורה...
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 14:48 |
|
| |
| אש2618 כתב: |  | | בהמשך ב"ה נרחיב יותר בתגלית שהרמב"ם אכן היה תומך בעצמו מכספו לתמיכה בלומדי התורה... |
|
גם לאלוקים בעצמו לא היית ברירה רק לבקש מאיתנו לתת לשבט לוי,
ואתם המפגרים רוצים לומר שאלוקים ישלם לנו על זה שאנו ניתן לכם ?? או שקיום העולם עומד על מילמול שלכם ???
הרי הוא (האלוקים) מבקש מאיתנו לתת, כי הוא (האלוקים) לא נותן,
ולכן ליצנים גדולים "אל תדברו בשם האלוקים" אחרת תחייבו במיתה משום נביא שקר
|
|
| נשלח ב-8/1/2011 22:52 |
|
| |
הרמב"ם מביע את דעתו בצורה שאינה משתמע לשתי פנים וכך הוא כותב : "מי שנשאו לבו לקיים מצוה זו כראוי ולהיות מוכתר בכתר תורה, לא יסיח דעתו לדברים אחרים...שמא תאמר... עד שאקנה מה שאני צריך ואפנה מעסקי ואחזור ואקרא, אם תעלה מחשבה זו על לבך אין אתה זוכה לכתרה של תורה לעולם, אלא עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי... לא כל המרבה בסחורה מחכים, וצוו חכמים הוי ממעט בעסק ועסוק בתורה". מכאן אף בעת שעוסק לפרנסתו מוטל עליו החיוב להיות ראשו שקוע בלימודו ככל האפשר, ומה עוד על פי מה שכתבנו לעיל הרי כדי פרנסתו להרמב"ם הוא כשלוש שעות ותו לא!!!. מה יאמרו אותם המנפנפים בהרמב"ם????????????
תוקן על ידי אש2618 ב- 08/01/2011 22:54:54
א"ש דת
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2011 22:57 |
|
| |
| אש2618 כתב: |  | | הרמב"ם מביע את דעתו בצורה שאינה משתמע לשתי פנים וכך הוא כותב :"מי שנשאו לבו לקיים מצוה זו כראוי ולהיות מוכתר בכתר תורה, לא יסיח דעתו לדברים אחרים...שמא תאמר... עד שאקנה מה שאני צריך ואפנה מעסקי ואחזור ואקרא, אם תעלה מחשבה זו על לבך אין אתה זוכה לכתרה של תורה לעולם, אלא עשה תורתך קבע ומלאכתך עראי... לא כל המרבה בסחורה מחכים, וצוו חכמים הוי ממעט בעסק ועסוק בתורה".מכאן אף בעת שעוסק לפרנסתו מוטל עליו החיוב להיות ראשו שקוע בלימודו ככל האפשר, ומה עוד על פי מה שכתבנו לעיל הרי כדי פרנסתו להרמב"ם הוא כשלוש שעות ותו לא!!!. מה יאמרו אותם המנפנפים בהרמב"ם???????????? |
|
מקיימים את הרמב"ם ב"ה,
ויש להוסיף את האבן עזרא שאומר שבשבת מחכימים יותר מביום חול,
אז כדאי מאוד להתחיל ללמוד בשבתות גם,
|
| נשלח ב-9/1/2011 01:14 |
|
| |
כהמשך לדברי הרמב"ם: "כיצד? היה בעל אומנות והיה עוסק במלאכתו שלש שעות ביום, ובתורה - תשע, אותן התשע קורא בשלש מהן בתורה שבכתב ובשלש בתורה שבעל פה ובשלש אחרות מתבונן בדעתו להבין דבר מדבר...".
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 03:07 |
|
| |
| אש2618 כתב: |  | |
|
שאדם מתחיל לעבוד בגיל צעיר ובונה לו עסק טוב ויציב ?! אז יש לו אחר כך זמן ללמוד כמעט כל היום,
אבל האדם שנופל על הציבור ?! בסוף אין לו זמן ללמוד בכלל, כי כל היום הוא בגמ"חים ובשנור, ועל זה יעידו כל החרדים,
|
| נשלח ב-9/1/2011 09:42 |
|
| |
אש
האם בכולל שלכם לומדים בכל יום, תנ"ך 3 שעות, משנה תוספתא ומשנ"ת להרמב"ם (תושב"ע) 3 שעות, ותלמוד 3 שעות???
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 10:35 |
|
| |
מקס אתה מזכיר לי סיפור ישן- בלי קשר שאני מסכים לכל מילה, והסיפור הוא רק סיפור אמריקאי תייר במקסיקו ראה מקסיקני שוכב על גבו ליד הנהר, הסומבררו מעל עיניו ומנמנם- כך כמעט כל יום.
ניגש אליו האמריקאי. ואמר לו- למה אתה לא עובד? שאל המקסיקני- בשביל מה לעבוד ואיך? תבנה לך קיוסק קטן ותמכור, תרויח כסף- אחר כך תבנה עוד כמה קיוסקים, ותרויח יותר כסף. שאל המקסיני- נו ואחר כך מה? אחר כך תקנה מרכולים וסופרמרקטים, תעשה הרבה כסף ואחר כך? אחר כך תקנה כמה בתי חרושת וכל מיני עסקים ותהיה עשיר? טוב אני כבר עשיר גדול-ואחר כך?
אחר תוכל בשקט לשכב על שפת הנהר ולנמנם כל היום!
ומה אני עושה עכשיו? שאל המקסיקני.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 11:03 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | בהמשך ב"ה נרחיב יותר בתגלית שהרמב"ם אכן היה תומך בעצמו מכספו לתמיכה בלומדי התורה...
גם לאלוקים בעצמו לא היית ברירה רק לבקש מאיתנו לתת לשבט לוי,
ואתם המפגרים רוצים לומר שאלוקים ישלם לנו על זה שאנו ניתן לכם ?? או שקיום העולם עומד על מילמול שלכם ???
הרי הוא (האלוקים) מבקש מאיתנו לתת, כי הוא (האלוקים) לא נותן,
ולכן ליצנים גדולים "אל תדברו בשם האלוקים" אחרת תחייבו במיתה משום נביא שקר _________________
|
|
מקסמן,
בתור אחד שכבר הפגין את בורותו הגמורה בהבנת התורה (אינסטלטורים ו K300 יועילו לפתור בעיית נגעי בתים !) אני מציע לך להפסיק לקרוא לתלמידי החכמים שבכוללים מפגרים וליצנים.
כשתדע אלפית ממה שהם יודעים תתחיל לספר לנו מי נביא אמת ומי נביא שקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 11:13 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | מקסמן,
בתור אחד שכבר הפגין את בורותו הגמורה בהבנת התורה (אינסטלטורים ו K300 יועילו לפתור בעיית נגעי בתים !) אני מציע לך להפסיק לקרוא לתלמידי החכמים שבכוללים מפגרים וליצנים.
כשתדע אלפית ממה שהם יודעים תתחיל לספר לנו מי נביא אמת ומי נביא שקר. |
|
מי שרואה במילמול מצווה ?! הוא עםארץ ! נקודה, ואני גם למדדתי בכולל כמה שנים, מה הקשר ??
יש לומדים ובאמת מגיעים לתפקידים לשרת את הציבור כשבט לוי תוך חמש שנות לימוד חוץ מהלימוד עד החתונה,
ועליהם באמת עומד העולם,
ויש שהתישבו בכולל למלמל לכל החיים ועוד מבקש שכר של פנחס,
תוקן על ידי maxmen ב- 09/01/2011 11:21:56
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 11:19 |
|
| |
שותף----כשתדע אלפית ממה שהם יודעים תתחיל לספר לנו מי נביא אמת ומי נביא שקר.
אני שמח שהשיטה עובדת- לבוז וללעוג לשני- כשאין תשובה ענינית. אגב סתם לשם אינפורמציה- מאיפה אתה יודע כמה יודע מקס? בחנת אותו? שאתה יודע שהוא לא יודע אלפית?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 11:21 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
מי שרואה במילמול מצווה ?! הוא עםארץ ! נקודה, ואני גם למדדתי בכולל כמה שנים, מה הקשר ??
יש לומדים ובאמת מגיעים לתפקידים לשרת את הציבור כשבט לוי תוך חמש שנות לימוד חוץ מהלימוד עד בחתונה,
ועליהם באמת עומד העולם,
ויש שהתישבו בכולל למלמל לכל החיים ועוד מבקש שכר של פנחס,
|
|
זכותך (או גנותך) להתבטא כרצונך ולהבין את העולם לפי גודל הבנתך.
אבל גידופים של מפגרים וליצנים לא היית מעיז לומר גם לסנדלר שוויצרי.
כידוע מדברי רבי עקיבא על אהבתו הגדולה לתלמידי חכמים לפני שפתח ספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 11:29 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | זכותך (או גנותך) להתבטא כרצונך ולהבין את העולם לפי גודל הבנתך.
אבל גידופים של מפגרים וליצנים לא היית מעיז לומר גם לסנדלר שוויצרי.
כידוע מדברי רבי עקיבא על אהבתו הגדולה לתלמידי חכמים לפני שפתח ספר. |
|
מי שמבזה את התורה ומחלל את האלוקים כפי שהרמ"א פוסק ?!
ועוד בא לכאן לשכנע בשם האלוקים שהעולם עומד בזכותו, ואני חייב לתת לו את כספי ואת דמי ??!!!
איך בדיוק ברצונך שאני יגדיר אותו ??
כל ילד יודע ששעה שלמה של העבודה וזיעה ודם מרוויחים 25\35 שח, וכך 8 שעות ביום,
ואחרי יום מפרך הוא בא הביתה ועומד ליד ביתו לץ (שממלמל ותו לא,) ומוציא ממנו את דמו ששפך היום עם נבואות שקר ?? שכביכול בזכותו הרויח את כספו ??
איך בדיוק אתה רוצה שאני יגיב לו ?? האם ראית בכלל את כל הדיון שהיה לי איתו ??
|
|