|
|
| נשלח ב-31/12/2010 06:51 |
|
| |
לדרום_חוקר היקר
מאגרת מפוסמת שציינת אכן יש לתמוה שהרמב"ם לא הזכיר כאן את איסור ההנאה מדברי תורה שעמד עליו בתוקף בפירושו הנ"ל, מהתבטאותו החוזרת הוא רק אינו 'מייעץ' לקחת שכר, שיש בזה התייחסות לאותו נושא. אך שם יש לציין שהוא בגלל אנשי ריב כידוע שהרמב"ם חשש שהוא יגיע איתם למלוקת בעבור זילזולם בחיבור הרמב"ם כידוע עם בן עלי
תוקן על ידי אש2618 ב- 31/12/2010 06:52:48
תוקן על ידי אש2618 ב- 31/12/2010 06:56:46
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 07:33 |
|
| |
אש, הציטוט שדרום חוקר הביא חסר את משפט המפתח - "הנה הרשיתיך שתפתח מדרש ותלמד ותורה הלכה...ועוד : אם תתמסר להוראה יבטל מסחרך, ולקבל מהם שכר - לא איעצך, אלא זוז אחד מחייטות או נגרות או אריגה על דרך ההשתכרות אהוב אצלי מרשות ראש הגלות... ואם תקח מהם - תתבזה. ועצתי היא שתעשה יגיעך המסחר ולימוד הרפואה עם העסק בתלמוד תורה באמת".
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 09:01 |
|
| |
מקס האריתמטיקה לא בדיוק נכונה. לא תמיד יש את הזמן מ 5 -12 (אני הולך לישון או נגמר מוקדם יותר) יש עוד מחויבויות פרט לעבודה. ולא תמיד יש את הכח הנפשי, מהעבודה שלי אני יוצא לעתים עם ראש מפוצץ, וכך אולי צריך להיות כי על זה אני מקבל משכורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 09:50 |
|
| |
כהמשך לדברי הרמב"ם באגרת הכפי שכתבתי לעיל הוא מיעץ לתלמידו
לא לקחת מהם אפילו שכר המותר לדעת הכל, כי היו אנשי בגדד שמהם היה צריך לקבל את
התשלום, אנשי קטטה כמפורט במכתבו.
riv היקר אכן מה שהערת מכאן ניתן להסיק ברורות את דעת הרמב"ם לעניין לימוד התורה בכל שעות היום
בעלבעמיו היקר דברייך אכן מוכיחים עד כמה המצב שונה היום ביחס לדורות קודמים, ומה גם שאם האדם לא ישקיע את רוב זמנו ומרצו ללימוד יהיה לו מאד קשה להגיע אל הפשגה הדרושה בכדי להיות מורה הוראה בישראל וכו'.
תוקן על ידי אש2618 ב- 31/12/2010 09:53:01
תוקן על ידי אש2618 ב- 31/12/2010 09:58:23
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 13:28 |
|
| |
בעל ואש:
סלחו לי שאתם לא מדברים לעניין,
אז אין לך 7 שעות ביום אז אפי' שעתיים ביום, אבל שעתיים איכותיים ולשמה, מה שאין כן לומד כולל שלא לשמה ויש לו הרבה זמן עד הבחינה,
יש לי מכר מצד משפחתה של אשתי,
יהודי חרדי דוס אמיתי שהיה מורה בקרית נוער בבית וגן,(פעם זה גם היה יכול לקראות) יהודי בן תשעים, יצא לפנסיה בגיל ששים,
מיד נכנס הוא בכולל כל היום לפני הצהריים ואחרי הצהריים ובערב שיעור דף היומי,
מאז לומד הוא כבר שלושים שנה, (יותר שנים מכל לומד כולל שהוא)
וגם היה רגיל בתקופת עבודתו שבדרך באוטובוס לבית וגן, למד משניות וגמר כל שנה את כל המשניות, (ונתן את זה לנכדיו כמתנת הפיקומן כל שנה ושנה לנכד אחר, מבחינת חינוכית זה יפה מאוד,)
במילא לומד הוא גם היום משניות באוטובוס,
בגלל שעבד כל חייו למד כל השבת,
אז גם היום לומד הוא כל השבת,
אפשר לפגוש אותו בשערי שמים ברחוב רש"י ירושלים אחרי צוהריים, ובאנשי מעמד ברוב מאה שערים לפני הצוהריים,
שמו ר' ישראל עוזר קליין שליט"א
יהודי פשוט שעבד ולומד כל חייו וגם קבליסט אבל מסוג הרציונלי יותר,
הרב הגאון ר' נתן קופשיץ שליט"א אמר לי שכל מה שהוא זוכר מלימודיו, הם דווקא הלימוד שלו עם הרב הגאון ר' זבולון שוב שליט"א בדרך לכולל, הם למדו חברותא בטנדר שלקח אותם לכולל הלוך וחזור,
אז אנא מכם, אל תבלבלו לי במוח,
התורה נקנית מתוך הרצון האישי ולא מתוך כי כך צריך, והסיפורים האלה יוכיחו,
תוקן על ידי maxmen ב- 31/12/2010 13:33:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 13:37 |
|
| |
מקס אתה צודק בעניין הזמן. הכל עניין של ארגון ורצון.
שאלו פעם- אם יש לך שעה פנויה ביום מה תלמד? גמרא או הגיון- השיב הגיון. כי כשיהיה לי הגיון אבין שיש לי הרבה יותר משעה אחת פנויה ביום.
בעל מתוך נסיון חיים אני אומר לך- האנשים שעסוקים ועובדים כל היום, ואין להם זמן. אולי פרנסה יש להם, אבל כסף גדול הם לא עושים, עסקים גדולים אני עושה רק עם אנשים שיש להם זמן.
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 13:45 |
|
| |
"הנה הרשיתיך שתפתח מדרש ותלמד ותורה הלכה...ועוד : אם תתמסר להוראה יבטל מסחרך, ולקבל מהם שכר - לא איעצך, אלא זוז אחד מחייטות או נגרות או אריגה על דרך ההשתכרות אהוב אצלי מרשות ראש הגלות... ואם תקח מהם - תתבזה. ועצתי היא שתעשה יגיעך המסחר ולימוד הרפואה עם העסק בתלמוד תורה באמת".
אש,
לדעתי, אתה טועה. ממה שהערתי ניתן להסיק ברורות את דעת הרמב"ם לעניין החובה להתפרנס ושלא להצטרך לבריות - וכשהרמב"ם כותב 'ואם תקח מהם - תתבזה' הוא מתכוון למה שהוא כותב בהלכות ת"ת פ"ג הל' י' : "כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון, וסוף אדם זה שיהא מלסטם על הבריות"
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:07 |
|
| |
אש,
גם ביחס לדברים שכתבת לבעלבעמיו אתה טועה - מבחינתו של הרמב"ם טבע האדם איננו שונה היום ביחס לדורות קודמים - ויוכיחו הדברים שהוא כותב בשמונה פרקים פ"ה, על תלמידי חכמים שגם הם כמו כל שאר היצורים האנושיים אינם מסוגלים להתמיד בעיון ממושך מבלי להינפש מהם - "דירה נאה, ואשה נאה, ומטה מוצעת לתלמידי חכמים - כי הנפש תלאה ותעכור המחשבה בהתמדת עיון בדברים העמוקים, כמו שילאה הגוף בעשותו המלאכות הכבדות עד שינוח וינפש ואז ישוב למזגו השווה - כן צריכה הנפש גם כן להתעסק במנוחת החושים עד שתסור ממנה הלאות"
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:17 |
|
| |
לriv
ראשית יש לתמוה שהרמב"ם באגרת הרי שלא הזכיר את איסור ההנאה מדברי תורה שעמד עליו בתוקף בפירושו הנ"ל, אלא רק בשבח פתיחת הישיבה בבגדד. באגרת הרמב"ם רק מייעץ לתלמידו לא לקחת שכר על הלימוד, אך אינו רואה בכך איסור וחילול השם, ואולי ניתן לומר בגלל שהדבר בא ביוזמת התלמידים, אשר פונים לרב ומבקשים ממנו להפסיק מעבודתו ולהתפנות אליהם, והם ישלמו משכורתו.
תוקן על ידי אש2618 ב- 31/12/2010 14:18:33
תוקן על ידי אש2618 ב- 31/12/2010 14:20:26
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:24 |
|
| |
לriv מה שהערת שדעת הרמב"ם איננו שונה היום ביחס לדורות קודמים הרי טעות גדולה היא בידך אם בתקופת האמוראים ראו שינוי גדול בינם לתנאים וכן על זה הדרך איך וכיצד ניתן לומר אחרת ומה גם המציאות של ירידת הדורות תוכיח זאת ברורות, כמובן שאפשר להביא הרבה מקורות לדבריי
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:34 |
|
| |
דרך אגב
ראיתי אתמול כרזות ענקיות על האוטובוסים בירושלים שבהן צילום מוגדל של הדף מדפי זהב שהביא לכאן שנרב באחד האשכולות ומעל לדף הנ"ל כותרת הבולטת לעין:
"כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון, וסוף אדם זה שיהא מלסטם על הבריות ".
כנראה שמישהו בירושלים החליט לעשות מעשה...
תוקן על ידי צענערענע ב- 31/12/2010 14:35:00
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:35 |
|
| |
הבעיה היא שהוזכר גם שהמודעה מוגשת כחומר למחשבה ע"י התנועה המסורתית, מה שמונע כל דיון.
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:39 |
|
| |
כמובן שגוף חרדי מזוהה לא יכול לעמוד מאחורי מודעות כאלה.
כנראה שמטרת המודעה אינה לעורר דיון אלא להכניס לתודעה רעיון ידוע בדרך של תעמולה שאינה חוזרת ריקם.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:42 |
|
| |
אז אעלה תיאורית קונספירציה בעצם גוף חרדי עומד מאחורי המודעה רק מטעמים מובנים הוא מתחזה למסורתי.
|
| נשלח ב-31/12/2010 14:49 |
|
| |
תאוריה יפה אבל הרי מדובר ,כפי שהבנתי מדבריך, בתנועה קיימת ולא סתם איזו חתימה עלומה .
|
|
|
|
|