בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הרמב"ם מורה לת"ח לפרוש מלימודו לצורך פרנסתו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2011 12:47 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
נדמה לי שאתה כבר הדרכת אותנו כמה פעמים מה עושים עם מתרימים שלא מוצאים חן בעינינו.
מי שלא מעוניין שלא יתרום וישקיע את כספו כטוב בעיניו.
האברכים מסתדרים עם מי שכן מעוניין להיות שותף איתם בתורתם.
הם לא רוצים להיות תורמים, הם רוצים ללמוד תורה עם שותפיהם.
ובעניין הקופה הציבורית כבר דברנו למעלה.

אין לי עניין בדמגוגיה,

אתה אומר מצפון נקי, ואין כאן מצפון נקי והסברתי למה,
האדם שראוי ללמוד כל ימיו ותורם את לימודיו לכלל האומה אין שום בעיה שנתרום לו להפך,
(השאלה האם מותר לו לחלק דירות לבניו כי בא לו כך, שאפי' עשירים לא עושים כך)
אבל בזמן האחרון שמעתי שהם האברכים  לא מקבלים לת"תים ולישיבות ולקהילה את ילדי העובדים ?! כלומר לא אברכים,
אז במילא אין שום צדק לתרום להם מכספי העובדים והציבור, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 12:50 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

הכוילל של של הרמב"ם????? נויגשרל= הוא מקור? מקור מפוקפק ביותר. אין מקור. כך זה נראה- אחד ממציא משהו ומיד זה הופך למקור. זו הדרך, גם בהסבר על הרמב"ם

מודה ועוזב

למה ר' מנחם בן זרח, בהקדמה לספר "צידה לדרך", מספר: "ובימיו הושיע לכמה מדינות וארצות, כל הקהלות שהיו שם בגלות, ובכתביו ונחמותיו העמיד באמונה כמה קהלות מישראל. והוא היה חסיד גדול נוסף על חכמתו, ונדיב בעל אכסניא. ועיני ראו לזקן אחד, שמו ר' יצחק ארוטי, שספר לי בשם אביו, שעמד עם הרמב"ם במצרים ימים רבים, מהגדולות והמעלות והסדר, שהיה מתנהג החכם הנזכר, יבוא שלום על משכבו" ועוד בספר הנ"ל ראה לעילשהרמב"ם היה תומך לכל מי שרצה ללמוד תורה

שיתפרנסו מן הפונדק ויתנו להם דבר יום ביומו לחם לאכול ובגד ללבוש... וסכום הממון שהיה לפונדק בכל שנה ושנה – עשרת אלפים דינרין מצריים 

תוקן על ידי אש2618 ב- 03/01/2011 12:53:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 13:21 לינק ישיר 

אש
לתמוך במי שרוצה ללמוד תורה- זה לא בדיוק כוילל.

למה אתה מתעלם  מפרושו של הרמב"ם במשנה באבות ד

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:07 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אש
לתמוך במי שרוצה ללמוד תורה- זה לא בדיוק כוילל.

למה אתה מתעלם  מפרושו של הרמב"ם במשנה באבות ד

מודה ועוזב

מה לי שם - כולל או מקום שיושבים ולומדים הרי הדבר ברור כשמש בצהרים שמוסד הלימודים היה קיים מאז ועד היום וכמו שבתקופת התלמוד ובתקופת הגאונים תמכו בהם שילמדו כן היום . אם כן מה לי שם כולל או בית המדרש הגבוה או ..

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 16:37 לינק ישיר 

ל-  maxmen   
מה שכתבת " אני טוען שלבקש מתורם כסף לא צודק ?! זה גזל אמיתי !! "

אין זיכוי יותר גדול מאשר להכניס את התורמים למעגל הלימודים - על ידי שותפות יששכר וזבולון שלוקחים חלק שווה עם הת"ח. והרי כיום ב"ה רבים מאד האנשים הרוצים ליטול חלק בלימוד התורה אך מפאת עיסוקם לא מתאפשר להם כיצד כבודו יכול לטעון "זה לא צודק"? 

תוקן על ידי אש2618 ב- 03/01/2011 16:41:03

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 17:28 לינק ישיר 

אש2618 כתב:
ל-  maxmen   
מה שכתבת " אני טוען שלבקש מתורם כסף לא צודק ?! זה גזל אמיתי !! "

אין זיכוי יותר גדול מאשר להכניס את התורמים למעגל הלימודים - על ידי שותפות יששכר וזבולון שלוקחים חלק שווה עם הת"ח. והרי כיום ב"ה רבים מאד האנשים הרוצים ליטול חלק בלימוד התורה אך מפאת עיסוקם לא מתאפשר להם כיצד כבודו יכול לטעון "זה לא צודק"? 
להפך למי שמקדיש את חייו לכלל ישראל צריך לתת לו,
אבל למי שהתישב למלמל מילים, וגם מחרים את העובדים לפרנסם, ולא רוצה להתחתן איתם וגם לא מקבל את ילדיהם לחידר ולישיבה כי הם לא אברכים ?!
אז צריך פשוט להחרים את האברכים, ולא לתרום להם כלום,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 17:36 לינק ישיר 

אש
דוק שהקטע על התמיכה אינו מופיע הצדה לדרך.
צדה לדרך הוא תלמיד הרא"ש, המקור השני אינו ידוע לי.
ותואיל להסתכל בצדה לדרך שנמצא ברשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 18:33 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
אש
דוק שהקטע על התמיכה אינו מופיע הצדה לדרך.
צדה לדרך הוא תלמיד הרא"ש, המקור השני אינו ידוע לי.
ותואיל להסתכל בצדה לדרך שנמצא ברשת.

בספר אהבת הקדמונים לרבי יקותיאל אריה קאמלהאר עמ' י'. וראה עוד במלחמות השם לר"ר מרגליות עמ' לו הערה 24.

יספר על מוסדות התורה שיסד הרמב״ם בקאהיר, בזה"ל:

"והוא עשה כנסיות ומדרשות במצרים חמשה; והיו דרים במצרים מאנשי ישראל שבאו מכל הארצות לרבנו משה יתר מהאנשים הדרים שם קודם, ב' אלפים וק"ק ושלשים; והוא מלמד תורה לכל עובר ושב. ועשה פונדק גדול לכל הבאים שם, הרוצים ללמוד תורה, שיתפרנסו מן הפונדק ויתנו להם דבר יום ביומו לחם לאכול ובגד ללבוש... וסכום הממון שהיה לפונדק בכל שנה ושנה – עשרת אלפים דינרין מצריים; ובכל שבוע ושבוע יתן בעיר ומחוץ, בין יהודים ובין ישמעאלים, מאתים דינרין קטנים ממדינת פאס. וכן יעשה כל הימים. ומרוב חכמתו ובינתו ועשרו וצדקתו לא יכילו כמה ספרים".

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 18:42 לינק ישיר 

maxmen כתב:
ל-  maxmen   

אבל למי שהתישב למלמל מילים, וגם מחרים את העובדים לפרנסם, ולא רוצה להתחתן איתם וגם לא מקבל את ילדיהם לחידר ולישיבה כי הם לא אברכים ?!
אז צריך פשוט להחרים את האברכים, ולא לתרום להם כלום,  

ישנו חשש כבד לזילזול מילמול דברים הרי בתורת השם הוא הוגה "ולא בראיתי חוקות שמים וארץ אלא לתורה", מה לי אם לומד להיות גדול הדור או שעוסק בה.שאר הדברים שאמרת יש בהם משהו מן הבחינה של אפליה אך זה נושא בפני עצמו

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 19:58 לינק ישיר 

אש2618 כתב:

ישנו חשש כבד לזילזול מילמול דברים הרי בתורת השם הוא הוגה

וזה הטעות שלך צדיק אין שום עניין של מילמול מילים, יש עניין של לשרת את העם כמו שבט לוי,
ללמד את העם תורה ומצוות, ולא לעשות ההפך כלומר לבנות לעצמם קהילה נפרדת של אברכים,
הרי אין לך אבסורד יותר גדול מזה,
אתה בדין תורה לא יכול להוציא כסף שלי בגלל מלמול מילים, וגם שבט לוי לא יכולים לעשות כך,
במילא שאתה בא לשקר לתורם שכאילו יש לו שכר מזה שאתה ממלמל מילים ?! אתה פשוט גוזל את כספו ממש,
יש דין שבט לוי לתת להם מעשר כי הם משרתים את העם במציאות, ולא הבטחות משמים כביכול, 
מנין לכם את החוצפה לשקר לאנשים תמימים שבזכות שהם נותנים לממלמלי מילים, יהיה להם שכר או מה ????? 

"ולא בראיתי חוקות שמים וארץ אלא לתורה",

לקיים את התורה אבל לא למלמל תורה,

מה לי אם לומד להיות גדול הדור או שעוסק בה.

כל אדם חייב לעסוק בה, מה הקשר ?? חייבים לעסוק בה בכדי לקיים אותה, 

שאר הדברים שאמרת יש בהם משהו מן הבחינה של אפליה אך זה נושא בפני עצמו,

אין לי שום בעיה של הפליה וזה לא קשור כלל לזה, טענתי היא שכל מי שרוצה למסור את נפשו לכלל ישראל שהם כידוע שבט לוי, אז חייבים לספק להם אוכל,
זה כל הרעיון של להידמות לשבט לוי,
אבל לגנוב כסף מתורמים בכדי להקים לעצמם קהילה של אברכים ?! ועוד לאסור את תורמיהם לבא בקהל השם ??? זה נקרא גזלנים ופושעים
!!! וע"ז זועק הרמ"א שהם מחללי השם ומבזים את התורה 

תוקן על ידי maxmen ב- 03/01/2011 20:03:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 20:28 לינק ישיר 

אש2618 , יש"כ אכן זה הציטוט  שהביא הרב נויגרשל.

ירוחםשמ, עליך להתנצל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 20:34 לינק ישיר 

אם עוד חברים מסכימים לכך שזה אכן מקור לקיומו של כוילל?  אתנצל- אבל זה לא כוילל ולא נעלים וזה לא שעורים שהוא העביר בכוילל הזה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 20:36 לינק ישיר 

עםעולם כתב:

אש2618 , יש"כ אכן זה הציטוט  שהביא הרב נויגרשל.

ירוחםשמ, עליך להתנצל.

את דבריו של הרב נויגרשל לא ראיתי כי לא ציינת למקורו . המקור שציינתי הוא מובא בספרים הנזכרים לעיל.
אך לקמן הביא בשם הרב הנ"ל דבר שראיתי כעת

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 20:42 לינק ישיר 

בספר "והשבות אל לבבך" פרק לה בשם הנצי"ב כתב על מה שמספרת הג' (ברכות כח ע"א) בעת שרבן גמליאל ביקר את רבי יהושע בביתו אמר לו: "מכתלי ביתך ניכר שפחמי אתה", משמע שזה לא היה כל כך נפוץ שחכם יעסוק במלאכה, אלא שרבי יוחנן הסנדלר ורבי יצחק נפחא ור' יהושע היו יוצאי הדופן, רוב החכמים עסקו בלימוד בלבד...
אגב יש לעיין בזה, ומעניין מקורו בנצי"ב כי לא צויין שם.

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 20:49 לינק ישיר 

maxmen     
יסביר לי מר אם כן לשיטתו מהו "שותפות יששכר וזבולון " הקיים בגמרא ומדרשים ועד היום ?     

א"ש דת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הרמב"ם מורה לת"ח לפרוש מלימודו לצורך פרנסתו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.