| נשלח ב-30/12/2010 10:33 |
|
| |
ירידת הדורות?
תגידו, גם לכם נראה שפעם הדרישות הקוליות היו גבוהות יותר?
לדוגמא, בשיר "כי אתה הוא" - כיום סולנים נבחרים "נקרעים" עם העלייה של הסוף, כמו יוסי שיק שהתאדם נוראות (ארי רוזנר אפילו לא ניסה, מי שהקשיב טוב שמע את הלחישה שלו ברקע...), בעוד שבביצוע המקורי זה ניתן כקטע מקהלתי רגיל. או כל ה group harmonies שיש ב"יבוא" כמעט בכל שיר, ופעם זה לא היה מצוי.
בקיצור, מה שהתכוונתי לומר היה שאמנם היום לסולנים יש קולות "עם אופי" הרבה יותר מרוב סולני העבר, אבל עדיין זה נראה שפעם הסטנדרט המקהלתי היה גבוה יותר.
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 12:15 |
|
| |
איתך לגמרי.
זה לא שאין כבר ילדים מוכשרים, זה נראה שלא משקיעים במציאתם.....
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 17:10 |
|
| |
מצד שני, כשפורטים את זה לפרוטות - הרי כל סולן לכשעצמו מצויין. סוג של סתירה פנימית, שהשלם לא שווה לסכום כל חלקיו...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 17:13 |
|
| |
ללא ספק. פרחי מיאמי של פעם היו איכותיים למדי,הסולנים,השירים,הביצועים הריקודים... שירים שבחיים לא נשכח : כלל ישראל,בסיעתא דשמיא ועוד. לפי דעתי גם כן ככל שעובר יותר הזמן הם יותר דועכים. וכמו שגריני אמרה זה לא שאין כבר ילדים מוכשרים
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 18:26 |
|
| |
לדעתי, היום משקיעים יותר בעיבוד של השיר, הכל מלא בכלים ורעש שכברהרבה פחות שומעים את הסולנים עצמם, פעם זה היה פסנתר ועוד כמה כלים ועיבודים עדינים והעיקר היה- הסולנים! לכן גם פחות משקיעים היום בסולנים ובשירתם, למרות שאני חושבת שישסולנים מממש מוכשרים גם היום, רק פשוט אין את אותה רמת השקעה ו...אפילו סוג של מחויבות- לשיר הכי הכי מושלם. עוד משהו- לגבי הופעות- יש את הריקודים שהיום הרבה יותר משקיעים בהם וזה קשה!אין מה לעשות אי אפשר שהכל יהיה מושלם הכיאורוגרפיות היפות דורשות המוווון אימונים וברור שזה לוקח מהשירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 18:51 |
|
| |
אני לא בטוח לחלוטין במה שאתם אומרים מסיבה אחת טבע האדם להתרפק על העבר ולכן יש פה לדעתי סוג של נטיה לחשוב שפעם היה יותר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 19:31 |
|
| |
אני מסכים עם כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 22:58 |
|
| |
הסולנים של היום טובים מאוד כסולנים - יש להם קולות עשירים, עם אופי - יהודה גורקין, שאול אלסון, יושי, דייויד, האברמוביצ'ים (כל אחד יחשוב על הסולנים המועדפים עליו... זו לא רשימה מייצגת). הסולנים של פעם (רובם. לא כולם, כמובן) היו פחות "עם אופי" - מסוג הסולנים שאפשר עדיין למצוא אצל "שירה חדשה", ישיבה בויז ודומיהם. (עכשיו פסנתר הולך לאכול אותי בלי מלח...) אני גם לא חושבת שהעיבודים של פעם הדגישו יותר את הסולנים. המיקס מצויין גם היום. גם הכוריאוגרפיה לא קשורה לאלבומי השמע. חוץ מהכל, הסולנים אמורים להגיע לירחמיאל, ולא להיפך... השאלה היא מה הוא עושה איתם אחרי שהם מגיעים. ועדיין, הוא הכי טוב בתחום פיתוח הכשרונות שלהם - ובזה מודים גם אוהדי ה YBC . (ועם כל זה, למה בעבר הם הגיעו לביצועים ולטונים בלתי נתפסים כאלו, וכיום לא? בתיאוריה, לפחות, פריסת הכוחות לא אמורה להשתנות עם השנים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 23:13 |
|
| |
אני לא חושבת שאני נתפסת לעבר. הביטו והקשיבו להופעה מסוכות האחרון ואפילו להופעות בארץ ובאירופה ואפילו פסח שעבר, תעשו לי טובה, יש אולי שני סולנים שמסוגלים להחזיק מנגינה כמו שצריך לאורך סולו נורמלי, ובאמת, אולי זו הסיבה שירחמיאל נותן לשלושה סולנים חצי סולו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 23:22 |
|
| |
טוב, עכשיו זו באמת תקופת ביניים לא הכי מוצלחת (אני קוראת לזה "הופעות פורשים", להבדיל ה"הופעות DVD " שהן לעולם לא מורכבות מפורשים, בטח לא בהיקף כזה), אבל ב"יבוא", שזה עדיין נחשב כתקופה הנוכחית, היו גם היו סולנים מעולים - את לא חושבת ככה, גריני? ובקשר להחזקת המנגינה - מסכימה איתך ב 200% שיש כמה כוכבים נוכחיים שהיה עדיף שלא ינסו את כוחם בהופעות חיות. מילא בהקלטת אולפן, אפשר לשפץ... אבל על הבמה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2011 02:54 |
|
| |
| כוחאש כתב: |  | ולכן יש פה לדעתי סוג של נטיה לחשוב שפעם היה יותר טוב. |
|
אבל פעם באמת זה היה יותר טוב! אני אישית יעדיף שירחמיאל יגיע לארץ במופע ספיישל לאלבום שיר השמחה או כלל ישראל או תורה היום מאשר עוד מופע של יבוא-רווח-התעוררות? שכבר ממזמן השתעממנו מהמוזיקה אלקטרונית וכל עריכותיה המוצלחות של הקיובייס כי איך נקרא לזה? זה נשמע יותר המיאמי המקוריים,הטובים,והאיכותיים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2011 10:57 |
|
| |
| אידי כתב: |  | | חוץ מהכל, הסולנים אמורים להגיע לירחמיאל, ולא להיפך... השאלה היא מה הוא עושה איתם אחרי שהם מגיעים. ועדיין, הוא הכי טוב בתחום פיתוח הכשרונות שלהם - ובזה מודים גם אוהדי ה YBC . |
|
צודקת.
התפקיד של ירחמיאל במיאמי מתפצל לשניים אצל ישיבה בויס כשגרסטנר אחראי על המוזיקה ויוסי ניומן אחראי על הילדים, הכוריאוגרפיה וכו'. וזה יוצר שוני מטבע הדברים.
זה לא חדש שיש הבדל בין המקהלות.
יש דברים לשיפור אצל שני הצדדים.
יש על זה דיון מורחב כאן:
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2611423&forum_id=20623
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 17:33 |
|
| |
אז הנה אידי העברתי את זה לפה.. ת'אמת חשבתי לכתוב ירידת הדורות אבל.. נו נו נשמח לקרוא את תגובתך.. היא תמיד מוסיפה... ;)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 11:05 |
|
| |
יש עוד עניין: ככל שעובר הזמן ההופעות כאילו נהיות "משוכללות" יותר- רמקול לכל ילד עומדים רווחים וכזה. פעם המקהלה מנתה יותר ילדים, מה שמוסיף לעוצמה, וכולם עמדו צפוף- כמו שאמורה לעמוד מקהלה. שרו יחד וגם, בעיקר גם, רקדו ועשו תנועות. היום ממקהלה זה הפך לריקוד, וכל אחד עם הקפיציות שלו- לא מפריע לעומדים לידו כשהוא קופץ, כי הם עומדים במרחקים- התנועות לא יוצאות מאד מתואמות והכל הרבה פחות אחיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 11:07 |
|
| |
טוב, שירה - אחרי שכתבתם שמאז שאלסון-הרשקוביץ-אברמוביץ עזבו (סתם שאלה, מקס וחייא עיזים...?) המקהלה בדעיכה - תרשו לי להזכיר לכם, שאחרי כל פעם של נטישת סולנים אומרים את זה. כששלישיית שאול-ארי-יוסי פרשה, במרווחים לא כל כך גדולים, היינו בטוחים שאין עוד תקומה למקהלה, וזהו, אבוד... אבל אח"כ קמו דייויד ויאיר, ורבינא, ובואו נראה מי הלאה :) אגב - אנחנו לא נדע שאהבנו מישהו, עד שהוא יפרוש. אז אל תזדרזו להסיק מסקנות על הנוכחיים ;)
ואסתרק - מצד שני, יש בזה מן היופי שבאינדיבידואליות ובביטוי העצמי. את לא חושבת ככה?
תוקן על ידי אידי ב- 27/12/2012 11:11:59
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 11:47 |
|
| |
אני אשתמש במשהו שכתבת בהתחלה, אבל הפוך- במקהלה הסכום שווה יותר מחלקיו. יופי של מקהלה הוא ב"יחד" שלה. הביטוי האישי הוא יותר בסולו וכדו'. ואגב, בלי שום קשר לכל הדיון כאן, אני נהנית מאד לראות את הDVD של "יבא"...
|
|
|
|
|