|
|
| נשלח ב-27/12/2012 16:45 |
|
| |
יש לי דוגמא לירידת הדורות אבל לא מצד פרחי מיאמי אלא דווקא מצידנו הצופים:
אני (ואני בטוח שיש עוד מלא כמוני) אין לי בעיה כלל לראות את הישנים 2,3,4 וכו' זה עושה לי נוסטלגיה, ההופעות מושקעות ומדהימות והביצועים יפיפיים (לא שאין את זה בחדשים אבל...) ובכלל זה עושה לי את זה, מזכיר לי איך היינו ילדים ורואים את כל ההופעות האלו ומחקים אותם ...
אבל איזה ילדון נחמד כבן 8 שרואה (בעצם בולע) בעיניים קרועות לרווחה ומחקה את תנועותם ואת שפתם, פתחתי לו את מיאמי 3 (שקניתי ב10 ש"ח בגרינטק!) אבל הוא מיד אמר "תסגור את השחור לבן הזה" נפגעתי עמוקות 'זה בכלל לא שחור לבן' אבל הוא לא רצה, הוא רצה שאראה לו את ההופעה של מיאמי בהאסק ("שהם מצביעים שם..")
אח"כ חשבתי על זה לעומק והבנתי את הפשט הם ילדים של היום נקודה. הם לא מסוגלים לראות את הישנים האלו הם אף פעם לא ראו אותם לפני כן הם מלכתחילה התחילו עם 'רווח', תרתי משמע- כל ההיסטוריה של פרחי מיאמי אפס, מבחינתם זה התחיל היום ואל תספר להם שהסולן הזה כבר יש לו ילד בגיל שלכם... נו אז מה אתם אומרים לא לנסות לשכנע אותם נכון??
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 16:55 |
|
| |
אילו תובנות!  יש בזה משהו. יותר ממשהו. הילדון הנ"ל לא הכיר דיסקים ישנים של מיאמי לפני כן? כלומר - הוא התחיל דווקא עם רווח והלאה, או שהיו לו גם הזדמנויות להתרשם בהתחלה גם מהישנים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2012 22:37 |
|
| |
אני אישית הכרתי את מיאמי בהתחלה מעזרי מעם ה', אח"כ הכרתי את הישנים יותר- ON THE ROAD TO YERUSHAKAIM ומיאמי 25 ורק אח"כ הכירו ל את רווח... (עשו בשכל?:) ועד עכשיו אני חופרת דווקא ביותר ישנים, עודד קאריטי וכו' כי אז נראה לי שהיתה תקופה יותר מענינת ויפה, אבל לדעת מי שמכיר רק בהתחלה את מיאמי צריך להתחיל דווקא מהסוף להתחלה- כדי להתחבר אלי'הם, לא רק הדור של היום (אהבתי את השחור לבן...) כי גם מבוגרים לא ירצו להכיר את מיאמי מתקופת ההתחלה לכיוון למעלה- (למרות שזה יותר מתקרב לתקופה שלהם...:) כי בכל אופן אנחנו חי'ים בהווה ולא בעבר ומתאימים את עצמנו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2013 19:43 |
|
| |
אידי אני חולק עליך בדוגמא שבתחילת האשכול, בזמן האחרון יצא לי לשמוע הרבה את הדיסק בס"ד ויצא לי לחשוב על זה - הקטע המקהלתי של "הקב"ה" הם מבצעים אותו בטון דק וגבוה ובסוף השיר כשהם חוזרים "ברוך הוא" הם עדיין נשארים באותו טון-זה עדיין קשה אבל הם עושים את זה! - (ביצוע מהמם)
(אגב אני לא יודע אם מקהלה היום יכולה לבצע כך כמו אז ,הטון הזה יש אותו בכל מיני סופי שירים כמו "אחת שאלתי" מנוחה ושמחה" וכו' כנראה שהירידה היא גם אצל ירחמיאל שסבלנותו לדברים אלו נגמרה או שמא הסיבה אחרת?)
אבל בסולו השלישיה כשהם חוזרים "ברוך הוא" הם חוזרים לטון רגיל וזה מאוד קשה (ניסיתי:) גם לשאול אלסון, אני בטוח. לא ראיתי שיוסי שיק מתאדם (ובטוח לא נוראות) יכול להיות שזה מהאורות באולם. אם מקשיבים (בלי לראות) אפשר להבחין ששאול עושה טון קצת מעל יוסי בכל אופן הקול שלו מאוד גבוה.את ארי אכן לא שומעים בסוף (אולי הוא עושה טון נמוך) מה שבטוח הם עושים את זה מצויין 
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2013 17:46 |
|
| |
אופס אידי בכלל לא שמתי לב ששאלת אותי שאלה אז בקשר לילדון ופשוט גלשתי להודעה אחרת. והתשובה היא: שהם קנו מלכתחילה את רווח, לא נראה לי בכוונה בגלל שזה כאילו חדש אלא פשוט סתם הלכו לחנות וקנו, לא נורא שיהנה מזה בלי לראות את הישנים. מה שבטוח שהוא כמו כולנו בתור ילדים, חולם להיות בפרחי מיאמי :)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2013 02:11 |
|
| |
גם אל תשכחו שירחמיאל פעם היה בשיא הקרירה הוא כבר לא צעיר. בכלל,פרחי מיאמי בתקופה האחרונה לא בשיא שלהם בכלל. הם עדיין טובים והם תמיד יהיו טובים נכון שהאלבום האחרון שלהם היה מפואר ברמות, והצטרפה גם מקהלה ישראלית אבל אם מישהו יאמר לי "פרחי מיאמי" אני רואה את שנות השמונים את שנות התשעים ואולי גם את רווח וגם את דניאל מוצ'ניק  אני בא לומר שמשהו ייחודי ומוצלח ומעורר כמו פעם לא יקרה. נקודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2013 09:08 |
|
| |
כשם האשכול: ירידת הדורות. יכול להיות שהילדים שלך יגדלו על הדיסק החדש (שיצא בשנת 20XX) ואחרי 20 שנה הם יגידו שפרחי מיאמי לא היו כמו שהם היו פעם... בתקווה שירחמיאל ימשיך לעולם במקהלה.
ותפסיק כבר עם דניאל מוצ'ניק :)
אני בא להגיד שמשהו ייחודי ומוצלח יכול להיות. אבל צריך המוווון השקעה, משהו שאני לא יודע אם ירחמיאל יכול לספק למקהלה בגיל שלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2013 19:09 |
|
| |
אנחנו לא מכירים את הדור החדש של המקהלה ועוד לא מכירים כ"כ את הקולות החדשים צריך לחכות לדיסק הבא ואז להחליט אם יש או אין ירידת הדורות. בינתיים במי לה' אלי לדעתי היתה ירידה, אני נהנית יותר מהישנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2013 21:32 |
|
| |
להישאר עם רוח צעירה אחרי כל כך הרבה דורות אלבומים והופעות זה די קשה. אחת הסיבות שאני כה מעריץ את ביגון היא עצם זה שהוא נשאר עדיין להנהיג את המקהלה. תארו לעצמכם שהאיש הזה שהוא פחות או יותר בן 60 צריך להלחין,לעבד,לכתוב ולהיות בייביסיטר ל25-30 ילדים. בשבילנו הם כוכבים בשבילו הם עוד כמה ילדים עם קול "מעניין" בהתחשב בזה שהוא כבר ראה והשקיע בכל הקולות הטובים ביותר של הילדים בקהילה היהודית באמריקה בארבעים שנה האחרונות. שום דבר היום במוזיקה החסידית לא יכול לרגש את ירחמיאל ביגון אמרתם ירחמיאל ביגון אמרתם גאון מוזיקלי אדיר בכל הז'אנר החסידי. גם בלי קשר למיאמי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 18:27 |
|
| |
ברומיש - מילה בסלע!! ואתם יודעים מה? על פי זה, מי או מה שיצליח לרגש את ירחמיאל - הוא הוא ה-(המה? לא מצאתי הגדרה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 19:35 |
|
| |
ירחמיאל הוא גאון אדיר זה ברור. נקודה. אבל אני חושב שבגיל שלו הוא צריך להשאר בתור המלחין/המנהל/המאמן וכו' אבל על הכיאוגרפיה שיביא מישהו מקצועי שיאמן אותם (כמובן עפ"י נוסח ירחמיאל ביגון) כי כמו שכבר הרבה התלוננו יש בזה ירידה.מבחינתי זה שהוא התחיל עם הרמקולים זוהי גם ירידה (הדורות) בהופעות הראשונות זה היה מהמם. אבל לאט לאט אפס...
אגב שימו לב לאשכול הנ"ל מהפורום הישן מה יש לכם לאמר על זה:
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 20:49 |
|
| |
נקווה שעם הזמן נראה שמיאמי מזרח הוא כן תחליף ראוי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 20:53 |
|
| |
| משיחמשיח כתב: |  | מה יהיה באמת כשהוא יעזוב הרי אנחנו לא רוצים שמיאמי מזרח יהיה התחליף זה לא מספיק תחליף ראוי?  |
|
אל תדאג אחי.זה לא יקרה. משיח בא עכשיו...
|
|
|
|
|