בית פורומים עצור כאן חושבים

אֲשֶׁר נָשִׂיא יֶחֱטָא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2011 09:16 לינק ישיר 

לקח מפרשת קצב: עובדים, רוצים להימנע מחשדות להטרדה מינית? 10 דברים שלא מומלץ לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 10:05 לינק ישיר 

יהודי בא לרבי בוכה כל שנה נולד לי ילד, יש לי כבר עשרה ילדים-  מה לעשות? 

עצתי לך- אל תעשה כלום- אמר  הרבי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 19:32 לינק ישיר 

גמרא כמעט מפורשת הוריות י.
 "ת"ר אשר נשיא יחטא יכול גזרה (רש"י: גזירה שיחטא) ת"ל אם הכהן המשיח יחטא מה להלן לכשיחטא אף כאן לכשיחטא אמר מר יכול גזרה גזרה מהיכא תיתי אמרי אין אשכחן דכתיב (ויקרא יד) ונתתי נגע צרעת בבית ארץ אחוזתכם בשורה היא להם שנגעים באים עליהם דברי רבי יהודה רבי שמעון אומר פרט לנגעי אונסין לאו אמר רבי יהודה בשורה הכא נמי אימא גזרה היא הלכך כתיב אם ולרבי שמעון נגעי אונסין מי לא מטמו והא תניא וכו'
ועוד בע"ב שם "אשר", אשרי הדור שנשיא שלו מביא קרבן וכו' יעו"ש 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 19:57 לינק ישיר 

[64%: ניתן לצרף את קצב למניין -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4011590,00.html]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 20:03 לינק ישיר 

אמשלום,
אלמד זכות על הנשאלים. הם מבקשים לצרף את קצב על תקן ה'חלבנה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 20:03 לינק ישיר 

אםשלום
המנין הוא כינוס הלכתי לפי ההלכה, וההלכה משום מה לא נקמנית

ברכות דף יט .

תנא דבי רבי ישמעאל: אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה בלילה - אל תהרהר אחריו ביום, שמא עשה תשובה. שמא סלקא דעתך? אלא: ודאי עשה תשובה. והני מילי - בדברים שבגופו, אבל בממונא - עד דמהדר למריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 20:17 לינק ישיר 

ירוחם ידידי,

הגמרא הנזכרת טובה אולי ללימוד זכות על הרב ב"א אבל קצב הוא לא תלמיד ולא חכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 20:41 לינק ישיר 

[ירוחם,

מה הקשר לנקמה?
אני מניחה שרבים מבין המוכנים לצרף את קצב למניין, לא היו מסכימים לעשות זאת אילו חילל שבת, או ח"ו היה מצהיר על עצמו כרפורמי. מכאן שאינוס, הטרדה ופגיעה מינית אינם חשובים בעיניהם כסיבה להרחקה מן הקהילה. בעיני זה אומר דרשני.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 21:02 לינק ישיר 

עבריין שעבר על גזירת הצבור שגזרו בנידוי וחרם או שעבר עבירה שנתחייב עליה נידוי מצטרף למנין עשרה לכל דבר שבקדושה שנאמר בעכן חטא ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא ובקדושתו הוא עומד ולא יצא מכלל ישראל (ש"ע הרב או"ח נה')

עבריין לכל התורה אינו מצטרף למנין עשרה אבל עבריין לעבירה אחת או שעבר על גזירת הצבור מצרפין אותו (ערוך השלחן שם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 21:24 לינק ישיר 

[ארתח,

אתה באמת חושב שההיתר ההלכתי הוא זה שעומד כנגד עיני משיבי הסקר?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 21:26 לינק ישיר 

אםשלום
בענין הנקמה- תסכימי איתי שמסע של שיסוי ודה הומניזציה וכ' שעשו לקצב ארגוני הנשים והנשים. לא עשו לרוצח בתו התינוקת.
ולא חלילה שאני מסנגר על קצב.

יש במדינה זכויות אזרח המעוגנות בחוק- לרוצחים אנסים פידופילים אסירי חמס וכ',  את תהיי הראשונה שתצעקי חמס בצדק. באם ישללו זכויותיהם
וזה שבהלכה היהודית יש זכויות ליהודי מה ומתי מוצאים אות מכלל ישראל. זה מציק לך?

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 10/01/2011 21:32:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 21:30 לינק ישיר 

אמשלום
אין לי מושג בקשר לסקר, אם הוא נערך בקרב חילוניים, זה כמובן מגוחך שישאלום שאלות בהלכה. אם בקרב דתיים - ברור שרוב הדתיים עונים את הידוע להם לפי ההלכה. אני למשל הייתי אומר שלפי ההלכה הוא מצטרף למנין, ואת העצבים עליו יש להוציא בדרך אחרת.
מענין למה נעשה הסקר דוקא בקשר לקצב ולא בקשר להרבה אנסים אמיתיים אחרים, שמעולם לא שמענו שלא מצרפים אותם למנין, יש להם מנין מפואר באגף הדתי בכלא..
[אנסים אמיתיים - כאלו שאנסו אשה בכח פיזי, ולא רק נעזרו בניצול מרות]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 21:52 לינק ישיר 

[ארתח,

אונס "אמיתי" הוא כפיית יחסי מין (מכל סוג שהוא) על מישהו אחר. כפייה כזו אינה דורשת דווקא כוח פיזי. גם הפעלה של כוח נפשי בהקשר כזה (למשל ביחסי מרות, איומים או התעללות נפשית ממושכת) היא אינוס.
בניגוד לציור הדמיוני כאילו אונס הוא משהו שקורה בסמטה חשוכה, באיומי נשק וע"י אדם זר, מרבית מקרי האונס (מדובר על למעלה מ 90%) נעשים ע"י אדם מוכר, במקום מוכר ולא בהכרח בהפעלת כוח פיזי מוגבר.
סתם, לידע כללי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 21:55 לינק ישיר 

אמאלה
ומה עם תשובה למה שכתבתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 21:58 לינק ישיר 

אולי ייעשה סקר מי מוכן לקחת כסף מאדם שאת כספו עשה שלא ביושר או לקח שוחד..... קצב רוצה לבוא להגיד סלח לנו בציבור גם את זה לא תתנו לו? עד שמישהו מתכוין למה שהוא מתוודה למה להפריע לו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אֲשֶׁר נָשִׂיא יֶחֱטָא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.