בית פורומים עצור כאן חושבים

שתי התגלויות מאלוקים קיבלנו בדור האחרון, (מליצה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2011 10:26 לינק ישיר 

eli_s כתב:
מה לדעתך ההבדל הגדול בין יהדות לבין נאציזם?

מבחינה מעשית הן לא רחוקות. ביהדות הורגים עיר הנידחת כולל נשים וטף וכן עמלק וכו' ולא חסרות דוגמאות נוספות.

איזה עיר הנידחת בראש שלך ?? אפי' בן סורר לא היה ולא נברא, ואיזה עמלק בראש שלך ? ואיפה נשים וטף ?
התורה מזיהרה כמו ששוטר מזיר,
למעשה הרי בטלו עונש מוות כי זה לא הפחיד את הרצוחים

ההבדל הוא כי הנאציזם נובע מאתאיזם וביהדות זה נובע מאמונה.

"אמונה" מלשון "אימון" וכמו שיש לך אימון במפקד בצה"ל או ברופא\טייס\נהג,
אין מושג כזה אמונה טיפשית, אני מאמין כי בא לי ?! ילדים מאמינים בהוריהם כי בא להם שהאבא הוא הכי הכי שיש,

השאלה היחידה היא אם האמונה הזו נכונה.

אמונה זה לא לוטו ? לאימון יש מבחן אימון, כך זה בין חברים ורופאים וכדומה, יכול להיות שפעם הוא היה אמין והיום לא,
ולכן חכמים שינו כל הדורות, כמו עונש מוות וכדומה 

מכיוון שלאף אחד אין הוכחות לוגיות לאמיתות אמונתו, האם אנחנו לא תומכים בעצם בדעה שמספיקה אמונה על מנת לעשות דברים נוראיים?

אין הוכחה ללא תרצח ? לא תגנוב ? לכבד את אביך וכדומה ??

אמונה לא קשורה למעשים, כל מעשה לא נכון ?! היא לא נכון בעצמה, ואין לה קשר לאמונה,
אמונה לא דורשת לעשות עוול, הרי בדיוק ההפך כל עניין האמונה לעשות טוב,

מה ההבדל לדעתך בין אמונה "עיוורת" של מחבלים מתאבדים, לאמונה היהודית? (בהנחה שאת שתיהן לא ניתן להוכיח או להפריך)

ההבדל הגדול שאם הרב אלישיב או הרב עובדיה יאמר לי להרוג ?! אני יהרוג אולי אותם !!
אין באמונה לדבר בשם האמונה, הכל חייב לעבור בשכל ובצדק וערכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 11:28 לינק ישיר 

maxmen כתב:
שותף:
בוודאי שהנאצים הרגו גרמנים, בלי סוף,

ודאי שהרגו את המתנגדים לשיטתם (כמו כל דיקטטורה), וכן את הנכים וכו' (בהתאם לדעתם הנלוזה של עליונות הגזע).

אבל אצלנו (להבדיל) הורגים כשצריך על המעשים שעשו כנגד התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 11:31 לינק ישיר 

maxmen כתב:
ההבדל הגדול שאם הרב אלישיב או הרב עובדיה יאמר לי להרוג ?! אני יהרוג אולי אותם !!

ואם מלך ישראל יוציא אותך להילחם (בהסכמת הסנהדרין) לא תהרוג ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 11:35 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
אבל אצלנו (להבדיל) הורגים כשצריך על המעשים שעשו כנגד התורה.

רק אם זה עוזר להתראה שלא נחטאו וכדומה, אבל אם זה לא עוזר ?! אין טעם להרוג !!
ולכן חכמינו ביטלו עונש מוות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 11:37 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
ואם מלך ישראל יוציא אותך להילחם (בהסכמת הסנהדרין) לא תהרוג ?

אם יש לי אימון בהם ?! כן כמו כל חייל בצה"ל,
אבל ברור לי שלא משום אמונה עיוורת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 11:40 לינק ישיר 

maxmen כתב:

מי בטל את עונש המוות ומתי ?

כשתקום סנהדרין מחדש בימות המשיח לא יקיימו עונש מוות אם ידרש ? מאיפה כבודו יודע זאת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 11:42 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
מי בטל את עונש המוות ומתי ?
כשתקום סנהדרין מחדש בימות המשיח לא יקיימו עונש מוות אם ידרש ? מאיפה כבודו יודע זאת ?

כי הסנהדרין עצמם בטלו את עונש מוות,

בוודאי שלא נחדש עונש מוות, בשביל מה זה טוב ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 11:47 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אתה מוכן להביא מקור לדבריך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 12:30 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:

כבר עברו ארבעים דקות ויותר, ואתה נמצא כל הזמן הזה בפורום.
אז מה קורה עם המקור ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 12:51 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
כבר עברו ארבעים דקות ויותר, ואתה נמצא כל הזמן הזה בפורום.
אז מה קורה עם המקור ?

יהיה לי זמן ואמצעים להביא, אני יביא אל דאגה, אבל בינתיים חפש לבד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 13:21 לינק ישיר 

מצחיק. במקום לבדוק האם היהדות אמיתית והאם היא מתאימה לך, אתה בונה לעצמך את היהדות כמו שמתאים להשקפת עולמך.

maxmen כתב:
מה לדעתך ההבדל הגדול בין יהדות לבין נאציזם?

מבחינה מעשית הן לא רחוקות. ביהדות הורגים עיר הנידחת כולל נשים וטף וכן עמלק וכו' ולא חסרות דוגמאות נוספות.

איזה עיר הנידחת בראש שלך ?? אפי' בן סורר לא היה ולא נברא, ואיזה עמלק בראש שלך ? ואיפה נשים וטף ?
התורה מזיהרה כמו ששוטר מזיר,
למעשה הרי בטלו עונש מוות כי זה לא הפחיד את הרצוחים
אף אחד לא ביטל עונש המוות. נא הבא מקור. עמלק הרגו לפי חרב וגם בפועל (עיין סיפור שאול ואגג). ביהדות הורגים עיר הנידחת וזה לא משל משום סוג. (לפחות ביהדות האורתודוקסית)

ההבדל הוא כי הנאציזם נובע מאתאיזם וביהדות זה נובע מאמונה.

"אמונה" מלשון "אימון" וכמו שיש לך אימון במפקד בצה"ל או ברופא\טייס\נהג,
אין מושג כזה אמונה טיפשית, אני מאמין כי בא לי ?! ילדים מאמינים בהוריהם כי בא להם שהאבא הוא הכי הכי שיש,
ילדים מאמינים בהוריהם. זה חלק מהטבע. באיזה שהוא שלב הם בד"כ מתפקחים. עיין למטה בהרחבה.
השאלה היחידה היא אם האמונה הזו נכונה.

אמונה זה לא לוטו ? לאימון יש מבחן אימון, כך זה בין חברים ורופאים וכדומה, יכול להיות שפעם הוא היה אמין והיום לא,
ולכן חכמים שינו כל הדורות, כמו עונש מוות וכדומה 
אמונה היא לא מבחן אימון. אמונה היא בטחון שדבר מסויים נכון. כאשר יש לזה השלכות (כמו למשל להרוג אנשים כי הם קוששו עיצים) צריך שהאמונה תהיה ברורה מאוד ובשאלה שהצגתי לך למעלה שאלתי אם זה מספיק. אולי חייבים שהאמונה תהיה מבוססת על עובדות? (לוגיקה)

מכיוון שלאף אחד אין הוכחות לוגיות לאמיתות אמונתו, האם אנחנו לא תומכים בעצם בדעה שמספיקה אמונה על מנת לעשות דברים נוראיים?

אין הוכחה ללא תרצח ? לא תגנוב ? לכבד את אביך וכדומה ??
בחרת לך את הדברים הקלים. יש לך אמונה בפרה אדומה? בעיר הנידחת? בהריגת אשה נואפת? בהריגת מדליקי אור בשבת?
אמונה לא קשורה למעשים, כל מעשה לא נכון ?! היא לא נכון בעצמה, ואין לה קשר לאמונה,
אמונה לא דורשת לעשות עוול, הרי בדיוק ההפך כל עניין האמונה לעשות טוב,
בלבול היוצרות. האמונה היהודית לא קשורה למוסר. המושג טוב ולא טוב אינו אוניברסאלי. האמונה היא בא-ל שברא אותנו ונתן לנו הוראות. אם האמונה היא אמת - עליך גם להרוג את בנך אם הוא יצווה עליך (אברהם).

מה ההבדל לדעתך בין אמונה "עיוורת" של מחבלים מתאבדים, לאמונה היהודית? (בהנחה שאת שתיהן לא ניתן להוכיח או להפריך)

זה הבדל סובייקטיבי כי ברב אלישיב אתה לא מאמין.השאלה מה קורה אם אתה שאול ושמואל מצווה עליך להרוג.

לענ"ד בנית לך אמונה לפי השקפתך האישית, אך הקשר בינה לבין היהדות האורתודוקסית חלש מאוד.
כמו שכתבתי למעלה, האמונה היהודית היא בבורא שברא כל היצורים והניח לעם אחד נבחר ספר הוראות. לא משנה מה תוכן הספר ואם הוא טוב או מוסרי לפי דעתם, הם חייבים לעשותו. למעשה, חייבים לאמונתם להרוג ולעשות דברים לא מוסריים, הרבה יותר מנאציזם.

שאלתי למעלה הייתה האם זה מספיק שאנו "נאמין" במשהו כדי לבצע דברים שלמוסרינו האישי הם נוראיים רק בגלל אמונה, כאשר האמונה אינה לוגית, ומה ההבדל בין זה לבין מחבל מתאבד.

טענת שמחבל מתאבד זה חסר שכל. במה זה שונה מאברהם? להבנתי עד להיום זה שונה מאחר ואברהם "ידע" את בוראו. - הוכיח קיומו באמצעים לוגיים כמו שניסה לעשות זאת הרס"ג, דרך משל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 13:23 לינק ישיר 

ספר ישועות משיחו חלק שני, העיון הראשון - פרק ו'

והנני מודיעך אמיתות הדברים איך הם. אין ספק שמ' שנה קודם חרבן הבית רבו הפריצים בירושלים ולא היה משפט וצדקה בארץ, וכמו שזכר יוסף בן גוריון בעלי השכינים הורגים בני אדם במרמה בשווקים וברחובות, ונתרבה שפיכת דמים בירושלים גילוי עריות חמס וגזל. ולפי שהסנהדרין לא עצרו כח לבער הרשעים מן הארץ הם מעצמם נסתלקו מאליהם וחדלו מלדון דיני נפשות כי לרשעת הפריצים לא היה לאל ידם. וזה מה שאמרו במסכת ע"ז שארבעים שנה קודם חרבן הבית גלתה סנהדרין גדולה מלשכת הגזית כדי שלא לדון דיני נפשות. וכן מפורש שם בגמרא שעשו זה מעצמם לאותו הסברא אשר זכרתי. וכן אמרו בסוף סוטה (מז, ע"א) משרבו הרצחנין בטלו דיני נפשות מישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 13:26 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 03/01/2011 13:27:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 13:30 לינק ישיר 

הפסיקו להרוג אנשים כי זה לא הזיז לאף אחד. מה ההקשר? לא ביטלו את דיני התורה אלא הפסיקו לאוכפם (כמו היום).

ברגע שרמת הרציחות ירדה ויד ישראל נשארה תקיפה, ה/יחזירו את הדינים למקומם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 13:42 לינק ישיר 

eli_s כתב:
הפסיקו להרוג אנשים כי זה לא הזיז לאף אחד.  .

נוווו ואז מה ?? אין דין תורה, ואם אני לא אוהב מצה אני לא אוכל אותו,
הרי אתה רוצה לעשות מהתורה כמפגרת לגמרי,
ואם יש דין להרוג אז למה הרב עובדיה והרב אלישיב לא הורגים בסתר לפחות ??
הרי לפי דעתך זה דאורייתא ממש,

התשובה ידידי אין מושג כזה כתוב בתורה, יש חכמים והם מחליטים כמו הרמטכ"ל בצבא,
ואם החכמים רואים שהאיום לא ממש עוזר ?! אז לא הורגים נקודה,

כך זה לעניין עיר הנידחת וכדומה
אפי' מים המרים ביטלו כי זה לא עשה רושם על הזונות, במילא זה לא הרתיעה אותן, אז בשביל מה לשחק משחקים שלא מתרגשים מהם,
גם בעניין עגלה ערופה: שהטריק לא עבד ?! אין בשביל מה לעשות את זה,

תוקן על ידי maxmen ב- 03/01/2011 13:43:59

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שתי התגלויות מאלוקים קיבלנו בדור האחרון, (מליצה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.