בית פורומים עצור כאן חושבים

שתי התגלויות מאלוקים קיבלנו בדור האחרון, (מליצה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/1/2011 13:50 לינק ישיר 

אתה שואל מדוע חכמים עשו גם הם רפורמה ביהדות. נו. מה הקשר לנושא?

לפי היהדות האמונה היא בבורא שציווה X Y Z. אין לזה שום קשר למוסר. מה ההבדל בין זה למתאבדים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 13:51 לינק ישיר 

eli_s כתב:
מצחיק. במקום לבדוק האם היהדות אמיתית והאם היא מתאימה לך, אתה בונה לעצמך את היהדות כמו שמתאים להשקפת עולמך.

אני לא יודע מנין אתה,

אבל אני חרדים ולמדתי במוסדות חרדים ואני מצאצאי היהודים עד אברהם אבינו,
וזה היהדות שאני מכיר,

אני מסכים איתך שבלי להכיר בעיון וללמוד בעיון ?! היהדות נראת כך, אבל זה לא כך, רק צריך ללמוד טוב,
כמו שאמרו חז"ל משרבו זחוחי הלב רבו מחלוקת בישראל, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:02 לינק ישיר 

זו יהדות שאתה מכיר כי היא מתאימה לתפיסת עולמך. זו יהדות שטוענת כי בעצם אין יהדות. זכותך לחשוב כך.
בא ננסה להתחיל מחדש.

האם ביהדות שלך אין בורא שברא את הכל וציווה את עמו להתנהג ולעשות דברים מסויימים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:06 לינק ישיר 

eli_s כתב:
זו יהדות שאתה מכיר כי היא מתאימה לתפיסת עולמך. זו יהדות שטוענת כי בעצם אין יהדות. זכותך לחשוב כך.
בא ננסה להתחיל מחדש.

יש בורא ויש אלוקים ונתן לנו את התבונה, ומזה מתחיל הכל,
מה שהאנושות ניסתה לעשות בכדי לשלוט בההמון ?! זה לסגור להם את התבונה לצמיתות,
וזה מה שאברהם אבינו עשה, נלחם נגד האלילים, וכך משה רבינו ניסה לעשות,
אבל החמורים רצו עגל\קבר\אדמו"ר\גודל הדור\השקפה וכדומה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:07 לינק ישיר 

maxmen כתב:

ספר ישועות משיחו חלק שני, העיון הראשון - פרק ו'

והנני מודיעך אמיתות הדברים איך הם. אין ספק שמ' שנה קודם חרבן הבית רבו הפריצים בירושלים ולא היה משפט וצדקה בארץ, וכמו שזכר יוסף בן גוריון בעלי השכינים הורגים בני אדם במרמה בשווקים וברחובות, ונתרבה שפיכת דמים בירושלים גילוי עריות חמס וגזל. ולפי שהסנהדרין לא עצרו כח לבער הרשעים מן הארץ הם מעצמם נסתלקו מאליהם וחדלו מלדון דיני נפשות כי לרשעת הפריצים לא היה לאל ידם. וזה מה שאמרו במסכת ע"ז שארבעים שנה קודם חרבן הבית גלתה סנהדרין גדולה מלשכת הגזית כדי שלא לדון דיני נפשות. וכן מפורש שם בגמרא שעשו זה מעצמם לאותו הסברא אשר זכרתי. וכן אמרו בסוף סוטה (מז, ע"א) משרבו הרצחנין בטלו דיני נפשות מישראל.

מר מקסמן הנכבד,

זאת ראיה לסתור דבריך.

אם שייך ששהסנהדרין יבטלו הלכות הם לא היו צריכים לעזוב את לשכת הגזית, אלא יבטלו גם משם.

ההלכה חיה וקיימת, אפשר להמנע באופן זמני מביצועה (מסיבות שנראות לחכמים כמו סכנת נפשות לדיינים וכו') אבל זאת התורה לא תהא מוחלפת לעולם. וכן כל שאר ההצעות לעדכן את ההלכה הן עורבא פרח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:12 לינק ישיר 

מה יותר חשוב לקיים דין תורה או לקיים דרשה של רק במקום הזה,

הם רצו לבטל כי זה לא עוזר, אין מושג כזה ראש בקיר
ולכן הם הרי חייבים בשביל הצדוקים ?! אז הם עזבו את מקומם, במילא הם כביכול פטורים,

אבל כל המושג הזה של מקום לשכת הגזית היא טפל לגבי דין תורה של להרוג מחלל שבת, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:12 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:

ספר ישועות משיחו חלק שני, העיון הראשון - פרק ו'

והנני מודיעך אמיתות הדברים איך הם. אין ספק שמ' שנה קודם חרבן הבית רבו הפריצים בירושלים ולא היה משפט וצדקה בארץ, וכמו שזכר יוסף בן גוריון בעלי השכינים הורגים בני אדם במרמה בשווקים וברחובות, ונתרבה שפיכת דמים בירושלים גילוי עריות חמס וגזל. ולפי שהסנהדרין לא עצרו כח לבער הרשעים מן הארץ הם מעצמם נסתלקו מאליהם וחדלו מלדון דיני נפשות כי לרשעת הפריצים לא היה לאל ידם. וזה מה שאמרו במסכת ע"ז שארבעים שנה קודם חרבן הבית גלתה סנהדרין גדולה מלשכת הגזית כדי שלא לדון דיני נפשות. וכן מפורש שם בגמרא שעשו זה מעצמם לאותו הסברא אשר זכרתי. וכן אמרו בסוף סוטה (מז, ע"א) משרבו הרצחנין בטלו דיני נפשות מישראל.

מר מקסמן הנכבד,

זאת ראיה לסתור דבריך.

אם שייך ששהסנהדרין יבטלו הלכות הם לא היו צריכים לעזוב את לשכת הגזית, אלא יבטלו גם משם.

ההלכה חיה וקיימת, אפשר להמנע באופן זמני מביצועה (מסיבות שנראות לחכמים כמו סכנת נפשות לדיינים וכו') אבל זאת התורה לא תהא מוחלפת לעולם. וכן כל שאר ההצעות לעדכן את ההלכה הן עורבא פרח.

צר לי לאכזבך. ההלכה עודכנה אין ספור פעמים במשך הדורות.
אלא שיש הבדל בין עדכון ההלכה לעקירת מצווה מן התורה.  (גם זה היה אך בדרכים עוקפות - היתר עיסקא, מכירת חמץ וכו' ועד לעקירה ממש בשלושה אופנים (הגמרא בסנהדרין וביבמות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:14 לינק ישיר 

maxmen כתב:
מה יותר חשוב לקיים דין תורה או לקיים דרשה של רק במקום הזה,

הם רצו לבטל כי זה לא עוזר, אין מושג כזה ראש בקיר
ולכן הם הרי חייבים בשביל הצדוקים ?! אז הם עזבו את מקומם, במילא הם כביכול פטורים,

אבל כל המושג הזה של מקום לשכת הגזית היא טפל לגבי דין תורה של להרוג מחלל שבת, 

בוודאי, אז הם רצו "להתחמק" מחובתם והצליחו. עדיין לפי היהדות האורתודוקסית הדין קיים ויישאר. (אני מאמין... שזאת התורה לא תהא מוחלפת.

תוקן על ידי eli_s ב- 03/01/2011 14:17:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:16 לינק ישיר 

maxmen כתב:
בא ננסה להתחיל מחדש.

יש בורא ויש אלוקים ונתן לנו את התבונה, ומזה מתחיל הכל,
מה שהאנושות ניסתה לעשות בכדי לשלוט בההמון ?! זה לסגור להם את התבונה לצמיתות,
וזה מה שאברהם אבינו עשה, נלחם נגד האלילים, וכך משה רבינו ניסה לעשות,
אבל החמורים רצו עגל\קבר\אדמו"ר\גודל הדור\השקפה וכדומה,

ונניח שהתבונה שלך רק מצביעה עליך שיש בורא והוא האלו-ה. ואותו בורא מצווה עליך להרוג את בנך. מה אז?

תוקן על ידי eli_s ב- 03/01/2011 14:20:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:22 לינק ישיר 

משרבו הרוצחנין - בטלה עגלה ערופה.
משרבו המנאפים - פסקו המים המרים,

ברגע שנראה אותך ואשתך לוקחים את בנכם הסורר להריגה ?! אז אני הדע כמה אתה רציני !! (ואל תענה לי דרשות חז"ל)
עד אז תנו לי לישון בשקט,
אתם עושים את עצמכם או אתם אמתיים ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:27 לינק ישיר 

maxmen כתב:

משרבו הרוצחנין - בטלה עגלה ערופה.
משרבו המנאפים - פסקו המים המרים,

ברגע שנראה אותך ואשתך לוקחים את בנכם הסורר להריגה ?! אז אני הדע כמה אתה רציני !! (ואל תענה לי דרשות חז"ל)
עד אז תנו לי לישון בשקט,
אתם עושים את עצמכם או אתם אמתיים ???

לעשותברית מילה לילד שלך זה לא מספיק רציני?
ונדמה לי שלא הבנת כוונתי כלל. שאלתי הייתה פשוטה. נניח (הנחה בלבד) שאותו אל בו אתה מאמין על פי היהדות כמו שאתה רואה אותה, היה מצווה על עיר הנידחת. זה היה בסדר לשיטתך? או שרק אל שמצווה דברים שנראים לך הגיוניים יכול להיות האל שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:27 לינק ישיר 

eli_s כתב:
ונניח שהתבונה שלך רק מצביעה עליך שיש בורא והוא האלו-ה. ואותו בורא מצווה עליך להרוג את בנך. מה אז?
איך בדיוק התבונה תאמר לי כך ?? מילא אברהם אבינו רצה לבדוק את עצמו מול עובדי האלילים שעושים כך,
אבל בסוף הרי התבונה לא נתנה לו לעשות כך,
וגם התבונה שלי ושלך,
התבונה היא היא אבסולוטית כמו אחד ועוד אחד שווה שנים,
כך כל מצווה בתורה ושכר ועונש הם התבונה נטו,
נכון שלילדים אומרים שהמשטרה תבוא,
אבל שגודלים בתבונה ?! אז לא צריך את האיום כביכול של המשטרה,   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:34 לינק ישיר 

eli_s כתב:
לעשות ברית מילה לילד שלך זה לא מספיק רציני?

הגיל לתינקת בגיל אפס מספיק רציני ?? אבל אתה לא רציני, ברית מילה זה ברית אחים בין היהודים לדורי דורות, וכך עשו ברית בזמנם,

ונדמה לי שלא הבנת כוונתי כלל. שאלתי הייתה פשוטה. נניח (הנחה בלבד) שאותו אל בו אתה מאמין על פי היהדות כמו שאתה רואה אותה, היה מצווה על עיר הנידחת. זה היה בסדר לשיטתך? או שרק אל שמצווה דברים שנראים לך הגיוניים יכול להיות האל שלך?

האלוקים לא מדבר, מה אתה לא מבין כאן ?? יש תבונה,
ואם יפרוץ מגפה וירוס באיזה כבר שיש שם נשים וטף, ואין דרך להציל את כלל האנושות כולה רק ע"י הריגתם ?!
התבונה אומרת שהם בעצם (בלי ידיעתם) רודפים ויש להם דין רודף,
בהלכה נפסק שוולד שמסכן את האימא ?! הורגים את הוולד משום דין רודף  

תוקן על ידי maxmen ב- 03/01/2011 14:36:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:34 לינק ישיר 

maxmen כתב:
ונניח שהתבונה שלך רק מצביעה עליך שיש בורא והוא האלו-ה. ואותו בורא מצווה עליך להרוג את בנך. מה אז? איך בדיוק התבונה תאמר לי כך ?? מילא אברהם אבינו רצה לבדוק את עצמו מול עובדי האלילים שעושים כך,
אבל בסוף הרי התבונה לא נתנה לו לעשות כך,
וגם התבונה שלי ושלך,
התבונה היא היא אבסולוטית כמו אחד ועוד אחד שווה שנים,
כך כל מצווה בתורה ושכר ועונש הם התבונה נטו,
נכון שלילדים אומרים שהמשטרה תבוא,
אבל שגודלים בתבונה ?! אז לא צריך את האיום כביכול של המשטרה,   

ואם אותו בורא בו אתה מאמין מצווה עליך מחר להרוג בודהיסטים? או עיר הנידחת? או מקושש עיצים? מה אז?
התבונה מוגבלת היא. אם היא לא הייתה מוגבלת יכולת להוכיח לי מציאות האלוקים רצונותיו והכל.
אך לו תבונתך היתה מחייבת מציאות אלוקים ולך כנביאו הוא היה מורה להרוג אשה סוטה. זה בסדר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 14:36 לינק ישיר 

עניתי כבר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שתי התגלויות מאלוקים קיבלנו בדור האחרון, (מליצה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.