|
|
| נשלח ב-3/1/2011 14:36 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | לעשות ברית מילה לילד שלך זה לא מספיק רציני?
הגיל לתינקת בגיל אפס מספיק רציני ?? אבל אתה לא רציני, ברית מילה זה ברית אחים בין היהודים לדורי דורות, וכך עשו ברית בזמנם,
ונדמה לי שלא הבנת כוונתי כלל. שאלתי הייתה פשוטה. נניח (הנחה בלבד) שאותו אל בו אתה מאמין על פי היהדות כמו שאתה רואה אותה, היה מצווה על עיר הנידחת. זה היה בסדר לשיטתך? או שרק אל שמצווה דברים שנראים לך הגיוניים יכול להיות האל שלך?
האלוקים לא מדבר, מה אתה לא מבין כאן ?? יש תבונה,
ואם יפרוץ מגפה וירוס באיזה כבר שיש שם נשים וטף, ואין דרך להיל את כלל האנושות כולה רק ע"י הריגתם ?!
התבונה אומרת שהם בעצם (בלי ידיעתם) רודפים ויש להם דין רודף,
בהלכה נפסק שוולד שמסכן את האימא ?! הורגים את הוולד משום דין רודף
אתה מערבב בין תבונה לבין אלוקים. אם האלוקים בו אתה מאמין היה מצווה עליך להרוג את בנך, זה בסדר או לא? השאלה היא לא פרקטית אלא תיאורטית. אם הוא הבורא שברא אותך לכאורה אתה אמור להענות לציוויו גם אם הם לא מוצאים חן בעינך. לא כך?
|
| נשלח ב-3/1/2011 14:40 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | אתה מערבב בין תבונה לבין אלוקים. אם האלוקים בו אתה מאמין היה מצווה עליך להרוג את בנך, זה בסדר או לא? השאלה היא לא פרקטית אלא תיאורטית.
אם הוא הבורא שברא אותך לכאורה אתה אמור להענות לציוויו גם אם הם לא מוצאים חן בעינך. לא כך? |
|
אני לא מערב,
אם לא הבנת אז הנה במילה אחת "התבונה" היא היא האלוקים מבחינתינו
תוקן על ידי maxmen ב- 03/01/2011 14:46:49
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 14:52 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | , ברית מילה זה ברית אחים בין היהודים לדורי דורות, וכך עשו ברית בזמנם, |
|
תינוקות היו בסכנת חיים בברית רק כדי לסמל קשר בין היהודים ? אי אפשר איזה קעקוע קטן ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 14:57 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | , ברית מילה זה ברית אחים בין היהודים לדורי דורות, וכך עשו ברית בזמנם,
תינוקות היו בסכנת חיים בברית רק כדי לסמל קשר בין היהודים ? אי אפשר איזה קעקוע קטן ? |
|
נכון,, לכן במדבר לא מלו,
קעקוע אפשר להוריד
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 15:03 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | קעקוע אפשר להוריד |
|
גם ברית אפשר לטשטש. שווה להסתכן ?
אין מה לעשות. ברית איננה סברה, ברית היא גזירת הכתוב (ככל מצוות התורה בפשט).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 15:07 |
|
| |
זכותך לחשוב כך,
אין דבר כזה גזרת הכתוב (יש לההמון אבל לא לחכמים,)
חז"ל אומרים שמשה כן הבין גזרת הכתוב, במילא כמו שהוא הבין כך כל חכם יכול להבין
תוקן על ידי maxmen ב- 03/01/2011 15:09:14
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 15:39 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אתה מערבב בין תבונה לבין אלוקים. אם האלוקים בו אתה מאמין היה מצווה עליך להרוג את בנך, זה בסדר או לא? השאלה היא לא פרקטית אלא תיאורטית.
אם הוא הבורא שברא אותך לכאורה אתה אמור להענות לציוויו גם אם הם לא מוצאים חן בעינך. לא כך?
אני לא מערב,
אם לא הבנת אז הנה במילה אחת "התבונה" היא היא האלוקים מבחינתינו
תוקן על ידי maxmen ב- 03/01/2011 14:46:49
|
|
כשאתה אומר "מבחינתינו" למי אתה מתכוון??? בכל מקרה וודאי שזה לא האלו-ה של היהדות האורתודקסית. האלו-ה ההוא הוא בורא שמים וארץ. (התבונה לא בראה אותם)
כיוון שהתחלנו ללכת במסלול מעגלי (LOOP) אני אחזור על עיקרי טיעוני ובזאת אסיים.
1. אין כל הבדל מה עושים בשם הדת. אם אדם מאמין באמת ובתמים בדבר מסויים - הוא עושה אותו. כשאדם פרטי מאמין שהוא שמע קולות שקראו לו להרוג את חברו, אנחנו קוראים לו מטורף. כשעם שלם טוען כך, אנחנו קוראים לזה דת. 2. ההבדל היחיד בין המקרים יכול לנבוע אך ורק מהאמת שעומדת מאחור. באם נניח כי האדם הפרטי באמת שמע קולות ודיבר עם אלו-הים, אנו נהפכו ממטורף לנביא. 3. באם הדת היהודית / הנוצרית / המוסלמית היא נכונה, הרי שמאמיניה צריכים לעשות את כל אשר צוו, בין עם מדובר במסעי הצלב / עיר הנידחת / דת מוחמד בחרב. 4. ייתכן שקל יותר לפרוך בסתירות פנימיות את האיסלם / הנצרות מאשר את היהדות, אך לפי מה שאני יודע, עד להיום, אף אחד לא הצליח להוכיח לוגית כי היהדות הינה אמת. 5. משכך, האם "אמונה" אשר לא מגובה בלוגיקה ואינה "ידע" מאפשרת למאמיניה לעשות עוולות כמו הריגת אנשים אחרים?
ובאם נחזור לשאלה הראשונית: מה ההבדל בין זה לבין נאציזם, או מתאבדים?
מכיוון שביננינו התחלנו לחזור על עצמינו, ומכיוון שהתשובה לשאלה מעניינת אותי מאוד, אבקש מכל אחד שחושב שיוכל להרחיב לי בעניין, ליצור עימי קשר. תודה.
|
| נשלח ב-3/1/2011 15:45 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | זכותך לחשוב כך,
אין דבר כזה גזרת הכתוב (יש לההמון אבל לא לחכמים,)
חז"ל אומרים שמשה כן הבין גזרת הכתוב, במילא כמו שהוא הבין כך כל חכם יכול להבין |
|
משה לא הבין. הקב"ה הסביר לו את פנימיות העניין (לך אני מגלה), אבל שלמה החכם בכל האדם בכוחותיו לא הגיע להבנה זאת (אמרתי אחכמה והיא רחוקה ממני).
אני לא מכיר חכם שיודע טעם של ארבעה חוטים בציצית ? אולי מישהו כאן יודע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 15:48 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | מה לדעתך ההבדל הגדול בין יהדות לבין נאציזם?
מבחינה מעשית הן לא רחוקות. ביהדות הורגים עיר הנידחת כולל נשים וטף וכן עמלק וכו' ולא חסרות דוגמאות נוספות.
אתה עצמך ענית על השאלה לעיל.
ביהדות הורגים גם יהודים שחרגו מהמסגרת העקרונית של התורה (עיר הנידחת וכל הרוגי מלכות ובי"ד) אבל הנאצים ימ"ש לא הרגו גרמני שחרג מהמסגרת העקרונית שלהם, כי זה לא שייך. אמונתם מבוססת על הבדלי גזע בסיסיים (שאין לאדם שליטה עליהם) ואמונתנו הקדושה (להבדיל) מבוססת על מעשי האדם עצמו. |
|
זה חוסר ידע בסיסי. הנאצים הרגו אין ספור גרמנים. למשל בעלי נטיות חד מיניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 16:02 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | זה חוסר ידע בסיסי.
הנאצים הרגו אין ספור גרמנים. למשל בעלי נטיות חד מיניות. |
|
ידוע, ידוע.
הם הרגו אנשים ע"פ קריטריונים קבועים מראש (כל מי שלא מתאים לתורת הגזע שלהם) בלי קשר למעשיהם של אותם האנשים בפועל.
אתה בודאי יודע שנטיה חד מינית היא בטבע האדם ההוא (רק השימוש בנטיה זאת נאסר ע"י התורה).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 16:05 |
|
| |
קצת קשה לי להבין. קודם כתבת שלא הרגו, כעת שהרגו.
ביהדות הרגו (בתאוריה) כל מי שחורג מהקריטריונים וגם הנאצים. (כולל חד מיניים, נכים, ליברלים, שוחרי תרבות ועוד מיליונים)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 16:16 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | כשאתה אומר "מבחינתינו" למי אתה מתכוון???
מבחינת חכמי וגדולי הדת והחברה המתוקנת,
מה שאין כן ההמון שלא יודע מימינו ושמאלו,
בכל מקרה וודאי שזה לא האלו-ה של היהדות האורתודקסית.
עיין לעיל,
האלו-ה ההוא הוא בורא שמים וארץ. (התבונה לא בראה אותם)
כך הוא מדבר עם האנושות, ולכן באמת אומרים חז"ל שאלוקים אומר "הלואי אותי עזבו ותורתי שמרו" כלומר תורתי = תבונה
1. אין כל הבדל מה עושים בשם הדת. אם אדם מאמין באמת ובתמים בדבר מסויים - הוא עושה אותו. כשאדם פרטי מאמין שהוא שמע קולות שקראו לו להרוג את חברו, אנחנו קוראים לו מטורף. כשעם שלם טוען כך, אנחנו קוראים לזה דת.
אתה קורא לזה דת,
אבל לא אני ולא היהדות,
הרי חכמינו כבר אמרו שאין תורה משמים, כלומר יבוא צדיק ויוכיח במפתיים שכך אמר לו אלוקים ?! לא נשמע לו, וגם נהרוג אותו כנביא שקר
2. ההבדל היחיד בין המקרים יכול לנבוע אך ורק מהאמת שעומדת מאחור. באם נניח כי האדם הפרטי באמת שמע קולות ודיבר עם אלו-הים, אנו נהפכו ממטורף לנביא.
אי אפשר לשמוע את האלוקים כי אין לו פה, במילא מבחינתינו אין מושג כזה נביא בכלל, זה רק משל לתבונה,
אני אשאל אותך פשוט מאוד, האם רופא הוא נביא ?? כן ולא, כן מבחינת התבונה ולא מבחינת אלוקים דיבר,
במילא תוציא מהראש שלך את המוצג נביא במובן הקלסי שבדבר,
האם העם האמין במשה במובן הטפשי שבדבר ??? לא ולא הרי מיד אחרי המופת הגדול שעשה לקורח ?! (פי הארץ)
בני ישראל רבים עם משה ואהרן ומאשימים אותם בהריגת עם השם, "אתם המיתם את עם השם"
3. באם הדת היהודית / הנוצרית / המוסלמית היא נכונה, הרי שמאמיניה צריכים לעשות את כל אשר צוו, בין עם מדובר במסעי הצלב / עיר הנידחת / דת מוחמד בחרב.
אתה מערבב בין הדת\חוקי החברה של היהדות, לבין דתות והנוכלים והמנווולים והשפלים שבאנושות,
עובדה, תראה מה היהדות עשתה ומה הם עשו לאנושות כולה ???
(ואל תצטט לי אסטרטגיות צבאיות של התורה מול גונבי הארץ של בני ישראל, וטוב שהעמים ידעו שאנו רצינים ואז יברחו להם, הרי לא היית מצווה לרדוף אחריהם ולהרוג אותם,)
היהדות אומר שאפי' אלוקים אומר להרוג בלי לשאול בשלום, אז משה רבינו התווכח עם האלוקים וניצח אותו, וכן דרש בשלום לפני מלחמה, וכן יהושע, וכמשל זה מובן לך מה זה אומר,
4. ייתכן שקל יותר לפרוך בסתירות פנימיות את האיסלם / הנצרות מאשר את היהדות, אך לפי מה שאני יודע, עד להיום, אף אחד לא הצליח להוכיח לוגית כי היהדות הינה אמת.
לא צריך להוכיח כלום, התבונה מדברת בעצמה, (נראה לי משום מה שאתה עושה את עצמך תמים)
5. משכך, האם "אמונה" אשר לא מגובה בלוגיקה ואינה "ידע" מאפשרת למאמיניה לעשות עוולות כמו הריגת אנשים אחרים?
ראה דרישת שלום לפני מלחמה לעיל,
שהם לא פועלים לפי התבונה
מכיוון שביננינו התחלנו לחזור על עצמינו, ומכיוון שהתשובה לשאלה מעניינת אותי מאוד, אבקש מכל אחד שחושב שיוכל להרחיב לי בעניין, ליצור עימי קשר. תודה. |
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 16:24 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | | משה לא הבין. ? |
|
אני אומר שחז"ל אומרים שכן הבין, ואתה טוען שלא ???
שלמה המלך לא הבין מה ?? חז"ל דורשים,
אבל באמת כפשוטו הוא לא הבין את היקום, וגם אנו עוד לא מבינים את היקום אבל הרבה יותר ממנו,
כי החכמה בא באופן אבוליציוני, כל דור מחכים יותר מדור הקודם
|
| נשלח ב-3/1/2011 16:29 |
|
| |
יש לך יהדות חדשה ואין שום קשר בינה ליהדות המסורתית. אין לי צל של מושג איך הגעת לזה. אולי תנסה להסביר?
| maxmen כתב: |  | כשאתה אומר "מבחינתינו" למי אתה מתכוון???
מבחינת חכמי וגדולי הדת והחברה המתוקנת,
מה שאין כן ההמון שלא יודע מימינו ושמאלו,
נא הבא הוכחה מן המקורות האורתודקסיים לדבריך. מקורות הפוכים יש למכביר.
בכל מקרה וודאי שזה לא האלו-ה של היהדות האורתודקסית.
עיין לעיל, במה?
האלו-ה ההוא הוא בורא שמים וארץ. (התבונה לא בראה אותם)
כך הוא מדבר עם האנושות, ולכן באמת אומרים חז"ל שאלוקים אומר "הלואי אותי עזבו ותורתי שמרו" כלומר תורתי = תבונה
מניין לך? אתה גם סותר את עצמך. האלו-ה הוא התבונה או התורה היא התבונה???
1. אין כל הבדל מה עושים בשם הדת. אם אדם מאמין באמת ובתמים בדבר מסויים - הוא עושה אותו. כשאדם פרטי מאמין שהוא שמע קולות שקראו לו להרוג את חברו, אנחנו קוראים לו מטורף. כשעם שלם טוען כך, אנחנו קוראים לזה דת.
אתה קורא לזה דת,
אבל לא אני ולא היהדות,
הרי חכמינו כבר אמרו שאין תורה משמים, כלומר יבוא צדיק ויוכיח במפתיים שכך אמר לו אלוקים ?! לא נשמע לו, וגם נהרוג אותו כנביא שקר
מי הם חכמינו שאמרו שאין תורה משמים??? אמרו שהתורה והבנתה לא בשמים (פסוק בתורה) וההבדל גדול. מה זו ההמצאה בעניין הנבואה?? קרא את הרמב"ם בהקדמה ותראה להפך. כל זמן שנביא לא יכחיש דברי התורה נשמע לו לעשות כל דבר למרות שהפוך מהגיונינו.
2. ההבדל היחיד בין המקרים יכול לנבוע אך ורק מהאמת שעומדת מאחור. באם נניח כי האדם הפרטי באמת שמע קולות ודיבר עם אלו-הים, אנו נהפכו ממטורף לנביא.
אי אפשר לשמוע את האלוקים כי אין לו פה, במילא מבחינתינו אין מושג כזה נביא בכלל, זה רק משל לתבונה,
רעיון יפה. לא קשור ליהדות המסורתית. אני אשאל אותך פשוט מאוד, האם רופא הוא נביא ?? כן ולא, כן מבחינת התבונה ולא מבחינת אלוקים דיבר,
רופא הוא לא נביא בשום צורה. הוא אדם שמנסה ליישם פרקטית מסקנות תאורטיות שהתקבלו מניסויים קלייניים. במילא תוציא מהראש שלך את המוצג נביא במובן הקלסי שבדבר,
האם העם האמין במשה במובן הטפשי שבדבר ??? לא ולא הרי מיד אחרי המופת הגדול שעשה לקורח ?! (פי הארץ)
אם העם האמין או לא האמין, לא קשור לעניין. העם לא החליט כי משה "חכם" ו"נבון" אלא שה' דיבר עימו. 3. באם הדת היהודית / הנוצרית / המוסלמית היא נכונה, הרי שמאמיניה צריכים לעשות את כל אשר צוו, בין עם מדובר במסעי הצלב / עיר הנידחת / דת מוחמד בחרב.
אתה מערבב בין הדת\חוקי החברה של היהדות, לבין דתות והנוכלים והמנווולים והשפלים שבאנושות,
עובדה, תראה מה היהדות עשתה ומה הם עשו לאנושות כולה ??? מה ההקשר? האתאיסטים עשו הרבה יותר. אז מה? (ואל תצטט לי אסטרטגיות צבאיות של התורה מול גונבי הארץ של בני ישראל, וטוב שהעמים ידעו שאנו רצינים ואז יברחו להם, הרי לא היית מצווה לרדוף אחריהם ולהרוג אותם,)
לא הבנתי ההקשר היהדות אומר שאפי' אלוקים אומר להרוג בלי לשאול בשלום, אז משה רבינו התווכח עם האלוקים וניצח אותו, וכן דרש בשלום לפני מלחמה, וכן יהושע, וכמשל זה מובן לך מה זה אומר, עדיין לא מבין. בסופו של יום ציווה שמואל להרוג נשים וטף מעמלק, או לא?
4. ייתכן שקל יותר לפרוך בסתירות פנימיות את האיסלם / הנצרות מאשר את היהדות, אך לפי מה שאני יודע, עד להיום, אף אחד לא הצליח להוכיח לוגית כי היהדות הינה אמת.
לא צריך להוכיח כלום, התבונה מדברת בעצמה, (נראה לי משום מה שאתה עושה את עצמך תמים)
תבונה של מי? כל אחד לפי התבונה שלו? תבונה של פילוסופים? פיזיקאים? מטאפיזיקאים? מילא שהמצאת דת חדשה (דווקא יפה) אבל מה הקשר ליהדות?
5. משכך, האם "אמונה" אשר לא מגובה בלוגיקה ואינה "ידע" מאפשרת למאמיניה לעשות עוולות כמו הריגת אנשים אחרים?
ראה דרישת שלום לפני מלחמה לעיל,
שהם לא פועלים לפי התבונה
למה? כי תבונה = מוסריות? מוסריות שמשתנה עם הדורות והמקום? כל עשור תבונה חדשה ומוסריות חדשה??
מכיוון שביננינו התחלנו לחזור על עצמינו, ומכיוון שהתשובה לשאלה מעניינת אותי מאוד, אבקש מכל אחד שחושב שיוכל להרחיב לי בעניין, ליצור עימי קשר. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 17:16 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | יש לך יהדות חדשה ואין שום קשר בינה ליהדות המסורתית. אין לי צל של מושג איך הגעת לזה. אולי תנסה להסביר?
מתוך לימוד התורה וחז"ל והגאונים והראשונים ואחרונים, וב"ה שלא למדתי ספרים חיצוניים, קבלה כן אבל לא מצא חן בעיני ולדעתי הם רק תשובה ליהודים שגרו ליד הנוצרים, אבל וודאי שזה לא אמיתי
מניין לך? אתה גם סותר את עצמך. האלו-ה הוא התבונה או התורה היא התבונה???
התורה היא דיו שחור על קלף ותו לא, המילים הם טעמים, ואם אין הטעם אין כלום,
אתה קורא לזה דת,
אבל לא אני ולא היהדות,
מי הם חכמינו שאמרו שאין תורה משמים??? אמרו שהתורה והבנתה לא בשמים (פסוק בתורה) וההבדל גדול.
עצם זה שהתורה היא בידי חכמים כגולם ביד היוצר כחומר ביד האומן ?! פירושו שהיא לא בשמים,
ותוסיף לזה שאפי' נביא משמים לא יכול לשנות שום כלום מהתורה רק חכמים ???
המסקנה המתבקשת לומר שמתחילה אין דבר כזה אוקוס פקוס,
מה זו ההמצאה בעניין הנבואה?? קרא את הרמב"ם בהקדמה ותראה להפך. כל זמן שנביא לא יכחיש דברי התורה נשמע לו לעשות כל דבר למרות שהפוך מהגיונינו.
הוא ידע שזה לא יקרה אז למה לא לכתוב בשביל הטיפשים וההמון,
תבין: המנגנון של היהדות היא פשוטה מאוד,
1, החכמים יכולים הכל,
2, אין להביא ראיה משמים, (הגנה ממשוגעים למיניהם)
ואז הכל יבוא בשלום, והבן,
רעיון יפה. לא קשור ליהדות המסורתית.
יש לך ביטחון גדול אפי' שלא למדת בעניין ???
אני אשאל אותך פשוט מאוד, האם רופא הוא נביא ?? כן ולא, כן מבחינת התבונה ולא מבחינת אלוקים דיבר,
רופא הוא לא נביא בשום צורה. הוא אדם שמנסה ליישם פרקטית מסקנות תאורטיות שהתקבלו מניסויים קלייניים.
הוא מנבא לך את מותך מתוך תבונתו
במילא תוציא מהראש שלך את המוצג נביא במובן הקלסי שבדבר,
אם העם האמין או לא האמין, לא קשור לעניין. העם לא החליט כי משה "חכם" ו"נבון" אלא שה' דיבר עימו.
זה משאני מנסה להסביר לך כל הזמן, ההמון האמין
והחכמים ידעו מה שידעו, הנה שלחו עשרת חכמים ונבונים לתור את הארץ והם אמרו את דעתם, (למה לא סמכו על האלוקים שלך ??) ומה רע בכך ?? אומרים המפרשים בגלל שדיברו לההמון והורידו את המוטיבציה, כמו שהשמאל עושה היום,
עובדה, תראה מה היהדות עשתה ומה הם עשו לאנושות כולה ???
מה ההקשר? האתאיסטים עשו הרבה יותר. אז מה?
לא: רצוני לומר שמי שלא פועל עם התבונה ?! יעשה זוועת ולא משנה עם דתי או אתאיסט
(ואל תצטט לי אסטרטגיות צבאיות של התורה מול גונבי הארץ של בני ישראל, וטוב שהעמים ידעו שאנו רצינים ואז יברחו להם, הרי לא היית מצווה לרדוף אחריהם ולהרוג אותם,)
לא הבנתי ההקשר
העםארצים אוהבים לצטט לנו את התורה שאומרת להרוג נשים וטף של שבעת העמים,
ולכן אמרתי שזו רק היית אסטרטגיה צבאית של התורה, והעמים יברחו וינצלו את עצמם ואת הנשים והטף,
היהדות אומר שאפי' אלוקים אומר להרוג בלי לשאול בשלום, אז משה רבינו התווכח עם האלוקים וניצח אותו, וכן דרש בשלום לפני מלחמה, וכן יהושע, וכמשל זה מובן לך מה זה אומר,
עדיין לא מבין. בסופו של יום ציווה שמואל להרוג נשים וטף מעמלק, או לא?
נווו אז מה ? היית לו צורך מלחמתית\אסטרטגית כזאת, מנין לי למה עשה זאת ?
אבל עצם הדבר שהם יכלו לברוח להם ?! פי' שאין מצווה בדווקא והבן,
אבל אתה לא מבין את הנקודה: אתה טוען שמשה שמע את אלוקים, ואז למה משה התוכח איתו ??? הרי אתה טוען שאיש דת חייב להרוג את בנו כי שמע את האלוקים,
והנה משה מתווכח, ועושה הפוך לגמרי וכביכול האלוקים מסכים איתו וגם חז"ל אומרים נצחוני בניי נצחוני בניי,
מה זה אומר לנו ?? והבן !!
תבונה של מי? כל אחד לפי התבונה שלו? תבונה של פילוסופים? פיזיקאים? מטאפיזיקאים? מילא שהמצאת דת חדשה (דווקא יפה) אבל מה הקשר ליהדות?
תבונה של חכמים כמובן, אלה שיודעים שאחד ועוד אחד שווה שנים,
ולא אלה שחולמים חלומות בהקיץ
שהם לא פועלים לפי התבונה
למה? כי תבונה = מוסריות? מוסריות שמשתנה עם הדורות והמקום? כל עשור תבונה חדשה ומוסריות חדשה??
אוקיי אז בזמן שהתבונה של האנושות לא בדיוק כמו התבונה של התורה וחכמינו ?! אז נשב בשקט ונשתוק עד שהאנושות תשכיל לבד,
הרי רוב מצוות התורה האנושות מקיימת במילא, וזה רק כי האנושות גם הגיע לתובנות האלה של התורה וחכמינו |
|
|
|