בית פורומים עצור כאן חושבים

המופע של טרומן. ניסוי בנמלים ובבני אדם.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2011 17:25 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אתה שואל על צורת הקיום המצוות ולא על טעמם של המצוות,
אנו עושים קרבנו כל יום = תפילה, 
נשמרים מטומאה = משחת שיניים ומקלחת כל יום,
נגיעי צרעת ובתים = מטופלים ע"י הרפואה ואינסטלטורים, ובK 300 

אכן קטע חמוד במיוחד.
האינסטלטורים היו חסרים להם לפתור את בעיית נגעי הבתים שנגרמו מהצינורות שלא עברו בכלל בקירות שלהם.
וגם הקיי300 יכול לעזור כמובן.

דת התבונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 17:34 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
 שאתה מרבה לטעון מדוע התבונה עדיין לא החזירה אותנו למוטב? או שלדעתך אנחנו כבר שם..

אני ממש לא מבין אותך, האם האנושות נלחמת ברשע או לא ???
ומי מחליט מהי רשע ??
בוודאי שאנו כבר שם ועוד מעט המשיח כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 17:37 לינק ישיר 

האם בימינו אב מעביר לבנו? הלא כולם לומדים את הספרים.
זה היה נכון גם לפני מאות שנים.

שותף
האם זה נכון גם לגבי הקבלה? הלא גם אתה מודה שהיא היתה חכמה נסתרת. תשים לב שלפי ריה"ל קבלה לבד אינה מספיקה, צריך קבלה של רבים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/01/2011 17:40:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 17:48 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
  דת התבונה.

נכון מאוד
 "רְאֵה לִמַּדְתִּי אֶתְכֶם חֻקִּים וּמִשְׁפָּטִים כַּאֲשֶׁר צִוַּנִי יְקֹוָק אֱלֹהָי לַעֲשׂוֹת כֵּן בְּקֶרֶב הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם בָּאִים שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ:
וּשְׁמַרְתֶּם וַעֲשִׂיתֶם כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם לְעֵינֵי הָעַמִּים אֲשֶׁר יִשְׁמְעוּן אֵת כָּל הַחֻקִּים הָאֵלֶּה וְאָמְרוּ רַק עַם חָכָם וְנָבוֹן הַגּוֹי הַגָּדוֹל הַזֶּה:

(או אולי האמונה בשידים יעשה אותנו לחכמים בעיני העמים ???)

תוקן על ידי maxmen ב- 04/01/2011 17:49:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 17:49 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:

שותף
האם זה נכון גם לגבי הקבלה? הלא גם אתה מודה שהיא היתה חכמה נסתרת. תשים לב שלפי ריה"ל קבלה לבד אינה מספיקה, צריך קבלה של רבים.

ודאי שענייני הקבלה עוברים בכלל ישראל באופן אחר, ונבדקים בקריטריונים אחרים.
ממילא ברור שגם הבריות אינן מחוייבות בהם באותה מידה שהן מחויבות בפסקי הנגלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 17:56 לינק ישיר 

שותף שנגח את מקס ונמצא עוברו מת בצידו...

מקס שותף משך אותך בלשונו ונמצא שוברך בצידו...

אילו התבונה היא חכמתנו במה נהיה נעלים על כל העמים הרי כולם חכמים כולם נבונים כולם יודעים את התורה אף שלא למדו  הם בני דת התבונה....

תוקן על ידי pi_haton ב- 04/01/2011 18:08:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 18:05 לינק ישיר 

שותף
כלומר שלקבלה אין אותה אמינות כמו לנגלה.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/01/2011 18:08:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 18:10 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שותף

יש לה אמינות אחרת, לא פחותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 18:14 לינק ישיר 

maxmen כתב:

"רְאֵה לִמַּדְתִּי אֶתְכֶם חֻקִּים וּמִשְׁפָּטִים כַּאֲשֶׁר צִוַּנִי יְקֹוָק אֱלֹהָי לַעֲשׂוֹת כֵּן בְּקֶרֶב הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם בָּאִים שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ:
וּשְׁמַרְתֶּם וַעֲשִׂיתֶם כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם לְעֵינֵי הָעַמִּים אֲשֶׁר יִשְׁמְעוּן אֵת כָּל הַחֻקִּים הָאֵלֶּה וְאָמְרוּ רַק עַם חָכָם וְנָבוֹן הַגּוֹי הַגָּדוֹל הַזֶּה:

(או אולי האמונה בשידים יעשה אותנו לחכמים בעיני העמים ???)

רש"י כותב על זה אם תשכחו את מה שלמדתם תשארו רק עם החוק היבש בלי העומק שמאחוריו ואז תשארו טיפשים.
וזה אכן מצבנו בעיני האומות, ויותר גרוע- בעיני עצמנו.
וכך הגענו לפורום הנכבד הזה.
והשאר הסטוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 18:37 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
    רש"י כותב על זה אם תשכחו את מה שלמדתם תשארו רק עם החוק היבש בלי העומק שמאחוריו ואז תשארו טיפשים. וזה אכן מצבנו בעיני האומות, ויותר גרוע- בעיני עצמנו.
וכך הגענו לפורום הנכבד הזה.
והשאר הסטוריה.

אני מסכים עם כל מילה של רש"י הקדוש והנה בפנים רש"י דברים פרק ד

כי הוא חכמתכם ובינתכם וגו' - בזאת תחשבו חכמים ונבונים לעיני העמים:
(ח) חקים ומשפטים צדיקם - הגונים ומקובלים:
(ט) רק השמר לך וגו' פן תשכח את הדברים - אז כשלא תשכחו אותם ותעשום על אמתתם תחשבו חכמים ונבונים ואם תעוותו אותם מתוך שכחה תחשבו שוטים:

וזה העניין: פשטות הדברים והגונים ומקובלים באנושות,
אבל אם נעשה מזה עולמות עליונים ושדים וכדומה ?! נחשוב אותנו כטיפשים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 18:40 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
 אילו התבונה היא חכמתנו במה נהיה נעלים על כל העמים הרי כולם חכמים כולם נבונים כולם יודעים את התורה אף שלא למדו  הם בני דת התבונה...

בזה שאנו נסביר להם שאין רק התבונה בעולם, וכל השאר זה ע"ז ואלילות ממש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 19:43 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
 .  חז"ל אף פעם לא שמו בפי אלוקינו את הבקשה לעזוב אותו .!!!

לא רק חז"ל גם הנביאים עשו זאת, ולא רק הם ? אלוקים בעצמו עשה זאת,
כלומר עזבנו את התבונה = התורה ?! אז נפלנו לימי הביניים החשוכים, במילא אלוקים עזב אותנו,
מאז שהאנושות השכילה לכפור בכל הדתות ובעובדי ע"ז למיניהם ?! יצאנו מהחושך לאור גדול שהם המוסר והערכים והמדע והרפואה והטכנולוגיה,
תפקידינו כיהודים וכעם הנבחר: לתת להם עוד דחיפה קטנה לקבל את התבונה המוחלטת ואז יחזרו לגמרי למוטב,
ניתן להם את "שמירת הלשון" ניתן להם את ההבנה העמוקה של התבונה, ותתקיים דבריהם של חכמינו זצ"ל בתלמוד ירושלמי  רבי חייה בר לולייני בשם רבי הושעיה כל המצות עתידין בני נח לקבל עליהם ומה טעם ? כי אז אהפוך אל עמים שפה ברורה (= התבונה שהיא ברורה ביותר כמו המתמטיקה)   

הלוואי [רק] אותי עזבו ואת תורתי [לא עזבו אלא] שמרו . שהמאור שבה מחזירן למוטב .

ומה זה מוטב ?? ולמה לא המאור שלו מחזיר אותם אלי ??? התשובה שלאלוקים מעניין את המוטב דווקא ולא החניפות עליו, 

והגע בעצמך אילו תורה= תבונה כפי שאתה מרבה לטעון מדוע התבונה עדיין לא החזירה אותנו למוטב? או שלדעתך אנחנו כבר שם...

נווו והתורה החזיר אותנו למוטב ??
התשובה: שאם נקיים את התורה = התבונה באמת ?! אז נחזור למוטב כלומר נתנהג לפי הצדק והמוסר והערכים כפי שרש"י הקדוש מפרש  רש"י דברים פרק ד כי הוא חכמתכם ובינתכם וגו' - בזאת תחשבו חכמים ונבונים לעיני העמים:
פשוט לנשק אותו (את רש"י הקדוש) אני מת עליו בואו נקרא שוב "הגונים ומקובלים" ושוב "הגונים ומקובלים"  רגע לעצור ,,, אצל מי מקובלים ?? אצל העמים כמובן !! אחרת איך הם יחשבו שאנו חכמים ??

תוקן על ידי maxmen ב- 04/01/2011 19:53:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 20:38 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 .  נווו והתורה החזיר אותנו למוטב ??
התשובה: שאם נקיים את התורה = התבונה באמת ?! אז נחזור למוטב כלומר נתנהג לפי הצדק והמוסר והערכים כפי שרש"י הקדוש מפרש  רש"י דברים פרק ד כי הוא חכמתכם ובינתכם וגו' - בזאת תחשבו חכמים ונבונים לעיני העמים:
פשוט לנשק אותו (את רש"י הקדוש) אני מת עליו בואו נקרא שוב "הגונים ומקובלים" ושוב "הגונים ומקובלים"  רגע לעצור ,,, אצל מי מקובלים ?? אצל העמים כמובן !! אחרת איך הם יחשבו שאנו חכמים ??

מקסמן, מגיע לי אחוזים על הרש"י הזה. לא נראה לי שזכרת אותו לפני ששלחתי אותך אליו.

אבל יש לו המשך- "אז כשלא תשכחו אותם ותעשום על אמתתם תחשבו חכמים ונבונים, ואם תעוותו אותם מתוך שכחה תחשבו שוטים".
ואני שואל אותך- את התבונה הטבעית שלך אפשר לשכוח או לעוות ? על זה רש"י מדבר או על עומק פנימי אמיתי שהוא "קצת" יותר גבוה מהשכל האנושי הנבון ? האם יש שכל אנושי טבעי שיכול להסביר ארבע פרשיות בתפילין עם שערה בין בית שלישי לרביעי ? האם יש שכל אנושי שיודע למה חטאת היא בארבע מתנות ועולה היא בשתיים שהן ארבע ?

וכמו ששאל אותך פי האתון- אם כבר יש להם לאומות כזו תבונה טבעית נפלאה מה אנחנו כבר מוסיפים עליהם ?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 21:41 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
  מקסמן, מגיע לי אחוזים על הרש"י הזה. לא נראה לי שזכרת אותו לפני ששלחתי אותך אליו.

אני יכול לתת לך הכול ולא רק אחוזים: (ברגע שהבנו ?! הפשט שייך לנו !! כך המשגיח היה אומר) 
רש"י מפרש, ומקרו זה חז"ל, ולי לעצמי ולחכמי הפורום היה מספיק לצטט את הפסוק לבד, כי היא מדברת בעד עצמה, 

אבל יש לו המשך- "אז כשלא תשכחו אותם ותעשום על אמתתם תחשבו חכמים ונבונים, ואם תעוותו אותם מתוך שכחה תחשבו שוטים".

אין כאן "אבל" זה המשך פשוט, וטענתו היא שאם נשכח ?! אז אנו נדבר על "אולי"ים למיניהם, אולי יש פנימיות אולי הכוונה לשדים , ואולי השערות המשונת בתפילין הם לעזאזל ח"ו (ויש כזה דעה רח"ל) ואולי יש כאן היתר לגנוב כסף ממסכנים כי יש להם ילד אוטיסט ואולי ואולי ואולי עד שאנו ניראים טיפשים לגמרי,

ואני שואל אותך- את התבונה הטבעית שלך אפשר לשכוח או לעוות ?

כן וכן תראה כמה ימים ולילות אני מדבר ומדבר ועוד מתווכים ומי ?? רבונו של עולם ?? דווקא החושבים והנבונים והמלומדים,

על זה רש"י מדבר או על עומק פנימי אמיתי שהוא "קצת" יותר גבוה מהשכל האנושי הנבון ?

דברך הם אבסורדים לגמרי (סליחה רק לדוגמא) הרי הם צריכים להיות "הגונים ומקובלים" על הפרחח של האומות או אפי' על החכם של האומות במילא זה לא יכול להיות סוד שאפי' אנו לא יודעים או רואים בזה מוזרים לגמרי, 
בכל אופן זה חייב להיות בגדר התבונה וההבנה של כל האדם מכל אומה,
אז איך אתה רוצה להכניס כאן תזה שהחוקים הם יותר גבוה מהשכל ???? הרי כל ילד גוי חייב להבין שזה נכון והגון ?? 

האם יש שכל אנושי טבעי שיכול להסביר ארבע פרשיות בתפילין עם שערה בין בית שלישי לרביעי ? 

ברש"י !! בר"ת ?!  באמצע ! (אגב: סיפרתי כאן שמצאתי ראיה במגילות הגנוזות שכבר אז היה להם את הבעיה של רש"י ור"ת, אני לא זוכר באיזה אשכול כתבתי זאת)

האם יש שכל אנושי שיודע למה חטאת היא בארבע מתנות ועולה היא בשתיים שהן ארבע ?

אתה שואל שהם היו רלוונטי ?? לא זוכר בדיוק מה המלבים אומר שם בספרא, (אם זה חשוב לך ?! אני אבדוק !)
אבל אין שום ספק שיש בהם הגיון, אחרת ?! איך הגוי יבין שזה נכון והגון ???   

וכמו ששאל אותך פי האתון- אם כבר יש להם לאומות כזו תבונה טבעית נפלאה מה אנחנו כבר מוסיפים עליהם ?

יש קודם לבטל מהם את הנצרות והאיסלם, וכן גם אצלינו את דת ההשקפה, יש עוד הרבה לעשות,
אבל ב"ה שיש אינטרנט וזה בעצמו מקרב את כל העמים לתבונה אחת ושפה אחת,
ומי יתן שנזכה בימינו לראות בעיני בשר שמתגשמת דברי הנביא "ותמלא הארץ דעה את השם" אמן ואמן,,,,   

תוקן על ידי maxmen ב- 04/01/2011 21:48:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2011 22:23 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
שותף

יש לה אמינות אחרת, לא פחותה.

אתה שם לב שאתה אוחז מקל בשתי קצותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > המופע של טרומן. ניסוי בנמלים ובבני אדם.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext