|
|
| נשלח ב-5/1/2011 00:07 |
|
| |
| pi_haton כתב: |  | לאליס
א. את אלוקי איני מבסס על ההוכחה הזו שאלותיך בנידון תפנה לשותף שהודה בכך בעמוד הקודם.
ב. לטעמי זו הוכחה חזקה מאד . אנא הרחב מדוע בהתייחס לשתי השאלות שהעלתי למעלה. ג. מפגשיך עם הרב נויגרשל שייכים לאשכול המתאים שם לועגים לו שלא כהוגן.[לדעתי סיפור כמו שאתה מספר הוא ממש לא הגון משום שאנו שומעים רק צד אחד] וגם כהוגן...
ד. הטענה היא שמעמד מפגש היהודים עם האלוקים עבר בהמון עם מה היתה מהותו של המפגש על זה יש דיונים לאין ספור . [אני מנחש שהשפ"א סיפר לר"ח פרידלנדר מה שמרדכי נויגרשל אמר לך... אבל זה רק ניחוש]
תוקן על ידי pi_haton ב- 04/01/2011 16:34:29
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 00:08 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אתה רציני? או שזה גם בצחוק להמון העם?
למה בצחוק, ראה את האנושות היום מקיימים כמעט את כל התורה ואפי' יותר מזה,
וזה עומק דבריהם שלעתיד בני נח יקבלו את המצוות, כי יהיה שפה אחד = תבונה,
כמו שיש מתמטיקה אחד לכל האנושות ?! כך יהיה תובנה אחד = שפה אחד
(ואל תבקש מקור )
תוקן על ידי maxmen ב- 04/01/2011 16:36:50
|
|
מקיימים את כל התורה שהיא בצחוק? או מקיימים בצחוק את כל התורה?
מילא התאוריה, אבל איך הצלחת להכניס את זה ביהדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 00:11 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | | התשובה (וכל ההוכחה) רעועה מאוד בעיניי משתי סיבות.
1. רוב היהודים הנחילו לבניהם דרך אחרת לגמריי מהדרך היהודית המסורתית והנ"ל סותר לגמריי את עצם ההוכחה. למה לא התייחסת? 2. אבא שלי (דרך משל) בוודאי הנחיל לבניו דרך זו, אך אין לו שום מושג בדבר ה"אני" שהונחל במעמד הר סיני. כיצד ניתן להעביר משהו דור דור כשלא יודעים מזה?
אני לא חושב שמדובר באבא ספציפי לבניו (אבי למשל לא מסר לי כלום בנושא זה). מדובר במיליוני בני אדם בכל דור ודור שמעבירים ביניהם מעמד של מיליונים שהיה ובו ראו כך וכך וכו'. זו הוכחה חזקה מאד לדעתי, והיא נדירה (כמ"ש בתורה עצמה) ומיוחדת במינה.
מיליוני אנשים שמעבירים מה בדיוק?? הרי צריך להעביר משהו מאוד ספציפי. אין היום 100 איש שמבינים את המשהו הזה אז איך מיליונים מעבירים אותו???
תמיד אפשר להתווכח, אבל יש מושג של סברה אנושית פשוטה שעליה אנחנו חיים בכל ענייננו. וזו הסברא האנושית הפשוטה? שמיליוני איש העבירו משהו שאתה אף לא מסוגל להסבירו בבהירות? |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 00:18 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | מיליוני אנשים שמעבירים מה בדיוק?? הרי צריך להעביר משהו מאוד ספציפי. אין היום 100 איש שמבינים את המשהו הזה אז איך מיליונים מעבירים אותו???
תמיד אפשר להתווכח, אבל יש מושג של סברה אנושית פשוטה שעליה אנחנו חיים בכל ענייננו.
וזו הסברא האנושית הפשוטה? שמיליוני איש העבירו משהו שאתה אף לא מסוגל להסבירו בבהירות? |
|
הבסיס מועבר בקפדנות ע"י המיליונים. ההבנות נמצאות ברמות שונות אצל קבוצות שונות, ובסה"כ לא אלמן ישראל.
מצטער, הגעת מאוחר היום ואני לא אוכל להמשיך כאן ועכשיו. לילה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 00:25 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | | מיליוני אנשים שמעבירים מה בדיוק?? הרי צריך להעביר משהו מאוד ספציפי. אין היום 100 איש שמבינים את המשהו הזה אז איך מיליונים מעבירים אותו???
תמיד אפשר להתווכח, אבל יש מושג של סברה אנושית פשוטה שעליה אנחנו חיים בכל ענייננו.
וזו הסברא האנושית הפשוטה? שמיליוני איש העבירו משהו שאתה אף לא מסוגל להסבירו בבהירות?
הבסיס מועבר בקפדנות ע"י המיליונים. ההבנות נמצאות ברמות שונות אצל קבוצות שונות, ובסה"כ לא אלמן ישראל.
מצטער, הגעת מאוחר היום ואני לא אוכל להמשיך כאן ועכשיו. לילה טוב. |
|
מה כל כך קשה לך להסביר בצורה מסודרת?
איזה בסיס מועבר? כיצד בסיס מוכיח על מה שמעבר לו? איך יש יותר אבות לדעתך ששיקרו לבנם (כל מי שלא דתי... או לא דתי כמוך.) למרות שהיו שם, מאלו שלא שיקרו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 13:37 |
|
| |
אלי'ס היקר:
"מסורת" הם הדברים החזקים שקיים מבחינת היסטורית,
יותר חזק מכל חקירה והוכחה אחרת לגבי העבר,
במיוחד אם לאדם חכם באיזה רגע היסטורי עשה מעשה חכם לכל צאצאיו לדורי דורות, שעד מיליוני שנים ידעו שהם צאצאיו,
וזה ה"ברית מילה" "ארץ ישראל"
לא גדול כמו ברית מילה וארץ ישראל, אבל גם ענק ה"כתב" "שבת" "כיפור" ו"חגים"
אתה יכול להכחיש ולומר שאברהם אבינו שיקר ח"ו, אבל אתה לא יכול להכחיש את אברהם בעצמו, ולמה ? ברית מילה !!
אתה יכול להכחיש ולומר שמשה רבינו שיקר ח"ו, אבל אתה לא יכול להכחיש את משה בעצמו ולמה ? הכתב שבת כיפור וחגים !!
אז על זה לא צריך הוכחות שאנו צאצאי אברהם אבינו, ושאנו יהודים, ואין באנושות כולה משפחה שיש לה אילן היחוסין גבוה שכזה,
לגבי מעמד הר סיני:
יש גם בחז"ל סימנים של כל מיני קושיות, אז מה ? אנו יהודים זה ברור לך ? ושכיהודי אתה מחוייב להעם והאומה כולה,
וזה העיקר,
אנו חייבים לדאוג שאנו נהיה עם\אומה טובה וחכמה ולא לריב בין אחים, אנו העם היחיד שהם גם משפחה אחת,
לגבי פיקפוקים למיניהם, לגבי כל מיני מסורות מתי אתחילו וכדומה ?! הם לא רלוונטים מתי התחילו !
רלוונטית האם נכון והגון להתנהג כך,
ואם כן ?! אז מה משנה מתי התחילו לחגוג פורים ומה המקור של פורים ?!
וכן בכל התנהגות של משפחתינו היקרה,
אם זה נכון ?! נמשיך עם זה !
ואם לא נכון והגון ?! נפסיק עם זה !!
זה היהדות שלנו וזה משפחתינו וזה מדינתינו לעולמי עולמים,
והכל הם מתוך תבונתו של אברהם אבינו שהשכיל להחתים את צאצאיו לדורי דורות,
בשני סימנים 1, ברית מילה 2, ארץ ישראל
וזה עומק דבריהם זצ"ל למה בחר באברהם ולא בצדיקים אחרים כמו איוב עבדי ועוד ???
כי אלוקים ידע "כִּי יְדַעְתִּיו לְמַעַן אֲשֶׁר יְצַוֶּה אֶת בָּנָיו וְאֶת בֵּיתוֹ אַחֲרָיו וְשָׁמְרוּ דֶּרֶךְ יְקֹוָק לַעֲשׂוֹת צְדָקָה וּמִשְׁפָּט"
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 13:58 |
|
| |
שותפי ואם הבסיס סותר את ההרחבה או לפחות לא תמיד עולה אתה בקנה אחד מה תאמר? ואפילו נניח שהבסיס וההרחבה תואמות לחלוטין, עדיין על הבסיסי יש לי הסכמה רחבה ועל ההרחבה אין לי. אז מדוע שאקבל את ההרחבה כמו שאני מקבל את הבסיס, ועוד תקרא כופר למי שלא מקבל את ההרחבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 15:12 |
|
| |
מקס כתב ושכיהודי אתה מחוייב להעם והאומה כולה מנין מחוייבות זו ואיך גורמת לי לעשות דברים בחדרי חדרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 15:33 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | מקס כתב ושכיהודי אתה מחוייב להעם והאומה כולה מנין מחוייבות זו ? |
|
מבחינת כדאיות לך ולצאצאיך,
מבחינת נכון והגיוני
מבחינת צדק וערכית
|
| נשלח ב-5/1/2011 16:11 |
|
| |
כדאיות - אולי (מסופקני), נכון וצודק - מדוע?
אני תמיד מתלבט באשר להרגשת בגידה בציבור שלך (זו שאלה לגבי בוגדים אידיאולוגיים וכו', וזה נושא לאשכול נפרד)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 16:37 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | כדאיות - אולי (מסופקני), נכון וצודק - מדוע?
אני תמיד מתלבט באשר להרגשת בגידה בציבור שלך (זו שאלה לגבי בוגדים אידיאולוגיים וכו', וזה נושא לאשכול נפרד) |
|
נכון וצודק מבחינת בגידה, כולמר לעזוב את משפחתך במקום לתקן אותה בשביל כולם במשפחה, זה נקרא נכון וצודק,
|
| נשלח ב-5/1/2011 17:01 |
|
| |
היה איזה אנגלי ידוע שאמר שבמקרה מבחן הוא מקווה לבגוד במדינתו ולא בחברו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 17:22 |
|
| |
השוו שמות לב 27.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 17:44 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | היה איזה אנגלי ידוע שאמר שבמקרה מבחן הוא מקווה לבגוד במדינתו ולא בחברו. |
|
זה היינו הך, כלומר משבוגד במדינה בעצם בוגד בחברו, הרי אין משמעות למדינה רק משום כועד בית,
והועד בית מורכב מחברים לשם סדר חברתי נכון, ואז כל פגיע בה ?! כפגיע בעצמך ובחברים,
|
| נשלח ב-5/1/2011 17:46 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | | השוו שמות לב 27. |
|
נכון ומקובל היה להרוג בוגדים, והם היו בוגדים
|
|