ממה נפשך אם אתה מקבל את התזה שהיה שם משהו, למה שלא תקבל את מה שכתוב בדיוק. הרי מי העיד אפילו בספר אחד ולא בעדויות שהיה שם הר געש- או בכלל אם היה שם משהו. אגב הטוענים כי היה מעמד הר סיני, המעמד לא משאיר אחריו עקבות גיאולוגים, לעומת הטענה- סתם- אין מה לעשות ולחשוב לאנשים מסוימים , אז מוצצים חזק את האצבע האמצעית, ומפריכים שטויות לאויר-. הר געש משאיר אחריו עקבות של לבה.- ראה בגולן ובגליל. בקיצור שטויות במיץ עגבניות, ממטבחם של מאסטר שף.
נשלח ב-18/9/2011 14:47
אם כן מהם הקולות והברקים ?
עדויות על אילו עדויות אתה מדבר ? על עדות משה ?
כמו''כ מה מוכיח לי שאלוקים אכן דיבר לעם , הלא כפשט הפסוק משה מסר את דבר ה'
בכל אופן כל הטקס הזה נשמע כמו טקס כשפים וסיאנסים ,כך שלהביא תאוריה על מה היה שם זה בסדר גמור
נשלח ב-18/9/2011 14:56
לא נכנסתי איתך לןיכוח עם המעמד היה או לא היה. מה שכתבתי שאילו היה שם הר געש והתפרצות וולקנית, היו נשארים סימנים מהתפרצות זו. והיות ואין זכר להתפרצויות וולקניות בסיני. אז בבטחון אפשר להגיד כי זה לא היה.
נשלח ב-18/9/2011 15:01
מצוין ,
מה כן היה שם ?
אם היו שם דברים על טבעיים עלינו לבדוק מה היה שם ?
ועד כמה כמה הם מחייבים !!!
יתרה מכך נשאל מדוע הוזקק אלוקים לעשות כל זאת הרי הוא דיבר אל העם בעשרת הדברות או בחלקם
לשם מה היה צריך את כל התפאורה מסביב ,
אשמח אם תפנה אותי לאשכולות בנושא מה היה במעמד הר סיני .תודה
נשלח ב-18/9/2011 15:19
חפש בחלון החיפוש- של הפורום- הר סיני- או -מעמד הר סיני. איני יודע אם תדע יותר!
נשלח ב-18/9/2011 17:44
" בספרו של צבי ענבר 'דרום סיני- מרחב שלמה', בהוצאת משרד הביטחון, ניתן תיאור גאולוגי של המקום (עמוד 26 שורה 5): "פסגת הר משה עצמה אינה אלה מילוי הלוע של הר געש קדום, וניתן בנקל לראות באזור את כיוון הזרימה האנכי של הלבה, אשר עלתה וזרמה בעבר דרך לוע זה. הסלעים הוולקניים התגבשו על פני השטח. סלעים כהים אלה דומים לבזלת והם מופיעים בכל חלקי דרום סיני"
נשלח ב-18/9/2011 19:25
צענע אם אכן נכונים הדברים- אני חוזר בי מכל מה שכתבתי בנושא .מחוסר ידע כנראה.
נשלח ב-18/9/2011 23:56
צענע לטובת מי שלא קרא את הספר ,
אם תוכל להרחיב מהו הספר ומיהו הסופר ?
וכיצד הסיק את המסקנה שההר הוא הר געש קדום בתור מדען או תת אלוף בצבא ?
הנושא של מעמד הר סיני ומה היה שם בדיוק אמור להטריד את מנוחתם של האנשים החושבים
כל מי שיש לו תאוריה או הוכחה מן הראוי שיעלה אותה ע''ג הכתב