| נשלח ב-5/1/2011 06:41 |
|
| |
החזן בערל צוקר - אלוקי נשמה לצפיה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 10:00 |
|
| |
תודה. סוף סוף חזנות. אגיב מאוחר יותר לאחר שאאזין כמה פעמים
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 13:17 |
|
| |
הוא חדש וטירון , שיהיה לו בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 16:11 |
|
| |
אני רוצה להתייחס רק לפן אחד של הביצועים של החזן הנ"ל, והוא, למרות שקולו נעים ונשמע היטב שהוא מוזיקלי במידה נאותה והביצועים (מה שלא "נחתך" בעריכה) סבירים, עדיין אני מוצא מידה גדושה מידי של חקיינות. כשראיתי ביצוע שלו לקטע "גלאנצי" ראיתי חיקוי של גלאנץ, כשראיתי פריד שמעתי ניואנסים של פריד, עכשיו כשאני רואה יוסל'ה אני מבחין בנסיון חיקוי של יוסל'ה ואפילו הקול מנסה פתאום להיות דרמטי יותר, (ותזכרו שבגלאנץ הוא ניסה להיות גלאנץ הלירי המובהק). אני יוצא מתועתע ממגון הביצועים, ולא מוצא קו אישי של המבצע, וחבל!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 17:33 |
|
| |
אומנם איני מרבה לכתוב בפורום מפאת קוצר זמן (ועוד כמה סיבות), אך בבחינת "אל תמנע טוב מבעליו", לאחר צפייה ושמיעת קטעי החזנות שהועלו ליוטיוב בביצועו, הוא אחד החזנים היותר טובים ששמעתי בשנים האחרונות, גם צבע קולו, המוזקליות והרגש שניחן בהם, פשוט תענוג צרוף, חזן שבשבילו לבד אלך לקונצרט חזנות. בשונה מקודמי, אני בהחלט מצליח למצוא יחודיות בביצועיו, הוא אינו מכונת להיטים, שמפיקה יצירות בהזמנה, אלא חי כולו את היצירה ותוכנה. כמובן שאין חזן החף מבקורות שבחלקם מוצדקות, אך במקרה הנ"ל הפער בין רמתו וקולו של החזן צוקר, לבין חזנים אחרים שאולי מככבים רבות בפרסומים שונים של שבתות וקונצרטים, הוא כלכך גדול, שחוסר הפירגון זועק לשמים. למי שרוצה לחוות את שחוויתי מומלץ להאזין ביוטיוב לביצועיו ביצירות "טל" ו"אתה יודע".(פשוט לחפש תחת השם Berl zucker)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 17:37 |
|
| |
ערב טוב ושלום רב לחברי הפורום וצופיו
לא מה שחשבתם : דווקא כאן רשמת בדיוק את מה שחשבתי ואף את אשר כתבתי באשכולות סמוכים על החזן דנן.
מבחינתי כל הסרטה שעולה לפורום של בערל צוקר מורידה בעיני את ערכו של חזן צעיר זה.
כל כך נהנתי והתמוגגתי כשראיתי כיצד מנסה בערל בכל כולחו לסיים את היצירה אלוקי נשמה כמו יוסלה בדיוק שנשמתו כמעט פרחה הימנו.
ואפשר אף לראות את זה בביצוע שלו ב you tube לכי המצווה הזאת שהוא מחקה אף את הנשימות של פריד , וזה חבל!!
הוא מוזיקלי ויש לו פוטנציאל גדול והוא יגדל באם ישים לב לבעיות אלו,
כי יקשה עלי במאוד לראות חזן כזה מתפספס והולך לקרן זוית.
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 18:11 |
|
| |
עד כאן היתה ביקורתי לגבי הפן המקצועי של הענין.
אבל כמדומני שמגיע לו ישר כח גדול על התנדבותו למען שמחת חולים שמן הסתם לא קיבל על כך שום תמורה חוץ מהמצוות הרבות שקיבל ויקבל על כך
ובעזרת השם שכשם שהוא מאנטש ומתנהג בפשטות כך יתנהגו איתו משמים ויזכה לרוב נחת , ולגדול בחזנות ולהגיע לשורה הראשונה ששם יש לו מקום שמור,
שהרי סמוך ובטוח אני שהוא יקבל את הביקורת ברוח טובה ויעבוד על הדברים הנ״ל.
כל טוב והמשך יום טוב
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 18:36 |
|
| |
ראשית, בעריכה לא חתכתי כלום אלא רק הוספתי מעברים, וההסרטה כאן היא בדיוק כפי שהיה במציאות.
שנית, אני מסכים עם קנטור יוס שהחזן בערל צוקר הוא מענטש אמיתי ומגיע לשמח חולים ללא כל תמורה גם כשלפעמים קשה לו מאוד ועל כך מגיעים לו כל הברכות.
מה שאינני מסכים זה הביטוי "נשמתו כמעט פרחה ממנו". החזן צוקר מבצע קטע אחרי קטע אחרי קטע בטונים גבוהים ללא הצטרדות ולאחר מכן לא ניכר עליו כל מאמץ.
מה שכן הוא נותן את מאודו ונשמתו לשמח חולים והדבר איכפת לו מאוד באופן אישי, ורואים זאת בשטח.
ברור שמקומו של החזן צוקר הוא בשורה הראשונה של החזנים הגדולים ובטוחנו שעדיו לגדולות.
עוד נקודה שרציתי לציין היא שבהופעה זו התנאים בשטח היו קשים, וכמי שמלווה חזנים תקופה ארוכה לא כל חזן היה מסוגל להופיע בתנאים אלו.
ואגב, מי ששומע את החזן צוקר בשטח כגון בתפילות שבת בתחכמוני ובהופעות השונות לחולים מכיר את הייחודיות ואין צורך לשכנע בכך אף אחד.
תוקן על ידי זוכמירוביץ ב- 05/01/2011 18:45:52
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 20:18 |
|
| |
פעם השמעתי למישהו, חזן אחר שמחקה חזן מדור קודם. ואותו אחד שאל אותי. מה אני אומר? אמרתי לו שקשה לי להגיד עליו חוות דעת כי הוא מחקה! אם הוא לא היה מחקה הייתי יכול להגיד משהו...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 20:40 |
|
| |
אני סובר תמיד שחזן צריך להיות מה שהוא כן ולא מה שהוא לא בכדי שלא ינזק בטווח הארוך זה שאתמול הוא ניסה לחקות את לייב גלאנץ והיום את אברהם פריד ומחר את יוסף רוזנבנלט זה דבר מגוחך ניקח לדוגמא את הפרק תפילת טל אין לו את הקול והגמישות של החזן לייב גלאנץ אלא רק את ההגשה שלו ודעתי היא שמה שאמר החזן משה שטרן שהוא יותר טוב מהמקור זה בכדי לעודדו ותו לא שלע לדבר על כך שחיקויים כאלו אינם מוכרים אותו בתפילות שבת בבתי כנסת או בקונצרטים רשמיים אלא רק בקונצרטים של שמחת חתן וכלה שמחת חולים ושמחת פורים...
תוקן על ידי ניוטרל ב- 05/01/2011 20:43:40
|
|
|
|
|