בית פורומים עצור כאן חושבים

האם מקבלים שכר על חלומות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2011 08:28 לינק ישיר 
האם מקבלים שכר על חלומות?

ואני בחלומי והנני יושב באוטובוס במושב המועדף עלי. והנה אני רואה אשה הרה עולה באוטובוס ומחפשת לה מקום לשבת. ועל אף שהיה לי נוח מאד במקומי, קמתי ונתתי לה לשבת. אבל זה רק קרה אחרי שנלחמתי ביצרי לכמה שניות, כי באמת היה לי נוח איפה שהייתי. האם הקב"ה יתגמל אותי על מעשה זה, שבשעת מעשה לא היה בינו ובין המציאות ולא כלום?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 08:36 לינק ישיר 

מובא בשם הבעש"ט שאדם נמצא היכן שמחשבתו נמצאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 08:44 לינק ישיר 

מידה כנגד מידה. תתוגמל בחלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 09:41 לינק ישיר 

בעלבעמיו:

לא הבנתי את התשובה שלך. בהנחה שאני נמצא במקום של החלום, האם אני אקבל שכר או לא?

תלמידטועה:

קיי"ל שכר מצות בהאי עלמא ליכא, אפילו שהאי עלמא הוא עולם המעשה. חזינן, דעולם העבודה לחוד ועולם הגמול לחוד, וא"כ נפשי בשאלתי, האם אקבל שכר על מצוות שעשיתי בחלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 09:48 לינק ישיר 

על כך נאמר: חלמא טבא הקב"ה מצרפה למעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 09:48 לינק ישיר 

אם השכר הוא לא על המעשה אלא על מקומו הרוחני של האדם (או שכפי שיאמרו כמה מחכמי המקום שמקומו הרוחני של האדם הוא השכר) אז שכרך הרבה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 10:08 לינק ישיר 

אני חושב שזו שאלה רצינית מאוד.
אם אדם בתוך תנומתו מתגבר על יצרו בעניין המחובר למציאות, הלוא ברור שיש בידו מצוה. והלוא אותן כוחות נפש השקיע כואוטע גם הוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 10:12 לינק ישיר 

ymy
בעוונותי חלמתי שאני עושה עבירה.
אני חייב מיתה?
בעב - שכר על חלום? זה רק גלוי מילתא לרמתו הרוחנית
לא גלשתם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 10:13 לינק ישיר 

בטלן, יכולת באותו מחיר לחלום שהקב"ה מצוה עליך לעקוד את בנך ואתה עושה זאת, ואולי עוד תקבל על זה שכר טוב מן השמים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 10:29 לינק ישיר 

תלמיד

חיוב מיתה הוא על תוצאה ולא על מצב נפשי. אכן מי שחלם שהוא מתמודד עם נסיון ונכשל בו, כדאי לו לבדוק את עצמו אם זה משקף את מצבו בהקיץ.
כואוטע דיבר על שכר מאת ה', כלומר האם יש לדבר ערך. כיון ש"רחמנא ליבא בעי", התוצאה אינה המבחן היחיד ולכן דרגתו של אדם שכבש את יצרו היא גבוהה, גם אם בפועל הנסיון לא התקיים במציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 10:43 לינק ישיר 

שבח
אתה יודע שיש מפרשני הרמב"ם הרדיקליים שכך מסבירים את נסיון העקדה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 10:53 לינק ישיר 

מה דעת כל פותרי החלומות שלנו על דברי הגמרא?

ברכות דף נז  רבי אליעזר הגדול אומר: אלו תפילין שבראש. המתפלל בחלום - סימן יפה לו, והני מילי - דלא סיים. הבא על אמו בחלום - יצפה לבינה, שנאמר +משלי ב'+ כי אם לבינה תקרא. הבא על נערה מאורסה - יצפה לתורה, שנאמר +דברים ל"ג+ תורה צוה לנו משה מורשה קהלת יעקב, אל תקרי מורשה אלא מאורשה. הבא על אחותו בחלום - יצפה לחכמה, שנאמר +משלי ו' /ז'/+ אמר לחכמה אחתי את. הבא על אשת איש בחלום - מובטח לו שהוא בן העולם הבא, והני מילי - דלא ידע לה ולא הרהר בה מאורתא.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 11:09 לינק ישיר 

ymy
החלום אינו תורם למצב הנפשי, רק גלוי מילתא וחושבני שבשמים אין נזקקים לגלוי מילתא זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 11:34 לינק ישיר 

האם אתה מסכים לערכם של תרגילים נפשיים? האם מי שמתרגל 100 פעמים כבישת היצר מגביר את סיכויי הצלחתו בהתמודדות אמת?
אם כן, האם תרגול בחלום משפר גם כן את הסיכויים?
שאלה נוספת, האם יש ערך רוחני = שכר מהקב"ה על תרגילים כאלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 11:50 לינק ישיר 

יש כאן טעות אין תיגמול באופן ישיר, יש שאתה מתנהג כך ואז אחר לומד ממך וגם מתנהג כך כלפי אישתך וכאן התיגמול,

בחלום: זה סתם מבחן לעצמך,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:27 לינק ישיר 

ymy

תרגול מגביר מעמד רוחני כי מאמנים את כבוש היצר (ראה ש"פ לרמב"ם)

אם הגמול הוא מצבך הרוחני (או נגזרת שלו) אזי יש גמול, לא לחלום אלא להגברת המעמד (והמצוות הן התרגול לפי הר"מ בש"פ)

אם הכמול אינו נגזרת של מעמד רוחני אלא של מאמץ אזי כל עוד לא נבחנת בפועל אין גמול, למעט גמול על המאמץ באימונים). למיטב נסיוני בחלום אין מאמץ מודע, בר בחירה. תקן אותי אם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם מקבלים שכר על חלומות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext