| נשלח ב-7/1/2011 00:47 |
|
| |
גולשי 'שידוכי חרדים' כותבים: סיפור בהמשכים
בס"ד
הברכה והשלום ידידי,
חשבתי על רעיון בו אנחנו הגולשים נכתוב בעצמנו סיפור בהמשכים.
אני אתחיל קטע ראשון של הסיפור וכל אחד מכם יוסיף לפי מחשבותיו, רעיונותיו ודימיונותיו.
החוקים:
1. הכותב לא יפחת מ- 50 מילה
2. נושא הסיפור הוא שידוכים. רק שידוכים.
3. על הכותב להתייחס לקטעים שנכתבו מעליו בכדי ליצור רצף כתיבה.
בכדי למנוע מצב בו כותבי קטעים התנגשו אחד בשני. נחליט על התנהלות כדלהלן:
ברגע בו החלטת על כתיבת הקטע, הכנס הודעה לאשכול "כעת כותב קטע".
כל גולש שיכנס לאשכול יידע שכעת מישהו כותב ויחכה להופעת הקטע. כשהקטע יהיה מוכן הכנס אותו לאותה הודעה בתור עריכת הודעה (אם אינך מצליח צור עימי קשר).
חשוב לציין שמתפיסת תור-כתיבת-הקטע עד להופעתו לא יעברו מעל 30 דקות בכדי לא ליצור פקק.
אחרי כל עמוד אני אעשה קיבוץ של הנכתב לכדי פרק שלם.
הפרק יופיע באשכול חדש ומשם נמשיך הלאה.
אני מקווה שאין צורך לומר שאין לכתוב תגובות סמול-טוק באשכול זה. אלא אך ורק קטעים לסיפור.
יאללה, שיהיה לנו בהצלחה.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 07/01/2011 01:16:22
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 00:58 |
|
| |
בס"ד
היא הסתכלה עליו במבט עצור. היה במבט הזה גם משהו מפחיד. אולי כזה שמנסה להסתיר משהו. ממה היא מפחדת - חשב לעצמו. כולם אמרו שהיא חייכנית, נעימה וחברותית. וכאן, בפגישה, הוא מרגיש מן הרגשה מוזרה שכזאת. כאילו סוד אפל בעברה.
לפתע הוא הרגיש את הטלפון רוטט בכיס החליפה. בד"כ דני לעולם לא עונה לטלפונים בפגישה. ויותר מכך אף פעם הוא לא לקח או יותר נכון עד היום, טלפון לפגישה. הפעם הייתה לו סיבה מיוחדת. אחותו שירה הייתה במצב קשה מאוד בבית.
שירה אחותו הגדולה לא מזמן התחתנה. לצערו ולצער כל המשפחה שירה נאלצה לפרק את החבילה. הסיפור עדיין טרי ופרטים מדוייקים הוא עדיין לא ידע. דבר אחד היה בטוח, הוא חייב להיות זמין. דני ושירה הם מסוג האחים שאוכלים, שותים ובעצם עושים הכל יחד - תאומים סיאמיים. בימים האחרונים היה לשירה התפרצויות בכי חזקות וכואבות מאוד. המעט שהוא יכל לעשות עבורה היה לדבר איתה ולנסות להרגיע.
דני, התנצל בפני הבחורה, קם מהכסא ונפנה הצידה להציץ בסלולארי, אם זאת שירה הוא חייב לענות. הוא שלף את המכשיר מכיס החליפה. על הצג לא הופיע המספר של שירה זה היה הטלפון של השדכנית...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 01:13 |
|
| |
"כן"- הוא ענה בלחישה. "שלום לך"- ענה לו קול גברי ויציב. הוא נרתע לאחור, מי זה, למען השם? הוא הביט על הצג שוב, אוח, זאת השדכנית! אז מי עובד עליו? "כן"- הוא ענה כבר לחוץ "מדבר אביה של יעלי". עכשיו נשימתו נעתקה באמת, מה רוצה ממנו אביה של הבחורה שממתינה לו בצד, מוטרדת מההפרעה? "סליחה על ההפרעה, לא נעים לי כך לעצור אתכם ישר בתחילתה של הפגישה, אך-" הוא שמע את נשימותיו הכבדות, והמתין בסבלנות. "רצינו לשתף אותך במשהו שעבר על יעלי שלנו היום, אפשר?" "בודאי" כך הוא ענה במהירות. "היום, בשעות הצהרים, קבלה יעלי שיחה מחברתה הטובה הנשואה כבר 8 חודשים. השיחה היתה ארוכה, כואבת וקשה. שיחה של חברה שבורה שמגוללת קושי כבד מנשוא של כמה חודשים. כן, החברה הטובה שלה ברחה היום לבית הוריה.....והיא פותחת בהליכי גירושין. אז, פשוט רצינו לשתף אותך בזאת, כדי שתוכל להבין את יעלי. היא לא הסכימה ללכת לפגישה היום, אחרי כזאת שיחה, אחרי כ"כ הרבה דמעות, אחרי התחברות הבנה והשתתפות בסבל של חברתה, אבל אנחנו הכרחנו, והיא ילדה טובה, הבליגה והלכה."
דני הביט על יעלי, המום. מקשיב לאביה באוזן אחת, אך בראשו חולפות להן תמונות במהירות של שירה אחותו המיוסרת. מי כמוהו מבין, מי כמוהו יודע.
אויש כמה שזה קשה.
תוקן על ידי שיריש1 ב- 07/01/2011 01:47:32
תן חיוך, ה-כ-ל לטובה !!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2011 13:42 |
|
| |
הוא סיים את השיחה בניתוק, מהורהר המום לאחר שגיבב כמה מילות הבנה.
פוסע חזרה למקומו תוך כדי שהוא מגליש את המכשיר לכיסו.
הוא התיישב מולה, מביט ולא מביט בה.. מבין את הכאב שלה ולא יודע כיצד להמשיך..
"בדרך כלל אני לא עונה לטלפונים באמצע פגישות, אבל עכשיו..."
הוא משפיל מבט, נבוך.. בוחן את נעליו המצוחצחות במבט מחודש..
"אממ.. יש איזה סיפור רגיש ש..." שוב העיניים נעוצות עמוק בנעלים..
"שאני חייב להיות זמין.. חשבתי שזו אחותי, אבל זה היה".... הוא מישיר מבט.
"אבא שלך".
שוב צניחה חדה אל מתחת לשולחן...
הלם בעיניה. הירוק חום מעמיק יותר בחוסר הבנה.
"אבא שלי?" אין סוף של תמיהה. "מה הוא רצה?"
שקט.
"הוא סיפר לי.. הוא ספר לי שהיה לך יום לא קל, שיש לך חברה שקשה לה.
מאותה סיבה שגם לאחותי קשה עכשיו.."
הוא מחייך חיוך של שותף לצרה.
|
| נשלח ב-10/1/2011 14:30 |
|
| |
יעל הסתכלה אליו חזרה, אבל במקום יעל המפוחדת שהתיישבה מולו לפני חמש דקות, ישבה יעל אחרת לחלוטין. העיניים שלה בערו והפנים הביעו איזו שהיא התרגשות מהולה בתקוה. התגובה היתה כל כך לא צפויה שדני חשב שהרגע הזה הוא לא ישכח לעולם.
"דני" יעל אמרה, "יש לי רעיון, אולי תרצה להיות שותף?".
"בטח" ענה דני.
"אז כך," יעל המשיכה, "אחות שלך וחברה שהיא כמו אחות שלי שתיהן נפלו בפח, אולי נעזור להן?".
"איך בדיוק?" שאל דני.
"יש לי רעיון ממש נועזת, אבל אני מאמינה שאם נעבוד קשה ונשקיע ונהיה יצירתיים נוכל לעזור להם המון."
דני היטה את ראשו לכיוון יעל, "יעלי כנראה באמת בחורה מיוחדת," הוא חשב לעצמו, ואז הוא אמר לה בקול שקט ששידר רוגע ובו זמנית עוצמה, "יעלי, אין דבר שאני רוצה יותר מלעזור לאחותי. אני מחכה למילים שלך, ומבטיח לך שאעשה את הכל בשבילה, וכמובן גם בשביל החברה שלך."
"או קיי" חייכה יעל, "חשבתי שאוכל לסמוך עליך, אז הרעיון הוא כך..."
תוקן על ידי מעפיל ב- 10/01/2011 14:42:36
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 14:11 |
|
| |
בס"ד
הם יצאו לטייל מחוץ למלון,לנשום קצת אויר.
יעל הביטה בדני ושתקה,דני הביט על העצים הנעים לפי תנודות הרוח ואמר:
"מה מורכבים חיינו,הביטי בעצים האלו,כל עץ בפני עצמו הוא איתן וחזק,
כאשר הוא נופל הוא יכול לגרום להרס ולחורבן.
אך כאשר רוח עליו נושבת את שורשיו היא עוקרת ומזיזה אותו מצד לצד,כאילו היה נוצה.
כך האדם,כ"כ בטוח הוא בעצמו,בצעדיו.חושב שלא יפול ולא ישבר,
עד שבאים עליו נסיונות או אז לוקחים הם אותו למחוזות רחוקים.
אין הוא יודע כיצד להתנהג,ברגע אחד הוא מתקפל,מאבד כל טעם בחייו.
ממש כמו עץ ברוח...."
"היטבת להגדיר" אמרה יעלי.
הביטה בעיניו ושתקה .
לפתע התעשטה ואמר:"יש לנו מטרה,לא?"
"אנחנו לא נהיה כמו העצים ברגע אחד חזקים וברגע אחד נעים ונופלים.אנחנו נילחם ברוח
נשאר חזקים!"
"ולכן,הרעיון שלי אולי קצת נועז אבל..יש לנו מטרה לא?"
אחרה הוסיפה ואמרה:"לפי חוקי הפסיכולוגיה,אדם אשר נמצא בטראומה
יצא ממנה רק כאשר יפגש עם אותו גורם שהביא עליו את הפחדים האלו"
"את לא מתכוונת להפגישן עם גרושיהן!!"קפץ דני בחרדה.
"דווקא כן" ענתה יעלי
"ראה,כדי לעזור לחברתי לצאת מהטראומה שלה אעשה הכל גם אם מדובר בטיסה
לירח,אני מניחה שצעד דומה תעשה גם אתה כדי להציל את אחותך.."
"הרעיון שלי הוא לערוך פגישה של 4 סביב שולחן עגול"
"את לארצינית"..."את....אני....זה קצת הזוי!!" שחרר דני אנחה.
תוקן על ידי טיע ב- 11/01/2011 14:35:33
תוקן על ידי טיע ב- 11/01/2011 14:38:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 14:51 |
|
| |
בס"ד
דני חשב שהיא צוחקת, אבל היא הייתה רצינית לגמרי.
"אבל איזה תועלת תצא מכך שהן ייפגשו" ניסה דני להבין.
"אחותי למשל כואבת אבל בתכל'ס זו הייתה היא שרצתה להתגרש. הכל הגיע מהכיוון שלה, אני חושב שברור שלא טוב היה לה להיפגש איתו שוב אח"כ."
"אולי במקרה של אחותך זה ככה. אצל חברה שלי זה היה בדיוק להיפך. הוא כ"כ רצתה אותו ועדיין". "ואולי אתה צודק, יכול להיות שזה יפגע בה שוב לפתוח את הפצע" אמרה יעלי.
וכך זה המשיך. למסתכל מן הצד היה נדמה כאילו בזוג מאורסים מדובר. ילי טענה, דני הסביר בחזרה הם הפרו אחד את השניה. היה נראה שילי מאוד נהנית מהשיחה.
בעוד יעלי דיברה דני שקע במחשבות, איך זה שאך לפני כמה דקות היה בטוח שיעלי היא עוד אחת מהשידוכים האלו שאתה לא יודע למה הפסדת עוד סדר בישיבה, עוד דף גמרא. והנה לפתע הכל מתהפך. השיחה זורמת, הם נהנים אחד מהשני, נושאי שיחה משותפים (חייך לעצמו) ונראה שהפגישה הולכת לכיוון החיובי.
"אז מה אתה אומר" קטעה יעלי את מחשבתו."אמממ" גמגם דני בעודו חוזר לקרקע הפגישה "אני דיין חושב שזה לא רעיון טוב להפגיש בניהם. אבל לפחות טוב שאנחנו יודעים את זה. בתחילת הפגישה היית נראית לי קצת בעולם אחר, קצת מסתורית, קצת רחוקה. כעת אני מבין למה."
יעלי הביטה אליו, הוא אמנם לא גבר חלומותיה אבל היא מרגישה שמשהו קורה בלב. זו אמנם הייתה הפגישה הראשונה, אבל מניסיונה הרב בפגישות - 59 בחורים - היא ידעה שאם היא מרגישה משהו בפגישה הראשונה יש לאן להתקדם.
את הפעם האחרונה בה הרגישה כלפי בחור משהו כבר בפגישה הראשונה, ועמדה לפני חתונה היא לעולם לא תשכח...
תרשו לי לומר שאותה שיחת טלפון ראשונה שדני קיבל בפגישה אני אמנם לא חשבתי על כיוון של עוד אחות גרושה מה שגורםן לסיפור להיות יותר מרוכב ואולי קשה לכתיבה לשאר הגולשים. חשבתי יותר לקחת את שיחת הטלפון לפגישה עצמה, משהו שדני מגלה עליה תוך כדי פגישה, אבל 'שיריש1' כתבה את מה שהרגישה וזה יפה ומקסים והכי מדליק בקטע.
אנחנו כותבים משו רוצים שזה יתקדם לכיוון מסויים ואז בא גולש אחר ומביא טוויסט לכיוון אחר שלא חשבנו. בתחילה זה מבאס אבל אז אתה חושב שוב ומבין כמה שזה מדליק.
בכל אופן הייתי כן רוצה לשמר כמה שיותר את הסביבה של השידוכים ופחות לגרום לסיפםור להיות מורכב ומסובך שבסוף לא נצא ממנו. אני ושה את זה אך ורק כדי שהסיפור יצליח ונוציא מכאן סיפור בהמשכים יפה, קולח ומגניב לקריאה. המשך כתיבה מהנה.
נ.ב. תוכלו להגיב על המשך כתיבת הסיפור כמו שאני שיתי כעת עם קו שנדע איפה נגמר הקטע ואיפה ההערה שלכם. ניתן אפילו רצוי להעיר איך היית רוצה שהקטע הבא ימשיך וכ"ו בסגנון הזה.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 11/01/2011 15:32:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2011 16:29 |
|
| |
בס"ד
כן. זה היה לפני 5 שנים.
רועי, רועי שם - טוב. 1.82 כמו שתמיד חלמה על בחור גבוה. רזה עיניים ירוקות. יוקדת כאלו - ממגנטות.
כבר בפגישה הראשונה היא הרגישה שזה זה. שמשהו קורה. ואכן זה קרה. הפגישות התקדמו, ההורים נפגשו והנה היא מצאה את עצמה בחורה אפשר לומר די צעירה 24 יחסית לחברותיה עומדת ליד אימא נרגשת - מאורסת.
השכנות, החברות, הדודים והדודות כולם היללו ושיבחו. כמה יפה תואר וחכם היה רועי. יעלי לא הייתה צריכה את כל המחמאות, היא ידעה. היא ה-ר-ג-י-שה.
אבל אז, ממש שבועיים לפני החתונה היא גילתה את מה שפחדה ממנו כ"כ. כל החביבות והנחמדות היו מעטפת. מעטפת שנתמכה בכדורים פסיאטריים. עד היום היא בדילמה לגבי החברה שגילתה לה. מצד אחד היא שמחה ומצד שני אוי כמה שהיא בכתה. גם שהיא הייתה אבלה.
*
"כבר מאוחר, את חושבת שסיימנו להיום?" אמר דני, ויעלי נעורה כמתוך חלום.
"לא. הוא לא כמו רועי."
מן קול מרושע בא להטרידה "גם על רועי חשבת שהוא בסדר גמור. יעלי חיצוניות זה שום דבר, היום הכל אפשר להסתיר"
יעלי הביטה שוב בדני "כן, אמממ, אני חושבת שדי מיצנו" חיוך מביך התגנב בזווית שפתיה. "מצינו?!" תגידי את נורמאלית!!!
הוא עוד יחשוב שאת בעצם אומרת לו שהפגישה האחרונה הזאת היא הפגישה האחרונה. "כאילו, מצינו להיום" תיקנה יעלי.
הפעם היה קשה לפספס את החיוך שלה. גם דני שם לב לזה היטב. הוא הבין את הרמז.
יעלי, חצי רדומה, חצי מרחפת מדומיינת נגררה אחרי דני. הוא עוד לא הספיק להושיט את היד ומונית נעצרה לידם...
______
עכשיו אתן מבינות למה אני מתכוון. קצת לגעת, קצת לקחת למקום שונה ומיד לחזור לגרעין - להמשך העלילה.
מכאן לא איכפת לי לאן תיקחו. לאיפה שבא לכם. רק תשמרו על הגרעין שזה בחור ובחורה כעת בפגישות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/01/2011 16:42:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2011 18:27 |
|
| |
הם עלו למונית המבט די מבוייש.ודני אומר ליעל''רעיון קצת נועז להפגיש,הלא כן?''אבל אני בטוח שרק דברים טובים יצא מזה,אני עוד לא יודע איך לומר לאחותי את זה..אבל...אני בטוח שזה לא יהיה גרוע''הוא דיבר ליעלי,אבל יעלי רק זרקה חצי חיוך לא מובן כזה..אבל דני הבין והוא גם הרגיש...זאת זאתי...זאתי תהיה מי שתעמוד איתו מתחת לחופה.הוא בטוח בזה.. ----- דני נכנס הביתה במצב רוח מרומם.הוא ידע שכעת גם לו יש חיים חדשים וגם..לאחותו..אחותו בכתה ללא הרף ואמא ישבה לידה וניחמה אותה.דני רצה לפעול ישר ולעניין.הואלא רצה להמתין זמן רב..הוא סימן לאחותו עם העיניים משהו שדומה ל:''אני רוצה לדבר איתך''... אבל לפתע מכשיר הפלאפון שלו רטט בכיס..על הצג הופיע המספר של יעלי... דני היה מופתע.הן רק לפני חצי שעה הוא היה איתה בפגישה..הוא ענה לטלפון ושמע את יעלי מתייפחת ללא הרף... ''מה קרה?''הוא ניסה להיות עדין וענייני למרת הלחץ.. ''אתה לא תאמין!!!!''היא זעקה לתוך השפורפרת... ''מסתבר ש..ש.....'' הלב שלו דפק בפראות הוא לא הבין מה קרה לה??? ''החברה שלי..זו...אחותך...'' -------------------------------------------------------------------------- לחבר'ה הקוראים...אני מקווה שלא הייתי רעה מידי..ושההמשך של הסיפור שלי היה בסדר.. תודה.מירי...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 02:46 |
|
| |
דני החוויר והאדים חליפות. לא. על זה הוא לא חלם. רבש"ע, מה קורה פה???
איך זה יכול להיות?
הוא ניתק בלי לשים לב אל הטלפון ורץ לשירה. "אפשר לדבר איתך כמה מילים?" כך הוא שאל. "אין לי כוחות. לכלום. לאף אחד בעולם, גם לא לעצמי..." כך היא ענתה. דני נאנח, היא אפילו לא מסוגלת להקשיב. אפילו לו. מה יהיה, למען ד'?
הוא החליט שהוא בא בגישה שונה. אולי זה יעזור.. "שירה, את חייבת להקשיב לי בדחיפות! זה בקשר אלי. לא אליך." היא הרימה את עיניה הכבויות, האדומות, הנפוחות ושילחה אליו מבט חודר. הוא נשם עמוקות וזרק: "היום נפגשתי עם בחורה. קוראים לה יעלי קגל."
"מההההההההההה????????" היא שאגה בלי לשים לב. אפילו דני נבהל מהעוצמה.
"כן, כן. זו היתה רק הפגישה ראשונה, אבל אני לא יכול להירגע." עכשיו היא הקשיבה לו בדריכות. "אני לא יכול להירגע כי בחיים שלי לא הלכתי ליד בחורה ושוחחתי איתה משוחרר באמת. בחיים שלי לא ראיתי עיניים חכמות ומבינות כ"כ שמביטות בי בהערצה. בחיים שלי לא הרגשתי מן הרגשה מוזרה בלב, מן קול שלוחש ומדגדג לי על הדופק.
איך לא אחזתי שהבחורה המיוחדת הזו קשורה אליך? ועוד יודעת הכל עליך.... לא סתם חברה."
שירה חיוורת, לבנה כסיד, שתקה. הוא הביט בה, מנסה להבין את פשר השתיקה. ראה את העינים המיוסרות מתחבטות, ולפצע זיק מוזר נדלק בהן. היא קפצה מכסאה ואמרה: "דני, מי הציעה אותה לך? מי החליט שאתם מתאימים בכלל? אני אומרת לך בתור חברה טובה שלה, שזה לא יקרה!! זה לא ילך! אתם לא בשביל להתחתן!! אתם שונים כ"כ!"
הוא צנח אל הכסא. "אבל, למה???" הלב שלו התפתל מכאב.
"אתה סומך עלי? אני אחותך! אני רוצה שלא תטעה ותסתנוור!"
כן, הוא סומך עליה, אבל הלב שלו. הלב שלו רוצה אותה!!
שירה הביטה בו מיוסרת. איך היא נותנת לו ככה לכאוב? איך??? אבל היא לא יכולה. לא מסוגלת. היא לו תתן לאחיה האהוב ולחברתה להתחתן. היא מפחדת. היא חוששת להישאר לבד... לא. היא לא תתן לזה לקרות.
היא הביטה עליו והרגישה דפוקה. רעה. איגואיסטית נוראית. אבל,עדין, אין לה הכוחות לראות אותם מאושרים והיא מאחור!!
דני קם מהכסא. היא ראתה שהוא מנסה להסתיר את עיניו האדומות. הדומעות. הוא מפחד לטעות, אחרי מה ששירה עוברת הוא יזהר. הוא יודיע לאמו שעוזבים את ההצעה הזו, וזהו.
-------------------------- בהנאה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 13:44 |
|
| |
הוא יצא מהחדר בפסיעות מדודות
הדילמה גדולה ,גדולה מאוד
מצד אחד אחותו שמכירה כ"כ טוב את שני הצדדים
אבל מצד שני הלב
וליבו הולך שבי אחרי יעלי.
לפתע נזכר שעדיין לא התפלל
בצעד נחוש נטל את מגבעתו ויצא לבית הכנסת
שם לפני אביו אוהבו ישיח את ליבו ההומה ויתחנן לעצה טובה מלפניו.
תפלה סוערת כזו לא זכורה לו זמן רב
הוא בכה על אחותו והתחנן על עצמו
ביקש דעת ועצה נכונה
שיעשה מה שצריך ושיהיה בלב שלם
וכשסיים ופניו שטופות דמע
ירדה עליו שלווה .
צועד הוא לביתו פסיעותיו מתונות והוא שקוע במחשבות
הרהוריו נטלהו אל הפגישה המיוחדת שחווה
אל יעלי אל הנהגתה האצילית והחכמה
אל הרגשת ההתאמה מחממת הלב
הוא ניסה למצוא בה איזה דופי איזה סימן למשהו שמסתתר
אך לשווא .
טינה החלה לעלות בליבו
למה אחותי עושה לי את זה
למה להוריד שידוך נהדר כזה?
היא מכירה היא יודעת שזה לא מתאים-השיב לעצמו
אבל הלב
הלב מסרב לקבל
עודו עולה במדרגות נפלה ההארה במוחו
עדיין לא קיבלתי שום הסבר מאחותי
לא שמעתי שום סיבה ריאלית
קודם אשמע מה בפיה ואז אשקול בצורה נכונה.
דני פתח את הדלת בהחלטה נחושה
לא אניח לשירה לומר דברים מעורפלים
אני חייב לשמוע בצורה ברורה
למה ?
למה לדעתה יעלי לא מתאימה לי?
יש כאן סיבה אמיתית?
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 14/01/2011 14:39:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 13:19 |
|
| |
"שירה,אני חייב לדבר איתך"..... נראה היה ששירה מנסה להמנע כמה שיותר משיחה איתו. היא לא היתה מוכנה נפשית,במיוחד לא להודעה כזו דרמטית ממנו על היכרות שידוכית עם חברה טובה שלה.... היא היתה שבורה,היא היתה נסערת.... "דני ,אני כרגע לא יכולה לדבר על הנושא הזה..... האמת שהוא מידי רגיש בשבילי. . ." "ר ג י ש" ?! -התפלא דני. "אני מאד לא רגוע אחרי המילים שזרקת לי על יעלי ,למה את חושבת שאנו כ"כ שונים ולא מתאימים? אני ואני בטוח שגם היא כ"כ מרגישים אחרת......יש משהו שאני לא יודע לגביה"? היא נופפה לו בתנועה חפוזה של לא כרגע ונעלמה לחדרה....
דני נשאר מתוח כשהיה. . . למרות השעה המאוחרת ,השינה היתה ממנו והלאה.... הוא רק חשב עליה,על הפגישה המוקסמת שהיתה להם. על הכימיה המשותפת שנוצרה כבר בפגישה הראשונה. על הזרימה המדהימה בשיחה , על השעות שעברו בהרגשה כזו עילאית ומהנה... ואפילו על הנושא המשותף שצץ ועלה. הוא ראה את ההבנה של יעלי , את החכמה הטמונה בה,את הרצון לעזור ,את טוב הלב שזועק מתוכה.
מה יותר מזה?!- לא הוא לא ייוותר עליה. . . גמלה בליבו מחשבה נחושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/1/2011 03:38 |
|
| |
הוא שכב במיטה תחת הפוך. בוהה בחשיכה. המחשבות היו מהירות כמעט כמו הרוח שנשבה בחוץ. כמעט? אולי אפילו יותר. בראשו התרוצצו מחשבות על שירה. הוא ניסה להבין את אותה. ניסה להכנס לנעליים שלה. אבל כנראה הם היו גדולות קצת יותר מהמידה שלו... שירה. אחותו הקטנה. איך היא נכנסה לכל זה? הוא זוכר איך הוא היה מגן עליה בתור ילדים. איך היה מאיים על מי שהעיז להתקרב אליה בגינה. ומה עכשיו? שבר כלי. והוא לא יכול לעזור, במאומה. ולא רק זה, הוא לא יכול להגיד שזה לא קצת באשמתו... וכי מי ברר על הישיבה בוחער אם לא הוא? ומי התלהב כל כך מהמידות מהיראת שמיים מהלימוד... מי אם לא הוא? אבא שעסוק כל היום??? המחשבות איימו להטריף אותו. הוא זרק את עצמו קדימה בפתאומיות והשליך מעליו את הפוך. באותו רגע קרו שני דברים. הנטלה והדלי של נטילת הידיים התהפכו מהצלפת השמיכה בהם. והדלת נפתחה. "שירה?" "דני?" הם בהו זה בזה... זה אוחז בפוך רטוב ופרצוף מיוסר.ו זו עם כיסוי ראש סתור ופרצוף מיוסר עוד יותר. "דני.אנחנו חייבים לדבר"
תוקן על ידי אחת_מעל ב- 17/01/2011 03:45:45
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 12:58 |
|
| |
בס"ד
דני התיישב על המיטה הסתורה,מביט ולא מבין מה קורה.
שירה המשיכה לעמוד דום כאילו הוקשה ע"י נחש.
"שירה,את האמת תאמרי לי,את באמת חושבת שאנו לא מתאימים או שאת...
אמממ...את פשוט לא רוצה שנתחתן?"
"דני,הבן"
דמעות החלו לזלוג על מורד לחייה של שירה.
"לא!אל תנסה אפילו להבין!אתה לא תבין אותי לעולם!!"
"מאז גירושי אתה לי כחבר,כבעל.טוב אומנם לא ממש כמו בעל ,אבל בכל זאת,
את כל תסכולי החיים,את כל הכאב העמוק שנובע מהצרות שעברתי אני פורקת אצליך,
אתה שומע אותי,מנחם ואף מעודד,יעל היא בחורה מדהימה.
היא מתאימה לך כמו כפתור ללולאה,כמו סיר למכסה ואפילו יותר."
"דני,תחשוב עלי שאני אגואיסטית,תחשוב!
אני לא אתן לזה לקרא ,דני,אני לא אוכל לאבד את שניכם במכה!!"
"דני ,אני יודעת שברגע שתחליטו להתחתן אתה כבר לא תהיה שלי,לא יהיה מי שישמע,ינחם
וייעץ.....אחחח...לו היה לי בעל...."
"דני,אתה כרגע כל עולמי..."
שירה סיימה את הנאום התיישבה על המיטה ופרצה בבכי קורע לב.
לרגע לא ראה דני כלום בעיניו,הוא רק ראה את אחותו המסכנה,מתייסרת וזועקת לעזרה
רק שאינה יודעת איך לבקש.
דני הושיט ידו לעבר פניה,מחק דמעה מתגלגלת ,מלוחה וחמה הייתה הדמעה ממש כמו
המצב של שירה.
אחר לחש לה: "שירה,זה בסדר,שירה אני מבין..."
התרומם באחת מהמיטה ואמר ספק אליה ספק לעצמו:
"אין ספק! יעלי צודקת!!"
"מי צודק?מה צודקת?" זעקה שירה בפאתוס "ידעתי שזה יקרה"
"זהו..כ"כ מהר שכחת אותי, כ"כ מהר עברת לחשוב על יעלי???"
"שירה! אתם חייבים להיפגש!!!"
"מה דעתך להיפגש עם יוחאי ,אולי יש מצב ש..תחזרו???"
קריאה מהנה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 14:04 |
|
| |
להפגש איתו?
היא נזעקה
אתה נורמלי?!
נראה לך שעזבתי בשביל לחזור ?
לא יכלתי לחיות איתו ,עזבתי ,וזהו אני רוצה לשכוח ממנו ולמחוק את הפרק הזה מחיי.
היא השתתקה והתישבה בחוסר כח לידו
גם דני שתק
דממה עמדה באויר
ואז היא פרצה בבכי חרישי
תוך שהיא טומנת ראשה בחיקו
דני,מה יהיה איתי? לאן אני ממשיכה מכאן?.
דני ניגב את דמעותיה בעדינות
ותוך נסיון להרגיע את אחותו השבורה
החל לדבר מליבו
את יודעת
היום הרגשתי כ"כ קשה
את אמרת לי שלא לקחת את יעלי
ואני הייתי שבור ורצוץ
מאוד רציתי אותה.
הלכתי להתפלל פרקתי את ליבי לפני אדון כל
ואח"כ הרגשתי כ"כ טוב ,רגוע ,הרגשתי שיש לי על מי להשען
וההרגשה הזו לבדה כבר נתנה לי כוח.
תרגעי שירה יקרה
ליטף אותה קלות
אל תשכחי מי זה שמנהל הכל
הוא זה שדואג לך יותר ממה שאת דואגת לעצמך
תשעני עליו בלבך ובשפתייך קראי אליו.
דבריו נכנסו לליבה השבור
יפחותיה נחלשו והיא הזדקפה
ובחיוך קל תוך שהיא מנגבת דמעותיה
אמרה חיזקתני אחי אני מרגישה עכשיו רגועה יותר.
שתיקה עמדה ביניהם ואז הוא פנה אליה
בעקרון רציתי לשאול אותך
למה יעלי לא מתאימה לי
אבל על זה כבר קיבלתי תשובה
עכשיו אני רוצה לשמוע
למה יוחאי לא מתאים לך?
למה?
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 19/01/2011 14:34:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 14:36 |
|
| |
בס"ד
"ואז,בשעה שהושטת את ידייך לעברי ובעת שידיי כמו מאליהן זרקו לידייך את הגט
ושפתי מלמלו מכנית 'מגורשת' 'מגורשת'.
ידעתי שפיספסתי,את הזדמנות חיי החמצתי!
את העיסקה הטובה ביותר שעשיתי בחיי-הרסתי במו ידיי.
שירה,עד היום אני מחפש אחת כמוך ולא מוצא ,אני יודע שלא אצליח למצא"
יוחאי השתתק,השתתקה גם שירה.
השתתקה?זאת לא הגדרה נכונה,מאז תחילת הפגישה היא לא פצתה את פיה מלבד אמירת
'שלום' קמוץ.
יוחאי שיחזר במוחו את מאורעות היום האחרון.
אתמול,עת חזר מתפילת מעריב שקוע כולו בהירהורים נוגים אודות מצבו העגום ,הנה הוא בחור צעיר
טרם מלאו לו 25 וכבר הוא מוצא את עצמו גרוש,בודד ללא אישה וללא משפחה.
מנסה למצא את שחשקה נפשו ,אך ללא הצלחה.
ואז,בתוך היגון,עמוק בתוך השכול מצלצל הטלפון,הוא מוציא את הנייד מכיסו ומאד מתפלא:
דני?גיסו לשעבר,מה רוצה ממנו כעת??
הוא עדיין לא מעכל את בקשתו המוזרה של דני לנסות להפגישו בשנית עם שירה.
אולי יסכימו לחזור..
באותו רגע הוא מאשר את הסכמתו לפגישה ומבחינתו כבר מחר לבצעה.
כעת הם יושבים בספסל שבגינה הירוקה תחת עץ האלון.
יוחאי לא יכל לשכח מתי ישבו שם בפעם הקודמת.
היה זה באחת מהשעות היפות שהיו להם בתור רווקים.
עת רכן הוא לעבר שירה לחש לאוזנה את המשפט הכ"כ מרטיט: 'התסכימי להיות לי לרעיה?'
הוא לא שוכח עד היום את עיניה הגדולות ,עיני השקד של שירה שהצטנפו בדמעות גדולות ורותחות .
את החיוך הצנוע,את אמירת ה'כן' ללא מילים.
ואת עץ האלון שניענע בענפיו לשלום,הנה הולך להתרקם כאן עוד חלום..
כמו אז,גם עתה,מנסה הוא למצא את החיוך הביישני ,את העיניים שיתמלאו במבע אוהב,רוצה וכמה....
"שירה"
"אחת היתה לי בעולם וזוהי את,לא אחליף אותך באחרת! אני מבטיח לך להשתנות,
אעזור יותר בבית,אהיה יד ימינך"
"התחזרי אלי?? האם יש סיכוי שנינשא בשנית??
וכמו אז,גם היום עץ האלון מנענע בענפיו לשלום
האם הולך להתרקם כאן עוד חלום??
|
|
|
|
|