|
|
| נשלח ב-9/1/2011 20:45 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [שותפיפשט,
ניסיוני מלמדני, שאלה שחושבים עצמם כאילו הם נושאיה (המעטים) של האמת בעולם, טועים. במקרה הטוב יש להם חלק מן האמת, אולם ביטחונם כאילו רק אצלם קיים חלק כזה, מונע מהם להקשיב לחלקיה הנמצאים בידי אחרים ולכן מטעה/מתעה אותם מן הדרך להגיע באמת לאמת.]
|
|
מה לעשות, אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים.
האם נראה לך שנסיונך יוכל לעזור לך לשכנע מישהו מבין נושאי האמת רק בעצם העובדה שהוא קיים ?
כמו שאמרתי כבר בעבר כולנו מהמרים ומניחים שבידינו הדרך הנכונה. תשובות סופיות תמסרנה רק בסוף הדרך כידוע, ועד אז איש איש לדרכו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 20:52 |
|
| |
[שותפיפשט,
הנה עוד תובנה מניסיוני (שכמובן אינך חייב ללמוד ממנו, אבל אני כן מחוייבת לכך) - מי שמדבר בלשון רבים ("כולנו") הוא אדם בודד מאוד, בעיקר בגלל שאינו רואה ואינו שומע איש לידו. לו היה רואה ושומע אחרים, היה יודע לא לא לדבר בשם איש זולת עצמו, בודאי לא במרחב אנושי מגוון כמו זה שכאן (אני, למשל, ממש לא חושבת שבידי הדרך הנכונה. מקסימום, אני חושבת שיש לי שמץ של מושג מה נכון לי וגם בזה אני לא לגמרי בטוחה).]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 21:51 |
|
| |
להזכיר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2011 22:16 |
|
| |
בעל תמים אתה ידידי- מה שהתורה אומרת לא נחשב בעיניהם- במה שהשכל הישר אומר הם לא מתחשבים- אז בדיוק בתקנות הפורום הם יתחשבו? למה מי מת? יש תורה אחת ואין בלתה והיא המחיבת תורת הסוד, מרוב סוד לא יודעים מה התורה הזו ומי המציא אותה ומאיפה היא נלקחה, הכל סוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 19:14 |
|
| |
| שותפיפשט כתב: |  | | הפוך, זה מוכיח שאין להם שום תפקיד לטווח ארוך, ולכן אין עניין לגיירם. |
|
שאלו אותי למה הגבתי על זה קשה מאוד ואמרתי "חולה נפש"
ובכן, אומרים חז"ל ומדמים את יום תרגום התורה ליוונית כחורבן הבית ועוד יותר זה, ולמה ??
הסיבה הפשוטה היא, כי כמו שאבא אומר לבנו שבחים אך ורק בזמן שהבנים אחרים לא שומעים, משום שני סיבות, אחד כי זה לא בהכרח אמת רק משום דירבון ופינוק, או שזה כן אמת ובכדי לא לעורר קנאת אחים,
כך זה בעניין בין ישראל להאומות, אפי' אם נאמר שאנו יותר טובים באמת ?! אסור לנו לתרגמו לגויים,
ומי שעושה זאת כאן באינטרנט מול כל העמים ?! לכן לא היה לי תגובה אחרת לומר רק תגובתי הנ"ל,
אחד: משום שזה לא נכון, שנים: משום שאפי' שזה היה נכון ?! אסור לנו לומר זאת כנ"ל
|
| נשלח ב-15/1/2011 20:38 |
|
| |
אמשלום,
הערתך האחרונה לשותף פשט היא בעיני לא הוגנת. לפי הבנתי כל מה שהוא התכוין לומר זה שאנשים שדרכם הרוחנית חשובה להם בסופו של דבר מאמצים איזו דרך שנראית להם הכי "נכונה" (כמובן שהקריטריונים ל"נכונות" שונים מאד מאדם לאדם). אם הרעיון הבסיסי הוא לקלוע לאיזו אמת רוחנית שאינה סוביקטיבית לגמרי אז על כרחך יש בזה אלמנט של הימור.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 07:23 |
|
| |
[שנרב,
ובכ"ז, המהמר, או לפחות מי שחי בתודעה שהוא מהמר, יש בו סוג מסויים של צניעות, שכן הוא יודע שיכול היה באותה המידה לבחור בדרך אחרת ותמיד יש בו שמץ של פקפוק בבחירתו ותובנה שייתכן ואצל אחרים יש (חלק מן) האמת. אלא שצניעות כזו מאן דכר שמה בדברי שותפיפשט? אפילו צל צילה לא ראיתי שם. לכך כיוונתי בדברי.]
תוקן על ידי אמשלום ב- 16/01/2011 08:24:19
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 08:15 |
|
| |
שלילת דרך שהיא הימור גם היא הימור וטעונה צניעות
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 08:22 |
|
| |
[תלמיד,
אני בטוחה שבדבריך אלה לא התכוונת לדברי שלי, כי לא היתה בהם שלילה של שום דרך, אלא רק הצבעה על אופיית הטעות שטמונה בה (כמו בכל דרך אחרת).]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 08:51 |
|
| |
אמש
לאחר הבהרה זו וודאי שלא כינתי אילייך....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 10:27 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
שאלו אותי למה הגבתי על זה קשה מאוד ואמרתי "חולה נפש"
|
|
כדי לקיים הוראת שלמה "ענה כסיל כאיולתו פן יהיה חכם בעיניו"-
גם אש דת קבל תגובה דומה כאשר ניסה לומר שאברכים יכולים ללמוד יום שלם ולהיעזר בשותפות עם נדיבי לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 15:19 |
|
| |
|
| נשלח ב-16/1/2011 20:10 |
|
| |
נראה לי שהתורה בפרוש מלמדת את ההפך מדברי הטוענים לבטילותם של האומות " והייתם לי סגולה מכל העמים וכו... ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש" יעוין בספורנו שם " אע"פ שכל המין האנושי יקר הוא אצלי מכל יתר הנמצאים השפלים וכו' כאמר ז"ל חביב אדם שנברא בצלם מכ"מ אתם תהיו לי סגולה מכולם, "כי לי כל הארץ" וההבדל בינכם בפחות ויתר הוא, כי אמנם לי כל הארץ וחסידי אומות העולם יקרים הם אצלי בלי ספק... ובזה תהיו לי סגולה כי תהיו ממלכת כהנים להבין ולהורות לכל המין האנושי לקרוא כולם בשם ד' ולעבדו שכם אחד כמו שיהיה עניין ישראל לעתיד לבוא כאמרו "ואתם כהני תקראו " וכאמרו "כי מציון תצא תורה"
כלומר עם ישראל לאומות הוא ככהני ישראל לעם ישראל , תפקיד לנו כלפי האומות ואנו מחויבים להם, הם מצידם מחויבים לד' ואך ורק לו, אנחנו משרתים שלהם ולא הם משרתים שלנו, אמנם מתוקף תפקידנו יש לנו כמה פריווילגיות אבל הכל למען למד את הגויים דרך ד', למען כבוד שמים ולא למען כבודינו. ומה עלוב מי שחושב אחרת
תוקן על ידי חי_רגעים ב- 16/01/2011 20:17:08
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 20:54 |
|
| |
| חי_רגעים כתב: |  | ומה עלוב מי שחושב אחרת
|
|
לפי חוקת הפורום אתה צריך לומר "ומה עלובה החשיבה האחרת", וג"ז לא מהודר במיוחד.
מה כל כך עלוב בזה ? מה זה בכלל עלוב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 21:06 |
|
| |
עלוב בלשון מושאל מתאר דבר חסר ערך עצמי או בעל ערך עצמי ירוד וחסר תועלת
"כיון שירדו ליבשה ירדו כל אחד ואחד לקנות צרכיו אמרו לו לאותו התינוק לית את בעי מזבין לך כלום אמר להון מה אתון בעי מן ההן אכסניא עלובה אמרו לו את אכסניא עלובה אינון אכסניא עלובה אינון הכא וטעוותהון בבבל ואינון הכא וטעוותהון ברומי ואינון הכא וטעוותהון עמהון ולא מהנון להן כלום." (תלמוד ירושלמי, סדר זרעים, מסכת ברכות, פרק ט')
וכך דעתי על מי שמעריך את עצמו ע"י השפלתם של אחרים (מתכבד בקלון חבירו),ועי"ז מאבד את ערכו העצמי לא התכוונתי למישהו ספציפי והרעיון כמובן כלפי הגישה ולא כלפי האדם.
|
|
|
|
|