בית פורומים עצור כאן חושבים

תפקידו של הגוי בראי העיתונות החרדית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/1/2011 21:28 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:
וכך דעתי על מי שמעריך את עצמו ע"י השפלתם של אחרים (מתכבד בקלון חבירו),ועי"ז מאבד את ערכו העצמי
 לא התכוונתי למישהו ספציפי והרעיון כמובן כלפי הגישה ולא כלפי האדם.

אתה מניח שכל דעה אחרת משלך בעניין זה נובעת מרצון להתכבד בקלון חבירו, וממילא היא עלובה.

האם לא היה עדיף שתציג את עמדתך בלבד ותתן לאחרים להציג את עמדתם מתוך רצונם האמיתי (כפי שהם רואים אותו)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 21:56 לינק ישיר 

אני מניח שכל דעה שאינה תואמת ל "חביב אדם שנברא בצלם, וכו... כי בצלם אלוקים עשה את האדם" אינה חזלי"ת
ממילא יש לי קושיא
מאיפה זה כן מגיע ? , והתשובה לדידי פשוטה ( גם בגלל שיצא לי לדבר ע"ז עם קצת מידידי האברכים ולשמוע גם קצת דעת תורה מת"ח גדולים ) כשהמידות לא מתוקנות נעשית לו התורה לסם המוות, רואים את זה כסדר, אותם אלו שאתה מכיר אותם ויודע שהם מבני עליה, תמיד יצדדו בדעות כהספורנו דלעיל, ואילו אותם שחיים בגישה שבשבילי נברא העולם ותו לא הם אלו שלדידם נעשית התורה סם המוות.
 יש גם אנשים תמימים שמקבלים תמונה לא נכונה של מאמרי חז"ל ואינם בקיאים דיים לקבל את מלא ההיקף של הסוגייא, אבל מהם אני מצפה לפחות לרצות למצוא את המאמרים האלו ( כהספורנו שדבריו הם ביאור פשוט בלשון המקרא) ולשמוח בהם כמוצאי שלל רב.

תוקן על ידי חי_רגעים ב- 16/01/2011 21:57:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 22:08 לינק ישיר 

אני אוסיף

כל מה שברא הקב"ה בעולמו לכבודו ברא
אני ממש מתפעל ומתרגש לראות כיצד האנושות בעצם מכריזה "כי בצלם אלוקים עשה את האדם"
האיכפתיות, הזעקה לצדק חברתי ולשלום, סולידריות ותנועות אזרחיות, זכויות אדם, בתי משפט, הכל צועק
צלם אלוקים
ברור שהדרך לשלמות עוד רחוקה, אבל מי שעינו טובה יודע למצוא את הטוב שבבריאה וגם זה בכלל כבוד שמים.
זלזול בזה הוא זלזול בקב"ה,
לא תתעב אדומי, כי אחיך הוא. לא תתעב מצרי, כי גר היית בארצו.
מעשה ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה ? שואל הריבוש"ע

הקב"ה אוהב את בני האדם, ואני אזלזל בהם ?

תוקן על ידי חי_רגעים ב- 16/01/2011 22:09:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 12:41 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:

כל מה שברא הקב"ה בעולמו לכבודו ברא
אני ממש מתפעל ומתרגש לראות כיצד האנושות בעצם מכריזה "כי בצלם אלוקים עשה את האדם"
האיכפתיות, הזעקה לצדק חברתי ולשלום, סולידריות ותנועות אזרחיות, זכויות אדם, בתי משפט, הכל צועק
צלם אלוקים
ברור שהדרך לשלמות עוד רחוקה, אבל מי שעינו טובה יודע למצוא את הטוב שבבריאה וגם זה בכלל כבוד שמים.
זלזול בזה הוא זלזול בקב"ה,
לא תתעב אדומי, כי אחיך הוא. לא תתעב מצרי, כי גר היית בארצו.
מעשה ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה ? שואל הריבוש"ע

הקב"ה אוהב את בני האדם, ואני אזלזל בהם ?

נראה לי שאתה מתפרץ לדלת פתוחה.
לא מדובר כאן בזלזול באומות העולם, כמו שאין לזלזל בשום פרט שברא הבורא בעולמו, והוא גילוי רצונו.

הנושא הוא האם יש שינוי עקרוני בין דרגת ישראל לדרגת אומות העולם.
ועל זה אשמח לשמוע את דעתך.

שוב, כדאי בלי ניתוחים פסיכולוגיים של עמדות, שהרי זאת חרב פיפיות שדוקרת גם בכיוון ההפוך (אם צריך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 13:32 לינק ישיר 

חי
אני מסכים לכל דבריך- אבל הרשה לי לתקן משפט אחד- אלוקים לא ברא כלום לכבודו- אלוקים לא צריך כבוד, אנשים צריכים כבוד, לא אלוקים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 13:46 לינק ישיר 

ירוחם

מסכים, אלוקים לא צריך כבוד, אבל בני אדם שמכבדים את צלמם ממילא מכבדים את האלוקים
בני אדם שמכבדים את האלוקים ראוי מאוד שיכבדו את מעשיו.

שותפי

ציטטי לך את דברי החכמה המתוקים של הספורנו
כמדומה שההפרש בין ישראל לאומות העולם מתבטא היטב בדבריו שם, אתה גם מסכים שיש הפרש במעלה בין כהנים לויים וישראלים, אותו ההפרש שיש בין כהן לישראל קיים גם בין ישראל לאומות העולם, זוהי חובה קדושה של עם ישראל לשמש ככהני ד' אבל הכהן הוא משרת של שולחיו לא פחות מאשר של אלוקיו.

עיקר הטענה הברורה העולה משם היא זאת: אם ישראל נועדו לשמש כהנים לאנושות כולה, מי יכול לומר שסוף האומות להיבטל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 14:10 לינק ישיר 

"כהיום אלוקים בחר בתקשורת במקום הכהנים והלויים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 15:46 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:
שותפי

ציטטי לך את דברי החכמה המתוקים של הספורנו
כמדומה שההפרש בין ישראל לאומות העולם מתבטא היטב בדבריו שם, אתה גם מסכים שיש הפרש במעלה בין כהנים לויים וישראלים, אותו ההפרש שיש בין כהן לישראל קיים גם בין ישראל לאומות העולם, זוהי חובה קדושה של עם ישראל לשמש ככהני ד' אבל הכהן הוא משרת של שולחיו לא פחות מאשר של אלוקיו.

עיקר הטענה הברורה העולה משם היא זאת: אם ישראל נועדו לשמש כהנים לאנושות כולה, מי יכול לומר שסוף האומות להיבטל ?

שוב, הסתכל בדבריי דלעיל ותבין. לא נאמר שיתבטלו, נאמר שישארו בדרגתם הנוכחית.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 19:49 לינק ישיר 

שותפי

ועדיין אני טוען שמהפסוקים עולה בברור שההבחנה היחידה בין ישראל לאומות זה בתפקיד, אם יש הבדל מהותי יותר הוא לא מצוין בכתובים.
צלם אלוקים אינו ענין לדרגות וכל בני האדם נבראו בצלם.
כשהקב"ה פונה לפרעה הוא מודיע לו "בני בכורי ישראל" בן בכור הוא בן בעל מעלה אבל הוא איננו שונה במהותו משאר הבנים
כל מה שמצאנו שנאמר בחז"ל בגנות האומות כגון "אתם קרויין אדם וכו'" נאמר מחמת מצבם הרוחני הנתון הבלתי ממצה
אבל לעתיד לבוא נאמר בצפניה

כי אז אהפוך אל עמים שפה ברורה, לקרוא כולם בשם ה', ולעובדו שכם אחד

האין זו קפיצה גדולה במדרגה ?
יהפכו כולם עובדי ד' , והרי כבר נאמר בתד"א
"מעיד אני עלי את השמים ואת הארץ – בין ישראל בין גוי, בין איש בין אשה, בין עבד בין שפחה, הכל לפי המעשה שהוא עושה, כך רוח הקודש שורה עליו" (תדב"א פ"ט).

א"כ כל הגויים שיעבדו את ד' באמת יזכו לרוה"ק כמו ישראל ממש

תוקן על ידי חי_רגעים ב- 18/01/2011 19:50:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 23:14 לינק ישיר 

חי_רגעים כתב:

א. כל מה שמצאנו שנאמר בחז"ל בגנות האומות כגון "אתם קרויין אדם וכו'" נאמר מחמת מצבם הרוחני הנתון הבלתי ממצה
ב. אבל לעתיד לבוא נאמר בצפניה
כי אז אהפוך אל עמים שפה ברורה, לקרוא כולם בשם ה', ולעובדו שכם אחד

ג. א"כ כל הגויים שיעבדו את ד' באמת יזכו לרוה"ק כמו ישראל ממש

א. נראה לך שדיני טומאת מת באוהל תלויים במצב רוחני זמני ?

ב. כולם קוראים בשם ה' אין פירושו דווקא כדרגת ישראל באותו זמן.

ג. כמו ישראל ממש זו כבר קביעה שלך. אתה צודק לכאורה לפי המקורות שבידך.
   לי יש מקורות אחרים (בזהר ובמקובלים) אבל נשאיר אותם כרגע באפילה.
   בסה"כ אין נפק"מ כ"כ בידיעת האמת בסוגיה זו, וזה חלק מענייני העתיד הנעלמים מאיתנו בכל מקרה.
   בכל מקרה אל תמהר לדון את העניין במונחים פסיכולוגיים שטחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 13:57 לינק ישיר 

א. דיני טו"ט לא יכולים ללמד כלום, למשל גויה אינה מטמאה בנידה, לעתיד לבוא גם היהודיות לא יטמאו בנידה כמו קודם חטא אדה"ר, הנה לך ראיה שהגויים בדרגה גבוה יותר גם היום. אני יודע שאפשר להסביר את זה בכל מיני דרכים אבל זה כבר הסבר, אני יכול להסביר אחרת.
בכלל לטעון שריבוי טומאה הוא סימן למעלה זה ממש מצחיק, הרי זב מטמא בהסט הנה ראיה שזב מעולה יותר מהבריא.
ב. נכון כבר הסברתי שישראל באותו הזמן יהיו ככהנים כלפי האומות, והפרש המעלה בהתאם ותו לא
ג. אם יש סתירה בין מקורות זהו בעיה, במיוחד שהסתירה היא בין הקבלה לתנ"ך זה רק מערער עוד יותר את סמכותה ומהימנותה של קבלת הזהר ואת הסכנה ההשקפתית העומדת בפתחם של הנשענים עליה. למשל אם שמעת פעם חב"דניקים המדברים בענינים כאלו היית רואה כיצד המצב הנתון של האלהת הרבי מגיע בדיוק מכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 04:55 לינק ישיר 

מחיבורו של אפולוגט

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=33532&st=&pgnum=40&hilite

והלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תפקידו של הגוי בראי העיתונות החרדית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.