בית פורומים עצור כאן חושבים

אוקאם, וולוז'ין. המפץ הגדול או יוצר תבוני?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2011 01:19 לינק ישיר 

השכן כתב:
אתה מתקרב, אבל כל עוד אינך ממלא אחר ההוראות אהיה מנוע מלהעניק לך ציון...

האם אתה יכול לבחור בין שתי התיאוריות על סמך מבחן ה"פשטות"? שאלה קלה, כן או לא?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

קשה לי להבין לאן אתה חותר.

לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 07:25 לינק ישיר 

שששש.... אני מסתיר את טפשותי כבר זמן רב- למה לצעוק?

פותח האשכול כתב (ובאריכות יתר באשכול מקביל שעסק באבולוציה): "טענתי המקורית הייתה כי למעשה יוצר תבוני הוא תשובה פשוטה יותר מאשר האבולוציה. מה דעתכם?".

כך שלא אני קבעתי שניתן לבחור בין שתי תיאוריות, ובין שתיהן בלבד, בדרך שהציע אלי.

אני ביקשתי לדעת איך הוא עושה זאת. ואמשיך לשאול עד שכל חכמי חלם, להבדיל ממני הטיפש, יסבירו לי.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2011 15:23 לינק ישיר 

השכן,
זו לא טפשות אישית שלך (אם כי משום מה בחרת לנפנף בה) אתה בסה"כ בורג במערכת ה"חכמה" הזו.
בכל מקרה אתה אמנם לא זה שהעלה את שתי התאוריות, אבל אתה בהחלט בחרת לצמצם את הדיון רק לשתי התאוריות האלו ובחרת (בעצם גם ניסית לכפות על הדיון) שלא בחכמה את הפרשנות היותר מצמצמת עבור אחת מהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 15:27 לינק ישיר 

השכן כתב:
שששש.... אני מסתיר את טפשותי כבר זמן רב- למה לצעוק?

פותח האשכול כתב (ובאריכות יתר באשכול מקביל שעסק באבולוציה): "טענתי המקורית הייתה כי למעשה יוצר תבוני הוא תשובה פשוטה יותר מאשר האבולוציה. מה דעתכם?".

כך שלא אני קבעתי שניתן לבחור בין שתי תיאוריות, ובין שתיהן בלבד, בדרך שהציע אלי.

אני ביקשתי לדעת איך הוא עושה זאת. ואמשיך לשאול עד שכל חכמי חלם, להבדיל ממני הטיפש, יסבירו לי.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

ואז, הפכת את האבולוציה לשתי שורות פשוטות ונתת לה להתמודד מול הברווז התבוני הסגול. נו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 15:29 לינק ישיר 

שתי אפשרויות פשוטות לעזרת השכן:
רכב טויוטה קורולה סגול חונה ביער. חייזר נוחת לידו.

אפשרות א, הרכב התפתח לאט מתוך רכבים קטנים יותר בעזרת קרינה סגולה שפגעה במים חמים.

אפשרות ב, יצור תבוני בנה אותו.

מה יותר הגיוני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 15:36 לינק ישיר 

אלי, מילא איש ציפור. אבל אתה הוא זה שאמרת שהעיסוק באבולוציה הוא רק דוגמא, ואתה מבקש לדון בתער של אוקאם - חזרת בך? מה אתה מרויח מזה שאתה מעביר את השאלה אלי?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2011 15:38 לינק ישיר 

לא מרויח כלום. נתפסת לדוגמא וניסית לשאול אותי עליה. עניתי.

ומה דעתך על העניין העקרוני? האם שימוש חוזר בתערו של אוקאם לא מרוקן את משמעותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 21:41 לינק ישיר 

לא שאלתי כלום על הדוגמא.

ולשאלתך - שימוש חוזר אולי מרוקן את משמעותו, אבל מנין הנחתך שנעשה שימוש חוזר שכזה?

ולגוף הענין - אתה יכול להבחין בין תיאוריה יותר פשוטה לפחות פשוטה? עד עתה לא ענית לי. אני לא סתם שואל. אני סבור שמי שמצטט כלל מסוים, או דרך שימוש בהגיון, צריך לדעת על מה הוא מדבר. אני לא בטוח שאתה יודע, ואני לא בטוח בעיקר בגלל שאתה בורח מהשאלה הזו שוב ושוב.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2011 22:02 לינק ישיר 

עניתי על שאלתך כבר פעמיים. בצורה בה הצגת זאת שניהם "לא פשוטות" באותה מידה. 

פשטות נובעת ממיעוט ישויות, חוקים ותאוריות.

בשתי התאוריות יש את החלק ה"לא מובן" (מי יצר את הברווז הסגול / מי יצר את החומר - הקרינה האדומה.) 
מכיוון שכך, התאוריה בדבר הברווז הסגול פשוטה יותר. היא משתמש בנעלם אחד בלי חוקים נוספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 22:21 לינק ישיר 

לא הבנתי. אם בשתיהן יש אותה תעלומה, למה הברווז פשוט יותר?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2011 22:22 לינק ישיר 

אלי,
דומני שאתה לא משתמש נכון בתער של אוקהאם , או שיש בעיה בעצם הגדרת התער בענינים כגון אלו בהם האדם נדרש לשיקול דעת שאינו טריוואילי בנוגע לקביעת מה פשוט יותר (דומני שאוקהאם לא נתן כלים לקבוע כזה דבר באופן חד כתער, או אף פחות מכך)  בכל מקרה שלא במקרה אנחנו גולשים כאן הרבה אל מחוץ לגבולות מדעי הטבע , למחוזות של פילוסופיה ופסיכולוגיה, בהם לגמרי לא במקרה הישגי המדע מוטלים בספק חריף הרבה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 22:30 לינק ישיר 

השכן כתב:
לא הבנתי. אם בשתיהן יש אותה תעלומה, למה הברווז פשוט יותר?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

כי מספיק לו רק תעלומה אחת?
כי בתעלומה אחת הוא פותר עשר שאלות ולא תעלומה + עשר אקסיומות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 22:31 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אלי,
דומני שאתה לא משתמש נכון בתער של אוקהאם , או שיש בעיה בעצם הגדרת התער בענינים כגון אלו בהם האדם נדרש לשיקול דעת שאינו טריוואילי בנוגע לקביעת מה פשוט יותר (דומני שאוקהאם לא נתן כלים לקבוע כזה דבר באופן חד כתער, או אף פחות מכך)  בכל מקרה שלא במקרה אנחנו גולשים כאן הרבה אל מחוץ לגבולות מדעי הטבע , למחוזות של פילוסופיה ופסיכולוגיה, בהם לגמרי לא במקרה הישגי המדע מוטלים בספק חריף הרבה יותר.

אדרבא, בא ננסה להגדיר תער שיהיה מקובל על שנינו? (או לפחות שני הגדרות וכל אחד מאיתנו יבין מהי הגדרתו של משנהו לתער)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 22:55 לינק ישיר 

טעותך בשימוש בתער של אוקהם היא לדעתי כדלהלן: אתה מניח שיצור תבוני זה גורם אחד וכך אתה טוען שעל פי אוקהם יש להעדיף תשובה של גורם אחד. אבל יצור תבוני הוא איננו גורם אחד אלא בכל מערכת נתונה שאותה אתה מנסה להסביר הוא יתפקד כמשהו אחר[..בזכות תבונתו כמובן שהיא כשלעצמה דבר אינסופי] . אוקהם אמר שכשיש לי אפשרות להסביר משהו עם מלאך אחד [ כח אחד] אין לי סיבה להניח עשרה מלאכים [עשרה כוחות] אתה "פתרת" את הבעיה כביכול אתה מציע מלאך אחד או אל אחד אבל עם אין ספור כוחות. מה לזה ולתער של אוקהם?

תשאל מה עם אבולוציה? והתשובה היא כפי שכתבתי לך לעיל אבולוציה איננה גורם מסביר היא פרדיגמה מדעית. כשאני מנסה לענות שאלה על כל מערכת כיצד היא התפתחה במערכת הספציפית הזו אני אעדיף שהיא תהיה כמה שפחות מורכבת וכמה שיותר פשוטה.אכן מדען שיגיד שחלזון הוא הסבא של הקוף ויגייס לכך את  האבולציה לא אמר כלום. לעומת זאת מדען שיטען שמוטציה גנטית-סביבית ספציפית השפיעה גם על חלזונות וגם על קופים בדרכים שונות אמר גם אמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 23:00 לינק ישיר 

אלי,
לשיטתי אין אפשרות כזו, כי למעשה הפשטות היא קרטריון בעייתי, גם בשל מה שכתבתי למעלה וגם  כי לעתים ובפרט בענינים שדורשים עיון דק, פשטות היא נאיבית ומוטעית, באשר בסופו של דבר מה שנתפס כפשוט נובע מכמה הנחות יסוד (לא רק שכליות, אלא גם ואולי בעיקר כאלו אישיות-נפשיות) שלא בהכרח נכונות בכל מובן וענין, כך שאין מנוס מלחפור ולעיין היטב ביסודות החשיבה ובכליה על מוגבלותם ויתרונותיהם, ועל בסיס כך להעמיד יסודות איתנים שיוכלו להבין באופן נכון ובעל פרופרציות מתאימות את הנתונים לאשורם, ולנקות את ההתרשמות המשוחדת לעתים מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אוקאם, וולוז'ין. המפץ הגדול או יוצר תבוני?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.