| נשלח ב-11/1/2011 21:47 |
|
| |
דיווח מקונצרט בחצרות אדמורים בהיכל התרבות
דיווח זה נכתב בזמן שהקונצרט בעיצומו. חלקו הראשון של הקונצרט שבר אותי ואכזב אותי קשות. לפחות הנסיעה לנתניה הייתה קלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 22:30 |
|
| |
חובבמנתניה איכזב אותי קשות,פתח אשכול וזרק מילים לחלל העולם בלי להסביר ולנמק אותם.
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 22:42 |
|
| |
אם חשבתי שאוכל לשמוע מעט חזנות אז גם המעט הזה לא היה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 23:43 |
|
| |
חובב , אולי אתה "מורעל" בחזנות אולם אני כן מצאתי קטעי חזנות / תפילה שכן ניתן להתייחס אליהם כדלקמן : יהי רצון (ברכת החודש) - לחן תלמוד ,ביצוע :ישראל רנד אור חדש - לחן ב"צ שנקר ,ביצוע- יעקב מוצן אדם יסודו מעפר- לחן שלמה ביינהורן ,ביצוע :יעקב מוצן שמע ישראל -לחן תלמוד (בנוסח דוד ורדיגר) ,ביצוע :דוד ויינבך אזי בשלישי -לחן בצלאל אודיסער / זיידל רובנר ,ביצוע :בן ציון מילר ( עיבוד מיוחד של הד"ר למקהלה /לתזמורת )
עד כאן דיווח ביניים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2011 23:52 |
|
| |
חוצפה שהקדמתם אותי
ערב טוב ומבורך לחובבי החזנות הנה אני חוזר מהקונצרט השני מבית יובל : בחצרות אדמורי"ם היה קונצרט מטורף כיאה וכנאה לבית יובל החזנים כולם היו מעולים וכך גם המקהלה והתזמורת היצירות שבוצעו הערב:: פתיחה – שיר המעלות –גור לא תבושי – דוד וינבך – צאנז דרור יקרא – יעקב מוצן בן ציון מילר וישראל רנד – טאלנא אתה חונן – יעקב למר – קאליב יהי רצון – ישראל רנד – י תלמוד א-ל אדון – דוד וינבך ישראל רנד ובן ציון מילר מודזיץ אור חדש – יעקב מוצן – מודזיץ מחרוזת חב"ד – כל החזנים והמקהלה הפסקה אדם יסודו – יעקב מוצן – רופשיץ זאל שיין קומען – למר - הרב קוק שהשלום שלו – ישראל רנד – ישראל רנד שמע ישראל – וינבך – ורדיגר אזי בשלישי – מילר – באבוב מחרוזת סערט ויזניץ – כל החזנים – ר" חיים בנט טוב להודות – כל החזנים והמקהלה – מודזיץ סוף מי ששיחק אותה גבר היה למר יעקב מוצן היתנשא בקולו היפה אהבתי גם את ישראל בזרימה שלו הקטע של בן ציון מילר אזי בשלישי היה משהו לא רגיל זה היה אופראיסטי ביותר ואסים בשבחו של המנצח שעשה עבודה עצבנית עם המקהלה ובמיוחד כל העיבודים שעל הפילרמונית הישראלית שליראות אותה היה להביט בגאוה הישראלית (שבקושי יש היום) הגיעו אנשים בערימות כל המקומות היו תפוסים חוץ מכמה ברזנים ותודה ליצחק ראשי המנהל והמפיק הנהדר שלנו ניתראה עווד בה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 02:46 |
|
| |
כבר הרבה זמן שלא נכחתי בקונצרט של יובל, הערב הייתה לי ההזדמנות להיות בין הנוכחים בקהל. אולי באתי עם ציפיות גבוהות ולכן... יצאתי מאוכזב (ולא לנתניה) ואנמק.
א. כחובב חזנות כמעט ולא היה לי מה לחפש בקונצרט, רק שלשה פרקים לדעתי עומדים בקריטריון של חזנות. ציפיתי למשהו אחר לחלוטין מהקונצרט. חשבתי שנשמע פרקי חזנות המיוחסים לחצרות חסידות (כמו שיש שמיחסים את רזא דשבת לאיזה אדמו"ר), או פרקי חזנות של חזנים חסידיים, אדמו"רים, אך לא, היו שירים חסידיים מוכרים ברובם עם תזמור סימפוני.
ב. היכולת הקולית והשילוב עם התזמורת והמקהלה של חלק מהמבצעים לקה בחסר.
ג. היו הרבה שירים שהשתתפו בהם כמה חזנים יחדיו, אך כמעט ולא היו ביצועים של שניים ושלושה קולות, פשוט החזנים שרו לפי תור. חבל מאד!
ובקטנה, הבמה לא נראתה יפה, לא היה שום תפאורה ואפילו חסכו את סידורי הפרחים.
אני מבין שיש קהל רב שאליו הסיגנון הזה מתאים, לי זה לא מספיק ואני מצפה למעט יותר מושלמות והרבה יותר חזנות.
|
| נשלח ב-12/1/2011 08:33 |
|
| |
אני כבר הפסקתי כמעט בגלל סיבות אלו ואחרות ללכת לקונצרטים של סובול, אני הייתי קרוב ל 10 שנים בקונצרטים והפסקתי, הכל חוזר על עצמו , הרבה שירה ואים כמעט חזנות, הייתי בקונצרט גאלה שנה שעברה והתעצבנתי כל כך , לא הגעתי למקצבים של מוזיקה חסידית אני מחכה לרגש, אני חושב שגם אתמול הסיפור חזר על עצמו, אבל כל זה , מפני כשמסתכלים על השורות הראשונות של ההיכל רוב האנשים שם שמשלמים מחירים גבוהים אין להם הבדל בין הצגה לחזנות , זה בילוי לערב, הם לא מבינים בחזנות, כשמוחאים כפים באמצע השיר זה עושה להם את החיים, ולכן זה מה שסובול צריך למכור , הקונצרט הבא אולי יקרא השירה שבחזנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 11:09 |
|
| |
הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד
היה ידוע וברור לכל מי שבא לערב בחצרות אדמורים שהוא בא לערב פחות חזנות יותר מנגינות חסידיות.
חלק גדול מהקהל היו חסידים שלא באים בדרך כלל לשמוע חזנות לשמה והפעם באו לערב חסידי עממי לטעמם.
גם"יובל" האנסבל הישראלי מגדיר את עצמו"...."לחזנות ומוסיקה יהודית"
על הניגון החסידי אמר רבי ישראל ממודזיץ "אומרים שקרוב עולם הנגינה אצל עולם התשובה ואני אומר שעולם הנגינה הוא עולם התשובה"
כמה עמל מוזיקלי הושקע בהפקה וביצועעל ידי החזן ב.צ. מילר ומקהלת יובל בנצוחו של ד"ר מרדכי סובול ביצירה "אזי בשלישי!באבוב של בצלאל אודיסר-זיידל רובנר ???
גם בבתי הכנסת נוהגים חזנים רבים לקחת יצירות חזנות מוכרות וחביבות על מנת שקהל השומעים ישתתף בשירה,זמזום ושותפות אקטיבית של "הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד"
ירבו שמחות אמת בעם ישראל
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 11:47 |
|
| |
מזמין את כל המאוכזבים, וגם אלו שלא, ובכלל- את כל אוהבי החזנות לקונצרט מחר בבית האופרה - "מכון ת"א מצדיע לשלמה להט". תאמינו לי- כדאי!!! ידוע לי על כאלו שקשה להם שני קונצרטים בשבוע, אבל- לדעתי- שווה מאד!!!!!
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 13:28 |
|
| |
מי יכול לעלות את השיר אזי בשלישי של באבוב, עדיף מהקונצרט אתמול בביצוע בן ציון מילר תודה !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 14:26 |
|
| |
מעניש- אתה תקבל אחוזים?
לחילופין, יש לך כרטיסים בשבילי?
|
| נשלח ב-12/1/2011 15:41 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 16:13 |
|
| |
גם אני ממש התאכזבתי א. זה לא היה קונצרט חזנות. ב. היו יותר מידי פאדיחות, כל מיני טעויות למיניהם. ג. לחזן יעקב למר, אתה עוד תהיה גדול, יש לך צבע קול מדהים, אך אתה חייב עוד להשקיע בלימודים, הן מבחינת הקצב, והן מבחינת הרגש. ד. לחזן ישראל רנד, הייתי משעמם לגמרי, עמדת על הבמה כאילו היא שייכת לך, לא היית בפנים השירה, זה היה נשמע כאילו אתה קורה טקסט. ה. לחזן ויינבך, היית ענק. ו. לחזן מוצן, רואים שאתה משקיע, אתה נכנס לשיר בכל מילה ומילה שאתה מוציא מפיך, תמשיך לעלות ולהצליח.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 16:37 |
|
| |
בדרך כלל כשבאים לתת ציון לקונצרט קשה מאוד לקבוע חד משמעית את ציונו משום שיש הרבה אלמנטים לקחת בחשבון, ואפילו אם היו הרבה דברים לא טובים, מן הסתם היו כמה דברים שכן ראויים לציון, על כן על נותן הציון לשקלל את מכלול הנתונים הקיימים ולסכם, על כן אתכבד לסכם, וציון?! אשאיר לאחרים...
אפתח בחזנים: יעקב מוצן - מצויין(כרגיל בד"כ) שירה יפה ודינאמית עמידה מכובדת על במה ומקצוענות! מגיע מוכן ולא משאיר כמעט כלום ליד המקרה. הביצועים שלו בערב היו מושלמים! יעקב למר - חזן צעיר ומבטיח, בעל קול נעים, לא "חופר" בגבוהים ולא מנסה למכור סחורה שאין ברשותו, מודע למגבלותיו ומתמודד עמן בצורה מעוורת התפעלות. אך דא עקא וספרתי לו 2 טעויות ואחת מתוכן חמורה מאוד, וזאת בעת ביצוע היצירה "אתה חונן" ממשלקראת סיומה. אילו היה בקיא יותר בקריאת מוזיקה היה מונע מעצמו את המבוכה...את השיר השני שביצע ביידיש ביצע באופן מושלם! ישראל רנד - נמצא בתקופה קולית לא טובה (בלשון המעטה) ולא יכול לשיר יותר מקטע אחד בכל מחצית קונצרט, ולאחר ביצוע היצירה עליו לתת מנוחה לקולו דקות ארוכות, כל זאת עקב שימוש טכני קלוקל בקול והפעלת לחץ מיותר בעת השירה. היו גם כמה נפילות בקצב בכמה ביצועים, אך מבחינתי הבעייה המרכזית היא בהפקת הצליל אשר גם מקשה עליו להפיק קולרטורות מורכבות וניכרת היטב כבדות ולאות בקול. בן ציון מילר - אמירה חזנית משובחת אך בעייתית בעקבות איכות הקול אשר בנמוכים (פה נמוך ומטה) כמעט ולא קיים (כמה חבל שאת היצירה אזי בשלישי אשר אותה ביצע כתב המעבד בסולם נמוך מאוד וכך נוצר מצב של אי דומיננטיות בולטת בחצי הראשון של היצירה) ובגבוהים מנסר יותר מידי, ספרתי כניסה אחת ברוטאלית לפני הזמן, וחבל מאוד, לאיכות הקולרטורה כמעט ואין מתחרים! דוד וינבך - עקב אכילס של הקונצרט הזה (ולפחות עוד קונצרט שאני זוכר) לא היתה יצירה אחת בו הוא נטל חלק שלא הוחרבה וירדה מהפסים, הן בעיית קצב והן בעיות התמצאות במוזיקה, קטסטרופלי לכל תזמורת ומנצח. מקומו ליד עמוד התפילה או על במה בליווי פסנתר בלבד עם תזמורת בנפח כזה זה לא עובד ולא יעבוד... המנצח אף הוא לא חף מטעויות וספרתי 2 קריטיות וקול גמגום התזמורת נשמע ברמה לגודל המבוכה, לזכות של המנצח ניתן לומר שבדרך כלל ניצוחו ללא רבב בקונצרטים מסוג זה, וייתכן שלא חש בטוב כל כך וכד'.
מבחינת העיבודים, חלקם מאוד מצאו חן בעיניי חלקם פחות, התזמורים לחלק מהשירים המוכרים נתנו טעם חדש לקלאסיקה הזו, ואני מוצא בה חן לעיתים. חלק מהעיבודים היו יומרניים ולא באמת שירתו את השיר אלא את התזמורת או המעבד. אני בטוח שלקראת הקונצרט הבא יופקו לקחים שצריכם להלמד מערב זה. המקהלה היתה סבירה והוכנה באופן מניח את הדעת, אך עדיין אני סבור שיש לשפר את הצליל שהמקהלה הזו מפיקה, (אולי ע"י שילוב זמרים צעירים בהרכב).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 16:56 |
|
| |
חובבמנתניה וקאמרטון, גם אני מאוכזב מהיחס שירה \ חזנות בקונצרט, אולם לדעתי זו כבר שנה שניה או שלישית שאחד מחמשת הקונצרטים הוא בסגנון כזה , כלומר שירתי בעיקרו.כנראה שד"ר סובול מעוניין גם בקונצרטים מסוג זה,שאליהם מגיע קהל קצת שונה בחלקו. בחצי הראשון, במיוחד ביצירות ה"שיריות" הטהורות , כמו אל-אדון, הרגשתי כאילו משתמשים בטנק כדי להרוג ציפור... לא חבל להביא כאלו תותחים בשביל כזה קטע? אני בטוח שגם לחזנים עצמם זו אכזבה במידה מסויימת שאינם יכולים להביא את מלא יכולתם אל הבמה.
אולם אכזבתי הגדולה ביותר אתמול היתה מה....חניון החדש. חניתי בו ע"פ המלצת אחד מהחברים שכתב בפורום שבקונצרט הקודם הוא חנה שם והיה מעולה, ללא עומס. לקח לי כמעט חצי שעה לצאת מהחניון לאחר הקונצרט, גם לעמוד בתור למכונת התשלום, כי משלמים ביציאה ולא בכניסה, וגם בתור לצאת עם המכונית מהחניון. חבל
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2011 16:57 |
|
| |
היה ברור לפי נושא הקונצרט שמדובר יותר במוזיקה חסידית, מכיון שלא ציפיתי לחזנות הצלחתי להעביר את הערב בהנאה רבה כערב שירה, ותודה למי שישב לידי שלא תקע לי מרפקים בצלעות כשקצת הגזמתי.
לגבי הרפרטואר , אולי הייתי בוחרת ביותר מארשים ולא ביצירה כמו "נר לרגלי" שלא נראתה לי מתאימה. אבל זה ענין של טעם וריח.
לגבי החזנים [ ואין ספק שלמר היה הכוכב] אף אחד מהם לא נראה מתלהב במיוחד או נהנה , פשוט באו לעבודה , וככה זה נראה.
הקטע שסובול חיבר לתזמורת היה נפלא לטעמי.
מעניין כמה גדול היה הקיגל שבן ציון מילר הכין לסובול,כי התשלום עבורו היה ארוך מידי ואפילו משעמם.
|
|
|
|
|