| נשלח ב-14/1/2011 00:33 |
|
| |
בין ההיכלות - דיווח מבית המשכן לאמנויות הבמה בת"א
בס"ד ערב טוב לחברי הפורום, לפני כשעה קלה הסתיים קונצרט הצדעה למר שלמה להט - צי'ץ בבית האופרה בתל אביב. בקונצרט לקחו חלק זמר האופרה אלן גלסמן, החזנים: צודיק גרינוולד נתנאל הרשטיק ויעקב שטארק. כחזנים אורחים לקחו חלק: החזן צבי וייס, קולין שחט ונערי הפלא אורעד כץ ואבי ניר, הפסנתרן מנחם בריסטובסקי. כמחווה למר שלמה להט על חלקו בהקמת בית הספר לחזנות בתל אביב - בית הספר קד והופיע לכבודו יחד עם מר שלמה להט שותף ממשי להחייאת החזנות ושימורה בתל אביב ובייסוד בית הספר הוא מר חיים וינר - "קרן חיים וגילה וינר" שערכו קונצרט רבים משנות השמונים בתל אביב תחת המחלקה לתרבות תורנית בניהולם ובהדרכתם של שמעון הוכמן ואילנה בן ישי. את החזנים והמקהלות ליוותה התזמורת הסימפונית של חיפה בניצוחו של מאסטר נעם שריף וסגנו יוני פלחי. על מקהלת בית הספר ניצח מנהל מכון ת"א לחזנות החזן נפתלי הרשטיק - וקיבל אות הערכה מבוגרי בית הספר בסיום הקונצרט. חלק ניכר מהעיבודים מפרי עמלו של ריימונד גולדשטיין ממוריו הותיקים של המכון.
להלן הרפרטואר כפי שבוצע: פתיחה לרוסלאן ולודמילה - גלינקה - תזמורת הסימפונית חיפה שירת העבדים - נבוקו - מקהלת מכון ת"א ותזמורת חיפה מה טובו - לחן: מנחם בריסטובסקי - החזן צבי וייס עם המקהלה והתזמורת שים שלום - לחן יוסי גרין - צודיק גרינוולד מלוך על כל העולם - לחן: יוסל'ה רוזנבלט - נתנאל הרשטיק אב הרחמים - מכטנברג - יעקב שטארק - סולן: אבי ניר recondita armonia - טוסקה - זמר האופרה אלן גלסמן
e luceven stelle - טוסקה - זמר האופרה אלן גלסמן האידישע מאמא - ילין פולק - נער הפלא אורעד כץ
פתיחה של ביזט - התזמורת the flower song - כרמן - זמר האופרה אלן גלסמן nessun dorma - טורנדוט - צודיק גרינוולד che gelida manina - לה בוהם - נתנאל הרשטיק כי לו נאה/חד גדיא - אוישר - נתנאל הרשטיק רצה - גנטשוף - יעקב שטארק אב הרחמים - לחן יוסי גרין - צודיק גרינוולד dio che nellalma - ורדי - זמר האופרה אלן גלסמן וקולין שחט. שיבנה בית המקדש - שלושת החזנים: גרינוולד, הרשטיק ושטארק
הערב יצא לפועל בהפקתו של לוי כנס מהמרכז לחזנים יישר כח למופיעים ולעומדים מאחורי הקלעים לילה טוב יהודה
תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 14/01/2011 09:38:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 00:44 |
|
| |
אני לא אתן דווח רק את התרשמותי ,אני הולך לרוב הקונצרטים והקונצרט הערב הייתה חוויה שלא הייתה במחוזותינו מזה זמן רב החזנים היו מעולים התזמורת והמקהלה נתנו לווי מרשים בין שתי ההיכלות כך שגם החלק האופראי נעם לאוזן יישר כוח למארגנים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 02:15 |
|
| |
חוץ מל"שחט". אין לאף אחד מהחזנים קול עם "בשר"...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 10:44 |
|
| |
לא זכיתי להיות בין צופי מאזיני הקונצרט. חבל. לא הבנתי מה היה החוט המקשר "בין ההיכלות"?? מהדיווח של יהודה אםילו לא הבנתי את הקש בין היצירות של כל היכל? ועוד שאלה- אם צודיק גרינוולד ונתנאל הרשטיק שרו אופרות, למה אלן גלסמן לא שר חזנות? או שהמעבר מהיכל להיכל הוא חד סיטרי?
אגב- מדיווח שקיבלתי מחברים שנכחו באולם, עולה שהיה ערב מהנה, נחמד, עם אווירה קלילה ומשוחררת מהנוקשות שרגילים אליה. יש דורשים זאת לחיוב- הן יכולת לצאת לערב מהנה עם בן/בת הזוג, הן ממגוון רחב של יצירות מסוגים שונים ועוד. יש דורשים לגנאי- חוסר מקצועיות בתיאום בין התזמורת-חזנים/זמרים-מקהלה, טעויות בהנחיה ובתיזמון עליית החזנים והמנצחים. סיפרו לי כמה הם נהנו, ועל כמה "פשלות" רציניות". כנראה ש "אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידיך". מצפה לדיווח ממי שהיה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 11:26 |
|
| |
הייתי שם, ואני לא אובייקטיבי. מהמקום שאני עמדתי, ראיתי את כל האולם, המנצח והתזמורת, ולדעתי היה ערב מכובד, מרשים מאד. הפקה ייחודית, עם המון שימת לב לפרטים!
אישית, אני יותר מתחבר למה שכתב מר HAIMWIN, מאשר לחברים של צוםזאך. מה שקובע הוא, שהיו לי הרבה חברים במקום, וכולם, ללא יוצא מן הכלל, סיפרו לי עד כמה שנהנו והיה מיוחד!!
ירבו קונצרטים כאלו! הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 15:57 |
|
| |
pastingכנראה ששני קונצרטים בשבוע ,פשוט שברו אותי ונאלצתי לכתוב אחרי תקופה ארוכה .
זה התחיל בכך שהתייבשתי בקופת היכל התרבות בציפייה לכרטיס זוגי במקום כל-שהוא ובמחיר כלשהוא .
בדקה לשמונה לפני שעשיתי פרסה חדה לחזור לירושלים , הצלחתי לקנות זוג כרטיסים במקום נידח .
אך הציפייה הייתה שווה כל גרוש , קונצרט קליל ביותר, מהנה ומרומם.
אצלי הוא ייזכר בעיקר בגלל טעות אחת קריטית של החזן ווינבך [ שאני מאוד אוהב ] לקראת סיום המחרוזת וטעות נוספת של מוצן בשיר הסיום .
כמובן שלא הייתי מתנגד לעוד פרק חזנות או שניים, לכן קפצתי משמחה כאשר הציעו לי 6 כרטיסים חינם !!! לקונצרט של אתמול.
הרגשתי כמי שנפלה עליו מתנה משמיים. אחרי שעה ,הרגשתי כמי שנפלו עליו השמיים !!!
הפתיחה הקלאסית אכן הייתה מרשימה מאוד ,אך לאט לאט החזנות הרסה את המקצוענות.
במקום המנצח שריף הגיח פתאום מוקיון נמוך וקרח שנראה שהקשר שלו לחזנות הוא כמו שלי לאלביס.
האם יכול להיות שמר שריף נתן לעוזר שלו את החזנות הנחותה ? אולי אפילו בצדק ?
החזן צבי וויס עמד רחוק מהמקרופון ונשמע מצייץ את מה טובו הנחמד של בריסטובסקי.
הזמר גרינוולד היה חנוק מאוד בצלילים הגבוהים ,בשיר שמתאים יותר למערב הפרוע מאשר לקונצרט קלאסי.
מהחזן שטארק מאוד נהניתי , אך החזן הצעיר שהעמידו לידו באב הרחמים ,היה נשמע פחות טוב מילד בר-מצווה ממוצע.
את המקהלה המצויינת בקושי שמעו במהלך הערב והיה נראה כי נפתלי הרשטיק עדין הצליח להפתיע אותם ואת הפסנתרן פה ושם.
מלוך של רוזנבלט היא יצירה משעממת שקיבלה עיבוד משעמם אף יותר, כך שאין מה להאשים את נתנאל הרשטיק המוכשר אלא רק בכך שבחר לשיר אותה.
זה המשיך בביצוע מעורר רחמים לגרסא מקוצרת ומשעממת לאידיש מאמע .
"הטנור העולמי" צריך היה כנראה לפרוש מזמן , כמוהו גם בן ציון מילר מהקונצרט השבוע.שנייהם מזייפים וקולם צורם .
לצערי ,לא הבנתי את מחרוזת אב הרחמים של יוסי גרין , אולי אם אשמע זאת עוד כמה פעמים .
האקורדים הצורמים בתזמורת לאורך כל השיר הצליחו להרוס כמה רגעים בודדים של נחת.
מה עוד היה ? הזמר גרינוולד הרס סופית את שירו האיטלקי של פברוטי , אפילו קצת כבוד לאופרה אין ???
את מה שהתחיל הלפגוט , המשיך בהצלחה גרינוולד.
ולסיום שייבנה המקדש – שלושה חזנים על מקרופון אחד ומנצח אחד מסכן. בקיצור באלגן !
לפחות היה נעים להסתכל על הבמה. התפאורה והתאורה השרו אווירה נעימה מאוד .
גם התוכנייה הייתה מאוד מכובדת.
חבל מאוד שכך היה נראה קונצרט שאמור לחגוג את תחייתה של החזנות .
החזנות כנראה גוססת, היא חיה רק בהיכל התרבות בת"א .
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 15:57 |
|
| |
כנראה ששני קונצרטים בשבוע ,פשוט שברו אותי ונאלצתי לכתוב אחרי תקופה ארוכה .
זה התחיל בכך שהתייבשתי בקופת היכל התרבות בציפייה לכרטיס זוגי במקום כל-שהוא ובמחיר כלשהוא .
בדקה לשמונה לפני שעשיתי פרסה חדה לחזור לירושלים , הצלחתי לקנות זוג כרטיסים במקום נידח .
אצלי הוא ייזכר בעיקר בגלל טעות אחת קריטית של החזן ווינבך [ שאני מאוד אוהב ] לקראת סיום המחרוזת וטעות נוספת של מוצן בשיר הסיום .
כמובן שלא הייתי מתנגד לעוד פרק חזנות או שניים, לכן קפצתי משמחה כאשר הציעו לי 6 כרטיסים חינם !!! לקונצרט של אתמול.
במקום המנצח שריף הגיח פתאום מוקיון נמוך וקרח שנראה שהקשר שלו לחזנות הוא כמו שלי לאלביס.
הזמר גרינוולד היה חנוק מאוד בצלילים הגבוהים ,בשיר שמתאים יותר למערב הפרוע מאשר לקונצרט קלאסי.
מהחזן שטארק מאוד נהניתי , אך החזן הצעיר שהעמידו לידו באב הרחמים ,היה נשמע פחות טוב מילד בר-מצווה ממוצע.
את המקהלה המצויינת בקושי שמעו במהלך הערב והיה נראה כי נפתלי הרשטיק עדין הצליח להפתיע אותם ואת הפסנתרן פה ושם.
מלוך של רוזנבלט היא יצירה משעממת שקיבלה עיבוד משעמם אף יותר, כך שאין מה להאשים את נתנאל הרשטיק המוכשר אלא רק בכך שבחר לשיר אותה.
"הטנור העולמי" צריך היה כנראה לפרוש מזמן , כמוהו גם בן ציון מילר מהקונצרט השבוע.שנייהם מזייפים וקולם צורם .
לצערי ,לא הבנתי את מחרוזת אב הרחמים של יוסי גרין , אולי אם אשמע זאת עוד כמה פעמים .
מה עוד היה ? הזמר גרינוולד הרס סופית את שירו האיטלקי של פברוטי , אפילו קצת כבוד לאופרה אין ???
[/quote]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 15:58 |
|
| |
כנראה ששני קונצרטים בשבוע ,פשוט שברו אותי ונאלצתי לכתוב אחרי תקופה ארוכה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 19:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 19:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 20:17 |
|
| |
ירושלים - שכחת לספר לנו מה עשית עם יתרת-5- הכרטיסים שקיבלת ( כרטיס אחד שימש אותך לשמש "שופרו של משיח" )
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 23:16 |
|
| |
תJerusalaim
תתבייש לך, אף פעם לא ראיתי כזאת שחיטה פומבית לחזנים,
אתה או ילד מגודל, או איש אכזר!
תוקן על ידי עוד_1 ב- 15/01/2011 23:19:33
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2011 23:33 |
|
| |
עוד 1 , ראינו גם ראינו שחיטות קשות מאלו על גבי הפורום לחזנים מסכנים שאפי׳ זכות תגובה ראויה לא ניתנה להם.
אין מה לעשות זה המצב לא רק בפורום אלא בכל מה שקשור לעולם החזנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 10:06 |
|
| |
שבוע טוב,
למרות שאני חדש יחסית בפורום,בכל-זאת אפנה למנהלי הפורום בקריאה לנעול אשכול זה שזורם בו כפי הנראה דם רע,והתגובות בו פוגעות ומעליבות שתוצאותיהן מי ישורנו,ואם אפשר אף למחוק אשכול זה. אחיי,הבה נקפיד על התנסחות מכובדת ראויה ועניינית הלא סוף סוף בחזנות עסקינן שהיא אמורה לגרום לנו להרגיש באטמוספירה אחרת מעט רוחנית יותר.
שבוע טוב נחמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 11:17 |
|
| |
| Jerusalaim כתב: |  | | pastingהגיח פתאום מוקיון נמוך וקרח שנראה שהקשר שלו לחזנות הוא כמו שלי לאלביס. |
|
וואו! איזו ביקורת מקצועית! אני מניח שאתה מבסס את הביקורת המוזיקלית שלך על פי נתוניו הפיזיים של המנצח, ומעניק לו את התואר מוקיון - בגלל שהוא נמוך וקרח. אתה אדם מאד מקצועי ורגיש!
המנצח יוני פרחי הוא עוזר המנצח של נועם שריף בתזמורת הסימפונית חיפה. הוא פסנתרן ומנצח מוכשר מאד, המנצח על סדרה של קונצרטים משל עצמו בתזמורת הסימפונית חיפה. דוקא מפאת הקושי בחיבור בין החזנות, בעלת קצב משתנה משלה, לתזמורת קלאסית הרגילה למסגרת, טרח המנצח פרחי לעבור עם המקהלה והחזנים מראש על הפרטיטורה בכדי להיות מוכן להפתעות שנושאת החזנות בחוּבּה. הוא עשה עבודה מצוינת והשתלט על החומר בזמן קצר, בגלל כשרונו והמוזיקליות שלו.
אבל מה כל זה שווה, אם הוא נמוך וקרח?
אם יש לך את החוצפה לכתוב את כל מה שאתה כותב בגסות כזאת, תאזור אומץ לחתום בשמך המלא. זה לא חוכמה להשתלח בצורה כזו באופן אנונימי ולהכות רעך בסתר. אנחנו בפורום לא מעוניינים בזה. ואם מישהו תוהה למה ותיקי הפורום נטשו אותו - זו הסיבה.
לתשומת לב המנהלים
דניאל
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 11:58 |
|
| |
שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו (על פי תיקונו של רוני )
אני דווקא מאוד נהנתי בקונצרט בבית האופרה
היה קונצרט מושקע הן בתפאורה והן בתוכניה שחולקה חינם
החזנים כולם היו במיטבם
נתנאל הרשטיק : הוא אמן במלוא מובן המילה , יכולת הביצוע שלו ענקית.
צודיק גרינוולד : כשהגעתי לקונצרט הופתעתי לראות שהוא ישיר רק שירים ולא חזנות , אך בקונצרט ראיתי שבתחום השירה הוא ענק, והבחירה היתה מעולה.
צודיק לא ניסה להרשים בטונים הגבוהים והראה את יופי שירתו גם בלי זה.
זמר האופרה: היה אגדי !!!
יוסף יעקב שטארק : זו היתה הפעם הראשונה שראיתי אותו ב״חי״ והתרשמתי מאוד מיכולת הביצוע שלו ומקולו הלירי המתקתק, בשבת ראיתי אותו גם בתפילה ברמדה ואין לו מתחרים (בליגה שלו) בתפילות, הוא הטוב מכולם!
ילד הפלא אורעד כץ : שוב הפתיע אותי בקולו החם ובביצועיו המדויקים , לי זה נראה מפתיע כשילד שר בקצב מדויק ובדינמיקה ובדיקציה השמורים לבעלי נסיון שזקנים ורגילים בתחום.
הוא יותר נכון חזן הפלא !
המנצח האגדי נעם שריף : אין מילים
הקונצרט היה מהנה מאוד , הרפרטואר המשולב היה נהדר, נכון והיו מעט פאשלות קטנות , אבל מכאן ועד לדבר על המנצח המוכשר פרחי שעולה ברמתו על הרבה מנצחים בתחום החזנות זו שטות.
נכון שעל חזנות קצת קשה לו לנצח מכיוון שאינו חי את זה כ״כ אבל גם במצבו ההוא הוא היה מעולה !
תודה לחזנים, לילדי הפלא, למקהלה לתזמורת, למפיקים , ישר כח
אני נהנתי !
ואני לא מבין מה בכלח קישרו בין קונצרט זה לקונצרט של יובל ?
ליובל אין מתחרים מכיוון שו תוכית מנויים וגם אם יהיו מתחרים זה יכשל מראש.
בכבוד רב - אלעזר
 |
|
|
|
|
|