בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

בין ההיכלות - דיווח מבית המשכן לאמנויות הבמה בת"א

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/1/2011 12:02 לינק ישיר 

שבוע טוב לחברי הפורום וצופיו (על פי תיקונו של רוני )

אני דווקא מאוד נהנתי בקונצרט בבית האופרה
היה קונצרט מושקע הן בתפאורה והן בתוכניה שחולקה חינם
החזנים כולם היו במיטבם
נתנאל הרשטיק : הוא אמן במלוא מובן המילה , יכולת הביצוע שלו ענקית.

צודיק גרינוולד : כשהגעתי לקונצרט הופתעתי לראות שהוא ישיר רק שירים ולא חזנות , אך בקונצרט ראיתי שבתחום השירה הוא ענק, והבחירה היתה מעולה.
צודיק לא ניסה להרשים בטונים הגבוהים והראה את יופי שירתו גם בלי זה.  

זמר האופרה: היה אגדי !!! 

יוסף יעקב שטארק : זו היתה הפעם הראשונה שראיתי אותו ב״חי״ והתרשמתי מאוד מיכולת הביצוע שלו ומקולו הלירי המתקתק, בשבת ראיתי אותו גם בתפילה ברמדה ואין לו מתחרים (בליגה שלו) בתפילות, הוא הטוב מכולם!

ילד הפלא אורעד כץ : שוב הפתיע אותי בקולו החם ובביצועיו המדויקים , לי זה נראה מפתיע כשילד שר בקצב מדויק ובדינמיקה ובדיקציה השמורים לבעלי נסיון שזקנים ורגילים בתחום.
הוא יותר נכון חזן הפלא !

המנצח האגדי נעם שריף : אין מילים

הקונצרט היה מהנה מאוד , הרפרטואר המשולב היה נהדר, נכון והיו מעט פאשלות קטנות , אבל מכאן ועד לדבר על המנצח המוכשר פרחי שעולה ברמתו על הרבה מנצחים בתחום החזנות זו שטות.
נכון שעל חזנות קצת קשה לו לנצח מכיוון שאינו חי את זה כ״כ אבל גם במצבו ההוא הוא היה מעולה !

תודה לחזנים, לילדי הפלא, למקהלה לתזמורת, למפיקים , ישר כח
אני נהנתי !  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 12:55 לינק ישיר 

ביום חמישי לאחר הקונצרט פגשתי בדרכי ליציאה מהיכל האופרה את אחד המבקרים הכותב בעיתון שאינו עובר את סף דלת ביתי.הופתעתי מכך שהוא גולש בין השאר בפורום זה ושהוא יודע שאני כותב בפורום,הוא זכר שכתבתי שבקונצרטים לחזנות התיזמור הפך לעיקר וככל שהתזמור יותר בומבסטי ורעשני ודורס את החזנים,הוא יותר "משובח".הוא שאל אותי מה דעתי על הקונצרט,עניתי לו שתזמור וליווי כמו שהיו בקונצרט זה הלואי שהיו גם באולמות אחרים.הוא אמר לי: "הקהל שלכם אוהב תזמורת רועשת".

האם זה כך צריך להיות "לכם ולא לו"

ביקרתי בזמנו בכמה מבתי האופרה הגדולים,אין מיקרופונים ואין רמקולים רבי עוצמה המתאימים למוזיקת פופ ורוק,היכל האופרה בתל אביב עומד בשורה הראשונה , מבחינה אקוסטית עם בתי האופרה הגדולים בעולם.
קודמי כתבו שקולה של המקהלה לא נשמע.לאזני נשמע הקול חד וברור,וכך הוא נשמע גם בהקלטה שהקלטתי.תפקיד המקהלה ללוות את החזן ולא לגבור על קולו של החזן.

ישר כח למעבדי קטעי החזנות מנחם בריסטובסקי וריימונד גולדשטיין , לשמוע את צבי וייס בקטע "מה טובו" בהיכל האופרה שונה באיכות הנשמעת מזה ששמענו אתמול בירושלים ואם הייתה ניתנת לי הרשות להביא את שתי ההקלטות , אזי גם מי שלא נכח בהיכל האופרה היה מקבל מושג על ההבדל בין הקלטה וחיזון בתנאי אקוסטיקה משופרים לבין רמקול כבד בחדר אוכל של מלון.
לגבי הקטע "אב הרחמים" הגדול בביצוע צודיק גרינוולד,היה רצוי להביא עיבוד ותזמור המתאימים להיכל האופרה ולא לקונצרט של מוסיקה חסידית.ניתן היה להכניס לקטע יותר רצטטיבים חזניים,אלא אם כן זו דרישה מוגזמת.
לסיכום , הייתי רוצה שיהיו יותר קונצרטים מסוג זה , וישר כח ללוי כנס על הכנסת משב רוח רענן לעולם החזנות.

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 21:43 לינק ישיר 

בטעות שכחתי את הצעיר והמוכשר צבי וייס שהרשים בקולו וביופי שירתו
ומזל טוב לרגל הוצאת הדיסק החדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 23:46 לינק ישיר 
חזנות זו אופרה אחרת - באתר ynet

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4014265,00.html

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > בין ההיכלות - דיווח מבית המשכן לאמנויות הבמה בת"א
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.