בימים ההם בזמן הזה יצאה לדרך מלחמת המפרץ הראשונה.
המלחמה עליה אמרו רז"ל בזוה"ק:
וזמינין בני ישמעאל לאתערא קרבין תקיפין בעלמא ולאתכנשא בני אדום עלייהו
ויתערון קרבא בהו חד על ימא, וחד על יבשתא, וחד סמוך לירושלים
ואלו הן שלושת המלחמות המתוארות כאן :
1 .חד על ימא - מלחמת המפרץ הראשונה שהיתה בעיקרה מערכה ימית ולא יבשתית , מטוסים המשוגרים
מנושאות מטוסים וטילים המשוגרים מספינות.
2 .חד על יבשתא - מלחמת עירק השנייה שהיתה ועודנה מלחמה יבשתית . וע"ז נאמר בתהלים : בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ אַשְׁרֵי שֶׁיּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע
"אחיזה" משמעה כיבוש כשם שבבל כבשה את ירושלים וישראל דאז. והוא שעינינו רואות את כיבושה של בבל מאז 2003
ועד היום כאשר בכל הזמן הזה מתקיים חלקו השני של הפסוק ניפוץ העוללים והתושבים העירקים ע"י הפיגועים .
והוא שאמר ירמיהו בנבואת החורבן על בבל : וְשִׁלַּמְתִּי לְבָבֶל אֵת כָּל רָעָתָם אֲשֶׁר עָשׂוּ בְצִיּוֹן לְעֵינֵיכֶם נְאֻם ה'
3 . והמלחמה השלישית עוד לפנינו בשנים הקרובות במלחמה על ירושלים
משהו נחמד מאותם ימים
תוקן על ידי המיייחל ב- 17/01/2012 10:27:40
נשלח ב-16/1/2011 10:19
כמה מילים מזווית אחרת אותנטית וייחודית על אותה מלחמה מפי המדען הרב צבי ענבל הי"ו
לשם המחשת איום הסקאדים צפו בסירטון ההסבר הבא של הג"ה ופיקוד העורף
תוקן על ידי המיייחל ב- 16/01/2011 10:20:53
נשלח ב-18/1/2011 16:36
קפיצה בזמן
הקלטות של רדיו וטלוויזיה בשידור חי מאותו לילה בלתי נשכח של התקפת הטילים
אפשר לדלג לדקה 6:00 משם מתחיל הסיפור
יש פה מישהו שרוצה לשתף אותנו בחוויות מאותם ימים?
תוקן על ידי המיייחל ב- 18/01/2011 16:37:52
נשלח ב-19/1/2011 09:45
קבלו את שר החוץ העיראקי באותה מלחמה מר עזיז...
תוקן על ידי המיייחל ב- 19/01/2011 09:49:10
נשלח ב-19/1/2011 18:22
המייחל
אני זוכר טוב את התקופה ההיא המלחמה תפסה אותנו לא מוכנים , ואני חושב היום לעצמי שאם הייתי היום במצב של מלחמת המפרץ לא היה לי מוכנות לגאולה , האדישות למלחמה מצד אחד , והפחד מהטילים מצד שני , והכל בלי הרהורי תשובה אני פשוט מודה לה' שנתן את הזמן להתכונן לגאולה , אבל המלחמה ההיא נתנה אינדקציה איך יראה עכשיו , ולכן רק מי שגר באותם ימים בגוש דן , יכול לחוש מה יקרה באזעקה הראשונה שתהיה , ומה יהיה כשהטיל הראשון יפול באיזור חרדי,
המלחמה תפסה אותי בתחנת מגן דוד בפתח תקוה , ההלם היה גדול והיו סגורים בחדר אטום לפחות שעתיים , הבלגן היה גדול זה היה יום חמישי בלילה ולמחרת היו צריכים לקנות חלות , והיה לחץ גדול כי המאפיות לא עבדו בלילה. ואם במלחמת המפרץ שהלילה הראשון השאיר מדינה שלימה בהלם , ורק כשלמדו על תעופת הטילים היה לחלק מהאנשים רגיעה , לא לכולם כמובן , אני יכול להניח שאם יפלו כמה טילים באיזור גוש דן האנדרלמוסיה תהיה בצורה שלא ניתנת להשערה כיום , אני פשוט נזכר בהכנות למלחמה ואני צוחק על עצמי איך אז לא ידעו להתכונן מבחינה רוחנית ולעשות תשובה , ואני יכול להניח שבלחמה הבאה המצב אצל רוב האנשים לא יהיה יותר טוב , וכשיראו את עוצמת המחמה יהיה כבר קשה מאוד להחזיק ראש.
ישנם הרבה דברים לספר על התחושות מאותה תקופה אולי אני אכתוב מידי פעם על התחושות והפחד שהיה באיזור גוש דן
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 19/01/2011 18:24:37
נשלח ב-20/1/2011 03:47
אני לא אשכח את האנחת הרוחה שהיתה בפורים לאחר הפסקת הלחימה .
כתושב גוש דן אפילו שלא ברחתי לחדר אטום ולא ברחתי למקום מוגן אבל לא היה רוגע.
כשאני משחזר את המלחמה היום לאחר זמן אפשר לזהות כיום במבט לאחור את עוצמת האמונה שהיה לכל אחד,
אני זוכר טוב את ההאזעקה שהיתה בשבת ראשונה , וכשעוד לא היה אינטואיציה על מהלך נפילת הטילים , הפחד נכנס ללב איפה יפול הטיל בעוד שניה.
רק לאחר כמה ימים הורחב זמן נפילת הטיל ל 5 דקות , ומחינה מסוימת זה היה גרוע ומבחינה מסויימת זה היה טוב.
ואסביר:
למי שהסתמך על חדרים מוגנים וכיוצא זה היה טוב היות וזה נראה שיש זמן להגנה , כאילו שלאדם יש בחירה האם להגן על עצמו, אבל למאמינים שהכל מאיתו יתברך , היה קצת קשה יותר כי היו צריכים להמתין 5 דקות כדי לדעת להיכן נגזר שהטיל יפול , אבל בימים הראשונים לא היה את המתח הזה אלא עם מיד השמע אזעקת אמת נשמע הפיצוץ ויכולנו לנשום לרוחה.
קשה לתאר את כל התחושות במילים אבל אנסה היות וזה נראה לי מאוד אקטואלי כדי להתכונן לנסיון שיהיה במלחמה הבאה .
איפזודה אחת מאוד מענינת מזמן המלחמה הקשורה אלי אישית , היית בשלב סיום של קורס תוכניתן 1 , ונתבשרנו שכנראה בשל תנאי המלחמה לא יהיה באפשרות להכין בחינות חדשות , ועל כן חולקו לנו בחינות שנערכו ממחזורים קודמים כדי להתכונן לבחינה , וכך היה שהמבחן היה מאותם בחינות שחולקו לנו .
מידי זמן אנסה לשתף את חברי בפורום בתחושות של המלחמה ובעיקר איך ללמוד מהעבר איך אנו צריכים להביט על המלחמה הבאה בכיוון האמונה , כי כפי איך שמאיר לי שהנסיון המהותי שיהיה לפני הגאולה יהיה הנסיון איך כל אחד יגיב כשיחוש את הפחד , האם יחפש הגנה טבעית או שאדרבה יתחבר יותר להקב"ה ולא יעשה שום פעולה טבעית כדי להתגונן , אלא יבטח בהקב"ה שלכל אירוע יש כתובת , היות ולהבדיל משאר מלחמות המלחמה האחרונה לא תהיה ענישה קולקטיבית כלומר שהמשחית יוכל להשחית ללא הבחנה ועל כן יש להסתתר מפניו אלא זו תהיה ענישה פרטית לכל יחיד על פי מעשיו , ולכן מומלץ באירועים שלקראת הגאולה לא לחפש הגנה טבעית כלל אפילו לא בשביל השתדלות , אלא לבטוח בכל ליבו אל הקב"ה.
נשלח ב-20/1/2011 10:18
רבותיי תגובה אנושית פשוטה - זה היה אדרנלין טהור !
לא הרבה פעמים בחיים הבן אדם בודק את אמונתו בקדוש ברוך, בחיי עולם הבא , בביאת משיח צידקנו ועוד כהנה וכהנה של נושאים פעוטים כגון האם אשאר יחידה אחת או פשוט אתפזר - וכל זאת עם חיוך על הפנים- בכל יום ולפעמים כמה פעמים ביום !!!
כי פשוט המצב היה על פנים, עם האף בקאנט והגבות בבוץ !!
כ- 1000בינינים נפגעו וחלק מהביניינים ירדו מטה על תושביהם הגרים בהם ופתאום אתה רואה אנשים יוצאים מתוך ההריסות -במלוא מובן המילה ! כפשוטו ! מנגבים האבק של ההריסות ומיד רצים להתראיין בטמבלויזיה . .. . - זה היה אדרנלין טהור. בכל יום ולפעמים כמה פעמים ביום. .. . בלתי נתפס
ה' הוא האלוקים אין עוד מילבדו !- אאבבאא !!!
זו אכן היתה אחת השעות היפות שהקב"ה הראה משהו הדומה לניסי מצרים
זו אכן היתה אחת השעות היפות של אוהבי ה' יתברך שראו את ישועת ה' -כהרף עין בגשמיות !, כפשוטו !
ראינו עין בעין או בשפת החבר'ה :"עייני עיינאק" את התגשמות מילותיו של מלך מלכי המלכים -הקדוש ברוך הוא:"
"ראו עתה כי אני אני הוא ואין אלהים עמדי אני אמית ואחיה מחצתי ואני ארפא ואין מידי מציל"
זה היה אדרנלין טהור
לסיום תגובה אנושית פשוטה:אנחנו רוצים את משיח צידקינו - עכשיו ! לא היום - עכשיו !
נשלח ב-20/1/2011 14:47
רגע !
איך יכולתי לשכוח סיפור כזה !?!?
שמעתי מבחור שבזמן המלחמה היה מתנדב בכוחות ההצלה. תקראו טוב טוב.
הם קיבלו הודעה על טיל סקד שפגע בבניין ברח אלנבי (אם אני לא טועה) בת"א ולא התפוצץ . .. לא התפוצץ . .אבל לא סתם "לא התפוצץ"
הטיל פגע הקומה העליונה וחדר את כל קומות הבניין כמו סכין דרך עוגת קרם ונעצר בחנות יודאיקה הנמצאת קומת הקרקע כשראש טיל האדיר הזה, 500 קג של חומר נפץ, עומדים להם תקועים בחנות כשראש של הטיל נעצר ,משהו כמו 15 סנטימטר, מעל שולחן שהיה בחנות . .. ממש מתחת לראש הטיל נח לו על אותו שולחן בשקט ושלווה -ספר תורה.
אההההההההההההההההההההההההה
אבא שבשמיים לקח את טיל הסקאד והשתמש בו כמו במקל של מרצה והצביע על ספר התורה הקדושה לאמור: "אשור שבט אפי" אם אם תרצו:" הסקד הינו מקל שאני אוחז בו ומראה ומצביע, בהמון רחמים, על התורה הקדושה לקיימה באהבה"
לא על צידקתינו אנחנו מפילים תחנונינו לפניך אלא על רחמים הרבים
תוקן על ידי danmash ב- 20/01/2011 14:55:05
השם הוא האלוקים - אין עוד מלבדו
נשלח ב-20/1/2011 14:56
דנדוש מתוק שלי, על הסיפור הזה קבל... יישר כוח גדולללל!!!!
אח שלנו - הפעם שיחקת אותה.
כנראה שהטיל מיהר להוצאת ס"ת, להצביע עליה בשעת ההגבהה..
תוקן על ידי המיייחל ב- 20/01/2011 14:58:51
נשלח ב-20/1/2011 21:25
דורש תודה על השיתוף בחוויותיך מאותה מלחמה.
אכן, לכל אחד זכרונות וחוויות אחרים מאותם ימים הנגזרים מכמה משתנים כמו בני כמה היינו אז, איפה התגוררנו, מצבנו הנפשי, ועוד כמה וכמה פקטורים שהשפיעו עלינו מה נזכור ומה ניקח איתנו הלאה לחיים.
אני בניגוד לשניכם הייתי די צעיר באותה שנה כך שאני לא ממש זוכר הרבה אך מאידך מה שאני כן זוכר חקוק היטב בנפשי בבחינת גירסא דינקותא שלא משתכח כל החיים.
לא ראינו את הטילים לא שמענו אותם כמובן רק האזעקות היו מנת חלקנו כמו רוב אזורי הארץ בעצם.
נולדתי וגדלתי בבית חילוני ובאיזור חילוני כך שכל מושגי האמונה והביטחון בה' לא היו בתמונת עולמי וגם אם כן היו מותר בהחלט היה לנער ערב בר-מצוותו לפחד..
החזרה בתשובה הגיע בדיוק 5 שנים אחרי המלחמה. ינואר 96.
אבל בל נשכח את עופרת יצוקה לפני שנתיים שהיתה בעצם טבילת האש הראשונה של עירנו. בפעם הראשונה נוכחתי לראות מה זה אזעקה מפחידה וציפייה דרוכה לטיל ומקום נפילתו.
ובדיוק כמו שאמרת, אכן מבחן רציני לאמונתו וביטחונו של האדם בקב"ה!!
יש במה להתחזק. בהחלט שכן. ה' יזכנו להגיע מוכנים למלחמה הבאה שהיא הגל הגבוה באמת.
בתקווה שלא נטבע בו.
תוקן על ידי המיייחל ב- 20/01/2011 21:27:58
נשלח ב-23/1/2011 14:52
אני רוצה להעיר שאני מכיר אדם אחד שנפטר רק מהמסיכה (חוץ מהרמת גני שנפטר במפגיעה ישירה ודלת), כך שזה לא נכון להגיד שהיה הרוג אחד בלבד. אני זכור היטב את המלחמה בגוש דן, ואת הפחד. טילים נפלו ברמת-בגדד, בגבעתיים, בפתח תקווה ודילגו על בני ברק. עד לפני כמה שנים חשבתי שהטילים דילגו על בני ברק (וכך גם הפיגועים באוטובוסים בשנות ה-90) בשל כך שהעיר צדיקה גמורה. היום אני מבין שלא, אך עדיין נותרתי עם תמיהה, מדוע הטילים והפיגועים פסחו על בני ברק
נשלח ב-26/1/2011 20:25
נקודה ראשונה נו, הרי הרב צבי ענבל התייחס לנקודה הזאת בוידאו למעלה ואמר והדגיש שדווקא הרוג מפגיעת הטילים ולא כאלה שהסתכסכו עם המסכה או התרגזו על המזרק...
הרי תסכים איתי שאדם שנסע באיילון באמצע הלילה ובדיוק שמע אזעקה מפחידה נבהל, סטה מהכביש בפראות וכמעט דרס חתולה שעמדה בצד לתומה, החתולה כמובן נבהלה עוד יותר וזינקה על השמשה הקדמית של רכב אחר בנתיב הנגדי והסתירה לנהג את הכביש מה שגרם לו לעלות על המדרכה ולהתנגש בעץ ולההרג...זלל"ה. הלא תסכים איתי שהוא לא יוכר כחלל מלחמה...
נקודה שנייה המצב הרוחני בבני-ברק דהיום אינו דומה למה שהיה לפני 20 שנה. לא נראה לי שבמלחמה הבאה הטילים יתחשבו במנהג אבותיהם וידלגו מעל העיר..
נשלח ב-26/1/2011 21:08
המיייחל ראיתי את הודעתך האחרונה ונזכרתי במעשה , באחד הערבים כשהייתי בשרות מד"א בפ"ת , מיד עם האזעקה נזעקנו למקרה שבחור בן 13 -14 נפטר מדום לב מפחד האזעקה.
כמובן שבחדשות לא דיברו על זה .
נשלח ב-27/1/2011 09:45
בקשר לבני ברק. אני גרה בבני ברק. במלחמת המפרץ נפל טיל ממש בגבול רמת גן בני ברק. ואפשר היה לראות באמת איך בני ברק מוגנת. מה יהיה בהתקפת הטילים הבאה? נחיה ונראה. למרות שאומרים שהחזון איש הבטיח שבני ברק כעיר תורה לא תיפגע. האם החזון איש באמת אמר? אינני יודעת. לא יודעת מהכין מקור השמועה. במקרה והחזון איש אמר - האם זה עדיין תופס? לא יודעת. העיר גדלה והתפתחה, נפתחו הרבה ישיבות ומספר לומדי התורה גדל. האם זה יספיק להגן על העיר? את זה נראה בהתקפת הטילים הבאה.
נשלח ב-27/1/2011 20:30
'מעניין' כיצד סדאם היה מגיב להפגנות נגדו ולקריאות לסלקו מהשילטון...
רה"מ בזמן מלחמת המפרץ מר יצחק שמיר מגיש את תחזית מזה"א
תוקן על ידי המיייחל ב- 27/01/2011 20:31:54
נשלח ב-13/2/2011 10:07
בהודעה הקודמת הובא קטע של יצפאן.. סליחה, התכוונתי סדאם כמובן, המציג את עצמו כרוצח המונים מושבע שטבח באנשים הוא תחביבו הגדול ובלי כמה גופות על הבוקר הוא לא רגוע כל היום.
במעבר חד ברשותכם נקפוץ לרגע לדברי הגמ' (סנהדרין צ"ו) ונלמד משהו חדש ונפלא.
הגמ' עומדת על השכר הגדול לו זכה נבוכדנאצר למלכות חסרת תקדים במשך תקופה כ"כ ארוכה. מה הזכות שעמדה לו ? אז הגמ' מספרת מעשה שהיה, שלפני נ"נ מלך מרודאך בלאדן שבעקבות נס גדול של שינוי סיבוב כדוה"א כאות ששלח הקב"ה לחזקיהו מלך יהודה התפעל מאוד מלך בבל מרודאך בלאדן על שיש אדם כזה שבורא עולם מוכן לשנות בשבילו סדרי עולם והחליט לשלוח מכתב ברכה ודרישת שלום, אולם נ"נ שהיה סופר המלך באותו זמן ולא היה נוכח בשעת עריכת המכתב כאשר חזר ושמע על תוכנו של המכתב מיהר והחזיר מיד את השליח כדי לתקנו ולהזכיר את בורא העולם בראש המכתב ורק לאחר מכן את חזקיהו המלך והעיר ירושלים. לשם ביצוע התיקון הזה הוא נצרץ לרוץ ארבעה צעדים כדי להשיב את השליח.. ועל הפסיעות האלה שהוא פסע לכבוד בורא עולם הוחלט בשמיים להעניק לו את השכר הגדול. ואומרת הגמ' שבא גבריאל המלאך וגרם לו לעצור ולא לפסוע פסיעה נוספת,כי אם היה פוסע פסיעה נוספת השכר שהיה מגיע לו היה כ"כ גדול שלא היתה תקומה לעם ישראל חלילה! ע"כ דברי הגמרא.
וראיתי שהקשו: איזה שכר מרובה קיבל נ"נ? האם לרצוח מיליוני יהודים ולהחריב בעצם את העולם כולו נחשב לשכר? הלזה ייקרא שכר?! איך אפשר להבין את זה!
ותירצו כך: שכל אדם מקבל שכר כפי מה שהוא וכפי הראוי לו, ויש רשעים שאין להם שום הנאה רוחנית ולא ייחשב להם לעונג דבר רוחני. והיות וחק הוא בענייני השכר שאין הקב"ה בורא בריאה חדשה לצורך נתינת השכר לכן לא היתה אפשרות ליתן לנ"נ שכר רוחני שאין זו הנאה עבורו, וגם לברוא לו את היכולת להנות מרוחניות אי אפשר כי כאמור לא בוראים דבר חדש ולכן הוצרך ליתן לו שכר הראוי לו שהוא רציחת מיליוני אנשים שבייחס למצבו זהו העונג הגדול ביותר עבורו.
נו חברים..האם קטע יצפאן-סדאם הנ"ל מוגזם מדי? לא יאומן כי יסופר! לאן הגענו! אפילו למערכונים וחיקויים יש תימוכין בתורתנו הקדושה. ה' ירחם עלינו לאן התדרדרנו.
בחיי שהפורום הזה נהיה הזוי מיום ליום, הגיע הזמן לעשות חושבים על המשך דרכו...