|
|
| נשלח ב-17/1/2011 11:12 |
|
| |
שלום רב
ביצוע יפה ומדויק כיאה להלפגוט
אך לדעתי הלפגוט נמצא בתקופה של עייפות קולית ,והוא צריך שוב לעבוד ולהשקיע בקולו, דאם לא יעשה כך תוך מספר שנים יאבד את קולו.
הליווי די זוועתי , נראה שהמלווה אינו מכיר חזנות.
אבל למי אכפת ? הרי העיקר הוא צעק רה בסוף.
|
|
| נשלח ב-17/1/2011 14:07 |
|
| |
עייפות קולית? לא שמעתי. מה ששמעתי זה חזן בעל קול נהדר, ששר יפה אבל לא מנסה להוציא את המירב מהקטע, אלא נמרח ללא אנרגיה ודינמיקה לאורך כל הקטע. הוא זקוק למורה דרך. גם הזמרים הגדולים ביותר לא מתביישים להמשיך וללמוד כדי לשפר.
|
| נשלח ב-17/1/2011 14:22 |
|
| |
ביצוע מעולה כיאה להלפגוט!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 03:11 |
|
| |
haiiti sham etmol vepashut hitlahavti. helfgut haiha mezuian.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 04:38 |
|
| |
שמעתי עייפות קולית, קולרטורה על הפנים, הגשה גרועה, וגערער שצורח
תתקנו אותי אם אני טועה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 11:08 |
|
| |
גוי גמור:
אני חושב שכל הבעיות שפרשת הם בגלל בעיה אחת שקרויה עייפות קולית שגורמת לנדנוד ואי ריכוז.
פסיכובלוג:
האם הוא צורח בגלל שהוא גערר או שהוא גערר בגלל שהוא צורח, או ששניהם יחד, או שזה לא קשור כלל וכלל וכו׳…
לדעתי זה לא עד כדי כך גרוע.
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 11:17 |
|
| |
חחח...אהבתי את הדיון על היחס בין הגערער לצרחן.
אם מישהו ישמיע לי ביצוע יותר דינמי ומעניין של אותו קטע ע"י הלפגוט אודה שהפעם זו היתה עייפות קולית.
בינתיים כפי שאני מכיר את סגנון השירה שלו, יש דברים שיש לו, ויש דברים שאין לו.
דינמיקה, חמימות (גערער אמרנו?), הבנה מוסיקלית עמוקה- אין לו.
ועוד פרט קטן. במקום אחד בקטע זה החליט ל"אלתר". רחמנא ליצלן.
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 11:23 |
|
| |
את מה שיש להלפגוט אף אחד לא יוכל לגנוב לו.
דהיינו: את הדיקציה את הקצב את קולו היפה והנדיר.
את מה שאין לו אין לו!
אני שמעתי בעבר ביצועים מעולים שלו ללפיכך של שור, אך בליווי פילהרמוני או סימפוני.
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 19:29 |
|
| |
יוסי וגוי גמור,
סליחה על הנוסח הבוטה (גערער וכו'), התכוונתי במילות ספורות להביע את אותם נהרות דיו שנכתבו כבר על הענין הזה, אני מגדיר את הויכוח הזה כמלחמת האור בחושך, המון העם ואנשי ההגיון. החזנות היא נדבך מהאופרה ששהיא נדבך מהמוסיקה הקלאסית, הקשת הקלאסית על כל גווניה חייבת לזרום עפ"י כללים ואתיקה ברורה, הבסיס הראשון של האתיקה הוא יופי הביצוע, כשהביצוע מושלם הוא יכול להתמזג בטון גבוה וכדו', ברור לי שאם היית משמיע את היצירה של הלפגוט הנ"ל לאחד מהמוסיקאים הגדולים בעולם הקלאסיקה, ברור לי שהוא היה מאיץ בך לעזוב אותו ולשחרר אותו מהעוול הזה. אתה צודק שהמון העם אוהב את הטונים הגבוהים והדוקטורים אוהבים את המון העם, אבל האתיקה החזנותית לא תשתנה לעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 21:03 |
|
| |
הייתי מתייחס לאופי האירוע, הליווי הלא הכי מוצלח והקהל, שהשפיעו לא מעט על הדינמיקה והכושר הקולי. הביצוע באווירה הזו ובתנאים שציינתי הינה מושלמת לענ"ד. משמיעה חוזרת אוסיף, שייתכן גם צינון וגודש המשפיעים על גמישות וקלילות..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 22:25 |
|
| |
| דובלה כתב: |  | הייתי מתייחס לאופי האירוע, הליווי הלא הכי מוצלח והקהל, שהשפיעו לא מעט על הדינמיקה והכושר הקולי. הביצוע באווירה הזו ובתנאים שציינתי הינה מושלמת לענ"ד. משמיעה חוזרת אוסיף, שייתכן גם צינון וגודש המשפיעים על גמישות וקלילות.. |
|
לכן הדגשתי שלאחרונה אף בשאר הסרטות ובהקלטות ששמעתי ממנו שמעתי עייפות קולית ושחיקה.
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|