| נשלח ב-18/1/2011 11:12 |
|
| |
מה דעתכם : על הלפגוט של היום לעומת הלפגוט של פעם?
שלום רב
״יצחק מאיר הלפגוט״
את הלפגוט אני מכיר עוד מהגלגול הקודם שלו בארץ , נדמה לי לפני כ15 שנה,
אז הוא שר בשמחה שנקלעתי אליה בגין קשר משפחתי, והוא שר אז את טיהר של קוורטין, והצליח לרגש אותי ולגעת בנקודות הרגש שאף מקוורטין לא התרגשתי. וזה היה בגלל התמימות והחן שהיתה בשירתו.
ואז כבר אמר לי אבי שליט״א שבעוד מספר שנים כל העולם ישמע עליו, ואכן אבי בראיה החדה שלו צדק.
ומאז ועד היום אני עוקב אחרי הלפגוט המיוחד שרק משתבח עם הזמן.
אך משום מה בתקופה האחרונה אני חש מעט הזנחה אצל הלפגוט, מעט תסמונת האני כבר לא צריך ללמוד יותר כלום.
וזה חבל כי זה הרגעים שמובילים לכישלון.
וכולי תפילה שאכן זה בעיה של יום לא כל כך טוב או תקופה לא כל כך טובה וזה יעבור.
ההסרטות שעולות בזמן האחרון לyou tube ובהקלטות שעולות לפורום
אני מרגיש כמין עייפות קולית ושחיקה אצל הלפגוט.
האם נגמר עידן ה״הלפגוט״?
מה דעתכם?
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 18/01/2011 11:57:13
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 18/01/2011 12:00:06
בכבוד רב יוסי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 11:26 |
|
| |
cantor yosi
סלח לי, האם הדמיון שלך שיש עייפות בקולו של חזן הלפגוט, האם זה מפריע לך לישון? או שהקנאה מפריעה לך לישון?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 11:28 |
|
| |
ממש לא, כולנו אנשים ואנושיים. יום טוב . יום פחות טוב. מאחל לכל החזנים להיות כמו הלפגוט ביום "פחות" טוב שלו
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 11:30 |
|
| |
אני מעריץ גדול של הלפגוט, אם לא המעריץ.
אני לא חזן ואיני רוצה להיות חזן.
וברצוני שתשכנעו אותי שהחזן יצחק מאיר הלפגוט עדיין בשיא כוחו וזו רק נפילה קטנה.
אני חושב שגם אם יגמר להלפגוט הטונים הגבוהים עדיין יהיה לו מיוחדות על כולם.
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 13:14 |
|
| |
הלפגוט היה המלך ונשאר , אולם כל זה ביחס לקולו החזק והטנורי, יגידו ויטענו אחרים שיש עוד דברים בחזנות חוץ מקול וגובה והם צודקים ויכול להיות שבאמת יש חזנים שיותר כיף לשמוע אותם חוץ מלהתפעל כל השיר ולא להבין איך השיר נגמר בלי הרגש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 13:30 |
|
| |
שום שחיקה ועייפות קולית, קולו המיוחד של הלפגוט עבר שינוי קל בשנים האחרונות ממש , התרחב מעט ונהיה בשרני יותר משהיה , יכול להיות שבגבוהים נוצר לו קושי מסוים יחסית לפעם , אולי זה קשור אחד בשני , בכ״א גם הגיל עושה את שלו . לפי דעתי השינוי המסוים הזה שמדברים עליו עשה לו רק טוב.
הלפגוט של היום הרבה יותר מרגש , ויותר ״אומר״ (זוכעח) מפעם , אנו מאחלים לו המשך הצלחה והרבה שנים של קידוש ה׳ בקולו המדהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 14:11 |
|
| |
יש פה לאחרונה איזה תחרות מטורפת בין הניקים מי שוחט יותר טוב את החזנים מקהלות וקונצרטים
רבותיי דיי זה עבר את הטעם הטוב הגיע הזמן שהמנהל של הפורום הנכבד הזה יתחיל לסנן את הניקים האלו .
ולעניין הלפגוט זה נכון שלאחרונה הוא הוריד פרופיל בקטע של הטונים הגבוהים אבל מכאן ועד סוף דרכו הדרך באמת ארוכה .
והנה עוד קטע יפה מיום א' האחרון :http://www.youtube.com/watch?v=vXOOVgc8De4
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 14:55 |
|
| |
אני חושב שכל אחד צריך להפיק מעצמו את המקסימום, ולא רק בתחום אחד. החזן הלפגוט הוכיח לכולם במשך שנים רבות שהוא 'אריה אמיתי', ושאין מי שיכול 'לגבור' עליו בעוצמת הקול ובטונים הגבוהים (במיוחד בטונים הגבוהים!). אך כמובן שעדיף לכל אחד מאיתנו להוכיח שהוא 'רב-אנפין', ושיכול 'להפתיע' אותנו בעוד תחומים, ולעניינינו- בעוד צורות שירה.
[אני יודע למשל על זמר הטנור האגדי פלסידו דומינגו (ע"ע 'שלושת הטנורים'), שבשעה ש'נמאס' לו כבר לשיר כל הזמן בפני אולמות מלאים, הפך להיות מנצח, ודי בהצלחה. אז כמובן שאינני רוצה להמליץ לחזן הנודע לבחור בתחום זה דווקא (אולי בעוד 40-30 שנה, מי יודע...). אני רק אומר: צריך לנצל את הקול לא רק בדרך אחת, ואפשר. כן, בהחלט אפשר!]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 14:57 |
|
| |
דוד חזן :
הואל בטובך להביט בהסרטה שהעלית מyou tube ,
השיר עצמו מבוצע על ידי הלפגוט בצורה נהדרת ,
אך בסוף במילה ״רחמים״ הלפגוט זועק בכל כוחו שירחמו עליו ויגמר כבר השיר.
ולזה התכוונתי הלפגוט עייף קולית !
והפורום לא נועד רק בשביל איחולי הצלחה!
תוקן על ידי Cantor_yos ב- 18/01/2011 15:10:55
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 14:59 |
|
| |
חזן אי שם:
דבריך דברי טעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 15:46 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 18/01/2011 15:47:12
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 15:48 |
|
| |
מוצא אני את הדיון הנוכחי חשוב מאוד מכמה היבטים. ראשית דבר, האם באמת קולו של 'אביר הקול' כבר לא מה שהיה?! תשובתי היא חד משמעית שנכון לתקופה זו חלה ירידה משמעותית ביכולותיו הקוליות, אך לא בהכרח שזה יישאר כך לאורך זמן, והדברים יכולים להיות נזילים והפיכים. שנית, השאלה מה גורם לירידה ביכולת, וזו היא הנקודה בה ארצה להרחיב ולאו דווקא בהקשר ספציפי לחזן הלפגוט אלא כתופעה רחבה בקרב מבצעי החזנות, ואשתדל לא לנקוב בשמות. בדיון אקראי שהתקיים בין כמה אנשי מקצוע, והייתי נוכח בו גם אני, עלה הנושא לגבי הטכניקה בה החזן הנ"ל משתמש להפקת הצליל וכו' והיתה הסכמה כמעט מקיר לקיר על פי צפיה בכמה קטעי ווידיאו שלא תמיד המיקום הנכון של המיתרים וכיוון הצלילים לחללי התהודה במהלך הופעות מתבצע כראוי, וזה תסמין ידוע שחזנים/זמרים בזמן ההופעה לא תמיד שומרים על האיזון הראוי בין כל הגורמים ולפעמים יוצרים לחץ על מערכת הקול, ועל ידי כך גורמים לצמיחת יבלות ולצלקות ממש על המיתרים. מה שברור הוא שבמשך הרבה שנות הופעות אינטנסיביות נוצר לחץ רב על המערכת ובפרט אם לא מקפידים תמיד על הגישה הנכונה וברבות השנים התוצאה המתקבלת (האפשרית) היא מה שרואים היום. נקודה נוספת שיש ליתן עליה את הדעת היא שאפי' אדם בעל כושר קולי מופלא כשל הנ"ל וטכניקה מושלמת עדיין צריך לתת לעצמו מנוחה מעת לעת, ואי אפשר "לסחוט" את הפרי עד הסוף ולקוות שיוותר בו מיץ...כולם יודעים את הלו"ז של החזן הלפגוט, ומנוחה היא לא אופציה כ"כ ביומן הזה... נושא הגיל רלוונטי אך לא עד לרמה כזו של שינוי, ואני יכול להמציא לכם רשימת שמות של זמרים/חזנים ששרו עד גיל מופלג יחסית ללא תקלות כאלו. שמעתי בעבר מפי החזן הלפגוט, שאמנם על פניו זה נראה כאילו הוא שר את הטיסיטורות הגבוהות והצלילים הבלתי מתקבלים על הדעת בקלילות, אך לא היא, והדבר קשה לו ומושקע בכך מאמץ לא קטן, אולי יש מקום להרפות קצת מהלחץ, ולשיר עד סי במול או דו, עוד שנה לחזור לדו דיאז ועד למי... כתבו כאן שנכון להשתמש בעוד כשרונות מלבד הקול על מנת לספק הופעה מוצלחת, ואני מסכים לגמרי עם הדברים. ישנו חזן מצליח מאוד שקולו אינו כתמול שלשום, אך הערך המוסף בהופעותיו ותפילותיו הוא צורת ההגשה והמוסיקליות המתפרצת. כדאי מאוד ללמוד מדרך פעולתו. אאחל לחזן הלפגוט עוד שנים רבות של עשייה מבורכת ושיחזור לאיתנו הקולי במהרה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 16:13 |
|
| |
לאמהשחשבתם - בזמן שהיית שקוע בכתיבתך אני העליתי את הביצוע שלו ליצירה "אלוקי" ולבטח אותה לא שמעת לפני כתיבתך . לדעתי ,בביצוע זה הלפגוט "מתעלק" בקולו לגבהים "רציפים" שטרם זכיתי לשמוע כנ"ל בארץ .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 16:30 |
|
| |
שרגאפייבל, אין לי מושג על איזה גבהים אתה שח... הכי גבוה שיש ביצירה זו (בסולם זה) הוא סי במול וזה אמור להיות בשבילו קל לביצוע כמו בשביל טנור רגיל סול. אם היה נדמה לך שהוא מתאמץ כדי לקחת את הצליל הגבוה, הסכמת ללא ידיעתך למה שכתבתי אני וקודמיי לעיל...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2011 18:49 |
|
| |
חברים שלום רב ויום טוב
לא מה שחשבתם :
ישר כח על כתיבתך המעניינת והפורה,
אני מסכים עם דבריך והלוואי והלפגוט מעיין בפורום מידי פעם ויוכל לראות ולהפנים דברי טעם אלו, ויהיה זה שכרי.
(אך דא עקא לצערי לא נראה לי שזה מעניין אותו הפורום הזה ויש לו דברים יותר חשובים לעשות בחיים)
להלפגוט אין מתחרים בעולם החזנית במה שיש לו ונדיר מאוד שיקומו לו מתחרים אי פעם.
אני זוכר את הפעם הראשונה כשעמד בהיכל התרבות ושר את ממקומך וזיעזע את היכל התרבות בקולו וביפי שירתו שלא שמעו עד אז בעולם החזנות,
אני שמעתי באזני ממר פרלמן שהיה הכנר הראשי של התזמורת הפילהרמונית הישראלית, כשהוא מספר ליושבים סביבו שהלפגוט הוא משהו נדיר ולא יצא לו כמעט לעבוד עם מוכשרים קולית ושכלית(מוזיקלית) כמוהו.
בהקשר לטכניקת שירתו אכן היא מאוד מעניינת , והאם זה נכון שהוא למד טכניקה בגרמניה אצל מורה מהטובות בעולם?
בעזרת השם שהלפגוט יחזור לשיא כוחו , לשיר באכויות שהיה רגיל לשיר בזמנו, ויהיה זה לעונג לי ולכל בית ישראל עד עולם.
כל טוב והרבה הצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 14:46 |
|
| |
Cantor_yos הלפגוט לא למד בגרמניה אצל מורה אישה, הוא למד אצל גבר, שהוא גם רופא פרופסר לאף אוזן גרון. בשיחה שהוא העביר לפני כמה שנים במכון לחזנות של רמת גן, שאז עוד היה בפתח תקוה, הוא סיפר שהוא למד אצלו יום יום במשך 6 שנים.עוד הוא אמר שבחודש הראשון הוא בכלל לא שר אצלו אלא רק למד טכניקת דיבור נכונה... ושלו בעצמו יש תעודה של מורה לפיתוח קול שהוא קיבל מהפרופסור הזה. בנוסף הוא אמר שכיוון שהוא שר בטכניקה נכונה, הוא יכול לשיר שעות בלי להתעייף.
|
|
|
|
|