בית פורומים עצור כאן חושבים

למה לא להיות נבל?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2011 08:55 לינק ישיר 

לא תמיד ריבוי החומרות היה כתריס בפני הפורעניות.
מי שקרא ספרות של דורות קודמים ראה את הקפדה על מנהגים גרמה לצעירים לשבור את החבית ולשפוך את היין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 09:04 לינק ישיר 

בהחלט, לכן כתבתי שזה היה חשוב בזמנו כהנגדה לאוירה של קלות דעת וקלות ראש, אמנם אני לא יודע אם המצב כיום טוב יותר אבל נראה שבכל זאת יש יותר התפכחות ויותר הבנה לעומק ופחות זלזול כשהוא לכשעצמו, כן גם לליבוביץ לדעתי יש תרומה לעניין אמנם יש בו הרבה שטחיות ובכל זאת יש בדבריו תרומה מכרעת לרצינות שיש במצוות המעשיות לכשעצמם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 11:45 לינק ישיר 

יעקובוב כתב 

ירוחם כתב

"אלוקים לא ברא אותנו מלאכים. אלא בני אדם. אנשים עושים מאמצים גדולים שלא להיות כאלה. ויש להם הצלחה לא מבוטלת. הם באמת לא בני אדם."

אתה צודק שלא נבראנו מלאכים אבל גם לא נבראנו בעלי חיים שיש להם רק אינסטינקטים טבעיים ושאין להם בחירה איך לחיות את חייהם מתוך חוסר מודעות עצמית וללא יכולת בחירה בטוב

יעקב

אולי בטובך תוכל להסביר את קביעתך הכוללנית על בני אדם- האם בני האדם מתהגים כמו בהמות?- אני מדבר עלל כלל האנושות ולא על בודדים, האם האמירות הללו על הבהמיות של האדם-  לא נראה לך מופרך ומופרז? נדמה לי כי כל אלו שאומרים את זה- מתוך הרהורי ליבם הם מדברים, הפיכתו של רגש האהבה והמין לפסול- מעיד על בהמיותו של האומר. כי לאדם נורמלי מחונך יש רגשות ואותם הוא מבטא באהבה, המלווה במגע גופני, האנשים המדברים על בהמיות האדם כנראה לא הוו מעולם רגשות של בני אדם- רק רגשות בהמיים.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/01/2011 12:09:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:02 לינק ישיר 

לבינתיים, עד שתגיעו למסקנה, אפשר להיות נבל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:13 לינק ישיר 

יעקבוו
מה נקרא אצלך נבל?.
למשל מי שמקיים מצוות כהלכה, אבל הוא נהנה בכיף מהחיים ואוהב שאחרים יהנו מהחיים הוא טוב ומטיב לעצמו ולזולתו. הוא נחשב נבל?
אני מכיר אנשים שכל היום דורשים על צניעות והסתגפות, והם ממררים את חיי כל הנפגשים איתם. הם לא נבלים??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:22 לינק ישיר 

מקסוול כתב:

עוד לא יודעים מהי נבל, ואתה רוצה להיות נבל ??
אבל דעתי על המושג נבל שכתבתי לעיל ?! לדעתי אסור לך כי זה מביא חורבן לעולם ולאנושות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:36 לינק ישיר 

צורע
הזכרת לי כבר סיפרתי על זה לפני הרבה שנים כאן בפורום

גרתי בבני ברק- בשבתות היו מעבירים שיעורים בבתי כנסת השונים, בגמרא הלכה ומוסר-  באחת השבתות שמעתי  שיחת מוסר בלהט קדוש ובשאגות איימים על הצניעות הנפרצת בענן הקדושה, הדורש היה מהדמויות המפורסמות של בני ברק- אז הוא היה כוכב עולה.
לאחר כמה ימים טסטי  לק"ק פראנקפורט דמיין אשר בגרמניה. לחתום על עיסקה עם חברה גרמנית, בערב לקחו אותי לסיור בעירם היפה, ושיבצו בסיורם גם את רחוב הקייזרשטרסה- רחוב הסקס המפורסם- הסתובבתי  ברחוב- ופתאם קלטו עיני דמות מוכרת, לבוש כהיפי- בקושי הכרתי את הדרשן הגדול מהשבת- כשזקנו ופאתיו הגדולות היו לאחד , ונבלעו בלבושו ובקובעו.  הסתלקתי מהר מהמקום- לא חששתי שהוא יכיר אותי- חששתי יותר שהוא ידע שהכרתי אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:46 לינק ישיר 

כן: נהגי המוניות בארץ ישראל מלאים עם סיפורים כאלה,
כל פעם שאני לוקח מונית מהשדה בבן גוריון, הנהג מיד מספר לי שגם החרדים וכו',
מה יש להם לנהגי המוניות ?? משהו מפריע להם לעשות מה שהם רוצים ? למה הם צריכים את התירוץ שגם החרדים ??  

תוקן על ידי maxmen ב- 21/01/2011 12:46:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:51 לינק ישיר 

מקס
אולי כמו כל אדם נורמלי הם שונאים צביעות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:57 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס אולי כמו כל אדם נורמלי הם שונאים צביעות?
אין כאן שום צביעות זה רק בראש של הנהגים שחרדים לא, כידוע את ה"חולה נפש" הרבנים שולחים לשם מתחילה, אין להם נשים ומסוכן אם לא, אז שולחים אותם לשם מלחתחילה,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/01/2011 13:44:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 14:02 לינק ישיר 

yakovw כתב:
לקדושה יש משמעות כללית אחת קדושים תהיו כי קדוש אני ה' והוא דבר שיש לו תוכן עצמי ולא סתם נקיות מטינוף

צדיק: אין לו שום משמעות אחרת, זה רק דמיון מפותח של חכמי חלם, קדושים = מובדלים ושכזה אנו מובדלים מכל רע ודבקים בטוב המציאותית ולא הדימיונית,

אותו אחד שראית שפתח גמרא בחתונה כנראה באמת שכח מהגמרא שהבאתי ממו"ק הוא טעה בדבר  משנה וטעה בשיקול הדעת,

זה העניין זה לא אחד או שנים, זה בעצם כולנו כך,
זה מעשר את האוכל שלי (מרוב חוצפתו) כאורח בביתי\שמחתי(=חזונאישניקים),
וזה מוציא לז על יהודים יראי השם בעצם זה שהוא לא אוכל מכשרות בעלז למשל,

בקיצור כל קהילה חייבת חומרות שלאחר אין, בכדי להיות נבל אמיתי,  

ריבוי החומרות היה כתריס בפני הפורענות בדור של היפרדות מקלי הדעת

טוב: על זה אני בא לטעון שהתברר שכל התזה הזה היא כשלון כמו שחזה ר' חייא, ומיעוט היראי השם בכל הדורות יוכיח, 

ואמנם בגמרא מבואר שכח דהתירא עדיפא אבל ודאי לא לעקור דברי תורה ודאי,

ממתי לא להנות הם עיקר תורה ?? להפך הרי אני מוכיח שהתורה היא לא נגד הנאות 

שחנוך לנער על פי דרכו אלא שהדרך המרכזית חייב שתהיה דרך אידיאלית שמטבעה גבוהה יותר מההשג יד הממוצע

התזה הזה מיועד לבעלי גאווה, ועם ישראל לא צריך לסבול בגללם, מילא לא מזיק ?! אבל אנו רואים שזה מזיק לצעירינו, ולכן חייבים כן לדבר בגובה העיניים של ההמון,

וקנאת סופרים היא הבסיס לכל חינוך שיש לו מטרה להפוך את העולם למקום טוב יותר,

קנאת סופרים היא טוב כל זמן שכל ילד יכול להגיע להשגים האלה, אחרת מה הרווחנו ?? רק גאוותנות לשמה,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/01/2011 14:03:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 14:17 לינק ישיר 

מקס כדבריך

יהודי סבל מאד והרופא בהסכמת הרב שלח אות למקום ששלח, לאחר הטיפול בקשה הגב'  את שכרה.  לא אותי שלחו מקופ"ח הסביר הבחור.

לכך כיונת?

רבי לוי יצחק היה-   לומד ממך- ומרים את ידו למרום- ואומר- אתה רואה ריבונו של עולם-  ראה את עמך ישראל עם קדוש--אפילו כשהולכים לקדשות הם ממשיכים להיות חרדים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 14:21 לינק ישיר 

ירוחם:

כן, זה לא צחוק, הרבנים שולחים אותם לשם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 14:30 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

יעקובוב כתב 

ירוחם כתב

"אלוקים לא ברא אותנו מלאכים. אלא בני אדם. אנשים עושים מאמצים גדולים שלא להיות כאלה. ויש להם הצלחה לא מבוטלת. הם באמת לא בני אדם."

אתה צודק שלא נבראנו מלאכים אבל גם לא נבראנו בעלי חיים שיש להם רק אינסטינקטים טבעיים ושאין להם בחירה איך לחיות את חייהם מתוך חוסר מודעות עצמית וללא יכולת בחירה בטוב

יעקב

אולי בטובך תוכל להסביר את קביעתך הכוללנית על בני אדם- האם בני האדם מתהגים כמו בהמות?- אני מדבר עלל כלל האנושות ולא על בודדים, האם האמירות הללו על הבהמיות של האדם-  לא נראה לך מופרך ומופרז? נדמה לי כי כל אלו שאומרים את זה- מתוך הרהורי ליבם הם מדברים, הפיכתו של רגש האהבה והמין לפסול- מעיד על בהמיותו של האומר. כי לאדם נורמלי מחונך יש רגשות ואותם הוא מבטא באהבה, המלווה במגע גופני, האנשים המדברים על בהמיות האדם כנראה לא הוו מעולם רגשות של בני אדם- רק רגשות בהמיים.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/01/2011 12:09:16

אתה העמדת עמדה קיצונית שבשום פנים אנחנו לא מלאכים לכן אני העמדתי את הצד השני שבשום פנים אנחנו לא בע"ח
והאמת היא כמו תמיד איפשהו באמצע
הגמרא בחגיגה אומרת שהאדם הוא חציו מלאך וחציו בהמה 
ובמקום אחר היא אומרת "אם ראשונים כמלאכים אנו כבני אדם אם ראשונים כבני אדם אנו כחמורים" כלומר שאם ההסתכלות על מנחילי דתנו תהיה כבבני אדם שלעולם אינם גבוהים יותר מתחום החולשות האנושיות לא יישאר כלום מהאדם שהיה להם ונגיע ישר להיות בהמות, ולכן בהכרח שהדמות שצריכה לעמוד תמיד כנגד עינינו היא היותם כמלאכים, וזה לא שהאידיאל הוא התעלמות מהמציאות, אלא יחס של ענווה  והערכה לדורות שקדמונו שהם בעמלם הביאונו לחיים שיש בהם צורה עליונה יותר ויש בה מהמלאכיות, לא נוצרנו באשפה והעבר העשיר שלנו שנוצר מתוך הקרבה, הוא הזהות שלנו העצמית שאנחנו מבטאים אותו ומבטאים בו את עצמנו על ידו, על ידי המשך הקרבת הקרבנות על מזבח האהבה לקדש את שם ה' שיהיה שמו שלם יותר בעולמנו, ובקרבנות ישנם קרבנות חובה והם מעט וישנם גם קרבנות נדבה איש איש כנדבת ליבו ואיש איש ככל אשר תיג ידו כברכת ה' אשר נתן לו, וכן בדוד הוא אומר "כי ממך הכל ומידך נתנו לך"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 14:32 לינק ישיר 

מקסוול כתב:

כיון שהנבל אומר שליבו שאין אלוהים ואנו מאמינים שאלוהים ברא בראשית אי לכך ובהתאם לזאת כנראה שאין אפשרות כזאת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה לא להיות נבל?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.