בית פורומים עצור כאן חושבים

למה לא להיות נבל?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2011 14:57 לינק ישיר 

צורעפאכע כתב:

יעקבוו
מה נקרא אצלך נבל?.
למשל מי שמקיים מצוות כהלכה, אבל הוא נהנה בכיף מהחיים ואוהב שאחרים יהנו מהחיים הוא טוב ומטיב לעצמו ולזולתו. הוא נחשב נבל?
אני מכיר אנשים שכל היום דורשים על צניעות והסתגפות, והם ממררים את חיי כל הנפגשים איתם. הם לא נבלים??

מי שממרר לאנשים את החיים הוא לא נבל אלא מושחת, נבל הוא אחד שלא מעניין אותו כלום חוץ מהבטן של עצמו וכמובן גם מהדברים הצריכים לבטן, 
אחד שאוהב שאחרים יהנו, יש בו אמנם מעדינות הנפש בזה שהוא משתתף בשמחת אחרים והוא לא אגוצנטרי לגמרי, אלא שבדרך כלל הדברים באים אחד על חשבון השני, ומי שמשקיע מדאי בטיפוח עצמו הוא מזלזל יותר בהשתתפות עם האחרים
וביחס לקיום המצוות - השאלה היא למה הוא מקיים אותם, האם הוא מתוך פחד [ילדותי] מעונש בגהנום, זה אמנם יעשה שיהיה לו אלוהים וזה לכשעצמו ודאי חשוב, אבל הוא לא לגמרי חרג מהשם נבל שהוא נקרא בו
ואם הקיום הוא לשמה שהוא מכיר באמת כאמת שיש לה משמעות מחייבת, אם כן ראוי לו שיקדש שם שמים ולא ינמיך את סביבתו על ידי הנמכת קומתו האישית 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 15:15 לינק ישיר 

מקסמן
אתה אמרת את שלך ואני את שלי, נפרד כידידים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 15:35 לינק ישיר 

יעקבw
מי שמענין אותו רק הבטן של עצמו על חשבון אחרים הוא גם מושחת.
ומי שמעניין אותו רק הבטן של עצמו, כי כך בא לו להעביר את חייו, מענינים אותו עינוגים בדיוק כמו שאת השכן שלו מעניינים השכלות. הוא מפיק את הסיפוק שלו מרעיונות מחשבתיים והוא מפיק את הסיפוק שלו מגירויים חושניים.
למה אחד מהם נבל?
אתה לא מספק תשובה למה העדפת סוג סיפוק מסוימת היא ניבלות. ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 19:14 לינק ישיר 

זה בדיוק הנקודה, שהגבול בין אדם לחברו הוא לא גבול שיש בו חומה,
קשה לאדם להבחין בין עצמו לאחרים,
ולכן ברגע שהנטיה שלו היא חושנית, בתחום ההרגשה הזאת אין לאחרים מקום כלל
וההתרגלות להתעלמות, וסיפוק גופני, היא גורם הכרחי להשגת הגבול של אחרים
גם אם זה גורם לרגש של גאוה וזלזול בלבד, בכל זאת הם דברים שהם לכשעצמם יש בהם רע מוחלט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 19:25 לינק ישיר 

yakovw כתב:
מקסמן  אתה אמרת את שלך ואני את שלי, נפרד כידידים?

צדיק: לא צריך להפרד בכלל, נהנתי ואני נהנה מדברך מאוד, וחבל שניפרד,

אבל: אל לנו להיות חכמים יותר מאלוקים, שהתחיל עם אָנכִי יְקוָק אֱלהֶיךָ אֲשֶׁר הוֹצֵאתִיךָ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם מִבֵּית עֲבָדִים,

למה לא התחיל עם "אשר אני בראתי את העולם" ?? למה דווקא עם "אשר הוצאתיך מארץ מצרים" ??

עיין באבן עזרא במקום ותחכים מאוד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 19:31 לינק ישיר 

בהחלט, הכוונה עד לפעם הבאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 19:36 לינק ישיר 

ואגב , ההוא העישר בבית שלך טעה בדבר משנה מפורשת בדמאי שכתוב שם שאפילו האוכל אצל עם הארץ אינו מעשר מפני דרכי שלום וק"ו ב"ב לכאן כמובן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 19:38 לינק ישיר 

yakovw כתב:
בהחלט, הכוונה עד לפעם הבאה

השבת נזכרתי בך, שלמדתי את הרש"י הזה,

רש"י שמות פרק כ פסוק כב
והרי דברים קל וחומר ומה אבנים הללו (המזבח,, הקדושה בעצמה ?! ) שאין בהם דעת להקפיד על בזיונן אמרה תורה הואיל ויש בהם צורך, לא תנהג בהם מנהג בזיון, חבירך שהוא בדמות יוצרך, ומקפיד על בזיונו, על אחת כמה וכמה:

לומר שאין ערך לשום קדושה אם היא תגרום לזלזל באדם אחר שכן רוצה להנות מהחיים, ק"ו אם תגרום לקצץ בנטיעות, והבן, 

תוקן על ידי maxmen ב- 22/01/2011 19:39:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 19:42 לינק ישיר 

yakovw כתב:
ואגב , ההוא העישר בבית שלך טעה בדבר משנה מפורשת בדמאי שכתוב שם שאפילו האוכל אצל עם הארץ אינו מעשר מפני דרכי שלום וק"ו ב"ב לכאן כמובן

זה העניין זה לא ההוא זה קהילה שלמה בישראל, ודיי פופולרית, אחרת לא הייתי נזעק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 20:03 לינק ישיר 

שגעת היקרה:

יש לי סיפור שהצניעות יפה לה, אבל בכל זאת אני הספר אותו,

זוג טרי וחננות (צדיקים בל"ז) נכנסו לאחד מגדולי הדור בבכי נורא למה נולד להם תינוק חלש וחולה ?!
הרי עשינו הכל בקדושה (המזוייפת כמובן) ??
הרב ענה להם: זוהי הבעיה באמת, בפעם הבא תעשו את זה כמו שצריך, והמבין יבין, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 20:42 לינק ישיר 

הנתון הזה גם יוסיף קצת לאשכול,

ר' משה הלברשטאם זצ"ל 
(היה גדולי הרבנים במאה שערים, http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%94_%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%98%D7%90%D7%9D )

היה ממליץ לנשים ממאה שערים (אלה עם המטפחות והתגלחת) לקנות וללבוש פאות בבית שצריך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 20:48 לינק ישיר 

זלזול?  היכן?! ואם כן אלף התנצלויות מראש
ובקשר לקהילה הנ"ל, אישית לא נתקלתי בזה כמעט, על אף שכן יוצא לי להתחכך בהם מעט
ועוד משהו, גם אני מאוד נהנתי מההתכתבות איתך  רק שאישית אני נהנה לדלג יותר מעניין לענין ופחות לעסוק באותו נושא הרבה פעמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 21:06 לינק ישיר 

yakovw כתב:
זלזול?  היכן?! ואם כן אלף התנצלויות

לא לא ח"ו, לא התכוונתי אליך כלל,
אמרתי לגבי קדשת המזבח נראה סביר שלא נגלה את ,,,,, הרי הם קדוש, במילא אסור לגלות את,,,, עליו,
ורש"י (בשם חז"ל) בא לומר, לא ולא אין הסיבה בגלל קדושת המזבח בעצמו, רק אל לנו לזלזל בדבר שאנו צריכים אותו אפי' אבנים, וק"ו וכו' וכו' 

רצוני לומר: כמה רחוק אנו בהבנת הקדושה, חשבתי שאסור בגלל קדושת המזבח, והנה רש"י הפך לי את העניין,

וכן ראה רש"י (בשם חז"ל) השבת בעניין "אל תגשו אל אשה"
היינו חושבים שזה משום קדושה כביכול, ולא היא, (זה משום קדושה = נקיות, כי האשה פולטת שלושה ימים)

וכן כל העניין של קדושה במעמד הר סיני, וַיּאמֶר יְקוָק אֶל משֶׁה לֵךְ אֶל הָעָם וְקִדַּשְׁתָּם הַיּוֹם וּמָחָר וְכִבְּסוּ שִׂמְלתָם:

תוקן על ידי maxmen ב- 22/01/2011 21:09:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 21:15 לינק ישיר 

התורה מספרת לנו מה היא שיא ביטוי לקדושה ולהתעלות

שמות פרק כד

י) וַיִּרְאוּ אֵת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל וְתַחַת רַגְלָיו כְּמַעֲשֵׂה לִבְנַת הַסַּפִּיר וּכְעֶצֶם הַשָּׁמַיִם לָטֹהַר:
(יא) וְאֶל אֲצִילֵי בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֹא שָׁלַח יָדוֹ וַיֶּחֱזוּ אֶת הָאֱלֹהִים וַיֹּאכְלוּ וַיִּשְׁתּוּ: ס

כך עובדים את ה' אצילי ישראל- לפי התורה. ואידך פירושא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה לא להיות נבל?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.