היום ניסתה קבוצת חסידי בעלז להשתלט על בית הכנסת
הם הציבו שם כמה מאפיונרים ע"מ "לשמור על בית הכנסת"
שברו את המנעולים ופתחו בתפילה סוערת תוך הרגשה שאם ייאסרו הם יזכו לעולם הבא
הם לא היססו גם לגרום למהומה ומהפיכה בבית הכנסת תוך זלזול בוטה ומחפיר בקדושת המקום
וכמובן כאשר הגיעה המשטרה הם ניסו להאשים את המתפללים במהומה
אך כמובן מה שלא הצליחו להסביר היתה העובדה שהם הציבו בריונים במקום וכן את העובדה של שבירת המנעולים וגרימת נזק לאלו שהם לא הצליחו לשבור
ה' ירחם.........................................
נשלח ב-20/1/2011 09:59
אגב כל החסידי בעלז שמגיעים לשם מגיעים ממקומות בקצה השני של בני ברק, דוגמת שכונת קבהילות יעקב, ואין חסיד בעלז אחד אפילו שגר באיזור שם, בקיצור בעלז רוצים להשתתלט על שטח טוב באיזור פרדס כץ כדי לבנות תשתית,ף והכול על ידי גניבה וגזילה של בית כנסת שהקימו פא"יניקים הונגרים ניצולי שואה שבכלל לא היו קשורים לחסידים. בושה לחסידות בעלז.
נשלח ב-20/1/2011 20:46
גבאי בית הכנסת וחבר בעמותה הינו מקורב לבעלזא, שקרא לחסידי בעלזא לתפעל את המקום לאחר שהפך לבקושי מניין, והם הגיעו לחזק את המניינים ואף עשו שם מקום תורה , השקיעו מכספם בשיפוץ של עשרות אלפי דולרים בבית הכנסת , אז מי פה המשתלט? הם קנו את הבית כנסת בכסף מלא ולפי החוק כך שדווקא המתלוננים הם הפורצים
נשלח ב-20/1/2011 20:49
נחשוני אל תשקר, הליטאים שיפצו ע"י מר סרוסי שהוא אח של אחד המתפללים,יש בשבתות מניין של כ-70 איש מי שהשתלט זה בעלז ואל תשקר.
נשלח ב-20/1/2011 22:53
האמת לאמיתה-- כנסו ארלה- פרדס כ"ץ ט"ו בשבט תשע"א כמתפלל ותיק בבית הכנסת זה כבר שנים ואני כלל לא ליטאי וגם לא מתפלל נוסח אשכנז-- באתי לבית כנסת זה בגלל נוסח ספרד הנהוג במקום. בית כנסת זה מגוון עם מתפללים מכל קצוות הקשת. ליטאים וגם חסידים גם מזרחיסטים (אחד הגבאים -שמוליק הוא דתי לאומי ) אני חסיד וגם ספרדים גם תימנים -- הכי מעניין במחיית עמלק שאומרים ב5 סגנונות... בכל אופן במקום היה ועדיין יש דו קיום אמיתי שיכול ללמד אחרים מה זו אחווה יהודית-- אנ ימזמין את מי שמעוניין להגיע בשבת למקום בכדי להווכח בעצמו באמיתות דבריי. במקום היתה גם קבוצה של 3 אנשים ביניהם חגי הורביץ (שלפי הבנתי מסרב לפסק בית דין) ועוד שני מתפללים שניסו להשתלט על המקום והנהיגו שם שיעורים בזוהר הקדוש וכן ניהלו במקום את כל עסקי הוצאת הספרים של הרב אשלג-- --מתפללי ביה"כ קיבלו אותם וכיבדו ולא הפריעו. אולם מסתבר שתאוות בצע גוברת על כל דבר ואני עדיין לא מאמין שחגי עשה כזה דבר אולם זו המציאות והוא בתור חבר בעמותה -הוליך שולל את היו"ר קורנבלי בצורה מניפולטיבית והציע את המקום לחסידי בעלז - זאת לאחר שקרים שהוא מספר להם כי במקום לא מתקיימת פעילות ו"שווה" להם להשתלט על המבנה. זה התחיל לאט לאט --יותר עצוב שבהתחלה מאד כיבדו אותם ונתנו להם עליות וחזנות וכו' - -עד שיצא המרצע מהשק ובמומחיות שאני מצדיע להם על כך-- בתחילה שני מפללים וכן הלאה כל שבת עוד שניים אח"כ סעודות שלישית בנפרד ואח"כ כולל וכו' -- מעורר כבוד-- וככה משתלטים. אבל רבש"ע-- למה לזרוק את המתפללים הותיקים מהמקום??? יהודים מכל קצוות הקשת במקום זה כבר עשרות!! שנים ואתם ככה מעיפים אותם??? לאן ילכו כולם להתפלל??אני לא מנסה לחשוב לדוגמא על אליעזר (דתי לאומי) שמוצא במקום זה את מקומו עשרות שנים -- או על ישעיהו ניצול השואה שאין!! אין !! לו מקום אחר להתפלל בו ובאחד השבועות הוא נאנח אוי ווי למה עושים את זה??? כל הזוגות הצעירים מתושבי המקום ובתוכם אני שיש לנו מקום תפילה נחמד שמקבל את כולם-- לא קשור לליטאים וחסידים. פשוט שקר גס של בעלזערס שמשתלטים על מבנה-- בושה לבעלז .אכלתם אותה גנבים ושודדים לאור היום. !! מקבלים את כולם!!! אז למה אתם בעלז הורסים??? למה למה???? אני סמוך ובטוח שהכל יבוא על מקומו ויחזור לקדמותו ---יש מי שמנהל את העניינים --דער באשעפר איז גרויס. נ.ב שמועה שמעתי נכונה או לא שמטרתם של בעלז לבנות למעלה וכך הם מתחילים בכדי להגיע ל"פשרה" .. פשוט מלוכלך. אוקיי זו האמת הניטרלית למי שרוצה. ארלה טוקבק בכיכר השבת.
נשלח ב-21/1/2011 09:33
חסידי בעלזא השקיעו בשיפוץ כסף רב לאחר שהתחננו אליהם שיבואו וקנו את הבית כנסת על פי דין ועל פי החוק מאת חברי העמותה , מגוחך הטענה המטופשת שלא נותנים לאחרים להתפלל שם , לך לבתי כנסת של בעלזא שהם בנו לחסידי בעלזא ורוב המתפללים בכלל עמך ישראל אז על מה אתה מדבר ?
נשלח ב-21/1/2011 14:01
נחשוני כתב:
חסידי בעלזא השקיעו בשיפוץ כסף רב לאחר שהתחננו אליהם שיבואו
וקנו את הבית כנסת על פי דין ועל פי החוק מאת חברי העמותה ,
מגוחך הטענה המטופשת שלא נותנים לאחרים להתפלל שם ,
לך לבתי כנסת של בעלזא שהם בנו לחסידי בעלזא
ורוב המתפללים בכלל עמך ישראל
אז על מה אתה מדבר ?
נחשוני אתה לא מתבייש לשקר???
בעלז לא שיפצו ולא השקיעו אגורה שחוקה בבית הכנסת,
השיפוץ היה כבר לפני שנה וחצי ובעלז מנסים להשתלט רק מלפני שלושה חודשים אז איך הם שיפצו בדיוק?
אני מבין שאתה חסיד בעלז ואני מעריך מאוד את חסידות בעלז אבל תזכור טוב את מה שאני אומר,
המאבק הטיפשי והמיותר של בעלז יעשה לחסידות נזק ענק,
ממתי שני מתפללים ששולטים בעמותה ומצרפים לעמותה 20 חסידי בעלז מחליטים של מי שייך הבית כנסת?
אמנם אחד מן השניים מכר את הבית כנסת ובגד במתפללים בעבור בצע כסף אך גם זה לא מתיר לעשות כזה דבר נבזה ומתועב,
ויפה שעמך ישראל מתפלל בבעלז,
זה לא אומר שהם צריכים לגנוב בית כנסת מידי ציבור שלם של מתפללים שביניהם יש גם ליטאים וספרדים וגם חסידים כמו בתגובה שהבאתי שמתנגדים לגזילה של בעלז.
בעלז הרפו ידיכם מן הקודש,
כי אתם מוציאים שם רע על כלל החסידות והחסידים שהם בוודאי
אנשים יראים ושלמים שלא היו חולמים לעשות כזה צעד נבזה.
תוקן על ידי אריאל222 ב- 21/01/2011 14:20:49
נשלח ב-21/1/2011 15:20
התנצלות על זה שאני לא כותב בצבע כחול ,,,,,, זאת ועוד חסידי בעלזא טוענים שהשקיעו שם הרבה כספים , ביקשו מהם לבוא למקום בשביל לחזק את המקום מניינים ושיעורי תורה , ואז קפצו כמה טרמפיסטים שאינם קשורים להנהלת בית הכנסת בשום צורה ,, חברי העמותה לא צריכים להתייעץ עם כמה מתפללים שקמו מאוחר ומצאו מניין. מה לעשות ואיך לעשות בבית הכנסת , אם אתה חושב ההיפך בבקשה יש בתי דינים בתי משפט,,, מה שהם יקבעו זה מה שיהא....... פתיחת אשכול והודעות כאלו ואחרות אין בכוחם לשנות את המציאות כי הוא זה וחבל על האנרגיות שלך
נשלח ב-22/1/2011 21:11
כאדם שמתגורר באיזור בית הכנסת ולא מתפלל שם אני חייב להעיד שאין באיזור הנ"ל כלל חסידי בעלז,
אלא חסידי אשלג שיש להם בית כנסת, ורוב התושבים הם בכלל ספרדים,
ממה שאני יודע ואני מתגורר באיזור של הבית כנסת כבר 17 שנה, שהבית כנסת היה שומם כמעט עשרות שנים,
עד ששיפצו אותו לפני כשנה וחצי ומאז הבית כנסת התחיל לצבור תאוצה ולהתפתח,
והגיעו אליו עוד מתפללים בעיקר ליטאים וספרדים,
ואדם ששמו חגי הורביץ שייסד שם שיעורים בזוהר ופתח בית מסחר והוצאה לספרים ללא כל פיקוח של מס הכנסה,
החליט להתשלט על הבית כנסת ולמכור אותו וכך לחתן בכבוד את צאציו,
והוא העביר לבעלז את העמותה בתשלום נכבד,
זה כל הסיפור,
בעלז בתחילה חשבו שאכן הם באים לחזק את בית הכנסת אך המתפללים הבהירו להם כבר בתחילה שלא כך הם פני הדברים ויש כבר מניין מכובד של 70 מתפללים מכל החוגים ועדות כולל חסידים שמתנגדים למהלך של המגעיל של מכירת בית הכנסת ע"י חגי הורביץ,
לחגי הוצא צו מניעה ע"י בי"ד של הרה"ג ניסים קרליץ אך הוא לא שעה לצו והכניס כעשרים חסידי בעלז לעמותה,
לאחר מכן בעלז ראו שהמתפללים לא מתכוונים להיכנע והם החליטו לפרוץ מנעולים של בית הכנסת ולהביא מאבטחים רוסים גויים שישמרו על בית הכנסת, בתואנה שיקרית שהוצא צו מניעה ע"י בית המשפט,
לאחר בירור העניינים הוברר שלא הוצא כל צו ע"י בית המשפט אך בעלז מתכננים לפנות לבית המשפט כדי להוציא צו מניעה ולעבור על תורתינו הקדושה שאוסרת הליכה לערכאות וגניבת מקום מקדש מעט,
ולמיטב ידעתי נחשוני סילף ושיקר בכל דבריו
. שניכר מבין הודעותיו שהוא חסיד בעלז ולכן הוא בעד בעלז, אך הוא לא מבין מה הולך שם.
כמו שאני רואה את המצב,
ברגע שהאדמו"ר מבעלז שידוע בהליכותיו הטהורות יידע את המצב "לאשורו" יעופו כמה ראשים בבעלז.
החותם בצער אדם שחורה לו חילול השם הנורא.
תוקן על ידי יהודה_ליב ב- 22/01/2011 21:14:53
תוקן על ידי יהודה_ליב ב- 22/01/2011 21:21:29
תוקן על ידי יהודה_ליב ב- 22/01/2011 21:23:43
נשלח ב-22/1/2011 21:58
זה מה שאני טוען שחסידי בעלזא קנו את המקום בכסף, כמו כן בכל הבתי כנסת שלהם מתפללים כל עמך בית ישראל, יתכן שליבון הדברים למיטב הבנתי צריכים להיעשות או בבית דין או בבית משפט תלוי מה רוצה הצד השני
נשלח ב-22/1/2011 22:16
אז כנראה המוכרים עקצו את בעלז, כי אני לא חושב שאפשר למכור בית כנסת וזה לדעתי עבירה חמורה מאוד, אבל גם אם נניח שזה היה מותר מי שמכר לבעלז את הבית כנסת מכר להם לוקשען ולא בית כנסת כי אף בית כנסת לא היה שייך לחגי אלא למתפללים, שוב ראיתי שאתה חוזר על הטענה שבכל בתי כנסיות של בעלז מתפללים עמך ישראל, אבל עמך ישראל לא שברו אף מנעולים של בית כנסת שלא שייך להם, והציבו גויים רוסים לשמור על הבית כנסת. בעלז כן עשו את זה, וזה חמור מאוד.
נשלח ב-22/1/2011 22:41
כשעמך בית ישראל ישלמו כסף והרבה כסף הם גם יחליפו או ישברו מנעולים כי שילמתה על זה כסף ולא תיתן שאחרים יעשקו אותך גם אם קצת יותר צעקנים ומשוכנעים שהתורה נמצאת אליהם בכיס יש ויכוח שזה לגיטימי בבקשה לכו לבית הדין או לבית המשפט בדיוק בשביל זה הם קיימים
נשלח ב-29/1/2011 22:38
נשאר לנו רק לחכות לזה שהמשיח יבוא ויפתור את כל הבעיות וכולנו יחד נתפלל בבית המקדש יחד באחדות ובדיבוק חברים לגבי המקרה דנן לא שמעתי עליו דבר אבל תמיד צריכים לשמוע 2 צדדים לעומק רק כך אפשר להבין
נשלח ב-1/2/2011 21:43
נחשוני, עם כל הכבוד, בענין השיפוץ אתה טועה ומטעה-מי ששיפץ את בית הכנסת על חשבונו זה דודו של אחד ה"ליטאים" (בועז קורץ מ"מוסך למהדרין" ) . אני לא אומר שזה מקנה לו בעלות על בית הכנסת ,אבל לטעון שבעלז השקיעו כסף בשיפוץ זה ממש לא נכון