בית פורומים עצור כאן חושבים

פילוסופיה: קונטיננטלית אנליטית אקסיסטנציאלית ועוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2011 10:30 לינק ישיר 

"הבן של לייבוביץ' עשה ממנו צחוק פה:"

באותה מידה אפשר לצחוק על המאמר של איליה ליבוביץ'.

אילו הוא היה רציני הוא היה מתייחס אחת לאחת לכל הטענות ולא מפריח הכרזות מזלזלות שלא מוסיפות לו אמינות.

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/01/2011 10:29:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 10:46 לינק ישיר 

שרפתי את הלילה על חיפוש מאמרים ומידע על אסכולות הפילוסופיה השונות. ת'אמת זה די מענין אותי. הרבה דברים שהרהרתי בהם מכבר, מצאתי שהם מדוכות גדולות ליישב עליהם. ודברים שחשבתי שהם פשוטים מצאתי שהם די מעורערים.
אבל רציתי לשאול שלוש שאלות.
אחת- האם יש איזו פריצת דרך או חידוש פילוסופיים גדולים במאה האחרונה. מהצצה על המצאותיהם של מקבלי פרסי נובל במאה שנים האחרונות א"א שלא להתפעל מהחידושים והמהפכות המדעיות שאנשים אלו וצוותותיהם עשו. האם גם בפילוסופיה יש התקדמות. או שהיא מדשדשת באותו מקום. בין מקבלי נובל-ספרות היו פילוסופים כראסל אולי גם קאמי (ראסל גם קיבל את פרס-ירושלים הראשון), חוץ מהם שהפרס היה יותר ספרותי מפילוסופי, לאיפה התקדמנו?.

שניה- מה התועלת בלימודים הפילוסופיים.  בפילוסופיה כלכלית ופוליטית אני מבין את התועלת, אבל בפילוסופיה של הלשון או של המטאפיסיקה או שאר האסכולות המרובות שהבאתם למעלה, מה הרוויחה האנושות מכך. ישנה תועלת מרובה למי שאוהב את זה ואוהב לחשוב ולנתח ולחפור (אני למשל התאהבתי בה כי אני אוהב לפרק דברים לפרטים ואני גם סקפטי בטבעי). אבל לכלל האוכלוסיה יש תועלת?

שלישית- אני מבין שיש זיקה גדולה מאוד בין הדת לפילוסופיה. הדת הרי באה לענות על שאלות כמו מקור ותכלית היקום, בעיות מוסריות, חובות אנושיות וכו'. אבל באשכול שבגללו פתחתי את האשכול הזה. ראיתי שכל אחד מגייס את הפילוסופיה לצד שלו, אחד לנגח את הדת ואחד לבסס את הדת. האם יש משהו ברור בזה?

(אליעזרט, ראיתי שקראת לי צפרדע. אני חושב שצפרדע זה ז'אבע, צורעפאכע זה צב. ככה זכור לי מילדותי כשהבאתי הביתה צב שמצאתי על הדשא. אמא שלי סיפרה שכשהם היו ילדים קראו לזה צורעפאכע).

תוקן על ידי צורעפאכע ב- 21/01/2011 10:57:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 11:23 לינק ישיר 

באידיש ירושלמית צב הוא צ'וכעפאכע אבל מצאתי ברשת דווקא אישוש  ן לתזה של אליעזרט:

"גרינע צ'וכעפאכע. ומכאן מקור הטעות ההיסטורית בשם שנתנו בבני ברק למכולות האשפה הגדולות שאינן נפוצות ... בירושלים קוראים להם צפרדע ובאידיש בקיצור צ'וכעפאכע "

ולעניין התועלת שאתה תפיק מעיסוק  בפילוסופיה-הרי פילוסופיה פרושה הוא אהבת חכמה אז מי שאוהב חכמה(או לחפור כלשונך)לא שואל שאלות כאלה .

ואולי התשובה בכל זאת :התועלת היא סיפוק יצר הסקרנות.

אם אתה מדבר על תועלת כלכלית או תכלס ברור שזה לא שם....

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/01/2011 11:25:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 11:59 לינק ישיר 

צורעפאכע

לדעתי פשוט שהפילוסוף שהשפעתו מחוץ לתחומו היא הגדולה ביותר הוא פופר. צורת חשיבתו אומצה בכל המדעים המדוייקים, והיום שיטתו נחשבת למוסכמה. [בנוסף הוא גדול לוחמי מלחמות ה' במדעי החרטא והקדיש להם ספרים שלמים (עכשיו קראתי את ספרו "דלות ההיסטוריציזם" -  מומלץ בחום), אבל חסידיהם של אלה אינם מתייחסים אליו מסיבות מובנות.]

בשונה משאר הפילוסופים של המדע, הוא אמר דברים שגם מדענים באו להסכים איתם. בהשוואה לפילוסופים שאינם עוסקים בפילוסופיה של המדע, הללו מוכרים באקדמיה ולכמה משכילים, אבל רעיונותיהם לא השפיעו ישירות על החברה. פופר לדעתי הוא היחיד שהשפעתו מגיעה אל העולם האמיתי - תחום עיסוקו - בצורה כל כך ניכרת.

תוקן על ידי מקסוול ב- 21/01/2011 12:03:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:10 לינק ישיר 

מקסוול
אפשער שרייבסטע אפור ווערטער אויף שיטאס-פופער. (הער איז גיוועין א'איד?)

מה החידוש שלו. ובעיקר מה השתנה בין לפניו ולאחריו. כתבת שהוא השפיע על העולם האמיתי. במה?

רבותי, ישנם כאלו שתחום ידענותם הוא בדברים אחרים, ומבקשים ממכם לשתף אותם בתחומכם. אז תפרטו קצת. אל תגרו אותנו במשפטים מפוצצים בלי להסביר מה ולמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:22 לינק ישיר 

לצורעפאכע

כדי להתחיל מאלף (ואולי גם ב')תקרא בויקיפדיה על קרל פופר ואחר כך תקרא את המאמר הזה:

http://poli.haifa.ac.il/~levi/res/popper.rtf

כי הכלל החשוב הוא לקרוא את המקור ורק אחר כך להשוות בין הפרשנים.לבין פרושך שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:39 לינק ישיר 

צב:

אין לחפש בלימוד כלשהי "מה יצא לנו מזה"
עצם הלימוד היא היא המועיל לאנושות,
כך זה בכל עניין ועניין, ראה במתמטיקה היית איזה מתמטיקאי שכל עיסוקיו בו היית כאין משחק שחמט,
והיום בשביל "תורת המיתרים" זה מאוד שימושית,
אבל אפי' שלימוד כלשהי בסוף לא יהיה שימושית ?! אז כמשחק שחמט זה גם טוב,
רצתי לבנק ברגע לפני הסגירה ולא הספקתי להגיע בזמן ?! אז הריצה עצמה היית ספורט\בריאותית בשבילי,
וכך זה בלימוד גם כן, במיוחד שמוחינו כידוע היום היא "פלסטית" ואפשר מתוך תירגול = לימוד, לשפר את מוחינו בחכמה ובבינה ובדעת,    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:46 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
"הבן של לייבוביץ' עשה ממנו צחוק פה:"

באותה מידה אפשר לצחוק על המאמר של איליה ליבוביץ'.

אילו הוא היה רציני הוא היה מתייחס אחת לאחת לכל הטענות ולא מפריח הכרזות מזלזלות שלא מוסיפות לו אמינות.

באותה מידה  אפשר להגיד משהו מעין זה על כל סאטירה או פארודיה באשר היא שם.

סאטירה או פארודיה איננה מתיימרת לענות על טענות או להפריך טיעונים או להגן על עמדות כלשהן. מטרתה לעשות צחוק. אבל כבר הובהר לנו, גב' צענע, שלך אין חוש הומור. לכן לא תביני זאת.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 12:50 לינק ישיר 

רדף:

האשכול הזה הלך טוב עד עכשיו, אז למה לקלקל ?

אגב: לתשומת לב המנהלים כאן, תראו כמה שסבלנות מועילה לנו ?! הנה דו שיח נפלא של סוסרוטי ורדף, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 13:12 לינק ישיר 

צורעפאכע"]רציתי לשאול שלוש שאלות. 
אחת- האם יש איזו פריצת דרך או חידוש פילוסופיים גדולים במאה האחרונה. מהצצה על המצאותיהם של מקבלי פרסי נובל במאה שנים האחרונות א"א שלא להתפעל מהחידושים והמהפכות המדעיות שאנשים אלו וצוותותיהם עשו. האם גם בפילוסופיה יש התקדמות. או שהיא מדשדשת באותו מקום. בין מקבלי נובל-ספרות היו פילוסופים כראסל אולי גם קאמי (ראסל גם קיבל את פרס-ירושלים הראשון), חוץ מהם שהפרס היה יותר ספרותי מפילוסופי, לאיפה התקדמנו?.

אם תשאל אותי, לדעתי הפילוסופיה במאה ה-20 התקדמה יותר מאשר בכל המאות האחרונות [כוונתי כמובן לפילוסופיה האנאליטית] -- בעיקר בכך שהיא אימצה תרבות דיון יותר מדוייקת, יותר "חמורה" [ריגורוזית], פחות נשענת על רטוריקה ואינטואיציות ואסוציאציות ויותר על לוגיקה. זה הוביל  להבחנות בין דברים שונים אך דומים שלא שמו לב עד כה ששונים המה. זה גם הוביל לענווה גדולה יותר מצד הפילוסופים לגבי סוג הדברים שהם מרשים לעצמם לומר, לפחות בתור שכאלו. וזה הוביל לפיצוץ הרבה בלונים מושגיים שנופחו במאות הקודמות. אמנם התוצאה האחרונה היא "שלילית" [במובן של "על דרך השלילה כתב:
-- אבל זו תוצאה חשובה מעין כמותה, אם אנו מעוניינים באמת ולא בכיף גרידא. 

יותר מזה גם לא הייתי מצפה מפילוסופיה  --- אנו לא ניהיה אלו שנמציא תרופה לסרטן -- אנו רק מנסים להבין את העולם סביבנו, עד כמה שניתן. 

שניה- מה התועלת בלימודים הפילוסופיים.  בפילוסופיה כלכלית ופוליטית אני מבין את התועלת, אבל בפילוסופיה של הלשון או של המטאפיסיקה או שאר האסכולות המרובות שהבאתם למעלה, מה הרוויחה האנושות מכך. ישנה תועלת מרובה למי שאוהב את זה ואוהב לחשוב ולנתח ולחפור (אני למשל התאהבתי בה כי אני אוהב לפרק דברים לפרטים ואני גם סקפטי בטבעי). אבל לכלל האוכלוסיה יש תועלת?

[אינני רואה מקום לחלק בין פילוסופיה פוליטית או מוסרית או פילוסופיה יישומית אחרת לשאר ענפי הפילוסופיה: פילוסופיה כלכלית איננה כלכלה כשם שפילוסופיה פוליטית איננה פוליטיקה ופילוסופיה של האמנות איננה אמנות]. לגבי התועלת שבכל זה, כתבתי על כך בפרוטרוט כאן באמצע העמוד:

http://is.gd/44k9Gb 

שלישית- אני מבין שיש זיקה גדולה מאוד בין הדת לפילוסופיה. הדת הרי באה לענות על שאלות כמו מקור ותכלית היקום, בעיות מוסריות, חובות אנושיות וכו'. אבל באשכול שבגללו פתחתי את האשכול הזה. ראיתי שכל אחד מגייס את הפילוסופיה לצד שלו, אחד לנגח את הדת ואחד לבסס את הדת. האם יש משהו ברור בזה?

אם ב"ברור" כוונתך לאיזו ראיה ניצחת לכאן או לכאן, אז לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 13:16 לינק ישיר 

אם מישהו יכול להסביר לי למה ההודעה הקודמת שלי נראית כפי שהיא נראית [זו כבר לא הפעם הראשונה], ואיך להימנע מזה להבא, אני אודה לו מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 13:21 לינק ישיר 

"סאטירה או פארודיה איננה מתיימרת לענות על טענות או להפריך טיעונים או להגן על עמדות כלשהן. מטרתה לעשות צחוק. אבל כבר הובהר לנו, גב' צענע, שלך אין חוש הומור. לכן לא תביני זאת. "

עת לצחוק ועת לענות ברצינות.

יש עיתים שבהן הצחוק רק גורע.

אבל הילדותיות הרגילה שלך עדיין לא מאפשרת לך את ההבחנות האלה.

.

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/01/2011 13:22:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 15:38 לינק ישיר 

אותי מעניין מה ייחס הפילוסופיה לסוגי השיטות הפסיכולוגיות המגוונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2011 15:55 לינק ישיר 

זו שאלה קצת "באוויר" -- כללית מידי.

אני יכול לזרוק לאוויר כמה עובדות שאולי ייסייעו למקד את השאלה:

למשל, הביהייוויוריזם בפילוסופיה של הנפש משתלב יפה מאד עם [אם כי לא גורר את, או נובע מ-] ביהייוויוריזם בפסיכולוגיה ושניהם משתלבים יפה עם פוזיטיביזם בפילוסופיה של המדע ובאפיסטמולוגיה.

למשל, פסיכולוגיה קוגניטיבית משתלבת יפה [אם כי כנ"ל] עם פונקציונאליזם בפילוסופיה של הנפש ועם פונקציונאליזם בפילוסופיה של המדע.

כפי שאמרתי -- כל זה באוויר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 21:02 לינק ישיר 

רבותי היקרים יש לי תחושה קצת ביזארית, בתחילת המאה ה21 לקרוא פה בפורום שפופר הוא הפילוסוף החשוב ביותר בן זמננו. מה גם ש"ההוכחות" לכך הם תאוריית ההפרכה המדעית שלו. שנתפסת פה כפשוטה כאילו היא עומדת לעד לעולם. לא הביקורות של לקטוס משנות השבעים של המאה הקודמת מוזכרת פה ואף לא התנאים החדשים אותם הציב פופר עצמו למה שהוא חושב זה מדע או לא מדע כאשר הוא נאלץ להודות שתפיסת עולם מדעית לא תמיד יכולה להבחן על הציר אישוש הפרכה. 

פופר הוא פילוסוף חשוב לתחום מסוים מי שחושב שפילוסופיה של המדע זה כל מה שיש לחשוב עליו בחיים שיבושם לו. בכל מקרה אם כך חושבים אותם אנשים אז כדאי שלפחות יהיו מעודכנים במה שקורה בתחום שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פילוסופיה: קונטיננטלית אנליטית אקסיסטנציאלית ועוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.