בית פורומים עצור כאן חושבים

פילוסופיה: קונטיננטלית אנליטית אקסיסטנציאלית ועוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2011 23:16 לינק ישיר 

את הטון נתנו כלי הנשיפה, אבל האורגן ופעלוליו השלימו את הסימפוניה. שלא לדבר על התופים.

אבל מה אם השאלה שלי? מה כל הקולות האלו עושים לנו שאנחנו יוצאים מהכלים?? נאמר כך, חוש הטעם אני מבין שאנחנו נולדים איתו. כשבלוטות הטעם מרגישים מבנה של חלקיק טעם הם מתקבלים אצלינו בטעם הידוע, והוא ערב או לא ערב (למה? לא יודע). אבל מה אם הקולות הערבים או המראות היפות איך הם עובדים??.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:21 לינק ישיר 

לצ'רפכה: אתה בעצם נוגע במה שנקרא "הבעיה הקשה של התודעה" -- שהיא אחת הבעיות המרכזיות בפילוסופיה בת זמננו [בניגוד לבעיות ה"קלות" יותר של התודעה, שהעסיקו פילוסופים בדורות עברו]. ראה כאן:  http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_problem_of_consciousness

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:21 לינק ישיר 

רדף ידידנו כתב למעלה שיש ללמד בבתי ספר לוגיקה. לדעתי עדיף ללמד מוסיקה. כלומר, שיעורים מודרכים בהאזנה למוסיקה קלאסית. מה דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:22 לינק ישיר 

[ואגב, אין הבדל, מבחינת בעיה זו, בין טעם של שניצל לבין איך שמוזיקה נשמעת -- זו אותה בעיה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:24 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
רדף ידידנו כתב למעלה שיש ללמד בבתי ספר לוגיקה. לדעתי עדיף ללמד מוסיקה. כלומר, שיעורים מודרכים בהאזנה למוסיקה קלאסית. מה דעתכם?

מוזיקה היא כמו פילוסופיה --- יש כאלה שיהנו ויש כאלה שיסבלו. לוגיקה היא כמו מתימטיקה: עניין של תרגול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:25 לינק ישיר 

הכל במוחינו, ותו לא,

הראיה הפשוטה היא ?! ההבדלי טעמים לפי התרבויות (= חינוך)

תוקן על ידי maxmen ב- 23/01/2011 23:26:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:26 לינק ישיר 

רדף,
אתה מכיר הרבה אנשים שאינם נהנים ממוסיקה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:28 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
רדף,
אתה מכיר הרבה אנשים שאינם נהנים ממוסיקה?

א. כן -- אני מכיר כמה; ב. בקרב אלו שכן נהנים, ההבדלים בטעמים הם תהומיים ומה שמהנה אחד גורם לשני להקיא, ולהיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:34 לינק ישיר 

לגבי ב. אתה צודק. אבל לגבי א. תסכים עמי שמספרם מועט בהרבה ממי שאינם אוהבים פילוסופיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:35 לינק ישיר 

כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:36 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
לגבי ב. אתה צודק. אבל לגבי א. תסכים עמי שמספרם מועט בהרבה ממי שאינם אוהבים פילוסופיה.

ראית פעם ליטאי שר באמת ועוד גם נהנה ?! (אולי ליטאי צאצאי חסידים) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:42 לינק ישיר 

נו, אז איזה פתרון יש לבעיה הקשה הזו של התודעה. בעיות גם למי שלא פילוסוף יש. חשבתי שהפילוסופים ימציאו לנו פתרונות.
וואס וועט זיין?

לכל אלו שהאריכו להסביר לי על הנשמה ועל האני. תודה.
אבל בואו נהייה דוגריים. אדם חי איך שהוא נראה לעינינו, אינו שונה מאדם מת. רק בפעילות החשמלית-ביולוגית שפועלת אצל החי ולא אצל המת. כל המחשבות וההרגשות ואפשרות הביטוי וכו' וכו' שיש אצל החי ואין להם אח ורע בשום דבר אחר בעולם (לפחות מה שידוע לי)  שוכן במוח החי בלי שנדע עליהם כלום!!! לא איך הם קשורים למוח ולא איך הם מבוצעים ע"י המוח. אז מה כל המחלוקות האלו דואליות, מטריאליות, או כל אפשרות אחרת. על פי מה ממציאים אותם?? מישהו הצליח פעם להסביר איך מחשבה קשורה לקילו בשר וחמצן??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:44 לינק ישיר 

מתוך הבעיה שהעלית כל המחלוקות הללו צומחות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:51 לינק ישיר 

אז איך צומחות מחלוקות. בוא נדבר אנליטית (איך שהבנתי מה המסר העיקרי שלה). מה ידוע לנו?

1. יש לי תאים מוחיים שמעבירים אותות חשמליים בינם לבין עצמם ובינם לכל שאר חלקי הגוף.

2. יש לכל בנאדם (לפחות לי) הרהורים ומחשבות, הרגשות שמחה והרגשות כאב, כעסים ותענוגים. וכו' וכו'.

3. לשמש ולעננים ולמחשב ולמכונית. (כנראה) אין את כל המחשבות וההרגשות שלי יש, אפילו שגם בהם יש אותות חשמליים.

עכשיו נשאל למה לכל האותות החשמליים שיש לי נלווים תמיד מחשבות והרגשות, ולמחשב ולעננים אין אותם.

התשובה. יוק. ככה זה וזהו זה. מישהו יכול להודיע לי על מידע נוסף שיש לו??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:51 לינק ישיר 

צב:

נראה לי שאתה חותר לומר איזה פיתרון, ואם מדובר בפיתרון של ימי הביניים ?! אז אנא תחסוך את זה מאיתנו, כי שבענו מספיק מהם,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פילוסופיה: קונטיננטלית אנליטית אקסיסטנציאלית ועוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.