|
|
| נשלח ב-24/1/2011 12:51 |
|
| |
אני מכרח לציין שהאתר ("הדוס") הזה עושה לי ממש כאב ראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 13:30 |
|
| |
| גוברנור כתב: |  | אינטואיטיבית, מוטאציה מוצלחת היא זו אשר, בתנאי תחרות על משאבי קיום מוגבלים בבית הגידול ומול לחץ קיום סביבתי בבית הגידול - מביאה להגעת נושאיה לבגרות מינית במספרים גדולים יותר מאלה אשר מגיעים לבגרות מינית אצל המינים המתחרים תוך כמה זמן הופך trait מוצלח לדומיננטי ? זו שאלה מתחום ה- Quantitative Genetics, וקיימים מספר מודלים לחישוב. אף לא אחד מהם פשוט |
|
השאלה תוך כמה זמן נעלמת מוטציה לא מוצלחת. לפחות סדרי גודל של חישוב. הרי זאת היתה הטענה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 15:08 |
|
| |
זה תלוי מאוד בנסיבות, לו יצוייר שבעלי חיים שלא יודעים לטפס על עצים יחיו ביער ומסיבה כלשהי רק פירות מעל גובה מסויים ישרדו באותו יער אז יתרון הגובה יהיה עניין של חיים ומוות ותוך דורות ספורים יהיה נדיר מאוד למצוא וולדות נמוכים. לעומת זאת עם יש פירות רבים על הקרקע והגובה נותן רק יתרון מועט התהליך יקח דורות רבים אם בכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 15:09 |
|
| |
האם האינטליגנציה שמתבטאת כאן סייעה לשרידות או להיפך?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2011 17:24 |
|
| |
כותב שורות אלו מתמצא באבולוציה ברמה של חובב או פחות מזה.
עם זאת, רעיון אחד נראה ברור. מה שמועיל להישרדות יתן יתרון לבעליו. מה שמזיק ייכחד. מה שאינו לא כאן ולא כאן לא יעניק לבעליו אותו יתרון שיש לבעל התכונה החדשה, המועילה.
האם המנגנון הפשטני הזה מספיק להסביר את המציאות הביולוגית המורכבת? איני יודע איך עונים על שאלה כזו.
יש להדגיש כי "איני יודע" אינו אלא הודאה בבורות, אבל לפעמים צמד המילים הזה נועד להביע פקפוק. "איני יודע - אבל אני משער שהתשובה, אילו הייתי יכול להפעיל עליה כלים שאין לי, היתה נדחית".
עד כאן הערות צדדיות. אבל כמדומה שהנושא אינו אבולוציה של בעלי חיים, אלא אבולוציה של מרצים. מרצים ביהדות, מרצים להחזרה בתשובה. ובכלל.
האם אפשר לדון על תכונות שמועילות לשרידות ולהצלחה של מרצים, של נושאים?
אני משער שכן, וזה, כך התרשמתי, נועד להיות נושא האשכול.
רק מה, יש להיזהר מהתקפות אישיות ועוד יותר מכך מעלבונות. השערות פסיכולוגיות (האיש הזה שאפתן מדי, חסר ביקורת מדי, וכו' לדוגמא) אינן ניתנות בדרך כלל להוכחה ואין בהן תועלת. הן רק גורמות לתחושה לא נעימה אצל המשתתפים. וכי לקרוא על חרפתו של פלוני באו לכאן?
אפשר ואפשר לדון על קהלי יעד ועל השיטות להגיע אליהם. על טכניקות של הרצאות שיש להן ערך אבולוציוני של קירוב. של בירור האמת. אלו שאלות מעניינות מאד, אם כי תשובה עליהן מחייבת ידע ולא רק השערות. כך ייראה לי. אבל יתכן שגם הצגת שאלות מלומדת היא מעלה. ובוודאי יתכן שיש כאלו שיודעים יותר ויוכלו לתאר יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 08:39 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 03/02/2011 14:30:19
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 09:26 |
|
| |
oןoרטי,
אני לא חושב שיש ממה להתרגש. עיון מהיר במאמרים באתר הנ"ל מראה שלכותב יש בהחלט ידע נרחב, אך מסופקני אם יש לו הבנה אמיתית בביולוגיה, אבולוציה, או בסטטיסטיקה (לאותו "משל הציפורניים", תהיתי למה לדמות אותו. שהרי הוא דומה במידת מה לשאלה "האם אלוקים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? ועל זה ענה ראש הישיבה בה למדתי בנעורי: כמה ברווזים מייצרים בבית חרושת לאמבטיות? שהשאלה היא לגיטימית, אך אין עליה תשובה מכיוון שהיא מראה חוסר הבנה של הדבר, ואין המדובר בחוסר הבנה מלא, כי אם בחוסר הבנה חלקי, שהוא בבחינת "חצי אמת גרועה משקר שלם", ועל כן התשובה לה היא בבחינת: "משרא דסכיני במאי קטלי? בקרנא דחמרא")
מה שכן יש בשפע לאותו דוס, זה יהירות, שחצנות, חוסר יושר אינטלקטואלי וראייה צרה ביותר. (איזה יופי שכל המדענים שקרנים מלבד אלו שתומכים בדעתו, כל הרבנים שאומרים אחרת מטענותיו הם כאלו שלא מקובלים בבתי מדרשו (לא ידעתי שלאמת יש בית מדרש) כל הראיות מזוייפות חוץ מאלו התומכות במשנתו, הדארויניזם היא אם כל חטאת, כל התגובות באתר הן אלו שהוא יכול לענות עליהן בהנפת קולמוס לגלגני, ובסופו של דבר- הוא קול האמת ואין בלתו (במסווה של קבלת דברי תלמידי חכמים), הוא מבין את המציאות לאשורה, ואל תנסה להתווכח כי אחרת אתה סתם הדיוט. הדוס מבין יותר טוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 13:24 |
|
| |
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 03/02/2011 14:29:19
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 13:32 |
|
| |
סןסרטי מי פה המתחזה?
סוסרטי האחד והיחיד!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2011 23:18 |
|
| |
אני לא מבין
קראתי את המאמר של הכותב, ולא תפסתי מה הוא רוצה.
מילא לכתוב הכפשות ומילות גנאי, אבל לפחות שיהיה איזו שהיא טענה הגיונית.
מי שלא יודע - שלא ידבר.
"גם אויל מחריש חכם יחשב"
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2011 23:28 |
|
| |
אולי זו הבעיה שלך שלא הבנת
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2011 23:32 |
|
| |
בואו נראה מה הוא כותב.
א. תנאים רבים צריכים להתקיים לכדי התפתחות אופטימלית, אחד מהם הוא למשל זמן, כמה זמן חיים האסקימוסים בקוטב, כדי שתצמח להם פרוה? ובכן, הבאתי מקורות לכך שאנשים נמצאים במקומות אלו מזה מאה אלף שנה לדברי הכופרים. מי שקצת יודע, לפי תורת הניאודארויניזם בזמן הזה יכולים להיווצר סדרות שלימות. מי שלא יודע שלא ידבר.
ב. ומכאן להיעלמות איברים מיותרים, גם כאן לא ידענו מנין יצא לו לרבינו זאת, שכל מה שמיותר צריך להיעלם, הלא על רודימנטים גדלנו, רק אם הייתור הזה מהווה נטל, מדובר בחסרון, העלול להביא להיכחדות, אבל לא בהכרח.
ובכן, הרי זה בדיוק מה שכתבתי, שאם דברים מיותרים לא היו נעלמים, הגוף שלנו היה מלא כל מיני גידולים מוזרים.
ג. אם כל מי שנחות היה נכחד, לא היו בעולם חגבים למשל,
אם הכותב היה קורא קצת על אבולוציה הוא היה מבין את ההבדל בין מתאים לחזק, ואת המושג גומחה אקולוגית.
ד. כנ"ל הדנ"א זבל,
אם הכותב היה קצת יותר מעודכן, הוא היה יודע שהנושא של דנ"א זבל פשוט לא קיים. היום המושג הזה הולך ונמחק מספרי הלימוד. ברוך הבא ל - 2011
ה. בכלל התוספתן כבר מזמן לא נחשב כרודימנט, אפילו באנציקלופדיות של שנות ה50. לא נכון, רק לפני שנתיים התפרסם המחקר שמצא את היעילות של התוספתן, ואני עוד זוכר את התגובה של יו"ר ארגון הכירורגים בישראל לפני שנתיים ששלל את תוצאות המחקר!!!!!
ו. , ולא כפי שחשב הדוס שהצפורן יתרונה בהגנה על האיזור הרגיש שתחתיה.. אך שחוק ולעג במשארתו, והרי האיזור הרגיש נוצר רק משום שיש שם צפורן ולא עור חיצוני. י
יואל הכותב המלומד לפתוח האתר שקורין בלעז ויקיפדיה, בערך ציפורן, ויחכם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2011 23:38 |
|
| |
הכותב המלומד כתב מה שכתב- לא ויקופדיה מקור לסתירה. ואפילו אם כן - מותר לאדם לחלוק אפילו על ויקפדיה כאן בפורום, אתה יכול להוכיח ההפך. האמת שרציתי להתריע כי קראת לו כסיל- הוא הכל אולי אבל לא כסיל- בכל מקרה הוא מעליב אחרים בכינויים- לכן לא מתאים להגן עליו מכינויים
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2011 23:44 |
|
| |
קצות האצבעות זה מקום מועד לפורענות מעצם המיקום שלהם. יותר קל לחטוף "זעצ" בקצה של האצבע מאשר במקום אחר, והציפורניים מגינות על זה.
בנוסף לזה, בקצות האצבעות יש ריכוז מאד גבוה של עצבים, בלי שום פרופורציה למקומות אחרים בגוף, ולכן זה מקום רגיש.
בנוסף , יש לציפורניים עוד כמה תפקידים, כמו הרבה דברים בגוף שיש להם כמה תפקידים.
מי שכותב מאמר על נושא שהוא לא מבין בו מילה אחת, אכן ראוי לתואר כסיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2011 23:51 |
|
| |
קצה האחורי של הגולגולת רגיש לא פחות וכן ריסי העין והאוזן האשכים של הגבר ולשונו, הברך והמרפקים- מכין שיש שם היום ציפורן המקום בלעדיו רגיש. ראיתי אנשים תלושי ציפורן והמקום לא הי כה רגיש.
|
|
|
|
|