בית פורומים עצור כאן חושבים

בריאתנות חרדית - סקירה מחודשת, ודיון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2011 21:07 לינק ישיר 

אתרהדוס כתב:
יושבי קרנות נכבדים,
על כל מה שכתבתם עניתי בפרוטרוט, ויותר מפעם אחת.
אינני מתעסק עם אנשים שלא יודעים לקרוא, חסרי השכלה הן תורנית והן חיצונית.
אנשים מסוג זה ימשיכו לעבוד בעבודות כפיים מזדמנות, ואל יעסקו בעניינים לא להם.
בהצלחה רבה.

דומני שעל זה נאמר: כל הפוסל במומו פוסל.

(אה,וכבר אמרתי משהו על יהירות? אני חושב שכדאי שאחזור לעבודת הכפים המזדמנת שלי או שבאמת כדאי לעשות את הדבר הזה עם האותיות, נו... איך קוראים לזה...קריאה! ויפה מצד הדוס לקרוא לרב קוק חסר השכלה תורנית)

וגם דוס חביב, הטענה שלך לכתר אובייקטיביות ידע וכד' היא בבחינת מלכות ללא תגא. (יש מספר תגובות שאני כתבתי למאמרים באתרך, אך מסיבות שונות החלטת לא להעלות אותם. סיבות השמורות עמך, אך בינתיים מסיבות השמורות עימי אניח שהחלטת להתעלם מהם פשוט כי אתה מתייחס רק למה שנח לך, רק למה שאתה יכול לתת לו לינק ביו טיוב או לומר" כבר כתבתי על זה במקום זה וזה").

אני חושב שדוקינס היה מתפתל מרוב צחוק למקרא "מי שלא יודע שלא ידבר". אבל הוא, ובערך כל שאר הקהילה המדעית (חוץ מאותם רבבות בריאתנים אנוסים)  אינו יותר מאשר שקרן פתולוגי והדיוט בענינים מדעיים.

תוקן על ידי hobbes ב- 06/02/2011 21:52:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 21:14 לינק ישיר 

אתר הדוס

ברוך הבא אל הפורום!

לצערי לא ביקרתי באשכול אודות שיטתך מאז כתבתי את התגובה היחידה שלי. עתה קראתי את דבריך ואת דברי העונים. לצערי איני מבין מספיק כדי להביע דעה בנושאי אבולוציה. ראוי היה לבאר יותר את השאלות ואת התשובות.

הסתכלתי באתר שלך וקראתי איך היית מתווכח באתר כפרני ואיך הצטערת על שנחסמת בשל הבעת דעות ש"כופרות" בדעת בעל האתר.

אצלנו, עד היום הזה, לא נחסם איש בשל הבעת דעות (אמנם צונזרו ביטויים לא הולמים וכיו"ב). אתה יכול לכתוב כאן כאוות נפשך ולהציג את עמדותיך. ואדרבה, בוודאי תשמח לגלות שיש כאן מומחים לא קטנים לאבולוציה, לפיזיקה, למדעים ולפילוסופיה של המדע. יש כאן גם מספר גולשים רב שמגיע גם כדי ללמוד על מה שבין תורה למדע. השתתפות של מומחה כמוך עשויה להביא תועלת לאין שיעור, לפי מה שאתה כותב על עצמך שם.

רק דבר אחד דע לך: צריך הרבה סבלנות. לבני אדם יש דעות שונות ומשונות, ולא תמיד הם  מתרשמים אפילו מעובדות, כל שכן מפרשנות. כדי שיבינו,  צריך לחזור הרבה פעמים, להסביר את הנקודות שקשות לקוראים, ולפעמים צריך להתאמץ כדי להבין מה לא ברור להם. הכל בדרך ארץ ובאדיבות ובלי להעליב, גם כאשר הצד השני מולך נראה עקשן וטיפש. הרי צריך לדעת לדבר עם כל אחד ברמתו ובשפתו.

התועלת? גם כן כנראה מועטה. אבל זה כל מה שבידנו לעשות, אם אנו רוצים לתרום להפצת התורה והאמת ויראת שמים.

לא עלינו המלאכה לגמור, ואין אנו בני חורין להיפטר ממנה. ואם תשאל אותי לדרכי, אזי אני גם אוהב את העול הזה.

אחרי הצגת דרישות היסוד האלו, אם יש לך זמן וסבלנות, וגם מה לתרום לנו, זה יתקבל בברכה רבה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 21:43 לינק ישיר 

למיימוני
בא אסביר לך משהו.
לפי הנתונים של גוגל, רוב מוחלט של הגולשים באתר שלי מגיעים מישובים עם אוכלוסיה אמידה ואקדמאית. דווקא ישובים כמו ירושלים ביתר ובני ברק החרדיים, ובאר שבע ודימונה המסורתיים, נמצאים בתחתית הרשימה. זאת אומרת, שדווקא הציבור הפחות אקדמאי מגלה הרבה פחות התעניינות בנושאים שאני כותב עליהם.
מהניסיון שלי, ואני הספקתי בשנה האחרונה להתכתב עם אלפי אנשים, כמישהו כותב לי "אתה טיפש, הדיוט, אתה לא מבין", אני יודע שכנראה הוא לא למד על הנושאים שאני כותב עליהם. אנשים שלמדו כותבים בצורה עניינית גרידא.
אבל, כשבן אדם בא ופותח עלי אשכול, עם כאלו כינויים, מה אני אמור לומר לו? שהוא יכתוב עלי כל מה שעולה בדעתו ואני אתייחס לטיפש הזה כמו פרופיסור?
נקודה נוספת.
מתוקף עיסוקי, אני מכיר היטב את נפש האפיקורס.
אתה חושב שאפשר לנהל עם כופרים דיונים ענייניים?
תשכח מזה.
אספר לך מעשה נורא, שסיפר לי מישהו והשביע אותי לא לפרסם את זה, ולכן אטשטש את זהות הגיבור.
אחד מגדולי האתאיסטים בארץ, שאתה תיפול מהכסא אם אומר לך מי זה, סיפר לאחד מהאנשים שעובדים איתי, שהוא ראה במו עיניו סיאנס. החרדי שאל אותו, אם כך איך אתה כופר? אז הוא ענה לו, שהוא קרא מחקר שאנשים מדמיינים את זה....
נו, אז תגיד לי, עם האנשים האלה אפשר לנהל דיון תרבותי? הרי גם אם תראה להם את יציאת מצרים, הם ישלפו איזה מחקר שהם מדמיינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 21:57 לינק ישיר 

אחר כל הנ"ל, מן הראוי שתגיב לעניין אליו התייחסתי בתגובה שנמחקה באתר הנשגב שלך - שלחתי לך באישי, ועוד לא קיבלתי תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 22:10 לינק ישיר 

פעם אני הקטן כתבתי לאחד האתרים האלו שלוש תגובות, שתים ביקורתיות ואחת מחמיאה.
נחשו איזו מהן פורסמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 22:11 לינק ישיר 

א. תודה שלימדת אותי שיש לי תיבה אישית. אף פעם לא מאוחר.
ב. נראה לי שהמאמר הזה לא היה שלי אלא של ערן בן ישי, הוא גם מטפל בתגובות למאמרים שלו.
ג. עכשיו סתם לידע, לאיזה ראשונים התכוונת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 22:12 לינק ישיר 

אתר הדוס
לגבי הכניסות לאתרך מסין, מדובר בסך הכל בכניסות של תכנות חיפוש ורוגלות למיניהם, דבר השכיח מאד, ואפילו אינו מעלה את מדד אלקסה.
אתה לא באמת התייחסת לטיעונים נגדך, אפילו לא לרגע אחד, לא הסברת את הקטע שאותו אצטט בהודעה הבאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 22:13 לינק ישיר 

אתרהדוס כתב:
......
מתוקף עיסוקי, אני מכיר היטב את נפש האפיקורס.
אתה חושב שאפשר לנהל עם כופרים דיונים ענייניים?
תשכח מזה.
אספר לך מעשה נורא, שסיפר לי מישהו והשביע אותי לא לפרסם את זה, ולכן אטשטש את זהות הגיבור.
אחד מגדולי האתאיסטים בארץ, שאתה תיפול מהכסא אם אומר לך מי זה, סיפר לאחד מהאנשים שעובדים איתי, שהוא ראה במו עיניו סיאנס. החרדי שאל אותו, אם כך איך אתה כופר? אז הוא ענה לו, שהוא קרא מחקר שאנשים מדמיינים את זה....
נו, אז תגיד לי, עם האנשים האלה אפשר לנהל דיון תרבותי? הרי גם אם תראה להם את יציאת מצרים, הם ישלפו איזה מחקר שהם מדמיינים.

ובעצם, השיטה שלך לא ממש שונה משיטת האפיקורס:
לא משנה כמה עובדות יראו לך, בכל זאת תבנה לך מציאות אלטרנטיבית שמתאימה לתפיסת העולם שלך.
נו, אז תגיד לי, עם אנשים כמוך אפשר לנהל דיון תרבותי? הרי גם אם תראה להם את החוליה החסרה בכבודה ובעצמה, הם ישלפו איזה מחקר שהם מדמיינים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 22:13 לינק ישיר 
לבעל בעמיו

אני לא יודע לאיזה אתר שלחת.
סיבוב קטן באתר שלי ילמד אותך שכמעט מאה אחוז מהתגובות הם נגדי.
אין אפילו חרדי אחד שמסתובב אצלי ומפזר מחמאות, לעומת עשרות אתאיסטים שתופסים אותי על כל טעות קטנטנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 22:18 לינק ישיר 

oןoרטי כתב:

עכשיו נחשב כמה מקומות אפשריים יש על גוף האדם להימצאות של ציפורניים. נניח ששטח העור של האדם נע באיזור המטר מרובע לאדם בינוני. אין לי נתון מדויק, אבל הדיוק לא כל כך חשוב לצורך העניין. במטר מרובע יש עשרת אלפים משטחים של סנטימטר מרובע. הכל אחד מאותם מקומות אפשריים הייתה יכולה להיות עומדת וניצבת ציפורן. וזה לא קורה, אין לנו שום ציפורן מיותרת, לא על האף, ולא על הרגל, לא על המצח ולא על האוזן. זאת אומרת, שמתוך10,000 ציפורניים אפשריות, נוצרו רק עשרים, בדיוק באותם מקומות שבהם הם נדרשו להיות. ואותם ציפורניים עומדות בדיוק על מקומם, לא מילימטר אחד ימינה ולא מילימטר אחד שמאלה. למה זה כך? כיצד נוצר אותו דיוק נפלא?"

לא התייחסת להערה, ששום צפורן במקום אחר לא היתה הופכת להיות דומיננטית בלי יתרון

"כדי להסביר את מיקומם המדויק של הצפורניים, נאלצים הכופרים להמציא את הרעיון הבא - האקראיות המוחלטת של המוטציות האקראיות ניסתה במשך מיליוני שנים ליצור ציפורניים בכל מקום אפשרי על פני גוף האדם. בכל אחד מעשרת אלפי המיקומים האפשריים, היה לפחות פעם אחת שנוצר איזה יצור עם ציפורן אי שם ביערות קונגו. אלא, שהברירה הטבעית בכוחה הנפלא, הצליחה לחסל את כל אותם עשרות אלפי אוכלוסיות בעלות ציפורניים מיותרות.

עכשיו תשימו לב לנתון הבא - אם הברירה הטבעית הייתה מחסלת רק תשעים אחוז מהציפורניים האפשריות, היינו "נהנים" מאלף ציפורניים מיותרות!!!! ואם המוטציות האקראיות היו מנסות רק תשעים אחוז מהאפשרויות, היו חסרות לנו שתי ציפורניים, ועוד שני אצבעות, וכל מערכות החלבונים היו משותקות לחלוטין מרוב חורים!!!! ואילו בפועל, יש לנו ברוך השם עשרים אצבעות, ועליהם עשרים ציפורניים, ומערכת העיכול מתפקדת משהו משהו, כל אנזים וכל חלבון מונח על מקומו המדויק. ואין לנו שום ציפורן מיותרת על האף, ושם אנזים לא מיוצר בברך במקום בקיבה, ואין לנו תאי ראיה על הגב. כלומר, שכל אותו תהליך נעשה בדייקנות מושלמת, של מאה אחוז, עם אפס תקלות. אז כיצד יתכן שאותה ברירה טבעית מושלמת לא הצליחה לחסל את התוספתן? ולנקות את ה"דנ"א זבל" שלדברי המשוגעים נותר עוד מהשלב שבו היו אבותינו חיידקים? ישמעו אוזניהם מה שפיהם מדבר".

-
לא התייחסת להערה, שהאבולוציה לא צריכה לנקות את הטעויות, הם פשוט לא מתרבות (ואגב, אתה הוא זה שמזכיר כאן את הדנ"א זבל..)

"עכשיו נשב לרגע ונתבונן. הבה נניח שאי שם ביערות קונגו נולד לו קופיף קטן וחמוד. אימו הקופה שמחה מאד בבנה החדש. הוא היה נראה בעיניה יפה ובריא, היו לו עיניים גדולות ומבט מעמיק. ואולם, בני הלהקה לא שמו לב לתופעה חשובה - על גבו הדקיק של הקופיף הופיעה אורחת בלתי קרואה - מין ציפורן קטנה ובלתי רצויה. אבל, הקופים בעדר היו מאד עסוקים בענייניהם החשובים והם לא שמו לב לתופעה המשונה, ואפילו אימו הדואגת לא שמה לב לציפורן המיותרת. אילו היו הקופים לומדים באוניברסיטה הם היו יודעים שהציפורן הקטנה חרצה את גורלו של צ'יפופו הקטן לכליה מוחלטת. אבל כמו שאומר הפתגם "אין שכל - אין דאגות".
-שוב טעות, הצפורן לא חרצה גורלו לכליה, אלא פשוט לא התרבתה ולא נעשתה דומיננטית
איך אמורה משפחת צ'יפופו להיעלם מהשטח אליבא דתורת האבולוציה? ההסבר האבולוציוני הוא מדהים בכסילותו ובטיפשותו. וכך הוא ההסבר-

הציפורן ששוכנת על גבם של בני המשפחה גורמת להם לירידה מסויימת בכושר ההישרדות שלהם. למשל, במקרים מסויימים עלול להיווצר מצב שבדיוק כשהקוף עסוק בגירוד של הציפורן, בדיוק אז ינחת עליו איזה נמר שחיכה בדיוק לרגע הזה. אלמלי הציפורן, לא היה הקוף עסוק, והוא היה נמלט מהנמר. עכשיו הוא מהוה טרף קל לנמר המרוצה. כך במשך הזמן הלכה משפחת צ'יפופו והתמעטה, לאט לאט הלך והשתנה המאזן הדמוגרפי בג'ונגל לרעת צאצאיו של צ'יפופו המסכנים, עד שהם נעלמו מעל פני האדמה.

אין כזה הסבר אבולוציוני בשום מקום, בדית מלבך הקודח
עכשיו נעשה חשבון, כמה זמן תהליך כזה אמור לקחת
, מרגע ההיווצרות של המוטציה החדשה עד להיעלמותה מעל פני האדמה. כדי לעשות את החישוב הזה, עלינו לשער בצורה גסה מה הסיכוי שקוף מסוים ימות או לא יצליח להביא צאצאים לעולם רק בגלל הסיבה האיומה שיש לו ציפורן מיותרת על הגב?

אני חושב שאם נניח בצורה שרירותית שמתוך כל מאה אלף קופים יהיה קוף אחד שימצא את מותו בגיל צעיר כשהוא בשיא כוחו, ועדין לא הביא את צאצאיו לעולם, רק בשל הציפורן הקטנטנה על הגב, זה צעד ענק לטובת הכופרים. אני כשלעצמי סבור שגם מתוך מיליארד קופים לא יהיה אפילו אחד כזה, אבל אני מוכן לקחת את הנתון הזה, שאחד ממאה אלף קופים מת בגלל הציפורן הקטנטנה.

עכשיו נניח שבג'ונגל מסוים, יש זן קטן של קופים, מאתיים פריטים בסך הכל. אני יכול לקחת דוגמא של שבט עם עשרים אלף פריטים, אבל אני רוצה לבוא לקראת הכופרים, ולקחת בחשבון את הנתונים הכי פחות גדולים. אם יש מאתיים קופים, והמספר הזה נשמר לאורך הדורות לולי האבולוציה, ולאותם קופים יש את הציפורן על הגב, ואחד ממאה אלף קופים מת בגיל צעיר רק בגלל הציפורן. עכשיו נחשוב כמה זמן יקח עד שימותו מאתיים קופים, שזה הסך הכולל של כל הקבוצה?

התשובה היא - 20,000,000  כלומר - רק אחרי עשרים מליון דורות, יגיע סך הניספים בשל הציפורן למאתיים. אם מחזור החיים של הקוף מיום לידתו עד שהוא מביא מחצית מצאצאיו הוא חמש שנים, הרי שמנין השנים הוא - 100,000,000 (מאה מליון) שנה!!!!

כל החשבון על נספים כתוצאה מצפורן פשוט מגוחך ומוטעה, אף אחד לא נספה מצפורן

אם יש בך מינימום של יושר אינטלקטואלי, במקום לעבוד עם מערכת תגובות מצונזרת לפי מצב רוחך, נסה את כחך להתמודד במערכת ללא שום צנזורה, והראה לנו את גדלך ואת ידך החזקה בגאוותך שחקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 22:22 לינק ישיר 
לאפיקורוס מהתגובה הקודמת.

כדי שציפורן על הגב תישאר, היא לא צריכה להיות דומיננטית, ולא להתרבות. היא פשוט צריכה להישאר שם.
הבנת?

תוקן על ידי אתרהדוס ב- 06/02/2011 22:24:57

תוקן על ידי אתרהדוס ב- 06/02/2011 22:29:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 23:00 לינק ישיר 

בסך הכל ציינתי שם לסוגיה דכתובות ט., שם עולה שלתירוץ הראשון דוד בא על אשת איש גמורה, ומהרשב"א שם עולה שיתכן שזהו התירוץ העיקרי להלכה, מאחר שהוא תולה את הדבר במחלוקת התנאים דגיטין עג.
מאחר שהמשיב (ערן בן ישי או אתה - אם זה לא אתה, יוצא שלא אמרת אמת כשטענת שתגובתי זכורה לך) טען ששיטתו היא ה"עיקרית להשקפה", יש פה עניין של "תשובת המינים" ושאל האם אני נמנה על הציונות הדתית. בתגובה, ציינתי לסוגיה בקידושין מג., שם עולה ששיטה זו היא אחת מתוך ארבע שיטות אפשריות, וכל השאר חולקות על כך (שאוריה החיתי היה מורד במלכות), והתייחסתי גם לעניין תשובת המינים בימינו, שכדאי שהיא תהיה רצינית ולא דחיה בקש. על כך לא הייתה תגובה.

ואני שואל, איך אפשר לנהל דיון אינטליגנטי אם אפילו הפניות לדברי הראשונים נמחקות ולא זוכות לתשובה, ועם התירוץ הנפלא של "העיקר ההשקפתי"? ככה אתה חושב לנהל דיון עם אתיאיסטים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 23:49 לינק ישיר 

כדי שציפורן תשאר על הגב גם בדור הבא היא צריכה להיות לפחות דומיננטית גנטית

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99_%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 01:15 לינק ישיר 

אתרהדוס כתב:
יושבי קרנות נכבדים, 

עוד איזה עםארץ דאורייתא הגיע לפורום

תוקן על ידי maxmen ב- 07/02/2011 01:16:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2011 07:13 לינק ישיר 

כדי שציפורן תשאר על הגב גם בדור הבא היא צריכה להיות לפחות דומיננטית גנטית

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99_%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%95%D7%AA

ממש לא הבנתי מה הקשר.

גן לא דומיננטי מופיע אבל לא בכל דור. חוסר הדומיננטיות לא גורמת לו להיעלם, יש גנים לא דומיננטיים כמו הגן שגורם למחלות מסויימות, שקיימות באופן פסיבי ומופיעות מדי פעם.
ואם כוונתך לגן לא פעיל בכלל, אם כך אין זה נוגע לעניינינו. כשם שביד הופיע גן פעיל ודומיננטי של ציפורן, הגן הזה באותה צורה בדיוק יכל להופיע בעוד עשרות אלפי מקומות אפשריים. וזה הרי בדיוק בדיוק מה ששאלתי, איך קרה הפלא שהגן הזה הופיע בדיוק במקומות הנדרשים ולא באף מקום אחד אחר, מתוך עשרות אלפי מקומות אפשרייים.

דדווח על תוכן פוגעני
******* language="" type="text/">menuMgr26480332.renderMenubar();

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בריאתנות חרדית - סקירה מחודשת, ודיון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.