|
|
| נשלח ב-7/2/2011 08:03 |
|
| |
ברור שגן לא דומיננטי לא נעלם מיידית, אבל כיום לאחר המון המון שנים אין סבה שתמצא לו זכר, כדי שגן יישאר וייטמע בכל אוכלוסיית המין שלו, אתה צריך שיהיה לו יתרון, אחרת הוא פשוט נעלם עם הזמן כמו כל סטיה קטנה, נושאיו שהם מעט ים בטלים ברוב ונכחדים מעצם היותם פרטים בודדים, הישרדות הופכת את הגן למשתלט על אוכלוסיה ולא לפרט בודד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2011 21:21 |
|
| |
בדיוק להיפך, כדי שגן יעלם צריך סיבה שתעלים אותו.
אם ניתן לאקראיות לנהל את העניינים בלי התערבות של כוחות לא אקראיים כמו הברירה הטבעית, אז הסיכוי שהוא יעלם זהה בדיוק לסיכוי שהוא יגדל ויתרבה, יפרח וישגשג.
ולכן,
אם האבולוציה יצרה עשרות ציפורניים בדיוק במקומות המתאימים, היא הייתה אמורה לייצר עוד עשרות אלפי ציפורניים במקומות אחרים.
ואז, אם הברירה הטבעית הייתה מחסלת אותם אחד אחד, בלי לפספס אפילו ציפורן אחת, אם כן הרי לנו שהברירה פועלת ביעילות מוחלטת של מאה אחוז. ואם כן שרידי איברים היו חייבים להיעלם הרבה לפני כן. ואם הם לא נעלמו - הרי לנו פירכא לאבולוציה.
ואם תאמר שהברירה הטבעית לא נכנסה לפעולה, וההתפתחות הייתה אקראית, אז לפחות חצי מאותם ציפורניים מסתוריות היו נותרות, על הגב של חברי הפורום האומללים.
לגבי הטיעון שנושאי הגנים יוותרו בודדים :
כמות הציפורניים האפשריות, וכמובן שזו רק דוגמא לכל סוגי המוטציות, היא כל כך גדולה, שגם אם רק חצי מהמוטציות יתפשטו, וכמו שכתבתי לעיל שסיכויי ההיעלמות זהים לסיכויי התפשטות, עדיין מדובר באלפי ציפורניים שכרגע לא ידוע לי על קיומם._________________
תוקן על ידי אתרהדוס ב- 07/02/2011 21:36:52
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2011 21:44 |
|
| |
ואני עדיין מחכה לתגובה להודעה שלי שנמחקה באכזריות מאתרך חובב האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2011 21:47 |
|
| |
עד כדי כך הוא לא חובב
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2011 22:05 |
|
| |
עיק -
אין מצווה להעיק.
|
| נשלח ב-7/2/2011 23:02 |
|
| |
| אתרהדוס כתב: |  | בדיוק להיפך, כדי שגן יעלם צריך סיבה שתעלים אותו.
-
אם ניתן לאקראיות לנהל את העניינים בלי התערבות של כוחות לא אקראיים כמו הברירה הטבעית, אז הסיכוי שהוא יעלם זהה בדיוק לסיכוי שהוא יגדל ויתרבה, יפרח וישגשג.
לא שמעת על ברירה טבעית? אם יש לו יתרון הוא יכול לגרום להישרדות במקום שאחרים ימותו, אם אין לו הוא יכול להיות אחד ממליונים עד שייעלם.
ולכן,
אם האבולוציה יצרה עשרות ציפורניים בדיוק במקומות המתאימים, היא הייתה אמורה לייצר עוד עשרות אלפי ציפורניים במקומות אחרים.
אתה שוכח שהצפרניים נוצרו אצל העופות, ושלא צריך עשרות כי כל הצפרניים הם אותה יחידת מידע
ואז, אם הברירה הטבעית הייתה מחסלת אותם אחד אחד, בלי לפספס אפילו ציפורן אחת, אם כן הרי לנו שהברירה פועלת ביעילות מוחלטת של מאה אחוז. ואם כן שרידי איברים היו חייבים להיעלם הרבה לפני כן. ואם הם לא נעלמו - הרי לנו פירכא לאבולוציה.
ואם תאמר שהברירה הטבעית לא נכנסה לפעולה, וההתפתחות הייתה אקראית, אז לפחות חצי מאותם ציפורניים מסתוריות היו נותרות, על הגב של חברי הפורום האומללים.
כמות הציפורניים האפשריות, וכמובן שזו רק דוגמא לכל סוגי המוטציות, היא כל כך גדולה, שגם אם רק חצי מהמוטציות יתפשטו, וכמו שכתבתי לעיל שסיכויי ההיעלמות זהים לסיכויי התפשטות, עדיין מדובר באלפי ציפורניים שכרגע לא ידוע לי על קיומם._________________ אתה מתהדר בידיעותיך ובינתיים מגלה רק בורות, מה יהיה?
תוקן על ידי אתרהדוס ב- 07/02/2011 21:36:52
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/2/2011 23:03 |
|
| |
נכפל עקב מוטציה, צ'יפופו
תוקן על ידי oןoרטי ב- 07/02/2011 23:07:19
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 00:20 |
|
| |
אם לפרט בדור א' יש מוטציה לא דומיננטית, והוא יזדווג עם פרט אחר שאין לו מוטציה והוא לא נשאי של המוטציה, יוולד להם פרט דור ב' שהוא נשאי של גן המוטציה אך אינו בעל המוטציה. אותו פרט דור ב', אם יזדווג לפרט 'רגיל' הצאצא שלו יהיה, בהסתברות של רבע, נשא. אם יזדווג לנשא אחר, יהיה לו צאצא בעל מוטציה בהסתברות של רבע או רק נשא בהסתברות של חצי. ניתן להמשיך כך עד לסבירות ממש קטנה של נשאות. הרי לך ירידה מחמישים אחוז וודאי לרבע וודאי ושני נשאים בשלושה דורות. עד כאן דומיננטיות גנטית. אם הציפורן בגב, נחשבת למשהו מכוער וזר, ואין בה תועלת, סיכויי הפרט בעל המוטציה להזדווג קטנים, ואז הסבירות להמשך המוטציה קטנים יחד איתה. אם יש בה תועלת (למשל שתי אצבעות ביד במקום אחת) או אם היא נחשבת ליפה אז ההסתברות עולה.
אם זכורני נכון, אצבעות הן דבר מאוחר לציפורניים, כך שהייתה התפתחות של אחת ואח"כ נוספו שיכפולים שלה. ישנן הרבה מוטציות ששפר מזלן ולמרות שאין בהן תועלת ניכרת הן ממשיכות להתקיים. (תנוכים מחוברים ללחי, היכולת לסובב את הלשון, להזיז את האוזניים וכו')
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 20:41 |
|
| |
לסוסקרטי
אני כתבתי, שהברירה הטבעית היא זו שהעלימה את כל הציפורניים המיותרות.
אתה ענית - לא נכון. גם בלי שהברירה הטבעית, די בכך שהברירה הטבעית לא תטפח את המוטציה כדי שהיא תיעלם.
אני עניתי - לא נכון. בלי התערבות של הברירה הטבעית, סיכויי ההעילמות זהים לסיכויי הפריחה וההתרבות.
ומה ענית על זה?
ענית כך, כלשונך הזהב -
לא שמעת על ברירה טבעית? אם יש לו יתרון הוא יכול לגרום להישרדות במקום שאחרים ימותו, אם אין לו הוא יכול להיות אחד ממליונים עד שייעלם.
עד כאן לשונך.
נפלא מאד.
אני מזמין את כל הגולשים לעבור שוב על ההתכתבות, ולראות במו עיניהם שכבודו נוהג לשכוח באמצע הויכוח באיזה צד הוא נמצא.
בנוסף - אם לא היית אפיקורוס, והמוח שלך היה עובד, היית מבין שהרעיון של השכפול לא פותר שום דבר. זה בסך הכל תעלול של אפיקורסים תינוקים כמוך. הרי בדיוק באותה מידה שהאצבעות התפשטו לרגליים, הם יכלו להתפשט לגב, לבטן, לאף, ולמערכת העיכול. אז בסך הכל החלפת נוסח אחד של שאלה בנוסח אחר. החישוב המטימטי נותר בדיוק כשהיה.
ל - mk4th
הברירה הטבעית איננה יכולה לפעול על גנים חסרי משמעות בפועל. ולכן, כשם שהגן היעיל הראשון היה פעיל, ורק אז התחילה הברירה הטבעית, באותה מידה בדיוק מחייבת הסטטיסטיקה שהוי עשרות אלפי ציפורניים של גנים שהופיעו בפועל ממש. הברירה הייתה צריכה לברור אותם אחד לאחד.
לגבי הציפורן בגב,
נו, באמת....
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 21:38 |
|
| |
אני חושש שלא ממש הבנתי מה כתבת... עם המשפט "הברירה הטבעית איננה יכולה לפעול על גנים חסרי משמעות בפועל" אני מסכים, בהנחה ש'ברירה טבעית', משמעו יתרון שאינו קשור לדומיננטיות הגן. לגבי ההמשך אתה צריך לומר לאיזה שלב אבולוציוני של התפתחות החיים אתה מכוון, שהרי אתה מעוניין לקטוע את השרשרת במקום שבו אתה טוען שהיא חלשה ולא הגיונית/אפשרית. אני אציין ששכפול גופים קיים גם בחומרים (גבישים למשל) ותת חיים (וירוסים למשל) ולא רק בחיים והסבירות למוטציה (בין בדומם ובין בחי) נמוכה. לרוב המוטציה גורמת להרס מנגנון השכפול או נהרסת בגלל שהיא מוטציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2011 23:13 |
|
| |
| אתרהדוס כתב: |  | אני כתבתי, שהברירה הטבעית היא זו שהעלימה את כל הציפורניים המיותרות.
אתה ענית - לא נכון. גם בלי שהברירה הטבעית, די בכך שהברירה הטבעית לא תטפח את המוטציה כדי שהיא תיעלם.
אני עניתי - לא נכון. בלי התערבות של הברירה הטבעית, סיכויי ההעילמות זהים לסיכויי הפריחה וההתרבות.
ומה ענית על זה?
ענית כך, כלשונך הזהב -
עד כאן לשונך.
נפלא מאד.
אני מזמין את כל הגולשים לעבור שוב על ההתכתבות, ולראות במו עיניהם שכבודו נוהג לשכוח באמצע הויכוח באיזה צד הוא נמצא.
אחי, יש לך בעיה חמורה מאד בהבנת הנקרא, אתה טענת שהיעלמות הצפרנים על הגב היא מכח חסרון, ההיפך מיתרון. ואפילו תיארת כיצד הגירוד בצפורן יכול להוות חסרון, גורם מכחיד. וזו טעות. ברור שהגורם להישרדות הוא יתרון וברירה טבעית. אבל הצפורן בגב לא צריכה שום חסרון, היא פשוט גן אחד מתוך מליונים, שאין סבה שדוקא הוא ישרוד עד תקופתינו.
מי ששכח מה אמר זה אתה, ובקיצור יותר כדי שלא תתבלבל: מה הסיבה שצפורן על הגב לא שרדה לימינו, היא מפריעה לחיים, או שסתם כך היא אינה דומיננטית? תזכיר לנו מה אמרת, ומה נכון
בנוסף - אם לא היית אפיקורוס, והמוח שלך היה עובד,
צר לי שאתה הוא הנוקט בדרך תינוקית, הבהרתי יפה שאני מאמין ביג' עיקרי האמונה, עם זאת איני חושב שזה מכריח אותי לכתוב שטויות. עדיף להאמין באבולוציה מאשר להפריך אותה על ידי שקרים וטעויות. האמנם כל מי שמאמין בתורה חייב לחשוב שהחשבון שלך על הצפרנים הוא נכון?
היית מבין שהרעיון של השכפול לא פותר שום דבר. זה בסך הכל תעלול של אפיקורסים תינוקים כמוך. הרי בדיוק באותה מידה שהאצבעות התפשטו לרגליים, הם יכלו להתפשט לגב, לבטן, לאף, ולמערכת העיכול. אז בסך הכל החלפת נוסח אחד של שאלה בנוסח אחר. החישוב המטימטי נותר בדיוק כשהיה.
החישוב "המטימטי" לא נותר כשהיה, חישבת עשרים צפרניים, בעוד הקוד צריך להיווצר פעם אחת בלבד. ולעופות יש בין 2ל4 צפרניים. חישבת את זמן ההיכחדות בעוד לא צריך לחשב אותו כלל.
האצבעות יכלו להתפשט לגב ולבטן, אלא שאצבע בגב לא מהווה שום יתרון, ובמקרה גם מהווה חסרון, שכן איבר כמו אצבע דורש תפעול, ותפעול פירושו אנרגיה. עד היום נולדים ילדים עם יד שלישית בגב או בבטן, אבל בדרך כלל הם לא שורדים, מבלי ניתוח. שכן כפי שאמרו חכמים 'כל יתר כנטול דמי'.
בכלל צורת החישוב שלך על היוצרות 'אצבע' או 'צפורן' לא מתאימה, לא נוצרה בבת אחת צפורן, ראש האצבע התקשה מעט וזה היה יתרון, וכך הלאה. רק מי שראש האצבע התקשה קיבל יתרון, מי שהתקשה לו קטע בבטן או בעקב נשאר כך ותו לא. רק במקום היתרון הקושי הפך יותר ויותר (לפי התיאוריה) למשהו יעיל עד שנהיה צפורן. לאחר מכן השתכפלה האצבע.
גם התיאוריות על היוצרות מהירה, לא אומרות שנוצר צפורן, אלא שהיתה השתוללות גנטית שיצרה את כל הדברים האלו מהר מאד יחסית, אבל תמיד מוטציה משנה רק מעט מאד. ויש גם תיאוריות על מוטציות ששכפלו מערכת שלמה, אבל לא שיצרו צפורן מכלום במוטציה אחת, זה בלתי אפשרי.
ל - mk4th
הברירה הטבעית איננה יכולה לפעול על גנים חסרי משמעות בפועל. ולכן, כשם שהגן היעיל הראשון היה פעיל, ורק אז התחילה הברירה הטבעית, באותה מידה בדיוק מחייבת הסטטיסטיקה שהוי עשרות אלפי ציפורניים של גנים שהופיעו בפועל ממש. הברירה הייתה צריכה לברור אותם אחד לאחד.
לגבי הציפורן בגב,
נו, באמת.... _________________
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 12:22 |
|
| |
אגב, כשיש וידאו ממש מעצבן אפשר להתחמק מהצנזורה של "הדוס" ולכתוב תגובה ישר ביוטיוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2011 16:45 |
|
| |
עיינתי שוב כמסת הפנאי באתר הדוס, והנה פנים חדשות באו לכאן, מוהר"ר אהרן לוי הידוע בשמו הטוב כשמן הטוב יורד על הזקן, עוסק בענין פסח יאשיהו, וכתב שם וזה לשונו:
"עיון מדוקדק בפסוקים מעלה עוד כי מעמד הברית המחודש לא התבצע בעקבות מציאת הספר, אלא מחמת הפרשה שבה נמצא הספר גלול, והיא: "יוֹלֵךְ ה' אֹתְךָ וְאֶת מַלְכְּךָ אֲשֶׁר תָּקִים עָלֶיךָ אֶל גּוֹי אֲשֶׁר לֹא יָדַעְתָּ אַתָּה וַאֲבֹתֶיךָ. וְעָבַדְתָּ שָּׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים עֵץ וָאָבֶן". פסוקים אלו הם שגרמו ליאשיהו לכנס את העם בירושלים למעמד תשובה לאומי ומחודש, וזאת כדי למנוע את התגשמות הנבואה"
הייתי שמח לדעת כיצד עיון מדוקדק בפסוקים מעלה קשר לפסוק שבו נמצא הספר גלול, או שהיה גלול באיזה פסוק מסויים, וכדומה. אמנם כך מספרת האגדה, אבל האם זה נובע מעיון מדוקדק בפסוקים?? לדוס וללוי פתרונים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 23:41 |
|
| |
בקשת עזרה
האם מישהו יכול להסביר לי איך הקטע הזה -
אחי, יש לך בעיה חמורה מאד בהבנת הנקרא, אתה טענת שהיעלמות הצפרנים על הגב היא מכח חסרון, ההיפך מיתרון. ואפילו תיארת כיצד הגירוד בצפורן יכול להוות חסרון, גורם מכחיד. וזו טעות. ברור שהגורם להישרדות הוא יתרון וברירה טבעית. אבל הצפורן בגב לא צריכה שום חסרון, היא פשוט גן אחד מתוך מליונים, שאין סבה שדוקא הוא ישרוד עד תקופתינו.אמור להוות תשובה לקטע הזה -
בדיוק להיפך, כדי שגן יעלם צריך סיבה שתעלים אותו.
ולכן,
כמות הציפורניים האפשריות, וכמובן שזו רק דוגמא לכל סוגי המוטציות, היא כל כך גדולה, שגם אם רק חצי מהמוטציות יתפשטו, וכמו שכתבתי לעיל שסיכויי ההיעלמות זהים לסיכויי התפשטות, עדיין מדובר באלפי ציפורניים שכרגע לא ידוע לי על קיומם.
???????????????????????????????????
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 00:09 |
|
| |
| oןoרטי כתב: |  | עיינתי שוב כמסת הפנאי באתר הדוס, והנה פנים חדשות באו לכאן, מוהר"ר אהרן לוי הידוע בשמו הטוב כשמן הטוב יורד על הזקן, עוסק בענין פסח יאשיהו, וכתב שם וזה לשונו:
"עיון מדוקדק בפסוקים מעלה עוד כי מעמד הברית המחודש לא התבצע בעקבות מציאת הספר, אלא מחמת הפרשה שבה נמצא הספר גלול, והיא: "יוֹלֵךְ ה' אֹתְךָ וְאֶת מַלְכְּךָ אֲשֶׁר תָּקִים עָלֶיךָ אֶל גּוֹי אֲשֶׁר לֹא יָדַעְתָּ אַתָּה וַאֲבֹתֶיךָ. וְעָבַדְתָּ שָּׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים עֵץ וָאָבֶן". פסוקים אלו הם שגרמו ליאשיהו לכנס את העם בירושלים למעמד תשובה לאומי ומחודש, וזאת כדי למנוע את התגשמות הנבואה"
הייתי שמח לדעת כיצד עיון מדוקדק בפסוקים מעלה קשר לפסוק שבו נמצא הספר גלול, או שהיה גלול באיזה פסוק מסויים, וכדומה. אמנם כך מספרת האגדה, אבל האם זה נובע מעיון מדוקדק בפסוקים?? לדוס וללוי פתרונים |
|
יש להוסיף שכנראה גם הרד"ק לא עיין בדקדוק בפסוקים, וגם הוא הבין ב"טעות" שהתורה נשתכחה מישראל, ואלו דבריו בפירושו שם:
"ספר התורה מצאתי בבית ה': דרשו: כי אחז שרף את התורה והטמינו מפניו ספר תורה אחד, והטמינוהו תחת הנדבך ועכשיו מצא חלקיה ספר התורה הזה ורחוק הוא, זה שחזקיהו שבא אחריו שרבץ תורה בישראל, איך לא הוציאו וכמה ספרי תורה הניח חזקיהו במותו? אלא מנשה מלך זמן רב, שהרי מלך נ"ה שנה ועשה הרע בעיני ה' כתועבות הגוים ובנה מזבחות לע"ג בבית ה' והוא השכיח התורה מישראל ואין פונה אליה, כי כלם היו פונים אל אלהים אחרים ואל חקות הגוים ובנ"ה שנה נשתכחה התורה, ועכשיו כאשר צוה יאשיהו לחפש בית ה' לכל אשר ימצא שם בדק ולהוציא הכסף המובא בית ה', והיה חלקיהו מחפש בבית ה' ובבית קדש הקדשים ובדביר מצא ס"ת שהיה מונח במקומו מצד הארון. וכן הוא אומר בדברי הימים: ובהוציאם את הכסף המובא בית ה' מצא חלקיהו הכהן את ספר תורת ה' ופתח וקראו ונתנו אל סופר המלך שיביאהו אל המלך שיקרא בו, ויראה איך שכחו התורה המונעת כל המעשים הרעים שהיו עושים בישראל".
|
|
|
|
|