|
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:16 |
|
| |
קיסינג'ר
לי יש דוקא הצעה יותר טובה: מדינה פלסטינית באוסטרליה.
חשוב על כך: יש באוסטרליה מספיק מקום, אפשר לקוות שזה מספיק רחוק מכאן, לפלסטינים זה יעלה את רמת החיים עשרת מונים, יוכלו לאכול קנגורים בעיד אל פיטר. אידיאלי לא? פשוט טוב לכולם.
אז תשאר רק המשימה הקטנה יחסית להעביר את השמאלנים למדינה שסטלין אביהם נתן להם בבירוביג'אן (הסטטוס של בירוביג'אן בתור חבל אוטונומי יהודי שריר וקיים, ביררתי) ונוכל לחיות איש תחת גפנו ואיש תחת תנטו, בראשית ברא את השמים ואת הגפן, אהוווי אהווי אהווי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:21 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | קיסינג'ר
לי יש דוקא הצעה יותר טובה: מדינה פלסטינית באוסטרליה.
חשוב על כך: יש באוסטרליה מספיק מקום, אפשר לקוות שזה מספיק רחוק מכאן, לפלסטינים זה יעלה את רמת החיים עשרת מונים, יוכלו לאכול קנגורים בעיד אל פיטר. אידיאלי לא? פשוט טוב לכולם.
אז תשאר רק המשימה הקטנה יחסית להעביר את השמאלנים למדינה שסטלין אביהם נתן להם בבירוביג'אן (הסטטוס של בירוביג'אן בתור חבל אוטונומי יהודי שריר וקיים, ביררתי) ונוכל לחיות איש תחת גפנו ואיש תחת תנטו, בראשית ברא את השמים ואת הגפן, אהוווי אהווי אהווי. |
|
מה אתה עושה צחוק מהערבים ?
יש פה מיליונים כאלה, והם רוצים לגור בבתיהם.
ובינתיים אנחנו תקועים.
לא כדאי לוותר על רעיון המדינה היהודית ?
מיימוני שאל- מה זו מדינה יהודית ? מישהו יודע להגדיר על פי תורה ? דמיונות של הרצל ובן גוריון ?
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:23 |
|
| |
הרצל ובן גוריון -- חס וחלילה.
עלינו לחזור למקורות: 'מכשפה לא תחיה'. בניית ערי מקלט. עבד עברי. וכן כל כיוצא בזה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:26 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | הרצל ובן גוריון -- חס וחלילה.
עלינו לחזור למקורות: 'מכשפה לא תחיה'. בניית ערי מקלט. עבד עברי. וכן כל כיוצא בזה. |
|
אליעזר,
אתה אדם רציני. לא מפריעה לך השאלה הזאת ?
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:30 |
|
| |
תוקן על ידי אליעזרט ב- 23/01/2011 20:37:49
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:39 |
|
| |
אליעזר,
השאלה היא ערכה של מדינה יהודית מול הסכנה לקיומו של הקיבוץ היהודי בארץ ישראל.
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:44 |
|
| |
קיסינגר,
קשה אפילו להתחיל לדון ברצינות בשאלתך כשהיא מצויה תחת הכותרת הליצנית: 'הצעת שלום מהפכנית...'.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:44 |
|
| |
קיסינגר את הניק שבחרת הרי לא במקרה בחרת סתם ,כי בא לך השם. אדם בוחר לעצמו ניק, שמזדהה איתו- אדם המתחפש מתחפש למשהו שהוא שואף להיות, כך מסבירים הפביכולוגים. מר קיסנגר התברר לתדהמתם של יהודי המדינה וכנראה גם של העולם- אמר לאדונו האנטישמי שאת רגליו ליקק- אם רוסיה הסוביטית תוציא להורג בצורה שיטטית רבבות ומאות אלפי יהודים אין זה ענינה של ארצות הברית- זו בעיה פנימית של הרוסים, הוא התנצל בימים אלו בגמגום גדול. הצעתך מר קסינגיר היא הצעה שקינסינגר יכול לתת, מתאימה ליהודי שחושב את עצמו לתולעת יעקב. לא להתבלבל לא התולעת שפגע במחשבי הצנטריפוגה האירנית
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 20:48 |
|
| |
האם נדמה לי שחופש המחשבה שלכם נגמר כשמגיעים לדבר על מדינה יהודית ?
אינכם יכולים לצאת לרגע מהקופסא ?
|
| נשלח ב-23/1/2011 21:04 |
|
| |
הבה נצא מהקופסא. א. כפי שנשאל, למה שארה"ב תרצה את כאב הראש הזה? ב. נניח שהיא תרצה, למה שהערבים ירצו? ג. נניח שם ארה"ב וגם הערבים ירצו- הרי כבר סימן שכבר המשיח הגיע ונפתרה הבעייה.
אבל אם שנייה נחזור לקופסא: נקודת המוצא של הצעתך היא שאין משמעות בקיום היהדות כגוף עצמאי מבחינה מדינית. לפחות לא בעלות של חיי אדם. אם כן, הרי שיש לפנות לדוד המלך ולשאלו למה טרח להלחם בפלישתים. היה מקבל את מרותם, ושלום על ישראל. וגם שאלה על הרמב"ם: מדוע הלכות מלחמה אם ממילא לעולם לא נצא למלחמה? (שהרי ברגע שתהיה סכנה, מייד ניכנע). נוסף על כך, אם תקבל את חזונו של הרב קוק (שדומני שאינו של הרב קוק בלבד, אל אגם של הרב אשלג ועוד מכובדים אחרים), הרי שיש ערך עצמי בקיום ריבונות יהודית: זה הוא כלי להשראת שכינה בצורה העילאית, מתוך התפיסה (דומני ששורשיה בתפיסות אריסטוטליות) לגבי מהותה של המדינה והגשמת ערכו של הפרט בתוך המדינה.
ואם יותר לי: זה לא שהפלסטינאים רוצים מדינה (סביר להניח שגם אם תהיה להם אחת הם לא יוכלו לנהל אותה לאורך זמן). הם לא רוצים שתהיה לנו מדינה. הם גם לא רוצים לתת לנו דריסת רגל במערת המכפלה, והם רוצים את בתיהם וכפריהם בחזרה. הם גם היו שמחים לראות את ראשך על מגש כסף בתור כופר בנבואתו של מוחמד. לא נראה לי שהם יוותרו על דרישותהם במסגרת הפדרציה הנ"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 21:09 |
|
| |
קיסינגר עולם הפוך אתה רואה מתוך הקופסה הגלותית שאתה סגור בה. אף אחד לא מחק את הודעתך- ואף אחד גם לא דרש זאת. מהרהורי קופסתך אתה מדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 21:45 |
|
| |
אני שואל על העמדה של היהודים, לא הערבים ולא האמריקאים.
מה אומרת לנו מדינה יהודית ? מה המקורות לשטיפת המח הזאת ? למה צריך לסכן חיים לחינם ?
|
| נשלח ב-23/1/2011 22:09 |
|
| |
מדינת ישראל היא הגשמת חזון הנבאיים מדינת ישראל מעידה כי אנחנו הגרים בה אנחנו עם נורמלי. רק במדינת ישראל אם אומרים לך יהודי מלוכלך- הכונה שלא התרחצת. רק במדינת ישראל יהודי מרגיש בבית. רק במדינה יהודי לא מרגיש תולעת. אבל בעצם חבל על הזמן שכחתי שאתה עיוור וחרש
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 23:02 |
|
| |
הדיון כאן נע ונד בין דיון גיאופוליטי (האם לא קיסינגר המציא את המונח הזה? או לפחות שזו היתה השיטה שלו?), לבין שאלות שהן נראות לי מעניינו של פורום וגם נוגעות לי לליבי.
אני עדיין זוכר כילד קטן את הרגש שמלווה אותנו מאז מלחמת ששת הימים ואחריה, של נס מתפרץ. וגם, כנראה, של כוחי ועוצם ידי (וצריך להסביר מתי זה פסול ורע ומתי זה אחרת).
עד מלחמת יום כיפור... עם הפחד והזעזוע שלה.
במבט שמסתכל מנקודת הזמן של לאחר הנצחון של ששת הימים, אפשר היה לחשוב, או לחשוב ולטעות, שה' עשה שני ניסים גדולים. הצהרת בלפור עד הקמת המדינה, ולהחזיק מעמד בשתי מלחמות (ועם בעיות כלכליות ועוד) ותחת שלטון כזה וכזה... ואחר כך הנס המופלא של ששת הימים.
היה נראה כאילו ה' רוצה לתת לנו את מדינת היהודים. ואנו, כפי שחשבתי תמיד שהרב קוק חושב, נמהר לחזור בתשובה מתוך אהבה ושמחה.
לא זה מה שקרה.
אפילו ירושלים אולי לא תהיה כולה שלנו, אם אפשר בכלל היום לראות בה בירה עצמאית של מדינה יהודית.
אז החלום על מדינת היהודים ההלכתית מתרחק. ולעומת זאת המציאות הבטחונית מאלצת לחפש פשרות.
הרעיון של קיסינגר הוא כמובן לא מעשי. אבל בתור בדיחה שלפני דיון, הוא מעורר עבורי את הנושא.
בתור יהודי שרוצה להישאר בארץ, לראות אותה מתקרבת ככל האפשר לחזון הציוני של מדינה יהודית עצמאית, האם עלינו לוותר על יהודה ושומרון?
על מזרח ירושלים?
על רוב יהודי במדינה?
על מה עוד?
סוף סוף, כפי שנדמה לי ירוחם העיר פעמים רבות, המדינה הזו עדיין במצב טוב מרוב הממשלות והאוטונומיות שהיו ליהודים בארץ ישראל במשך הדורות.
אמנם, מה שכתבתי כאן נראה לי שנוגע למערך נפשי פנימי יותר מאשר להחלטות שקשורות למה שמחוץ ממני. הרי אני עצמי איני חבר כנסת (אאוטינג) והקשר היחיד שלי לשם הוא פעם בקלפי. ובכל זאת, גם חשבון הנפש הזה שבין אכזבה לריאליות הוא דבר חשוב. כואב אבל חשוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2011 23:31 |
|
| |
הרב מימוני כשגופי חולה- גופי לא נמאס עלי, כשרגלי כואבת איני רוצה לחתוך אותה, כשאני נתקל בבעיה מסובכת מאד, אתמודד איתה עד שאפתור אותה. איני מתיאש- כי המתיאש- עושה זאת- שלא מדעת.
|
|
|
|
|