בית פורומים עצור כאן חושבים

הצעת שלום מהפכנית- סטייט אוף אמריקה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2011 23:40 לינק ישיר 

ירוחם

התרצה להסביר את הנמשל ואיך זה בא לידי ביטוי בנמשל שלי, עם ישראל ומדינת ישראל? גם אני איני רוצה לוותר. על כלום. אני איש ארץ ישראל השלימה מבני ברק (של כורסה, כנראה). זה ודאי לא נותן לי זכות להביע דעה בשעה ובמקום שאחרים מסתכנים. אני יכול רק להתפלל. אבל האם המצב מצדיק תקוות, או פשרות?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:46 לינק ישיר 

לשאלת האשכול:

זה במילא יקרה וקורה כל הזמן,
אם ההנהגה במדינה לא תעזור לזוגות צעירים בדיור וכדומה ?! זה ימשיך עוד ועוד, (כלומר: הירידה מהארץ) 

תוקן על ידי maxmen ב- 23/01/2011 23:47:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 00:04 לינק ישיר 

הרב מימוני

אדם צריך תמיד לראות את הטוב בכל, ולא את הרע,  כתוב- וראה בטוב ירושליים- אמר הרב זוננפלד- ראה רק את הטוב שבירושליים,
יש הרבה רעה, אל תחפש את הרעה חפש את הטוב. חפש את הדברים הטובים במדינה, ראה רק את הטוב שבה- הרע יבא ממילא ויציג את עצמו.  אבל תגלה שיש הרבה יותר אור מצל, יש הרבה יותר אנשים טובים מרעים- את הרעים רק שומעים יותר, ארץ יששראל השלימה או הרזה אינו בדיוק הנושא שבו אתה יכול להשפיע - נדמה לי כי גם ראש הממשלה לא כל כך יכול, במדינה יש אזרחים שונים בעלי תפקידים שונים, יש לוחמים ויש מחנכים יש תעשינים וסוחרים וכ' אם כולם ימלאו את תפקידם כיושר ובאמונה, זו תרומתם לחברה, אתה תורם רבות רבות לחוסנה של החברה.
בגדווד צנחנים במלחמה הטבח הגדודי הרגיש נקיפות מצפון כי הוא אינו בין הלוחמים- עזב את המטבח ויצא למלחמה ונלחם בגבורה רבה , אבל הוא נשפט על נפקדות בחומרה רבה- בגלל גבורתו הגדוד נשאר רעב , כיונתי להגיד כי לכל אדם יש את התפקיד שאותו ימלא במלחמה- ובה הוא הטוב ביותר. וכך באזרחות. קולות ענות החלושה הנשמעים היום- מסוכנים ביותר- היינו כבר בגלות אלפיים שניה, חבל לחזור לשם, זה היה ממש גהנום, אני מתפלא שאנשים מתגעגעים לשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 00:07 לינק ישיר 
הנה עוד הצעה שהקדימה את קיסינג'ר שלנו

http://www.youtube.com/watch?v=0aaDNfcy9Uw

ואם כבר מדברים על לרצות את שכנינו

http://www.youtube.com/watch?v=ykuLAHMtQGo

תוקן על ידי שנרב_נ ב- 24/01/2011 00:10:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 08:19 לינק ישיר 

אני לא יודע אם זה בהתאם לתקנון הפורום לענות כאן ברצינות.
הווארט העיקרי של מדינת ישראל הוא מקלט לכל יהודי לברוח אליו.
הערכות מוקדמת ,אם תרצו, לקראת השואה הבאה.
אתם מוזמנים לשאול כמה עשרות אלפי יהודים צרפתים שנסו לכאן על נפשם מצרפת המתאסלמת בשנים האחרונות.
כמה,נראה לכם, הם היו מעוניינים להיתקל בשלטונות הנגירה האמריקאים, בנתבג.

יסוד כסא השם בעולם וכאלה זה נחמד אבל זה דמיונות של אנשים שלא הם הקימו את המדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 08:25 לינק ישיר 

hobbes כתב:
נוסף על כך, אם תקבל את חזונו של הרב קוק (שדומני שאינו של הרב קוק בלבד, אל אגם של הרב אשלג ועוד מכובדים אחרים), הרי שיש ערך עצמי בקיום ריבונות יהודית: זה הוא כלי להשראת שכינה בצורה העילאית, מתוך התפיסה (דומני ששורשיה בתפיסות אריסטוטליות) לגבי מהותה של המדינה והגשמת ערכו של הפרט בתוך המדינה.

זה אני שואל. מהיכן חידשו הרב קוק והרב אשלג שיש ערך עצמי בקיום ריבונות יהודית ? 
מה פירוש כלי להשראת שכינה בצורה עילאית ?
מאימתי דמיונות הקבלה או תפיסות אריסטוטליות מנהלים את החיים המעשיים ? 

ואותך ירוחם אני שואל-
איפה בחזון הנביאים כתוב שאפשר להקים ולהילחם על מדינה יהודית בלי סנהדרין ומלך ישראל ?
אם כל דברי התנאים בדויים מליבם, מי ערב לנו שדברי הנביאים שרירים וקיימים ?
אם מותר לכל בחור לקחת כל הנאה שהוא רוצה לעצמו, למה שיסכן את חייו בשביל דמיונות שווא ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 09:32 לינק ישיר 

נראה לי שזה אינו חידוש שלהם.

הרי כבר נצטווינו בשלש מצוות בכניסה לארץ, ובראשם: המלכת מלך.
במקום 'השראת השכינה בצורה עילאית', אפשר גם לומר: הגשמת החיים היהודיים בכל אופניהם. לחיים היהודים פן לאומי שהודחק במשך 1900 שנות גלות, מאז ימי ר' עקיבא ובר כוכבא, אך הוא קיים ושריר: יש הלכות מלכים, סנהדרין, ערכאות שיפוטיות והלכתיות למינהן, ועוד הלכות רבות ומגוונות שהמשתמע מהם הוא קיום יהודי ריבוני בארץ ישראל (ראה למשל את חלות הקדושות השונות בכיבוש עולי מצרים, בית שני וכד'. וכיבוש הוא פעולה של החלת ריבונות מדינית/לאומית).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 09:51 לינק ישיר 

קיסנג'ר
ואותך ירוחם אני שואל-
איפה בחזון הנביאים כתוב שאפשר להקים ולהילחם על מדינה יהודית בלי סנהדרין ומלך ישראל ?

אם כל דברי שום מלכות ישראל בשום שלב  ובשום מצב וזמן.לא קמה עם סנהדרין, מלך ישראל בא אחר כך- ראש הממשלה הוא בחזקת מלך 

התנאים בדויים מליבם, מי ערב לנו שדברי הנביאים שרירים וקיימים ? 

אתהתנאיים המציאו ובדו אנשים מליבם את דברי הנבואה אמרו מפי ה'  

אם מותר לכל בחור לקחת כל הנאה שהוא רוצה לעצמו, למה שיסכן את חייו בשביל דמיונות שווא ?

לא הבנתי מה זה שייך למדינה מה הבחור והבחורה עושים- עשו ויעשו,  גם קדמוננו לא טמנו ידם בצלחת- אבל מה זה
שייך

שייך.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 09:57 לינק ישיר 

hobbes כתב:
נראה לי שזה אינו חידוש שלהם.
הרי כבר נצטווינו בשלש מצוות בכניסה לארץ, ובראשם: המלכת מלך.
במקום 'השראת השכינה בצורה עילאית', אפשר גם לומר: הגשמת החיים היהודיים בכל אופניהם. לחיים היהודים פן לאומי שהודחק במשך 1900 שנות גלות, מאז ימי ר' עקיבא ובר כוכבא, אך הוא קיים ושריר: יש הלכות מלכים, סנהדרין, ערכאות שיפוטיות והלכתיות למינהן, ועוד הלכות רבות ומגוונות שהמשתמע מהם הוא קיום יהודי ריבוני בארץ ישראל (ראה למשל את חלות הקדושות השונות בכיבוש עולי מצרים, בית שני וכד'. וכיבוש הוא פעולה של החלת ריבונות מדינית/לאומית).

מהם הדרכים להמלכת מלך ? האם הם נעשים בסיטואציה הנוכחית ?

קיום ריבוני הוא חביב מאד בעתו ובזמנו. סכנה קיומית היא חמורה עשרות מונים.

מי שאחזו-
אכן הדוגמא של יהודי צרפת נכונה, אבל האם היא לא בדיוק תוצאה של הסכסוך עם המוסלמים ? 
רבים וטובים אומרים (ובלי שום מיסטיקה, בבקשה) שמצב היהודים בעולם מסתבך ע"י המדינה ולא משתפר.

תוקן על ידי קיסינגר ב- 24/01/2011 09:59:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 10:02 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אם כל דברי שום מלכות ישראל בשום שלב  ובשום מצב וזמן.לא קמה עם סנהדרין, מלך ישראל בא אחר כך- ראש הממשלה הוא בחזקת מלך  

ראש הממשלה הוא מלך הפישפשים. מה אתה רציני ?

אתהתנאיים המציאו ובדו אנשים מליבם את דברי הנבואה אמרו מפי ה'  

אף אחד לא קונה את הסיפורים האלה. אם תנאים זו המצאה גם נביאים זו המצאה. מאיפה אתה יודע על הנביאים- הלוא רק דרך התנאים וממשיכי דרכם. אם נפל זה נפל גם זה. 

לא הבנתי מה זה שייך למדינה מה הבחור והבחורה עושים- עשו ויעשו,  גם קדמוננו לא טמנו ידם בצלחת- אבל מה זה
שייך

זה שייך כי הנהנתנות שאתה מטיף לה (ובצדק) מחייבת שמירת החיים בראש וראשונה, ולא שגעונות גדלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 10:05 לינק ישיר 

קיס
אם אין דרישה דתית אסור להקים מדינה, ככל עם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 10:54 לינק ישיר 

קיסינג'ר
אתה יהודי גלותי אכול תסביכי גלות. אינך מביו אפילו קמצוץ מהתגלות האלוקית שקורה במדינת ישראל.
 אתה ממציא דברי תנאים שלא היו ולא נבראו,
ראש ממשלת ישראל הוא בחזקת מלך. מלך צדיק וישר, יותר מכל המלכים אשר מלכו בישראל, מאז היותה לעם. יותר ממלכי בית ראשון ומושחתי מלכי חשמונאים שאתה אומר הלל לכינון מלכותם המושחתת והרצחנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 11:23 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
קיס
אם אין דרישה דתית אסור להקים מדינה, ככל עם?

אהלן וסהלן, אבל לא בשדה מוקשים מטורף כמו המקום הזה.
נראה לך שאפשר לזרוק מיליונים מפה בלי שום חשבון ולחשוב שזה יחזיק מעמד לאורך שנים ?
מילא הסתבכנו בלי שכל, בוא נצא מזה בחוכמה- נמכור את הסטארט אפ הזה למישהו ונמשיך לעבוד בחברה.

ירוחם, תפסיק להתעצבן. רק לך מותר לעצבן אחרים ?
כמו שאתה מצפצף על דברים שלאחרים הם יקרים מאד, ככה מותר לצפצף גם על מה שיקר לך. לאנשים חושבים מותר לחשוב על הכל בלי עצבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 11:43 לינק ישיר 

קיסינג'ר
אני לא מתעצבן ולא כועס אפילו. אני כאוב וכואב על יהודים שחושבים כמוך. כתבתי בתגובתי הקודמת למימוני, אם חלק מגופי חולה או רגלי כואבת. אני לא כועס עליה, היא כואבת אבל היא שלי- גם אתה ושכמותך הם חלק מגופי אתם מכאיבים לי אבל אדם לא כועס על גופו, לפעמים הוא מנתח מזריק זריקה- לריפוי אבל לא מתוך כעס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 11:48 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
קיסינג'ר
אתה יהודי גלותי אכול תסביכי גלות. אינך מביו אפילו קמצוץ מהתגלות האלוקית שקורה במדינת ישראל.

אולי המקובל האלוקי ירוחם יבאר לנו קצת ענייני ההתגלות האלוקית שקורית לנגד עינינו ?
אנחנו "מתים" על מיסטיקה, כולנו תלמידים שלך, ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצעת שלום מהפכנית- סטייט אוף אמריקה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.