בית פורומים עצור כאן חושבים

הצעת שלום מהפכנית- סטייט אוף אמריקה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/1/2011 20:15 לינק ישיר 

ריאיון עם הפילנטרופ מייקל שטיינהרדט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 09:54 לינק ישיר 

אוקיי. מה שהבנתי מהראיון הזה, ומצירופו לנושא שלנו, זה שצירוף לאמריקה פירושו הגברת ההתבוללות וניתוק שורשי החהדות אצל הדור הצעיר. אני מודע לבעיה, אבל מה האלטרנטיבה ?
מוטב שימותו כשהם יהודים מאשר כשהם מתבוללים ? מדובר בסכנה קיומית !
ובכלל, המצב בארץ הולך ממילא בכיוון האמריקאי וההתבוללות היא רק שאלה של זמן. יותר ויותר צעירים נחשפים לעולם הגדול ומאבדים את שורשיהם היהודיים.
צריכים לחשוב בראש חדש על היקף הבעיה היהודית וקיומה בארץ ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 11:06 לינק ישיר 

[quote]
הסיסמאות שאנחנו מפמפמים לעצמנו, כמו בהרבה נושאים אחרים כמקובל כאן בפורום, הן סיסמאות חסרות כיסוי. יהודי אמריקה (וכן יהודי שוויץ, תשאל את מקסי) מרגישים בטוחים ושמחים במקומותיהם וממש ממש לא זקוקים לנו ולמקלטנו המדומה. תשאל, תבדוק, תברר. 

ושוב, כל העניין הוא רק להחליף את הכותרת ולתת זכויות שוות לכולם. כאשר הערבים יקבלו את אפשרות הקיום השווה בכל גבולות ארץ ישראל תרד המתיחות פלאים, בלי זה היא לא תיעלם לעולם. החשש הבטחוני שישחטו את כולנו יתמוגג כמו שאינו קיים כעת בניו יורק או בציריך. למה לסכן את חיינו בשביל שגעונות גדלות ? יש פצצת אטום בדרך, לא יעזור בי"ד. 
[/quote] 

בדיוק אתמול שוחחתי עם קרובת משפחה שגרה באחד מפרברי העיר וושינגטון. היא ידעה לומר שהם הסירו את כל הסמלים היהודיים משלטי בתי הספר, מחולצות בתי הספר ומחולצות מחנות הקיץ. עכשיו יש רק ראשית התיבות של המוסד, כדי שגם לא יהיה את המילה jewish על הלוגו. כשהבן שלה יצא לטיול עם  חברים, היא בקשה ממנו שיילך עם כובע מצחיה, בלי כיפה.
קרובת משפחה נוספת, רפורמית, ציינה שיש משהו מטריד בזה שהם צריכים ניידת משטרה בשבתות בכניסה ל'טמפל'. 
זה לא בגלל הנוצרים, זה בגלל המוסלמים...

גם כשאני הייתי בארה"ב המליצו לי בחום לא להסתובב עם כיפה. 
באנגילה וצרפת למוסלמים יש זכויות שוות לחלוטין, אבל הם מראים יפה מאד שלא מעניין אותם זכויות שוות, מעניינת אותם השריעה, ואם אפשר גם את היכולת לגרום לאחרים להתנהג לפי השריעה (מישהו זוכר את הדרישה של מוסלמים באנגליה לקבלת אוטונומיה? זה הושתק די מהר, אך יש לי תחושה שזה יחזור).

וסלח לי על השתקפות סינדרום דור שלישי לשואה- אבל גם בגרמניה בשנת 1920 אף אחד לא היה מאמין שתתכן שואה, כולל כמה וכמה מקרובי משפחתי. אפילו הסבא-רבא שקיבל אות גבורה במלחמת העולם הראשונה מצא את עצמו במחנה ריכוז...

אני מתנצל על הנימה האישית, אבל אולי לפני שתבוא ותטיף לנו על "ססמאות שאנחנו מפמפמים לעצמו", יהיה נחמד אם תקח מעט מהעצה של עצמך. הפשטות הנאיבית הכל כך חביבה שאתה מייחסת לסכסוך הישראלי ערבי, והפתרון הכל כך פשוט שלך הם לא יותר מאשר הסתכלות מאד רדודה וחסרת פרספקטיבה הסטורית על המציאות. לבד מהעובדה שהיא מתעלמת מכך שהעולם מורכב לא רק מ"חיה ותן לחיות".
אבל מה לי כי אלין, הרי כבר הצהרת על עצמך כי אתה גר בחו"ל, אז ברור לי לחלוטין למה קל לך לוותר על משהו שהוא בכלל לא שלך... (והאין זה התגלמות ממש של "החוצפה היהודית").

(אגב, לפי שיטתך, לאנגליה היה הרבה יותר עדיף להכנע לגרמניה הנאצית מאשר להלחם בה. וכי מה אכפת להם לאנגלים אם יחיו תחת שלטון זה או אחר? כניעה לנאצים רק תחסוך חיי אדם. אוך...  השאיפה הבלתי מובנת הזו לחירות ועצמאות. אפשר לחשוב שבדיוק על העיקרון הזה הקימו את ארה"ב. איזה בזבוז. תחשוב כמה חיי אדם ואיזה שלום עלי אדמות היה אם אמריקה הצפונית הייתה נשארת קולוניה בריטית. זה גם היה חוסך את מלחמת העצמאות האמריקאית, גם את מלחמת האזרחים - וגם היה מונע את כל האבידות האמריקאיות במלחמת העולם השנייה מכיוון שהם כולם היו בריטיים וממילא היו נכנעים לנאצים).

אז באמת תודה על הפתרון האלגנטי, ש.. הו, טיפשונים שכמונו- למה לא חשבנו עליו. אבל אם אתה באמת רוצה לעזור- תעשה עלייה, תשרת בצבא, תשלם מיסים ותעזור למאזן הדמוגרפי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 12:26 לינק ישיר 

hobbes כתב:
אבל מה לי כי אלין, הרי כבר הצהרת על עצמך כי אתה גר בחו"ל, אז ברור לי לחלוטין למה קל לך לוותר על משהו שהוא בכלל לא שלך... (והאין זה התגלמות ממש של "החוצפה היהודית").
אז באמת תודה על הפתרון האלגנטי, ש.. הו, טיפשונים שכמונו- למה לא חשבנו עליו. אבל אם אתה באמת רוצה לעזור- תעשה עלייה, תשרת בצבא, תשלם מיסים ותעזור למאזן הדמוגרפי.

הובס, אני צבר ישראלי, שמונה דורות בארץ מצד אבי ושלושה דורות לשואה מצד אמי. אפילו הייתי בצבא כמה שנים. בקיצור, אני בעניינים.

מה תפסת עלי עצבים ? אני מבין את טענותיך וגם את טענותי. אנחנו לא נבהלים כאן לבדוק כל דבר, ואפשר גם לבדוק את הרעיון הציוני לסוגיו. יש כאן תשלום מס ל"מולך" הרעיוני שאני לא משוכנע בצדקתו. נראה שהמחיר של ויתור על המדינה היהודית תוך הישארות בטוחה על אדמת ארץ ישראל אינו מחיר גבוה, ואני מצפה ממך לשמוע אם זה לא כך בנימוקים משכנעים. תודה וסליחה אם הרגזתיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 12:34 לינק ישיר 

שני עניינים בדבר
1. זה לא ריאלי.
2. תאורטית כל עוד המדינה היהודית נבלעת בתרבויות זרות באמת היא מתקיימת בחסד ו"תקוע בגרון" לכל מיני גורמים , לטעמי זכות הקיום שלה הוא מכך שבעתיד העם יגיע לבשלות ואיתו המדינה (או איזה גוף פוליטי שלא יהיה שיחליף אותה) וכך יעודה יתממש.

כרגע אנחנו במצב של לא פה ולא שם, וזה אכן מצב קשה ותקוע בכל מיני מובנים , אלא שהפתרון של להימכר לאמריקה אינו פתרון אמיתי, וגם סביר שאינו ישים מכמה וכמה טעמים שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 12:45 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
   כרגע אנחנו במצב של לא פה ולא שם, וזה אכן מצב קשה ותקוע בכל מיני מובנים , אלא שהפתרון של להימכר לאמריקה אינו פתרון אמיתי, וגם סביר שאינו ישים מכמה וכמה טעמים שונים.

גם אני מבין שהפתרון לא טריוואלי לביצוע, ובכלל זה לא נושא האשכול (לפי הוראות מיימוני). הנושא הוא "השווי" של עקרון המדינה כפי שהוא מתבצע כרגע, האם יש לזה ערך תורני אמיתי או גאוותני בלבד. לזה מתבקשים החברים להתייחס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 12:49 לינק ישיר 

אתה צודק קיסינג'ר, אני מתנצל על הנימה האישית והתוקפנית בדברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 12:54 לינק ישיר 

hobbes כתב:
אתה צודק קיסינג'ר, אני מתנצל על הנימה האישית והתוקפנית בדברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 13:14 לינק ישיר 

אם כך,
לדעתי כיום הערך שלו כרגע גאוותני בעיקר + ההבנה שע"י מה שקורה כאן (לטוב ולרע) העם מתעצב אט אט ובעתיד יגיע לבשלות ועי"ז גם לתכלית יעודו בע"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 13:34 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אם כך,
לדעתי כיום הערך שלו כרגע גאוותני בעיקר + ההבנה שע"י מה שקורה כאן (לטוב ולרע) העם מתעצב אט אט ובעתיד יגיע לבשלות ועי"ז גם לתכלית יעודו בע"ה.

זו כבר אמונה תמימה בלבד (שכל מה שקורה כעת זה תהליכי בשלות לקראת וכו') אשר מראה העיניים מכחיש אותה בגדול. זה מזכיר לי את האמונה התמימה במעשה בראשית של ששת הימים מול מראה העיניים  המדעי של היום. לא ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 14:00 לינק ישיר 

אין ספק שיש קשר בין שני סוגי התמימות האלו.
אם כי מהיכרותי עם הדמות הפועלת ממש לא מדובר על תמימות במובן של נאיביות ו/או חוסר דעת , אלא שזה נושא לדיון אחר שאני מסופק אם יש לו מקום בפורום כשלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 14:10 לינק ישיר 

בתכלס: האיום האיראני לא רציני, אף מדינה לא תשתמש בפצצת אטום, מסיבות מובנות,

הפחד האמיתי היא, מארגון טרור שלא קשורה למדינה ריבונית, ובזה כל מדינות המערביות מפחדים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 14:39 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
אין ספק שיש קשר בין שני סוגי התמימות האלו.
אם כי מהיכרותי עם הדמות הפועלת ממש לא מדובר על תמימות במובן של נאיביות ו/או חוסר דעת , אלא שזה נושא לדיון אחר שאני מסופק אם יש לו מקום בפורום כשלנו.

סיקרנת אותי. אתה יכול להרחיב מעט ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 21:11 לינק ישיר 

איזה סוג של הרחבה אתה רוצה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2011 22:12 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
איזה סוג של הרחבה אתה רוצה ?

מהו אותו דיון שאתה חושב אותו מחוץ לגבולות הפורום ? ולמה ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצעת שלום מהפכנית- סטייט אוף אמריקה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.