בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע התפתח המדע בצעדי ענק רק ב 200 השנה האחרונות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/1/2011 08:42 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
שותף,
נתעלם ממך מקרא מפורש "יִתְבָּרְרוּ וְיִתְלַבְּנוּ וְיִצָּרְפוּ רַבִּים וְהִרְשִׁיעוּ רְשָׁעִים וְלֹא יָבִינוּ כָּל-רְשָׁעִים וְהַמַּשְׂכִּלִים יָבִינוּ."   

מה כבודו רואה בפסוק זה שאני לא רואה בו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 10:53 לינק ישיר 

שאתה תוהה אם יש כאן החכמה מבלי להבחין בכך שזה תלוי באדם, יש מי שיקרא את הדברים ויבין מה שצריך להבין ויחכים, ויש מי שיגיע לידי סילוף וירשיע, בכל מקרה התהליך הזה הכרחי כדי שנושאים יגיעו לידי בירור וליבון .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2012 13:28 לינק ישיר 

מעניין עד כמה המצאת והתפשטות הדפוס, השפיעה על המדע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2012 18:16 לינק ישיר 

מה שבטוח הוא שהתפתחות האינטרנט גרמה מהפכה של ממש - כיום לכל זאטוט עם מחשב נייד יש נגישות למידע שלניוטון לא היה. למגינת ליבם של כהני ומנהיגי עדרי האדם שכוחם בבערות צאנם שבשל בערותו יקנה מהם כל שביב מידע כתורה לרבי עקיבה מיבנה, שכל שנותר להם לומר הוא שהידע שיש באינטרנט - שהוא מקביל באיכותו לידע שיש בעולם - אינו מדויק מספיק, ואם רק תקרא בהערה הרלוונטית בספר שנכתב לפני 50 שנה בידי חוקר אלמוני אזי תגלה שכל השטויות של 'ויקיפדיה' מ 2012 (ויקיפדיה היא שם קוד לאינטרנט, כמקור מוסמך פחות מאשר האקדמיה ליהדות, או אלוקים משחה בהוביות - שהוא ספר פאקינג אשכרה מודפס!!! ומכאן שנכון!!!) המצטטת מקורות מ 2012 הופרכו כבר לפני 50 שנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2012 07:19 לינק ישיר 

השאלה שמטרידה אותי היא לא המדע, אלא דווקא המצאות פשוטות כמו אופניים, מה מנע את פיתוחם לפני 2000 שנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2012 12:14 לינק ישיר 

וכמה שנים חיכו עד שימציאו בכלל את האש, או את הגלגל, או את האגריקולטור? [הן לשיטת בראשית והן לשיטת האבולוציה]?

לכל זמן אמר קהלת...

[בכל אופן עיקר ההנחה שבאשכול הזה לא ברור לי. הידע, והטכנולוגיה, האנושי הולך ומתקדם כל הזמן, ולא ברור עד כמה והאם בכלל היה פריצה במאתיים שנים האחרונות, ואיך נמדוד את זה?] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2012 16:42 לינק ישיר 

יהיאור אתה חי איתנו בעולם שלנו או שמא על פלנטה אחרת?
הפריצה המדעית שחלה ב150 שנה האחרונות היא בקנה מידה שלא יתואר ביחס לשנים שעברו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 11:40 לינק ישיר 

דייר 
על זה גופא אני דן, תוכיח, וקודם לכן, תציע מדד שבו נוכל למדוד שבשנים האחרונות יש איזה פריצה. 

[דווקא אם בפלנטות רצונך, הרי יש תיאוריות שכבר היו, אם בפלנטה הזו אם בפלנטה אחרת, כבר כמה פעמים ציבליזציה מתקדמת יותר מזו שלנו, ואולי גם קיימות עכשיו ציבליזציות כאלה, וכו' וכו'.] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 13:35 לינק ישיר 

בתחבורה התקדמנו מעגלה עם סוס או דגם חדיש של חמור
לכלי טיס מכוניות רכבות מהירות.
התקשורת התקדמה מרוכבי הרכש האחשתרנים בני הרמכים ויונות דואר
לתקשורת מהירה אינטרנט טלפון וידאו.
הפיזיקה המודרנית שהביא לנו את האטום.
הרפואה שהתקדמה מרופאי אליל לחשים ועשבים לרפואה המודרנית
של היום.
הכימיה שהתקמה מאלכימיה וכשפים לכימיה המודרנית.
הביולוגיה.
האסטרונומיה.
התפוצצות המידע שלא הייתה כדוגמתה מעולם.
בקיצור אלה דברים כל כך פשוטים וברורים שאני ממש לא מבין את התמיהה שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 14:53 לינק ישיר 

פשיטא שהייתה התקדמות אדירה בכל תחום שניתן למדדו סטיסטית ולהגדיר לו סולם מסודר.
כל המדעים המדוייקים וכנראה גם מדעי הרוח. (אותם לא ממש ניתן למדוד.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 14:58 לינק ישיר 

דווקא במדעי הרוח לדעתי חלה נסיגה רצינית.
פעם התעסקו בפילוסופיה במהות החיים ברעיונות ובכלל במופשט.
היום הכל מסתכם באכול ושתה כי מחר נמות
אולי בצורה יותר מעודנת אבל בזה זה מסתכם בסופו של דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:19 לינק ישיר 

פעם התעסקו במהות החיים- כי לעומת היום חייהם לא היה חיים . כשאין חיים מתעסקים במהות.
שאלו פעם בחור ישיבה אם הוא ידע לשחות? השיב- לשחות איני יודע- אבל אני מבין את מהות השחיה.

ראה מה מצאתי באינטרנט- מה שכתבו היום - ולא פעם.

קהלת פרק ט

(ז) לֵךְ אֱכֹל בְּשִׂמְחָה לַחְמֶךָ וּשֲׁתֵה בְלֶב טוֹב יֵינֶךָ כִּי כְבָר רָצָה הָאֱלֹהִים אֶת מַעֲשֶׂיךָ:
(ח) בְּכָל עֵת יִהְיוּ בְגָדֶיךָ לְבָנִים וְשֶׁמֶן עַל רֹאשְׁךָ אַל יֶחְסָר:
(ט) רְאֵה חַיִּים עִם אִשָּׁה אֲשֶׁר אָהַבְתָּ כָּל יְמֵי חַיֵּי הֶבְלֶךָ אֲשֶׁר נָתַן לְךָ תַּחַת הַשֶּׁמֶשׁ כֹּל יְמֵי הֶבְלֶךָ כִּי הוּא חֶלְקְךָ בַּחַיִּים וּבַעֲמָלְךָ אֲשֶׁר אַתָּה עָמֵל תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ:
(י) כֹּל אֲשֶׁר תִּמְצָא יָדְךָ לַעֲשׂוֹת בְּכֹחֲךָ עֲשֵׂה כִּי אֵין מַעֲשֶׂה וְחֶשְׁבּוֹן וְדַעַת וְחָכְמָה בִּשְׁאוֹל אֲשֶׁר אַתָּה הֹלֵךְ שָׁמָּה: ס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:43 לינק ישיר 

דייר כתב:
דווקא במדעי הרוח לדעתי חלה נסיגה רצינית.
פעם התעסקו בפילוסופיה במהות החיים ברעיונות ובכלל במופשט.
היום הכל מסתכם באכול ושתה כי מחר נמות
אולי בצורה יותר מעודנת אבל בזה זה מסתכם בסופו של דבר.

אכן אתה צודק בקביעתך .

ואצל החרדים הדבר בולט במיוחד.

אצל אותם חרדים שמפסיקים ללמוד תורה בכל שעה פנויה (והמצב הוא שיש יותר ויותר חרדים כאלה )אז במקום להקדיש את זמנם הפנוי להשכלה (שזה כמובן אסור)הם גולשים לאתרי אינטרנט ירודים כדוגמת ynet  או ערוצים 10 ו2 וברדידות הזאת הם שוהים בכל שעות הפנאי (בשעות שהם לא מבלים בטיולים ובמסעדות ובחנויות מותגים להם ולילדיהם.)
אכן גם אצל חלק מהחילוניים חלה ירידה ברמה של ההתעניינות במדעי הרוח וההשכלה אבל כשהדבר קורה בציבור החרדי שמגיל צעיר מאד מחונך על לימוד של תכנים רוחניים -התופעה  היא קשה וחמורה שבעתיים להם עצמם ולדור העתיד שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:47 לינק ישיר 

דייר, אלו שטויות? כמה אחוזים מהאוכולסיה התענינו בצורה כלשהי בפילוסופיה לפני מאתיים שנה? היום חלק גדול מכיר לפחות את התאוריות העיקריות בכל נושא.

בימי הביניים אנשים האמינו בכל שטות שרק תעלה על הדעת, והיום חלק גדול באוכלוסיה הינו נאור ומפותח.

אתה באמת חושב שלא התקדמנו במדעי הרוח מאז ימי הביניים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2012 15:51 לינק ישיר 

נכון אני באמת לא רואה התקדמות בכל מה שקשור לרוח ולנפש.
אדרבא תגיד לי אתה במה התקדמנו בתחום הזה אני אשמח לשמוע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע התפתח המדע בצעדי ענק רק ב 200 השנה האחרונות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.