בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע התפתח המדע בצעדי ענק רק ב 200 השנה האחרונות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/1/2011 11:51 לינק ישיר 

עץ_נטוע כתב:
הזוהר נכתב במאה הראשונה של האלף השישי, ולכן הוא "ידע" דברים על האלף השישי, וכמובן שהחכמה אליה הוא מתכוון, היא החכמה שבזוהר עצמו, שאכן "התגלה" בתחילת האלף השישי (מיד לאחר כתיבתו). 

עץ: תודה,
כבר מאז שאלתו של דייר, אני מחכה שמישהו כבר יאמר את זה לעזאזל,,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 11:52 לינק ישיר 

קנר אתה מתעלה על עצמך מהודעה להודעה.

איש לא טען שהיהדות סותרת את המדע שהרי הם הולכים בשני נתיבים נפרדים(הרי אינך טוען ,כמדומני,שהתורה היא מדע והמדע הוא תורה.)

הטענה היא שגם הגר"א עם הגאונות שלו לא המציא שום המצאה מדעית וכך כל חכמי היהדות.
ועל עובדה הסטורית זו אין בכלל על מה להתווכח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 12:02 לינק ישיר 

עץ_נטוע כתב:
איך הזוהר באמת ניבא את התגלות החכמה באלף השישי?האם זו הוכחה לאמיתותו או אולי החכמה שכתובה בזוהר היא חכמת התורה ואין לה שום קשר למדעים.
הזוהר נכתב במאה הראשונה של האלף השישי, ולכן הוא "ידע" דברים על האלף השישי, וכמובן שהחכמה אליה הוא מתכוון, היא החכמה שבזוהר עצמו, שאכן "התגלה" בתחילת האלף השישי (מיד לאחר כתיבתו). 

לפי מיטב זיכרוני הזוהר אומר שבשנת תר יפתחו מעיינות חכמה, גם אליבא דחוקרים שהזוהר נכתב ע"י ר' משה די ליאון הדבר רחוק ממנו מאוד, אם אני לא טועה הוא חי במאה ה13 ושנת תר זה 1840 ובאמת בתקופה הזו החלה פריחה רבתי בעולם המדעי והטכנולוגי, אבל מאחר ואני לא מומחה לענייני קבלה אסתפק בדברים הללו.

תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 27/01/2011 04:41:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 12:04 לינק ישיר 

שהחכמה אליה הוא מתכוון, היא החכמה שבזוהר עצמו

הזהר נכתב גוילין גוילין - לא היו לו לר'משה די לאון כל כוונות של האדרה עצמית,  אלו היו חידושי התורה שלו.

בתחילת האלף השישי מעינות החכמה דווקא התרכזו באומות העולם- הרנסאנס- גליליאו קופרניקוס וכיב'
השיא הוא בסופו של האלף השישי, כמובן השיא של האלף השישי- לאחר השיא הזה יתחילו השיאים של האלף השבעי והשמיני.
בזמנו שאלו את אלברט איינשטין- במה ילחמו במלחמת העולם השלישית? השיב- את זאת איני יודע- אבל במלחמת העולם הרבעית- ילחמו בעצים ואבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 12:09 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
קנר אתה מתעלה על עצמך מהודעה להודעה.

איש לא טען שהיהדות סותרת את המדע שהרי הם הולכים בשני נתיבים נפרדים(הרי אינך טוען ,כמדומני,שהתורה היא מדע והמדע הוא תורה.)

הטענה היא שגם הגר"א עם הגאונות שלו לא המציא שום המצאה מדעית וכך כל חכמי היהדות.
ועל עובדה הסטורית זו אין בכלל על מה להתווכח.

אולי הגזמתי מעט בתגובתי..
אני אכן לא טוען שהתורה היא מדע
הגר"א היה גאון עצום בתורה ולא במדע... אלו שמנסים להגיד ששאב את חכמתו במתמטיקה מהתורה כנראה לא קראו את איל משולש...
אכן.. הוא לא המציא שום המצאה מדעית ואף רוב חכמי התורה לא המציאו המצאות כאלו... אבל זה גם לא תפקידם! תפקידם הוא לחדש חידושים בתורה ואת זה הם עשו בצורה יפה מאוד.

על מה שאני הצבעתי זה על הייחס דהיינו אם אינשטיין היה בא לגר"א ושואל אותו אם זה חיובי שהוא עוסק בפיסיקה הגר"א היה עונה באופן חיובי. בניגוד לכומר שהיה אומר משהו בסגנון של "בשביל מה אתה חוקר?! ככה אלוהים רצה וזהו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 12:11 לינק ישיר 

צענערענע אני לא חושב שהיהדות הרבנית אי פעם ניסתה להיות חלוצה בתחום המדעי, אך בכל זאת אי אשפר לומר כי היהדות עצרה חישיבה יצירתית כאשר לאורך ההיסטוריה אין אנו רואים שהתנגדה היהדות למדע כשלעצמו כלל וכלל אולי פרט לשנים האחרונות. וזאת בניגוד לשאר דתות. להפך הוא כי גדולי הרבנים הראו בקיאותם במדעים וזה כשלעצמו מראה אף עידוד להתעסקות בתחום אך כיהודי שומר תורה ומצוות בעל השקפה יהודית.

שאלה מעניינת שיש לשאול הנה בנוגע לחזון היהודי היוצא מן המקראות. האם תפקידנו כעם סגולה לשמש מודל לעולם בנושאים תאולוגים כאמונת החידוש (חידוש העולם) והייחוד ה' ואמיתת הנבואה וקבלת התורה. והמשפט העברי (היינו התורה) יהווה לנו הדרך לכל זאת?? או בנוסף לזאת אנו צריכים כעם ה' (המקיים מצוותו) להוות אף מודל בשאר תחומים כגון התפתחות המדע התעשייה וכדו' ? האם אנו כממלכת כהנים ועם קדוש מהווים מודל אמוני השקפתי מדיני ועל העמים לעסוק בתעשיית החול? או אף אנו עלינו להוות מודל אף בתעשיית החול?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 12:15 לינק ישיר 

ישראלגיא כתב:
צענערענע אני לא חושב שהיהדות הרבנית אי פעם ניסתה להיות חלוצה בתחום המדעי, אך בכל זאת אי אשפר לומר כי היהדות עצרה חישיבה יצירתית כאשר לאורך ההיסטוריה אין אנו רואים שהתנגדה היהדות למדע כשלעצמו כלל וכלל אולי פרט לשנים האחרונות. וזאת בניגוד לשאר דתות. להפך הוא כי גדולי הרבנים הראו בקיאותם במדעים וזה כשלעצמו מראה אף עידוד להתעסקות בתחום אך כיהודי שומר תורה ומצוות בעל השקפה יהודית.

שאלה מעניינת שיש לשאול הנה בנוגע לחזון היהודי היוצא מן המקראות. האם תפקידנו כעם סגולה לשמש מודל לעולם בנושאים תאולוגים כאמונת החידוש (חידוש העולם) והייחוד ה' ואמיתת הנבואה וקבלת התורה. והמשפט העברי (היינו התורה) יהווה לנו הדרך לכל זאת?? או בנוסף לזאת אנו צריכים כעם ה' (המקיים מצוותו) להוות אף מודל בשאר תחומים כגון התפתחות המדע התעשייה וכדו' ? האם אנו כממלכת כהנים ועם קדוש מהווים מודל אמוני השקפתי מדיני ועל העמים לעסוק בתעשיית החול? או אף אנו עלינו להוות מודל אף בתעשיית החול?  

אני מניח שעיקר החידוש של ישראל קשור בתחום הרוח.. אבל כמובן שאי אפשר לממלכה ללא מקצועות חול, מדענים, היי טק וכו'.. ותסמוך על המוח היהודי שידע לא להישאר מאחור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 12:43 לינק ישיר 

kaner91 כתב:
הגר"א היה גאון עצום בתורה ולא במדע... 

זה עניין מפלגתי ותו לו,
עוד לא שמעתי מעודי מילים כאלה "היה גאון אבל לא במדע" כי אם היה גאון ?! היה צריך להיות גאון בלי אבל,

אגב: הרמב"ם טוען שאי אפשר לזכות בתורה בלי מדעיים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 12:52 לינק ישיר 

"על מה שאני הצבעתי זה על הייחס דהיינו אם אינשטיין היה בא לגר"א ושואל אותו אם זה חיובי שהוא עוסק בפיסיקה הגר"א היה עונה באופן חיובי "

אם איינשטיין היה הבן שלו לא נראה לי  .....

(באופן  חיובי עונים כך רק לבעל תשובה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 13:17 לינק ישיר 

צענע
זו הרי משנה מפורשת

תלמוד בבלי מסכת קידושין דף פב עמוד א

מתני'. כל שעסקיו עם הנשים לא יתיחד עם הנשים. ולא ילמד אדם את בנו אומנות הנשים. רבי מאיר אומר: לעולם ילמד אדם את בנו אומנות נקיה וקלה, ויתפלל למי שהעושר והנכסים שלו, שאין אומנות שאין בה עניות ועשירות, שלא עניות מן האומנות ולא עשירות מן האומנות, אלא הכל לפי זכותו. רבי שמעון בן אלעזר אומר: ראית מימיך חיה ועוף שיש להם אומנות? והן מתפרנסין שלא בצער, והלא לא נבראו אלא לשמשני, ואני נבראתי לשמש את קוני - אינו דין שאתפרנס שלא בצער! אלא שהורעתי מעשי, וקפחתי את פרנסתי. אבא גוריין איש צדיין אומר משום אבא גוריא: לא ילמד אדם את בנו חמר, גמל, קדר, ספן, רועה וחנוני, שאומנותן אומנות ליסטים. רבי יהודה אומר משמו: החמרין רובן רשעים, והגמלין רובן כשרין, הספנין רובן חסידים, טוב שברופאים לגיהנם, והכשר שבטבחים שותפו של עמלק. רבי נהוראי אומר: מניח אני כל אומנות שבעולם ואיני מלמד את בני אלא תורה

עירובין דף יג 

תנא: לא רבי מאיר שמו אלא רבי נהוראי שמו, ולמה נקרא שמו רבי מאיר - שהוא מאיר עיני חכמים בהלכה

האם רבי מאיר חולק בעצם על עצמו?

התשובה היא לפי דברייך- רבי מאיר מדבר על אודות בנו שלו.    רבי מאיר בשם נהוראי מדבר על בנו של אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 13:20 לינק ישיר 

kaner91 כתב:

לפי מיטב זיכרוני הזוהר אומר שבשנת תר יפתחו מעיינות חכמה, גם אליבא דחוקרים שהזוהר נכתב ע"י ר' משה די ליאון הדבר רחוק ממנו מאוד, אם אני לא טועה הוא חי במאה ה13 ושנת תר זה 1840 ובאמת בתקופה הזו החלה פריחה רבתי בעולם המדעי והטכנולוגי, אבל מאחר ואני לא מומחה לענייני קבלה אסתפק בדברים הללו.

תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 27/01/2011 04:41:36

בדקתי, ואכן כדבריך.
אולם למיטב ידיעתי לא קרה שום דבר מיוחד בשנת ת"ר, המהפכה המדעית מתחילה בערך בתקופת הרנסנס, מאות שנים קודם, ומאז כל הזמן יש חידושים ותגליות.
יתכן כמובן שבשנת ת"ר התגלו יותר תגליות מאשר בשנת ת"ק, אולם זה משום שהמדע מתקדם בקצב מעריכי, ולכן גם בשנת ת"ש התגלו יותר תגליות מאשר בשנת ת"ר. אולם שנת ת"ר אינה מהווה נקודת ציון מיוחדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 13:28 לינק ישיר 

הזוהר התכון לתורה שלו, אין מה להתווכח בעניין, וזה לא התקיים במילא, לא לפי הדרש שלכם, (הרי המדע היא כפרנית ביותר,) ולא לפי הדרש שלי,(כי לא נפסק להלכה כדרכו) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 13:29 לינק ישיר 

ניוטון היה לפני שנת ת"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 13:49 לינק ישיר 

לא הבנתי מה הקשר לשנת ת"ר למעינות החכמה- ניטון נולד במאה ה17 ומת במאה ה18 אבל מה זה שייך התפרצות מעינות החכמה, מדברים על מעינות ולא על מעין אחד. הנה הזהר הרלונטי

זוהר כרך א (בראשית) פרשת וירא דף קיז עמוד א

בשית מאה שנין לשתיתנאה יתפתחון תרעי דחכמתא לעילא ומבועי דחכמתא לתתא ויתתקן עלמא לאעלה בשביעאה כבר נש דמתתקן ביומא שתיתאה מכי ערב שמשא לאעלא בשבתא, אוף הכי נמי, וסימניך (בראשית ז') בשנת שש מאות שנה לחיי נח וגו' נבקעו כל מעיינות תהום רבה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2011 13:59 לינק ישיר 

בשית מאה שנין לשתיתנאה יתפתחון תרעי דחכמתא לעילא ומבועי דחכמתא לתתא ויתתקן עלמא לאעלה בשביעאה כבר נש דמתתקן ביומא שתיתאה מכי ערב שמשא לאעלא בשבתא, אוף הכי נמי, וסימניך (בראשית ז') בשנת שש מאות שנה לחיי נח וגו' נבקעו כל מעיינות תהום רבה.

כדי לשמח את הבריות ביום יפה זה הריני להודיע שרבינו הלשם (סבו של הרב אלישיב), גדול המקובלים בדור האחרון ופורץ דרך מאין כמוהו, נולד בשנת ה' תר"ב. והשאר היסטוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע התפתח המדע בצעדי ענק רק ב 200 השנה האחרונות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.