|
|
| נשלח ב-12/12/2011 09:46 |
|
| |
בעב איני יודע ממתי אתה "מוליד" את ה"מערב". 1. אם לפני 200 שנה אזי הוא עבר בתוכו שני משברים כבדים (אני מניח שגרמניה כלולה בו). 2. אם פחות – אז ממתי? בכל מקרה זמן הבחינה שלך להצלחה הוא די קטן. לפי האופציה השניה כנראה שיהיה די זעיר
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2011 10:35 |
|
| |
היה לי פעם חבר לעבודה, שמאלני בצורה מוגזמת לדעתי, שטען באזני את הטענה הפרובוקטיבית, שגרמניה הסיקה את המסקנות ממלחמות העולם יותר טוב מאתנו. נראה מה תהיה תגובת הנגד לאסלאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2011 10:57 |
|
| |
לא קצת פזיז לקבוע כך על גרמניה? רק לפני זמן קצר התאחדה. הטבע האנושי חזק מכל ולהערכתי הוא לא השתנה (לכן גם התגובה לאיסלאם להערכתי תדמה לתגובה לגרמניה. מעט בזמן והעיקר באיחור, ומכלל בני נביאים לא יצאנו).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 09:47 |
|
| |
"אם האמונה הייתה אכן המצאה של האדם, על מנת שיוכל לחיות טוב עם עצמו במקומות של חולשה, פחד וחוסר אונים, כפי שמדמה התרבות המערבית לחשוב, ניתן היה לכבותה או לדכאה באמצעים מדיניים, כלכליים ומלחמתיים. אולם כיוון שלא כך הדבר, הרי מלחמה כנגדה בכלים קונבנציונאליים סיכוייה אפסיים. הדרך היחידה בה ניתן להתמודד מול הסחף הדתי הקיצוני הוא בדרך המשתמשת אף היא בנרטיב האמוני. העמדת מצג אמוני כולל בריא ואמיתי שיש בכוחו לנטרל את המצג ה"פונדמנטליסטי" של הדת מתוכה!"
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 10:22 |
|
| |
ת"ט החבר המדובר דבר אתי לפני איחוד הגרמניות. בינתיים איננו יודעים מה יוליד יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 10:32 |
|
| |
הקו במנחה שלי הוא שצריך הוכחה כדי לשכנע שהטבע האנושי השתנה. בינתיים לא ראינו שום הוכחה. הטענות בדבר עדינות יחסית של העולם המערבי נכונות אך איני מאמין שהן נובעות משנוי מוסרי. כשנוח קל להיות צדיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 10:47 |
|
| |
ת"ט אה"נ ולכן עדיף שיהיה נוח, כמבואר ברש"י תחילת מקץ, ועיין במאמרו של נדב שנרב 'במעגלי רשע', הערה 6 כמדומני)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 11:58 |
|
| |
| אראלסגל כתב: |  |
" אם האמונה הייתה אכן המצאה של האדם, על מנת שיוכל לחיות טוב עם עצמו במקומות של חולשה, פחד וחוסר אונים, כפי שמדמה התרבות המערבית לחשוב, ניתן היה לכבותה או לדכאה באמצעים מדיניים, כלכליים ומלחמתיים. אולם כיוון שלא כך הדבר, הרי מלחמה כנגדה בכלים קונבנציונאליים סיכוייה אפסיים. הדרך היחידה בה ניתן להתמודד מול הסחף הדתי הקיצוני הוא בדרך המשתמשת אף היא בנרטיב האמוני. העמדת מצג אמוני כולל בריא ואמיתי שיש בכוחו לנטרל את המצג ה"פונדמנטליסטי" של הדת מתוכה!" |
|
מדהים לראות שוב ושוב איך תמימות של אדם יכולה להביא לעיוורון בנוגע לתפיסת המציאות.
ההוכחה של הרב שמעון אור לנכונותה של האמונה היא העובדה שלא ניתן לכבות את הדת באמצעים מדיניים כלכליים ומלחמתיים.
אכן הוכחה לתפארת.איך לא חשבנו על זה קודם?
וגם שאר רעיונותיו הם הזויים,אם להתבטא בלשון עדינה,שהרי הדת הביאה ליותר הרג ורציחות מאשר האתאיזם ולכן הרעיון של מלחמה בפונדמנטליזם הערבי באמצעות הדת היא רעיון עועים:
וכך הוא כותב:
"ביכולתנו להציג אמונה שמגעה עם "מקור החיים" מציע לעולם חופש, יכולת יצירה, קשרים לסובב ועוצמת חיים, שלעולם לא חשבנו כי ניתן להגיע עליהם. לשתף את העמים האחרים במגמתה וליצור חזית תמיכה רחבה בה, הבנויה על מיליוני מאמינים, החיים כיום בעולם."
כנראה שהוא מאמין שהגיעו ימות המשיח והדת היהודית תשפיע מהודה על כל העולם ותתפשט כמים לים מכסים..
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 13:55 |
|
| |
תלמיד, ככל הנראה שינוי מהותי בנפש האדם הוא תהליך מורכב וארוך. המדע והנאורות יצרו שני דברים. ראשית, בעקבותם ירד שפע לעולם. ניסיון העושר הוא כנראה קל יותר. שנית, ואולי עיקר. החירות והשוויון יצרו פלטפורמה המקשה על הרעים ומעניקה תנאים כמעט אידיאליים לטובים. עדיין לא עולם מושלם. קפיטליזם חזירי הוא לא בדיוק חזון אחרית הימים. המצב טוב בהרבה ביחס למעמדות שהיו נהוגים בטרם מתן תורת החרות והשויון.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2011 08:23 |
|
| |
בעב ויתכן חושבני שכולם מסכימים שאם קנה המידה למדרגה מוסרית הינו הרצון אזי אין הבדל מוכח בין דורותינו לעולם הישן. אלא שהיום כדי לחיות באופן סביר אינך צריך להיות אכזר כפעם. ברור שזה נוח יותר. ואולי אחרי הרבה מאוד שנים כאלו גם החוש המוסרי יהיה מובנה אחרת מעניין להקביל למקומות שעברו שינוי כזה באפן חד יחסית, למשל מדינות המזרח הרחוק
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2012 20:02 |
|
| |
האסלאם כמשחרר
נקודה מעניינת במהפכות האסלאמיות - האסלאם נתפס כמשחרר, ודווקא המערב ה"דמוקרטי" כביכול נתפס כעריץ.
ויש לזה סיבה טובה: מדינות המערב הדמוקרטיות תמכו בשליטים לא-דמוקרטיים, עריצים ומושחתים, שהיו נוחים להם; החל מהשאה הפרסי ועד מובארכ.
ולכן, דווקא האסלאם, המורד בשליט המערבי המושחת, נתפס כמשחרר, בניגוד גמור לתדמית של הדת אצל החילונים.
בנוסף, דווקא המשטר הפרו-מערבי יצר פערים כלכליים עצומים, והאסלאם נתפס גם כמושיע בתחום הכלכלי-חברתי. גם זה, בניגוד גמור לתדמית של הדת אצל החילונים.
ואולי באמת כל התדמיות הללו שקריות, וכל אידיאולוגיה יכולה להיות משחררת או משעבדת, תלוי מי משתמש בה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 06:16 |
|
| |
האם המשטרים הדתיים החדשים באמת שיחררו או שהבטיחו על כך וההמון העייף משיעבוד קנה את זה?
בכל אופן התנהגות המערב כלפי המדינות האלו לא בדיוק מראה על עליונות מוסריות שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2012 08:47 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 14:01 |
|
| |
אני לא מבינה איך הגיעו למסקנה שאנחנו קרובים לאיסלאם יותר מלכל דת אחרת. בתור אחת שגרה בעיר עם מוסלמים, ומתעוררת לעיתים לפנות בוקר מקולות המואזין המעיר את כל השכונה, אני תוהה איך לדת הזו, בניגוד לשאר דתות (בודהה נצרות וכו') אין שום מושג של התחשבות בזולת, וכל ה"בין אדם לחברו" אצלם מסתכם ב"את מי מותר להרוג": את האישה שביזתה את כבוד המשפחה, את כל מי שלא מאמין בדת שלך וכו. העובדה שאני ושכנתי המוסלמית מכסות את השיער אין בה דבר דומה כיון שאצלם זה מסיבות אחרות, ואצלינו ההתקשטות מותרת, פשוט יש גבולות. אני רואה זאת כמו השמרנים באנגליה ובארה"ב שמתלבשות בצורה סולידית ולא חושפות. דוקא היותי גרה בעיר זו חשף בפניי עד כמה אנחנו שונים. כל היחס לילדים ולנשים, האלימות המשתוללת, אפס חינוך- אם יש חינוך הוא רק להיות נאמנים לערכי האיסלאם שכאמור לא כוללים שום חלק של "ואהבת לרעך כמוך". יהיו שיגידו שגם הציבור החרדי בימינו מידרדר לכיוון, להשפיל נשים בשביל קווי מהדרין- אכן, זו לא היהדות החרדית של לפני חמישים שנה אלא משהו חדש של השנים האחרונות שדומה יותר לאיסלאם. היהדות בציווייה הכתובים לא מתירה התנהגות בזויה כזו. וכנ"ל נשות השאלים והרעלות ששוללות כל התקשטות של אישה.
אגב בנוגע לחינוך מיני- אצלינו ההגבלות מחמירות גם על הבנים כמו זרע לבטלה וכו', אצלם הבנים רק מחפשים יהודיה שתיתן להם, האיסורים הם על הבנות. והגבלת המין לפני הנישואין הייתה דבר מקובל בעולם עד לפני מאה שנה, ולא דבר ייחודי ליהודי דתי או למוסלמי.
בנוגע לחירות וזכויות אדם- צריך לשאול לא מה יהיה כאן כשגפני ואלי ישי ישלטו במדינה, אלא מה ההלכה אומרת. הרבי מליובאוויטש התייחס לארה"ב כמשהו חיובי מאוד וקרא להם "מלכות של חסד" ו"שלטון של צדק ויושר" וגם כשרוסיה הקומוניסטית נפלה הרבי קרא לזה "הדרך אל שלטון של צדק ויושר" שנותנת לכל אחד לנהוג לפי אמונתו. אבל זה לא אומר הרבה על מדינת ישראל.
בנוגע למה שכתבתם על כך שכל מהפכה איסלאמית מלווה בהרס זכויות אדם- כמו שכתבתי בהתחלה, אין בדת הזו שום מושג של בין אדם לחבירו. ובזה אין מה להשוות אלינו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2012 14:02 |
|
| |
דמיון לאיסלאם?
אני לא מבינה איך הגיעו למסקנה שאנחנו קרובים לאיסלאם יותר מלכל דת אחרת. בתור אחת שגרה בעיר עם מוסלמים, ומתעוררת לעיתים לפנות בוקר מקולות המואזין המעיר את כל השכונה, אני תוהה איך לדת הזו, בניגוד לשאר דתות (בודהה נצרות וכו') אין שום מושג של התחשבות בזולת, וכל ה"בין אדם לחברו" אצלם מסתכם ב"את מי מותר להרוג": את האישה שביזתה את כבוד המשפחה, את כל מי שלא מאמין בדת שלך וכו. העובדה שאני ושכנתי המוסלמית מכסות את השיער אין בה דבר דומה כיון שאצלם זה מסיבות אחרות, ואצלינו ההתקשטות מותרת, פשוט יש גבולות. אני רואה זאת כמו השמרנים באנגליה ובארה"ב שמתלבשות בצורה סולידית ולא חושפות. דוקא היותי גרה בעיר זו חשף בפניי עד כמה אנחנו שונים. כל היחס לילדים ולנשים, האלימות המשתוללת, אפס חינוך- אם יש חינוך הוא רק להיות נאמנים לערכי האיסלאם שכאמור לא כוללים שום חלק של "ואהבת לרעך כמוך". יהיו שיגידו שגם הציבור החרדי בימינו מידרדר לכיוון, להשפיל נשים בשביל קווי מהדרין- אכן, זו לא היהדות החרדית של לפני חמישים שנה אלא משהו חדש של השנים האחרונות שדומה יותר לאיסלאם. היהדות בציווייה הכתובים לא מתירה התנהגות בזויה כזו. וכנ"ל נשות השאלים והרעלות ששוללות כל התקשטות של אישה.
אגב בנוגע לחינוך מיני- אצלינו ההגבלות מחמירות גם על הבנים כמו זרע לבטלה וכו', אצלם הבנים רק מחפשים יהודיה שתיתן להם, האיסורים הם על הבנות. והגבלת המין לפני הנישואין הייתה דבר מקובל בעולם עד לפני מאה שנה, ולא דבר ייחודי ליהודי דתי או למוסלמי.
בנוגע לחירות וזכויות אדם- צריך לשאול לא מה יהיה כאן כשגפני ואלי ישי ישלטו במדינה, אלא מה ההלכה אומרת. הרבי מליובאוויטש התייחס לארה"ב כמשהו חיובי מאוד וקרא להם "מלכות של חסד" ו"שלטון של צדק ויושר" וגם כשרוסיה הקומוניסטית נפלה הרבי קרא לזה "הדרך אל שלטון של צדק ויושר" שנותנת לכל אחד לנהוג לפי אמונתו. אבל זה לא אומר הרבה על מדינת ישראל.
בנוגע למה שכתבתם על כך שכל מהפכה איסלאמית מלווה בהרס זכויות אדם- כמו שכתבתי בהתחלה, אין בדת הזו שום מושג של בין אדם לחבירו. ובזה אין מה להשוות אלינו.
 |
|
|
|
|
|