אמרת:* http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />* name="ProgId" content="Word.Document" />* name="Generator" content="Microsoft Word 12" />* name="Originator" content="Microsoft Word 12" />*--[if gte mso 9]>Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEHEMicrosoftInternetExplorer4*[endif]**--[if gte mso 9]>*[endif]**--[if gte mso 10]>
*[endif]* "וצריך לזכור שגם עמנואל נעשה על ידי מוסדות שאין להם
אחריות על כלל המדינה. כשאנשים יהיו מופקדים ולכן גם ירגישו את האחריות על כלל
המדינה, הם עצמם יתנגדו למדיניות כמו בעמנואל. אגב, כשראש הממשלה יהיה חרדי, והוא
יבין שבלי עבודת נשים ואברכים חלק ניכר מהתל"ג הולך לטמיון, אז הוא עצמו יעשה
את השינויים הנדרשים. לכן אין ללמוד מההתנהגות החרדית כיום על מדינה יהודית. אני
רק מזכיר שגם ההנהגה הדתית היהודית אינה כולהחרדית, ואני מניח שגם
בשלטון דתי, הציבור כשיצטרך לבחור את מנהיגיו יידע במי כדאי וראוי לבחור. "
אם כך נתת כיוון של פתרון, שהציבור יבחר את מנהיגיו.
האם בכך יפתרו כל הבעיות- או לפחות רובן? הרי קיימים קנאים או אנשים שיראת השמיים שלהם באה על חשבון כבוד הבריות וחירותם, איך אז ימנעו הסכנות?
הרי אנחנו רואים עכשיו לחצים שונים ומשונים לקיומם של קווי אוטובוסים נפרדים ("מהדרים") על אף דעתם של גדולים מסוימים (כמו רבי משה פיינשטיין).
נאמר דרך ארץ קדמה לתורה, אם קיימת איזה שהיא אורח התנהגות וחשיבה המתייחסים לעולם ודריו בחיוב אז יש תקווה, אך אם הערכים המנחים הם יצירת "ממלכת התורה" בראי ההלכה הקשה ולא המתירה- אז לאן אנו באים?
איך שאני רואה את הדברים, אם בוחרים בדרכה של הקנאות הרואה חצי תמונה, אז יהיה מאוד קשה לחזור מדרכה.
תמיד הקנאי הוא הצודק והפשרן - כופר או במקרה הטוב חלש, כידוע על הבדיחה הידוע שגורל המדינה תלוי באשת ראש העדה החרדית...
איך אז יובטחו הזכויות הבסיסיות של האיש והאישה בצורת חיים זו?
נשלח ב-27/1/2011 13:24
מיכי חוששני שאתה נותן קרדיט לא ראוי.
נשלח ב-27/1/2011 13:54
המידה הראשונה שבה אנחנו צריכים לדבוק - הן בקדושיו הוא לא יאמין- וזו תהיה הדרך הפרגמטית ביותר.
נשלח ב-27/1/2011 14:40
mdabraham
אני תמיד נהנה לקרוא את הלהטוטנות המילולית שלך. אני רק שואל את עצמי אם יש עמדה שלא תוכל להגן עליה באמצעות שימוש מופרז בלוגיקה. המלצה: לך תלמד קצת מדעי החרטא (ובמאמר מוסגר עוד המלצה - בפקולטה עצמה עדיף שתשתמש בביטוי פחות נכון אך יותר פוליטיקלי קורקט, כמו 'מדעי החברה'). לא כל מה שניתן לניסוח כאלגוריתם במדעי המחשב אכן עובד בחברה.
אחד הדברים המדהימים בעיני הוא זה שמרבית ככל הדיונים בפורום עוסקים בהתנהגות אנושית, וה'גורו'אים נחשבים דווקא אלו שמפריחים מושגים כמו משפט גדל, מכניקת הקוונטים וכוח קוריוליס (ואכמ"ל). זה אולי סוחט שריקות התפעלות בפורומים של בחורי ישיבה או אברכים בורים, ובוודאי אם עושים לזה מודיפיקציה יידישאית (הגר"ק גאדעל זצוק"ל) המתאימה לחליבת פרצי צחוק של בחורים שיכורים בפורים רוֹב בישיבה קטנה, אבל ראבאק - זה לא רלבנטי. כדאי ללמוד את הנושא. ולא מפי תיאוריות ספקולטיביות בעלות סקס-אפיל של תיאורטיקנים פופוליסטים, כמו פרויד ושאר בבל"תנים שלמעלה מ100 שנה לאחריהם לא נמצא להם ולו אישוש אמפירי אחד.
לא, אין לי מחקרים להציג. אבל הויכוח על טיב האלגוריתם הוא פשוט מגוחך.
נשלח ב-27/1/2011 15:27
הפיתרון לדילמה שבראש האשכול, הוא לא העדפה של האיסלאם על התרבות האירופית, אלא פשוט תרבות יהודית בעלת ביטחון עצמי, המשפיעה על סביבותיה, במקום להיות גרורה מערבית. מדינה המקיימת תרבות יהודית עצמאית, תשפר את יחסיה עם כל התרבויות שבעולם.
סמואל הנטינגטון בספר התנגשות הציביליזציות, מציין בהערת שוליים, שהיהדות למרות שיש לה את כל הסממנים החיצוניים הדרושים כדי להימנות כתרבות, בוחרת או בהסתגרות או בהיגררות אחרי התרבות המערבית.
נשלח ב-27/1/2011 15:56
יעבץ אנא פרט את התרבות היהודית העצמאית.
נשלח ב-27/1/2011 16:11
ההווה שליט"א. אם אתה נהנה מדבריי, והיה זה שכרי.
נשלח ב-27/1/2011 18:13
דוגמה להסתגלות של אנשי דת: אחת התרעומות הגדולות של חומייני ושות' על השאה הייתה המדיניות ותעמולה לצמצום הילודה ואכן לאחר עלייתם לשלטון הם עודדו (לפחות מילולית) ילודה והיה פרץ ילודה בתחילת שנות ה80, לאחר מכן הם עברו לשתיקה בנושא ולאחר מות חומייני חזרו למדיניות השאה. היום באירן יש % ילודה נמוך יחסית (נמוך משיעור התחלופה - 2.1 ילדים לאשה).
נשלח ב-27/1/2011 18:30
טוב, זה מראה את השקר של אנשי הדת (המזוייפת,) שברגע שקיבלו את השליטה ?! אז הם הופכים לרציונאליים יותר,
יש לדעבונינו גם אצלינו מקרים שכאלה,
נשלח ב-28/1/2011 01:08
בספר התנגשות הציביליזציות, ההבדלים בין מערב למזרח, נעים סביב מספר צירים: שלטון: עיקרון שלטון החוק הרומי לעומת שלטון אוטוקרטי, חברה: זכויות הפרט לעומת עדיפות הקולקטיב, כלכלה: יוזמה פרטית מול משק מתוכנן.
בתרבות היהודית, נקודת המוצא היא האמונה בהקב"ה, הפיתרונות אינם באמצעות בשליטה החברתית, אלא בחינוך של היחיד. הדגש הוא על חינוך הפרט לערכים גבוהים, כך שאין צורך במעורבות יתר של השלטון, ויש מידה של כאוס, הצבת המשפחה והקהילה כמרכזיים, בין הפרט לבין המדינה, יוזמה פרטית המוגבלת על ידי דיני התורה, וחסד מאורגן.
נשלח ב-28/1/2011 05:39
יעבץ אפנה גם אותך לקרל פופר וצחשבות על השמרנות החדשה. הסוף של חינוך פרט לערכים הוא הצלת נפשו ע"י אינקוויזיציה.
נשלח ב-28/1/2011 07:47
בעב – "אפנה גם אותך לקרל פופר וצחשבות על השמרנות החדשה.
הסוף של חינוך פרט לערכים הוא הצלת נפשו ע"י אינקוויזיציה".
לא שקראתי את דברי קדשו של הרב ק"פ - אתה באמת מאמין בזה? תקבל חיים לפי מסקנה זו? יש בכלל טעם לקרוא משהו שמביא למסקנה כה תמוהה (אם אכן זו מסקנתו...)
נשלח ב-28/1/2011 09:24
תלמיד קרל פופר לא אמר את המשפט השני, למרות שאני מניח שהיה מסכים אתו.
ברור לי שיש חינוך, אני לא פוסט מודרניסטי, אבל ההנחה שצריך להעלות את כל הפרטים לדרגה מוסרית נשגבה עד שלא יצטרכו משפט פלילי ומשפט התורה יספיק לנו, וכולם לא יהיו איגואיסטים אלא אלטרואיסטים וכדו' יכולה להוביל לדברים מאוד מסוכנים. ההצדקה המוסרית של האינקוויזיציה לשרוף בני אדם היתה שהיא בכך מצילה את נפשם. את"ל, הגישה החרדית של היום שמונעת מאנשים חינוך גבוה וליב"ה מבוססת על הנחה דומה. וכפי שכבר כתבתי לא פעם, איני יודע את הגבול.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 28/01/2011 09:27:18
נשלח ב-28/1/2011 09:55
מחשבות על השמרנות החדשה הוא ספר של פופר?
ולהשתמש במילה אינקווזיציה נראה לי בכל מקרה מיותר ומוגזם.
נשלח ב-28/1/2011 10:02
סליחה על הבלגן קרל פופר - החברה הפתוחה ואויביה. אירווינג קריסטול - מחשבות על השמרנות החדשה.
אני מסכים שהביטוי מוגזם, אך עדיין אני עומד על העקרון שאצלנו מתבטא בכופין אותו וההסבר המקובל הוא שע"י הכפיה מגלים את רצונו הפנימי האמיתי שאנו יודעים אותו אך המוכה אינו מודע לו.