"מוכרחים אנו להודות שכשם שההכרה היא אחת; והמקום, הזמן והנסיון הוא אחד – המציאות היא אחת"
לקנר
1.אולי תסביר מה פרוש שההכרה היא אחת. ו2.מה פרוש שהמקום הזמן והנסיון הוא אחד.
ו3.את המילה נשמה לא ראיתי בקטע אלא את רוח האדם-שזה כבר סיפור אחר.
נשלח ב-2/2/2011 23:20
1. ההכרה היא אחת- כל ההרגשות והתפיסות של הפרסונה כאישיות מורגשת כדבר אחד שנקרא "אני" 2.זהו ציטוט מרבי הרב קלנר ואת המשפט הזה ספציפית גם אני לא הבנתי עד הסוף ולכן אמנע מלהסביר מה הבנתי מחשש לעיוות.
3.רק רציתי לבטא את ההבדל בין התפיסה המטריאליסטית לתפיסת היהדות.
נשלח ב-2/2/2011 23:29
זו לא תפיסת היהדות בלבד אלא התפיסה האידאליסטית לעומת התפיסה המטריאליסטית ואין לכך כל קשר לאמונה שקיימת נשמה הנמצאת בכל הגוף ובלילה היא עולה .
נשלח ב-2/2/2011 23:40
זה קשור קשר הדוק להבדלה בין מציאות ממשית בלבד לבין מציאות רוחנית המשתלבת במציאות ממשית.. אכן התפיסה הזו קרובה לתפיסת הגל.. זה עדיין לא אומר שזה לא קשור ליהדות..
נשלח ב-2/2/2011 23:52
לא אמרתי שזה לא קשור ליהדות אלא אמרתי שזה לא קשור למושג הנשמה כפי שפרטת בלווי מקורות בעמוד קודם.
נשלח ב-3/2/2011 00:03
עוד הפעם.. לא באתי להוכיח מפה את הנשמה אלא מציאות שיש בה יותר מהפיזיות הממשית.. את עניין הנשמה הסברתי קודם לכן
נשלח ב-3/2/2011 00:07
kaner91 כתב:
ועוד שתי הערות
1. אני לא סבור שאת הדברים הללו לומדים בחידר ולעניות דעתי גם לא ברוב הישיבות החרדיות דהיום.
2. לא למדתי בחידר.
זה העניין אני כן למדדתי בחידר, אז בוא נאמר שיש לי יתרון, ואני יודע על מה אני מדבר
נשלח ב-3/2/2011 00:12
מקסמן
בוא נגיד שמנקודת ההסתכלות שלי זה שלמדת בחידר לא מעלה ולא מוריד כלום.. זה שלמדת לשנן פסוקים בעל פה עוד לא נותן לך כלום בעניני השקפה.. ד"א את הדברים הנ"ל אם כבר לומדים בישיבה ובעניין הזה אין לך יתרון עלי.
נשלח ב-3/2/2011 00:24
קנר היקר,
זה האלף בית שלומדים בחידר, ואנא אל תהיה טיפש להתוכח איתי בעניין, יהיה לך חידושים שאני לא יודע ?! אני השמח מאוד לשמוע,
נשלח ב-3/2/2011 00:36
פחח.. זה האלף בית?! אל תצחיק אותי.. אלא אם כן למדת בחידר של חב"ד שלומדים תניא בגיל 5. תעבור עוד פעם על כל ההודעות ותיראה שמה שאתה טוען זה פשוט שטיות והבלים.
נשלח ב-3/2/2011 00:44
לא ולא, לא למדנו שפינוזה בגיל חמש, למעשה לא למדתי שפינוזה אף פעם,
אני מדבר על דת ההשקפה החדשה שהם יותר גרוע מהנצרות ועובדי האלילים,