|
|
| נשלח ב-30/1/2011 21:46 |
|
| |
ישראל אתה מציע פתרון או בעיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 21:47 |
|
| |
או הכל או לא כלום?
גם חלק זה משהו ולא חייבים לגעת במקומות ״הבעייתיים״
אם יש סכסוך בין איש לרעהו למה אי אפשר לדון ע״פ תורה ולאמיתה?
כדי לדון בכך, ביה״ד אינו חייב להיזדקק לענייני אמה עבריה וגם לא לענייני לקט שכחה ופאה.
ואם יד אשה שבעלה מתעמר בה אז אפשר לדון בעניינה ולהפעיל גם טת שאר הרוח של הדיינים ולא לפעול בצורה טכנית ובניגוד לכוונת התורה.
אני לא סובר או הכל או לא כלום
וענייני פאה הם לא עניין, שבשיגרה אדם תובע את חברו ולפחות לא בזמננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 21:55 |
|
| |
שמניך טובים אני מסכים איתך לחלוטין ובודאי שכך. כוונתי שהרבה מצוות שנראות לנו כפחות אפשריות בימינו הדבר הוא כך כיוון שאין אנו רואים אותם מתוך הקונטקסט הכללי. אלה מנסים לתאר אותם מתקיימים במציאותנו כרגע ובאופן זה קשה לנו עם דינים אלו. ועל כן אין כוונתי או הכל או כלום כלל וכלל אלא נעשה אשר ציוותה אותנו תורתנו בשאיפה לקיים את כולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 22:09 |
|
| |
אתה נאיבי ידידי אתה מדבר על סנהדרין בני אדם ולא על מלאכים שגם הם לא יצליחו- כפי שעם ישראל מעולם לא הצליח לקיים ממסד דתי פוליטי, כי פשוט זה לא הולך זה לא מעשי וזה לא ריאלי- כפי שההיסטוריה של עם ישראל מוכיחה. אם לסמוך על הגדולים של היום- זה פשוט גם מגוכח לראות ולהאמין שמהם תצא התורה למדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 22:13 |
|
| |
אם ככה אז אתה לא מאמין בתורת ישראל. אם היא ניתנה אז היא אפשרית וצודקת. ואם היא לא אפשרית וצודקת אז למה ניתנה? אז כנראה אתה לא מאמין שניתנה. אלא אם כן אתה מבין אותה באופן שאני לא מכיר ואז אשמח אם תרחיב אופקיי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 22:28 |
|
| |
אני מאמין בתורת ישראל ואני מאמין כי היא ניתנה לעם ישראל כספר עקרונות משפטיים- כתבתי ואכתוב שוב, בפרשת השבוע פר' משפטים כתוב ואלה המשפטים אשר תשים לפניהם- ולא אשר אני מצווה אותכם- כמו צו את אהרון או צו את בני ישראל פרה אדומה וכו' ולא בכדי כתוב תשים- תל להם את העקרונות- הרי גם הפרוש המקובל עליך סות מיניה וביה רבות מן המצוות- עין תחת עין- בן סורר ומורה עיר הנדחת- ועד מאתיים שנה לאחר הבית- התורה אינה אותה תורה והמצוות אינן אותן מצוות- הגמרא מספרת במנחות שמשה רבנו הגיע לבית מדרשו של רבי עקיבא ולא הבין כלום- הוא לא יכל להבין כלום את הרוב שינו, ואם היום ר' עקיבא יגיע לעירו - הוא יבין הרבה הרבה פחות, אפילו את השפה הוא לא יבין. אי אפשר לדבר על מצוות לקט שכחה ופאה תרומות ומעשות- לאנשים שחושבים שזה צומח בחנות הירקות השכונתי, אי אפשר לאדם חרדי לקיים מצוות התלויות בארץ- כי הוא רואה רק כבישים מדרכות ואבנים פה ושם. האנשים השתנו הזמן השתנה והמצוות גם חיבות להשתנות. אין היום עבד עיברי- אבל יש עובד עברי. אין היום ברחובות שוורים נגחנים- אבל יש נהגים נגחנים. וכו' אז אם אתה באמת חושב שהתורה כפי שנתנה מסיני- ולא את עקרונותיה צריכים לקיים- מבחינתי זה בסדר גמור, אני רק דעתי הבעתי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 22:42 |
|
| |
קיבלתי את דעתך ויתכן מאוד שהיא דעת אמת. אך את תוקפה ואישורה או להפך עליה לקבל מגוף רבני מוסמך. סנהדרין. וזו בדיוק שאלתי והיא כי במציאות הנוכחית אשר אנו רחוקים מקיום כל מצוות התורה מדוע אין נשמעת קריאה להקמת סנהדרין. ויותר מזה שאלתי (אני באמת שואל ובאמת לא מבין ואשמח ללמוד מאשר יתן לי תשובה מתקבלת) קריאה להקמת סנהדרין נשמעת תמהונית בימינו, ואולי אף קיצונית? בעוד שהקמת הסנהדרין נראת לי כהתקדמות טבעית של אומה דתית השואפת לקיום מצוות הבורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 23:01 |
|
| |
כל שאני חושב יותר על הנושא ומתבונן במציאות הנוכחית בה אנו כל כך מפולגים עד אשר הבדלי הגישות גורם לכך שקבוצה (או צריך לומר עדה או כיתה או לא יודע מה) אחת מוקיעה האחרת. וכל אחד לעצמו. ואם אתה רותח בקבוצתך אז ודאי אתה שונא אחר ואם אתה פושר אז אתה "סומך" על האחר כשמתחשק לך והתוצאה אנדרלמוסיה. נראה לי שברוח הימים האלה עלינו ללמוד ולהבין כי סנהדרין ואחדות בעם לא יקומו אם לא נדרוש אותם. הבעיה היא שטיפה בים אינה מורגשת ואף עם רוב רובם של שומרי התורה והמצוות יסכימו עם הטענה רובם נוטים לבטל דעתם כלפי גדולי הדור (וכך ראוי בהחלט) אלא שנראה לי שיחסי הכוחות בין גדולי הדור עצמם לא מאפשרת כי אחד מהם יציע זאת, שאין מנהיג ציבור יכול לעשות זאת מחשש לתקיפות ואז יפגע הציבור אותו מנהיג כי תעורער מנהיגותו ויתפוס מקומו מנהיג פחות ראוי. ועל כן נראה לי שיוזמה זאת צריכה לבוא דווקא מן העם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 23:02 |
|
| |
| ישראלגיא כתב: |  | כל שאני חושב יותר על הנושא ומתבונן במציאות הנוכחית בה אנו כל כך מפולגים עד אשר הבדלי הגישות גורם לכך שקבוצה (או צריך לומר עדה או כיתה או לא יודע מה) אחת מוקיעה האחרת. וכל אחד לעצמו. ואם אתה רותח בקבוצתך אז ודאי אתה שונא אחר ואם אתה פושר אז אתה "סומך" על האחר כשמתחשק לך והתוצאה אנדרלמוסיה. נראה לי שברוח הימים האלה עלינו ללמוד ולהבין כי סנהדרין ואחדות בעם לא יקומו אם לא נדרוש אותם. הבעיה היא שטיפה בים אינה מורגשת ואף אם רוב רובם של שומרי התורה והמצוות יסכימו עם הטענה רובם נוטים לבטל דעתם כלפי גדולי הדור (וכך ראוי בהחלט) אלא שנראה לי שיחסי הכוחות בין גדולי הדור עצמם לא מאפשרת כי אחד מהם יציע זאת, שאין מנהיג ציבור יכול לעשות זאת מחשש לתקיפות ואז יפגע הציבור אותו מנהיג כי תעורער מנהיגותו ויתפוס מקומו מנהיג פחות ראוי. ועל כן נראה לי שיוזמה זאת צריכה לבוא דווקא מן העם. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 00:28 |
|
| |
נעשה מעשה חכם אם גם את הסנהדרין נבחר כל חמש שנים, כמו את המלך\ראש הממשלה,
|
| נשלח ב-31/1/2011 07:09 |
|
| |
| ישראלגיא כתב: |  | קיבלתי את דעתך ויתכן מאוד שהיא דעת אמת. אך את תוקפה ואישורה או להפך עליה לקבל מגוף רבני מוסמך.
סנהדרין. |
|
[משל למה הדבר דומה?
למי שאומר - 'אני מקבל את הרעיונות העקרוניים שאני אחראי על גורלי ושאם יש א-להים הוא אינו מוחשי בעולם והדרך להתקרב אליו היא באמצעות מצוות (כלומר - מעשים המרוממים אותי כאדם ואותנו כקהילה) ובאמצעות דרישת התורה והעיסוק בה. לכן אני אומר - בואו נתאחד ונקים פסל גדול שייצג את א-להים הזה! אליו נשתחווה, אליו נתפלל ואליו נביא קורבן!']
תוקן על ידי אמשלום ב- 31/01/2011 07:10:21
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 09:09 |
|
| |
<אך את תוקפה ואישורה או להפך עליה לקבל מגוף רבני מוסמך. סנהדרין< מי יבחר את הבוחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 09:56 |
|
| |
מי?מערכת יתד נאמן. והרבנים שהכתרו כגאונים- הם יהיו גם הגוף הבוחר וגם הנבחר- אחרת! לא משחקים
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 09:59 |
|
| |
ירוחם מדוע לא מועצת החכמים של הפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 10:10 |
|
| |
בעל מי שמתאים ביותר בין חכמי הפורום לעמוד בראש הסנהדרין- הוא ר' מיכאל אברהם שליטא, סגן ראשון רבנו המימוני וסגן שני לעניני מחשבה ישרה ר' שנרב. אבל דא עקא רבנו מיכי וכן שנרב מתנגדים נחרצות לסנהדרין- ורבנו המימוני עניו הוא כשמואל הקטן,
עקב כך אין לנו להשען אלא על אלו שתמיד מוכנים להנהיג, שנולדו מנהיגי האומה עוד ברחם אימם, כך לפחות אמרו להם רבותיהם הגדיילים,
|
|
|