בית פורומים עצור כאן חושבים

מערכת משפט ע״פ התורה בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/1/2011 10:28 לינק ישיר 

אמשלום מצטער אבל לא הבנתי מה אתה רוצה.
אפרסם כאן שתי תשובות אשר קבלתי מרבנים המוכרים בציבור (לא אפרסם את שמם)

1. א. כנאמר על ידכם - גדולי הדור יודעים יותר טוב מכולנו מתי הזמן לכל דבר.

ב.  לכל זמן ועת לכל חפץ, כשיגיע הזמן יוקם הבית ותקום הסנהדרין. אם נהיה ראויים נוזמן לחנוכת הבית,
עד אז עלינו להפסיק לבלבל את מוחינו בדברים שאינם תפקידינו ולהתרכז בלימוד התורה וקיום מצוות שבידינו.
בברכה.

זאת היתה תשובה אחת והנה השניה:

יש דברים שהם גדולים עלינו, ואין רשות גם לגדולי הדור לפרוץ את המסגרת, שהרי אין לנו סמיכה ובהעדר 
הסמיכה אין סנהדרין, אין לנו כלים פוליטים כנגד אומות העולם להקים את המקדש. ואין לנו רשות מבחינת
הטהרה, שהרי כולנו טמאי מתים. אין עלינו חיובים מעבר למצוי  וליכולת שבידינו. ואף חסידות אין כאן כאן כמובן.
בברכה.

שאלתי עוד שני רבנים חשובים ובע"ה אפרסם תשובותיהם ג"כ.

אשמח לשמוע דעתכם על תשובות אלו ולנסות יחדיו להבינם כיאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 10:44 לינק ישיר 

ישראל

ביקשת תשובה על דברי הרבנים-1. א. כנאמר על ידכם - גדולי הדור יודעים יותר טוב מכולנו מתי הזמן לכל דבר.

תשובתי גם על יתר הדברים- גדולי הדור לא יודעים יותר טוב כלום- הם עיוורים ומנותקים- אולי הם יודעים מה טוב בשבילהם אישית, אין להם מוסג קלוש על הלבה הרותחת תחת רגליהם- גם מוברק לא ידע, הם יודעים פחות.
אגב גדולי הדור- מי מינה אותם לכאלה? צומת עסקנים!

שאלו פעם - כשמגרד לסוס הגב איך הוא מתגרד ? הוא נגש לסוס שני ומשפשף לו במקום שלו מגרד. מבין הסוס השני, כי שם הוא צריך להחזיר גירוד.
כך גם תוארי הכבוד שמרעיפים הגדיילים אחד על השני.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 10:52 לינק ישיר 

ירוחם יהי רצון שתרוחם. אסור לדבר ככה על שום תלמיד חכם מישראל. גם אם יש לך ביקורת. 
גם הדרך לאחדות היא דרך של כבוד הדדי תוך הסכמת על שמירת ההבדלים.
לא הייתי מדבר ככה על אברך צעיר או פועל ישר בטח לא על גדולי הדור אפילו אם לא הייתי מסכים אתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 11:40 לינק ישיר 

הגמרא אומרת

סנהדרין דף פב -שמואל אמר: ראה +משלי כ"א+ שאין חכמה ואין תבונה ואין עצה לנגד ה' - כל מקום שיש חילול השם - אין חולקין כבוד לרב.

-ואין לך מחללי ה' גדולים בדורנו יותר- מהגדיילים

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 14:51 לינק ישיר 

ישראל היקר:

האם לא שבענו מתירוצים אלפיים שנות גלות ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 15:01 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ואין לך מחללי ה' גדולים בדורנו יותר- מהגדיילים 

ירוחם: אסור לומר כך,

וזה לא פר, כי את הבג"ץ\שופטים אתה תקבל כמו שהוא, ואת הגדוילים אתה מבקר בלי שתכיר אותם,
מילא שהגדולים היו בבג"ץ ?! אבל הם אנשים פרטיים לגמרי, מה לך להלין עליהם ???   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 15:05 לינק ישיר 

חבריה:
לגבי עצם השאלה,
אין שום ספק שחייבים מערכת משפט בישראל, מי יכול להיות נגד זה ???
תקראו לזה סנהדרין או בג"ץ,
מה משנה ??

זה במילא יקרה לנו בעוד חמשים שנה, רוב השופטים יהיו דתיים\חרדים

כמו שלדנו מזר (=יתרו) שלימד את משה רבינו איך לנהל מערכת משפט ?! כך נלמד מהציבור הכללי !
כלומר אותו מערכת משפט של היום, רק בעלי התפקידים יהיו דתיים\חרדים,

מי שמנסה להפחיד אותנו ואת כלל ישראל ?! הוא פשוט סובל משנאה מטורפת, 

ראו דוגמא בעלי תפקידים לראשות העיר החרדים,
לפני שלופוליאנסקי ניצח בבחירות לראשות העיר ירושלים ?! גם אלה דברו בהפחדות וכדומה, ונוווו ??

תוקן על ידי maxmen ב- 31/01/2011 15:19:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 15:16 לינק ישיר 

מקס
מה פרוש אנשים פרטיים? כשאחד מרשה שיקראו לו בציבור  גדול הפוסקים בדורנו- הוא לא אדם פרטי,
כשאדם מוציא דעת תורה הנוגע לציבור הרחב- הוא לא אדם פרטי,
אדם שמוציא מתחת ידו פסקי הלכה- המיעדת לציבור הרחב הוא לא אדם פרטי.
אדם המבטל בהנף יד פסקי דין של בתי דין ופסקו של רב אחר גדול ומנהיג ציבור רחב- אינו אדם פרטי.
אדם אינו אדם פרטי כהוא חותם וכותב מנשרים והצהרות לציבור, וכן כל המצטרפים.
אדם המנהיג ציבור מסוים בכל גודל העולה על עשרות אינו אדם פרטי.

לא כתבתי שמות של האנשים- והעובדה שאתה חושב שאתה יודע למי התכונתי- סימן שהם לא אנשים פרטיים.
ככלל יש להקיע גם אנשים פרטיים הגורמים חילול ה' וביזוי  הדת בעיני כלל ישראל- זה שהאדם פרטי אינו נפטר מהוקעה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 15:28 לינק ישיר 

ירוחם:
הציבור שואל אותם, כי הם רוצים את דעתם דווקא,

אני מסכים איתך שהם צריכים לדעת את מקומם ולהתנהג בהתאם,
אבל אין לבקר אותם כאילו הם חייבים לנו משהו,

את השופטים מקבלי כספי ציבור כל חייהם ?!  זכותך לבקר בחירוף נפש ! אבל ראה פלא דווקא אותם וכלפיהם אנו מתנהגים בכבוד,

והיהודי הפרטי שיושב לו בביתו כך  http://www.youtube.com/watch?v=S9vvq8P0FhQ
וכך http://www.youtube.com/watch?v=1K6Xox-7RYw&feature=related

מה המקום לבקר אותם, משהו כפה עלינו לשאול אותם ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 15:36 לינק ישיר 

מקס
א. כן מבקרים את השופטים.
ב. מי משלם להם משכורת לגדויילים, הרי הם חיים ממשה. צנוע מאד נכון. אבל בשביל זה גם צריך כסף. בשביל המכונית המסיע אותם ממקום למקום גם צריך כסף. אשאר בתחום הצנוע.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 15:58 לינק ישיר 

[אני המום מזה שהמקובלים מאמינים שטעמי תורה עתידים להתגלות, הרי הם טוענים שהכל כבר התגלה לרשב"י ולאריז"ל. עד כה הייתי בטוח שאינם מאמינים במה שכתוב בתנא דבי אליהו זוטא פרשה כ, שלעתיד לבוא "עולה הקדוש ברוך הוא ויושב בפמליא שלו, ועומד זרובבל בן שאלתיאל כמתורגמן, והוא מגלה לפניו טעמי תורה". (סוף תנדא"ז אינו חלק מקורי שלו, כידוע)]
א) לא ברור שהגדולים עצמם במחלוקת. לפי הידוע לי הרב אלישיב והרב שטרנבוך מהעדה מחותנים בנכדיהם, (אגב, גם צאצאי השופט קיסטר מחותנים שם). והאדמו"רים מויז'ניץ ובעלז וסאטמר גיסים, (נא לא להעיר לי על טעויות קטנות במשפחולוגיה),  ואין צריך לומר שהרב שמואל אליהו והרב שכנזי מהעדה החרדית הספרדית מגיעים זה לשמחותיו של זה.
(לדייק: מי לא מתחתן זה בזה- רבנים חסידים ברבנים ליטאיים, בלי קשר למחלוקת, שהרי אין מישהו במחלוקת עם הרב וואזנר).
יש מחלוקת בין הרבנים המזרחיים לרבנים האשכנזים החרדיים, אבל איני יודע עד כמה.
ומעניין באמת, שהגדול היחיד שאינו חלק מתנועה פוליטית, הרב וואזנר, שרוי בשלום עם כולם.
אם כן, כנראה שלא הרבנים אשמים במחלוקת.
שים לב:  כשהרבנים כותבים נגד דברים שאינם מפלגתיים אין כזה רעש, אם כן כנראה חלק מזה הוא אשמת הציבור או חלק ממנו. והשווה שתי מחלוקות בהלכות שבת: פתיחת בקבוקים, ומעלית שבת. מי חמור יותר (לשיטת האוסרים) ועל מי יש מאמרי מערכת ביתד. (דהיינו על מעלית שבת, לתועלת מי שאינו קורא יתד)

כלומר: ודאי שהרבנים חולקים בהלכה, וכשנוגע לאיסור שהם סוברים שהוא חמור הם כותבים נגד המעשה, אבל לא נראה שהם כותבים נגד האוסרים. זה כבר שייך ליתד וחלק מן הציבור. והשאר "שמע בזילותא דצורבא מרבנן ושתיק".

ב) כל מי שקורא את כתבי הרב זילברשטיין רואה בבירור מה הבעייה היום בפסיקת הלכה. את הנושאים שנמצאים בפוסקים הקודמים בצורת כללים  אפשר ליישם גם היום בדרך כלל, הבעייה היא בדבר שאין לו מקור, והפוסק אינו רוצה לסמוך על שיקול דעתו ומחפש את הדבר שהכי קרוב לעניין, אף על פי שאינו ראיה.  טבעי שלא יעזו לפסוק בלי ראיה, כי רוב הרבנים גם בזמן הסנהדרין היו פוסקים לפי מה שקיבלו מאחרים, וכר' אליעזר שלא אמר דבר שלא שמע מפי רבו, אבל בשלב מסויים כבר אין ראיות, כי המקרים שהיו בזמן חז"ל שונים מדי. אבל איך אתה רוצה שיפסקו הרבנים במה שאין בו מקור?, (בנוגע לכנס רבנים, אפילו לא סנהדרין, שיחליטו לפי שיקול דעתם ויפסקו לפי רוב דעות : בדור דמוקרטי רוב בני אדם אינם רוצים להתחייב מראש לבטל את דעתם לאחרים, וזה לא ילך.)
ועוד, שהרבנים היום למדו איך לפסוק במה שיש בו ראיה, אבל לא למדו להכריע במה שאין בו ראיה. וספק אם יש להם סמכות, אפלו בעיני עצמם, לפסוק בדרך שאינם בקיאים בה יותר משאר בני אדם. (לענ"ד לאספת רבנים, גם לא סנהדרין, יש סמכות לפסוק לפי שיקול דעתם. אבל גם לזה אין ראיה אלא מסברא, וחזר הדין)

תוקן על ידי ת_ח_ז_ל ב- 31/01/2011 16:06:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 16:42 לינק ישיר 

ישראלגיא כתב:

[על עגל הזהב שמעת? בוניו ומקימיו אמרו עליו "אלה אלהיך ישראל".
בכל דור הוא מופיע באופן אחר...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 19:01 לינק ישיר 

אמשלום הבנתי שיש לך טענה. אך אתה לא מסביר אותה באופן אשר יהיה ניתן להתייחס אליה.
נשמע יותר כאלו אתה זורק פרובוקציה מטענה אשר ניתן יהיה לדון בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 19:14 לינק ישיר 

ירוחם אישית נראה לי שאתה נופל למלכודת השנאה המצויה בעם וממשיך את הפילוג המגזרי.
נמאס מסיסמאות מגזריות והשלכות נאצה סטריואטיפיות מצד לצד. 
הדיון לעניות דעתי צריך להיות בנסיון להבין את מניעיהם ודעותיהם של מנהיגי הציבור בכל המגזרים
ורק לאחר זאת לנסות ולהוכיח טענותיך אשר אתה מאמין בהם, תוך מוכנות להשתכנע ורצון לשכנע.
כל ההתלהמות כלפי גדולים בתורה אינה מכבדת אותך. אתה באמת מאמין שאתה מבין טוב מהם??
לא נשמע לי שאתה מבין אותם בכלל ואת מניעיהם. אבל לנאץ קל מאוד. ולא לשכוח גם שזה ממש פוגע
באנשים אשר איתם אתה מנסה לנהל דיון. אני שקלתי פעמים רבות אם להגיב לך מכיוון שחושש אני 
שבתגובתי אליך אגרור עוד נאצות אשר אינני רוצה חלק בהם. על כן אבקש ממך לנהל הדיון באופן שלא
יפגע בי או באחרים, אלא באופן עיניני ומכבד. (אני מקווה שתנסה להבין אותי מבלי ליפול לתהום השנאה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 09:28 לינק ישיר 

ישראלגיא כתב:
אפרסם כאן שתי תשובות אשר קבלתי מרבנים המוכרים בציבור (לא אפרסם את שמם)

1. א. כנאמר על ידכם - גדולי הדור יודעים יותר טוב מכולנו מתי הזמן לכל דבר.

ב.  לכל זמן ועת לכל חפץ, כשיגיע הזמן יוקם הבית ותקום הסנהדרין. אם נהיה ראויים נוזמן לחנוכת הבית,
עד אז עלינו להפסיק לבלבל את מוחינו בדברים שאינם תפקידינו ולהתרכז בלימוד התורה וקיום מצוות שבידינו.
בברכה.

זאת היתה תשובה אחת והנה השניה:

יש דברים שהם גדולים עלינו, ואין רשות גם לגדולי הדור לפרוץ את המסגרת, שהרי אין לנו סמיכה ובהעדר 
הסמיכה אין סנהדרין, אין לנו כלים פוליטים כנגד אומות העולם להקים את המקדש. ואין לנו רשות מבחינת
הטהרה, שהרי כולנו טמאי מתים. אין עלינו חיובים מעבר למצוי  וליכולת שבידינו. ואף חסידות אין כאן כאן כמובן.
בברכה.

שאלתי עוד שני רבנים חשובים ובע"ה אפרסם תשובותיהם ג"כ.

אשמח לשמוע דעתכם על תשובות אלו ולנסות יחדיו להבינם כיאות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מערכת משפט ע״פ התורה בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.